Idézetek 30

veliza7>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Csak mi, solarialakók tanultuk meg, hogy kell élni az életet. Nem terelődünk össze csordákba, nyájakba, mint az állatok, mint ahogy a Földön volt szokás, és ahogy más világokon szokás, még a többi Térutas világon is. Mi mind egyedül élünk segítőink, a robotok társaságában, s valahányszor csak kívánjuk, felidézzük egymás elektronikus képét – ám szemtől szembe csak nagy ritkán kerülünk egymással.

veliza7>!

Nem születhetnek zsenik és szentek, ha nem létezhetnek a normát messze túllépő emberek […]

veliza7>!

A beszéd arra való, hogy az emlékek kifejezését és egyik személyről a másikra való átvitelét szolgálja. Az írást pedig végső soron arra találták ki, hogy az emlékeket tárolják és nemzedékről nemzedékre vigyék át az időben. Azóta minden műszaki haladás azt a célt szolgálja, hogy még több helyet szorítsanak az emlékek tárolására és átvitelére, és hogy még könnyebben hívhassák elő a kívánt tételeket.

Buzánszky_Vírus_Dávid>!

-Nos, azzal kezdem, hogy maga és én szigetemberek vagyunk.
-Ez az Ő kifejezése, Janov. Én szívesebben nevezem egyénnek magunkat.
-Szemantikai kérdés, drága barátom. Nevezze, aminek akarja, mindenképpen be vagyunk zárva a saját bőrünkbe, a saját gondolataink közé, és előszőr és legfőképpen csak magunkra gondolunk. A legfontosabb természeti törvényünk az önvédelem, még akkor is, ha ezzel a létében fenyegetünk másvalakit.

445 (Szukits)

Buzánszky_Vírus_Dávid>!

Gondold csak meg, milyen kifinomult eszköz a szem és a fül, hogyan képes információvá alakítani a fotonok kis mennyiségét és a levegő rezgését. A transzduktorlebenyek sem hihetetlenebbek, s csak azért tűnnek annak, mert számotokra ismeretlenek.

412 (Szukits)

Jesper_Olsen>!

– Honnan tudja, hogy ő nem képes olyasmire, amit állítólag nem lehet megtenni?
– Mert ahogy épp maga mondta az imént, nekem tudnom kellene róla.
– Talán befolyásolja magát olyan irányban, hogy ne tudjon arról, hogy mit tud ő.

426. oldal

1 hozzászólás
Jesper_Olsen>!

– De ez a Föld-ügy – pattintott az ujjaival türelmetlenül Pelorat –, amit elmondtál nekünk róla, legenda vagy történelmi tény?
– Ki tudná megmondani a különbséget, fél-Pelorat? – kérdezte vissza Bander. – A történelem többé-kevésbé legenda.

242. oldal

Jesper_Olsen>!

– Egyetértek, de ha egy terjeszkedő társadalom tagjai beteszik a lábukat egy védtelen és statikus világba, már a puszta jelenlétük is potenciális fenyegetést jelent.

229. oldal

Jesper_Olsen>!

– Erre a Terminuson azt mondanák, hogy „van spurim a dolgokhoz”.
– Gaián erre azt szokták mondani, hogy „nem gondolkodik, csak tud”.

202-203. oldal

Jesper_Olsen>!

– Lehet, hogy jól választottam, de meg kell győződnöm róla. A döntés, amit hoztam, a legfontosabb az emberiség történetében, és nem elég, hogy jónak kell lennie. Tudnom kell, hogy jól döntöttem.

176. oldal