Morfondír 13 csillagozás

Ïsa Schneider: Morfondír

„Ha már ismered egyik oldalamat (az a képes felem), most megismerheted egy másikat is, a hétköznapit. Ezt viselem minden nap, mert ez az igazi, a másik csak álarc. De sokszor felteszem. Most viszont itt állok smink nélkül, mert ez is én vagyok. E könyv epizódokat tartalmaz a Világ történéseiből, ahogyan én látom őket. Az is lehetne a címe: Mi újság az erdőben? Hogy melyik erdőben? Hát ebben itt, amelyikben élek. Élünk valamennyien.” Rendkívül szórakoztató, humoros írások, naplójegyzetek, útleírások – az ismert orvos-írónő könyve rólunk, erdőlakókról.

>!
K.u.K., Budapest, 2011
216 oldal · ISBN: 9789639887725

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

XVI. Benedek pápa

Helyszínek népszerűség szerint

Izland


Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Gólyanéni>!
Ïsa Schneider: Morfondír

Pont jókor, pont jó helyen, pont jó hangulatban talált rám a könyv. Élvezettel olvastam, különös tekintettel az úti beszámolókra.Első élményem az írónőtől, rövidesen választok még a művei közül.

dokijano>!
Ïsa Schneider: Morfondír

Igazi locsifecsi könyv. Mintha a cserfes barátnőd beszámoló-sorozatát hallgatnád az utazásai, vásárlásai, kártyázás, kórházi kezelés stb. során átélt élményeiről. És persze mindent azonnal és kíméletlenül őszintén kommentál is. Szórakoztató olvasmány, de nem szabad egyvégtében végigolvasni, mert beleszédül az ember.

Vojvi>!
Ïsa Schneider: Morfondír

Egy vasútállomáson „találtunk egymásra”. Valamit olvasni szerettem volna a hosszú úton.
Egy könnyed, kis olvasmány, pont a nyári utazásomhoz illett. Pihentető, nem-gondolkodós könyv, mégis szórakoztató.
A könyvben említést tesz az írónő, más munkáiról is.
Szerintem elolvasom őket.

katka99>!
Ïsa Schneider: Morfondír

Szerettem Isa Schneider hétköznapi (nem képes) oldalát is. Be kell vallanom, hogy nekem a regényei sokkal jobban tetszenek, de ez a kis beszámoló a hétköznapokról, azt hiszem egy kis bepillantást enged az írónő életébe, „lényébe”. Érdekes volt bizonyos eseményeket, történéseket pár év távlatából újra felelveníteni. Nekem a könyv humora tetszett a legjobban.

pakita>!
Ïsa Schneider: Morfondír

Nem volt rossz, az írónő csacsogó, bohókás, csapongó stílusa miatt szórakoztató könyv.

>!
K.u.K., Budapest, 2011
216 oldal · ISBN: 9789639887725

Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Levelet kaptam egy barátomtól, Kuala Lumpurból, (tényleg!), az angol nyelvvel kapcsolatban írt egy annyira szellemes mondatot, hogy megosztom veletek: „Az angol nyelv azért a világ egyik legprimitívebb nyelve, mert kétezer év alatt sem tudták megtanulni, hogyan kell kiejteni a latin betűket.” Hajlok rá, hogy igazat adjak neki.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: angol nyelv · Kuala Lumpur
dokijano>!

Drágáim, a világ így megyen. Bár a helyzet Nyugaton változó. Egyik barátnőnk ötletére elmegyünk egy magyar vendéglőbe. Nem mondom meg nektek a címét, mert szeretlek benneteket.

41. oldal, Állhatatlan vagyok. Néha kiállhatatlan (K.u.K. 2011)

Szédültnapraforgó>!

Egy ideje észrevettem, hogy feledékeny vagyok. Panaszkodtam az orvosnak, adott valamit, meg is ettem, és csak utána olvastam el a használati utasítást: kezdődő Alzheimerre adják…Nobozmeg! (Ennek van egy finomabb, érhetőbb formája is, az újkori magyar irodalom szívesen használja, de én egy régimódi – bár kortárs – magyar szépirodalmi nyelvezetet képviselek.) Ezt az Alzheimert megjegyzem magamnak…Most már meg tudom jegyezni! Mert bevettem! Még hogy Alzheimer!!! :(

49. oldal

dokijano>!

Másnap zuhog az eső, főzünk. Véletlenül kétfélét, még véletlenebbül összeöntöm őket, moslék lesz belőle. Javaslom, tegyünk hozzá tejszínt. Hozzátesszük, így esszük meg; finom tejszínes moslék, a disznó sem tudja, mitől hízik. Mi igen.

36. oldal, Állhatatlan vagyok, Néha kiállhatatlan (K.u.K. 2011)

dokijano>!

A cápáktól (hal, ugye) talán nem kell félni, csontjuk sincs, az egész támasztórendszerük porcokból áll. Láttunk már olyat, hogy valakinek nincs gerince, csak a pofája nagy… Az egészen nagy halak között is…

88. oldal, Itt eltelt egy kis idő, hazajöttem Európába (K.u.K. 2011)

Kapcsolódó szócikkek: cápa
dokijano>!

Drágáim, Izlandon van egy péniszmúzeum. Nem, én nem láttam, de mondják, hogy nem létezik olyan pénisz, ami nincs nekik. Lehet, hogy az életben még megtekintem… Mert bután meghalni nem egy Hölgyhöz illő viselkedés.

129. oldal, Izlandról (K.u.K. 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Izland
dokijano>!

Hallom, vízibiciklit lopott néhány illető, de egyikük belefulladt a vízbe. Tanulság: Vízben lopni életveszélyes.

178. oldal, Húsvét van Rövid hírek következnek (K.u.K. 2011)

Kapcsolódó szócikkek: vízibicikli
dokijano>!

Drágáim, ez a kedves XVI. Benedek a kondom használatát nem találja célravezetőnek az AIDS-veszély ellen, inkább önmegtartóztatást javasol azoknak a házaspároknak, kiknek egyik tagja fertőzött. Ki kell mondanom: őszentsége gyagyás. Mikor lesz már egy fiatal, tökös pápánk, aki tudja, mit beszél? Vagy ha tökös, nem lehet pápa? Vagy akkor nem lehet, ha tudja, mit beszél?

157. oldal, Szólnom kell, drágáim, valamit az evolúcióról is (K.u.K. 2011)

Kapcsolódó szócikkek: AIDS · fogamzásgátlás · fogamzásgátló · XVI. Benedek pápa
fedaksari>!

Láttunk egy kutyakiállítást, az ebek szépségét, ügyességét, sőt kutyaszerűségét és kutyaságát is díjazták. Voltak nagyon édesek, nagyon furcsák és nagyon rondák is. Frici azt mondta, ha nem viselkedek tisztességesen, elad egy cirkuszhoz csivavának. A csivaváról azt kell tudni, hogy egyike a világ legkisebb kutyáinak; hallottam, hogy sokáig vita volt fölötte: már kutyának számít vagy még csak rágcsálónak? Egyébként egy magyar pulit is díjaztak.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csivava · kutya · kutyakiállítás · puli
Gólyanéni>!

…azért nem szoktam nevek írni, hogy aktualitásukat ne veszítsék el csipkelődéseim. Mert birka mindig lesz, sőt, fekete bárány is, nem fontos mindegyiket nevén nevezni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Vida Gábor: Egy dadogás története
Bartis Attila: A vége
Máté Angi: Mamó
Szilágyi István: Kő hull apadó kútba
Bodor Ádám: Verhovina madarai
Bartis Attila: A nyugalom
Böszörményi Zoltán: Regál
Bleeding Bride: A téboly kertje
Szabó Róbert Csaba: Alakváltók