Szélvihar (A Szél Táncosa 2.) 22 csillagozás

Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar

A ​reneszánsz Itália, a bársony és a páncél, a siralmas nyomorúság és a mérhetetlen gazdagság világa szolgáltatta a hátteret az első kötet történetéhez, amelyben a várúr és a tolvajlány egymásra talált, hogy visszaszerezzék a család féltett kincsét, az arany Pegazus-szobrot, a Szél Táncosát. Pusztító sorscsapások elől menekülve francia földön találnak otthonra, a szobor pedig Lajosnak, az ország királyának a birtokába kerül. Uralkodók sora örökíti át birodalmával együtt a páratlan értéket, mígnem közel háromszáz esztendő múltán, a nagy francia forradalom viharában a halálra ítélt királyi család s az Itáliából átszármazott, dúsgazdag francia polgárrá lett dinasztia sorsa egybefonódik: összekapcsolja őket a szárnyas ló mesés varázsa, emberfeleletti hatalma. A vagyonos bankár és a nincstelen arisztokrata művészlány véletlen hozta ismeretségéből szövetség kovácsolódik, hogy megoltalmazza az ártatlanokat. Szerelmük segíti őket, hogy a lángok, vértenger és borzalmak poklából kimentsék… (tovább)

Eredeti cím: Storm Winds

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Esély, Budapest, 1994
544 oldal · ISBN: 9635830122 · Fordította: Pintér Zsuzsa

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar

A Szél Táncosa 2

Ez a rész is nagyon izgalmas és pörgős volt, nagyon tetszett.
Az 1. részhez viszonyítva 200 évvel később, a család késői leszármazottjával újra nekiindulhattam, a családi ereklye az arany szobrocska felkutatására. Újabb történelmi korokba és újabb uralkodói udvarokba tekinthettem be és izgalmas kalandokon kísérhettem el a főszereplőket. Természetesen nem hiányzott a szerelmi szál sem, cseppnyi erotikával fűszerezve.
Nagyon szórakoztató, izgalmas olvasmány volt.

meteoritastar>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar

Ez a könyv megrázó volt és reménnyel teli. Nem nevezhető könnyű olvasmánynak.
Olyan korba pillanthattam be, ahol a hatalomért mindenre képesek voltak, nem volt bűntudat vagy megbánás sem kegyelem. Eltapostak mindenkit.
A sorozat első része után számítottam rá, hogy ez a könyv se fogja szépíteni a dolgokat, nyíltan bemutatja a kegyetlenséget, az akkori sötét világot. De a fény is ott lesz.
A történet eleje lassú lefolyású volt. Juliettet elöször 7 éves korában ismerhettük meg, majd 14, 16 és 18? / valahogy így/ Ez unalmasnak hangozhat, de nem volt az. Legalábbis nekem nem. Kellettek ezek a betekintések, hogy mindnekit megismerhessünk teljesen, hogy mitől félnek, mi hajtja őket, mitől erősek.
Viszont, mikor az ország kifordult magából, vérben fürdött, a történet is új lendületet kapott. Mind a forradalom és a romantika terén.
Mind két párost megszerettem. Bár Juliette néha túlzásba vitte a tagadást és ezzel mérgelt, ahogy Catherine döntése se tetszett. DE!!!! Juliettre nem tudtam sokáig haragudni és végül imádtam Catherinet a döntése miatt.spoiler. Aggódtam is nagyon. Már készültem a legrosszabb forgatókönyvre.
Igaz, hogy a Szél táncosa a könyv címe és vele kezdődik és végződik a történet, de inkább a háttérben volt. Persze fel fel tünt, de akkor sem volt a középpontban.
Érdemes elolvasni az író megjegyzését a történet végén. Érdekes volt, hogy mit ihletett valos esemény.
Engem meggyőzött, hogy az a bizonyos rejtélyes ügy úgy történt, ahogy ő megírta ebben a történetben. spoiler
Nekem tetszett ez a könyv.

miaow P>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar

Talán nem is érdemes az első résszel összevetni, hiszen nincs a két kötet között szoros összefüggés, s időben is ugrottunk egy nagyot, mindenesetre ez a történet kevésbé kötött le, kevésbé voltak lehengerlőek a karakterek is. Azonban dicséretére legyen mondva igazi történelmi romantikus a regény: a történelem nem csupán egy korábbi évszázadban játszódásra utal, hanem benne járunk az események sűrűjében. A nagy francia forradalom felbolydult világát eleveníti meg az írónő, s bizony most sem kímélte érzékeny lelkünket, akadtak kegyetlen mozzanatok, de jó volt ez így. Hm, s ezúttal is két szerelmi történetet kaptunk, mindkét pár meséje egyaránt érdekfeszítő. Remek szócsaták, kalandok s meglepetések jellemzik még a regényt, az unatkozás kizárt.

Isabelle>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar

Kevésbé pergő mint az első rész… a szobros rész is picit eröltetettebb, de nagyon kellemes volt.
Viszont először fordult elő velem olyan, hogy a mellékszereplők szerelmi szálának alakulása jobban érdekelt, mint a főszereplőké.
Valahogy ők annyira egymásnak teremtődtek, hogy a kisebb konfliktusok is eltörpültek a mellékszál tragikumához képest.
Nagyon értékeltem a történelmi szál szép fűzését ami végigkísér bennünket a Nagy Francia Forradalom drámáján.
Bár nem összehasonlítható az első rész lendületességével, talán néha kicsit vontatott volt mégis nagyon szerettem.

mandyquick>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar

Nagyon izgalmas történet. Jobban tetszett, mint az első rész :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Heather Graham: A kalóz kedvese
Julia Quinn: Szerelem postafordultával
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Danelle Harmon: A Dacos
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Juliette Benzoni: A királyért
Jennifer Ashley: Az elrabolt menyasszony
Juliette Benzoni: Hajnal fia