A ​Szél Táncosa (A Szél Táncosa 1.) 23 csillagozás

Iris Johansen: A Szél Táncosa

A reneszánsz Itália, Michelangelo és Leonardo da Vinci kora… Mikor a cselszövések ugyanolyan bonyolultak, mint a katedrálisok kőfaragványai, mikor a bérgyilkosság elismert mesterséggé válik, mikor suhogó selyemruhák rejtik a halálos fegyver, a stiletto csillogását, mikor az emberekben felébred a szép utáni vágy, mikor a méregkeverés tudománya közkinccsé válik… E kor Firenzéje szolgáltatja a hátteret egy különös történethez, amelynek két főszereplője egy furcsa páros: egy előkelő firenzei nemes és egy zsebtolvaj lány. Ők ketten e szokatlan kapcsolat kölcsönös előnyeit felismerve együtt vágnak neki a nem mindennapi kalandnak: a nemesi család féltett kincse, a Szél Táncosa visszaszerzésének.

Eredeti cím: The Wind Dancer

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Esély, Budapest, 1993
394 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637709495 · Fordította: Földes Gábor

Kedvencelte 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

" A Szél Táncosa fehéren izzó villámból született.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosának értéke felbecsülhetetlen volt, szépsége meghaladta a képzelet határát.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosa büntetést osztott a gonoszaknak, jutalmat az igazaknak.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosának hatalma volt az emberek s a népek végzetén.
Így szól a legenda.
A legendát azonban, akárcsak a történelmet, eltórzítja az idő, megfosztja igazságától a tiszteletlenség – mégis dicsőségessé kerekítheti a képzelet. "

Engem már ezzel megfogott a könyv :)):))

A fülszöveg alapján másképp képzeltem el a történetet, így kellemes meglepetést okozott. Tetszett, hogy eleinte az se esett le, hogy ki lesz a tolvajunk nemes ura. Persze ez nem tartott sokáig, de nekem pont elég volt, hogy mégjobban elmerüljek a történetben. :)):))
Egyszer sem unatkoztam. Többször is tudott meglepetést okozni. spoiler Izgalmas, humoros, erotikus, romantikus és kegyetlen is volt ez a könyv. Nem szépítette a dolgokat.
A szereplőket is hamar megkedveltem. Tetszett a tolvajunk nagy szíve és bátorsága. Bár nagyon sajnáltam, hogy olyan dolgokon kellett keresztül mennie amiken. Bár ezt „szükséges” rossznak is mondhatnám. Ez kellett, hogy erős legyen és harcolhasson, kiállhasson magáért és az életérét.
A nemes ur is egyböl belopta magát a szívembe. Nagyon tetszett a változás, amin keresztül ment. De különösen Imádtam Lorenzot, pláne mikor folyton megpiszkálta a dolgokat. :D :D és természetesen ezt az érintett felek nem dijjazták :D :D Hogy én mennyit nevettem?! :D :D
Két dolog zavart a könyvben. A tolvajunk hírtelen változása, hozzáállása a dolgokhoz. De ezt a történtek miatt elég hamar eltudtam fogadni. Viszont a másikat… nem. Amiatt még most is háborgok. :((:(( Egy olyan könyvben, ahol harcok dúlnak elkerülhetetlen a dráma, a veszteség. Ezt tudom és ezek akármennyire is borzasztóak néha kellenek egy könyvbe. Itt is voltak és jó, hogy voltak. Ráadásul meg is lepett a módja. Okosan borzamasan kegyetlen volt. De azóta is csak azt tudom mondani, hogy kicsit túlzás volt. ;(( ;(( spoiler
Így is csak ajánlani tudom. De ha nem váltaná be a hozzáfűzött reményeiteket, akkor Lorenzó miatt muszáj végig olvasnotok :)):)) Miatta tuti megéri. De ha netán ő se lett a szívetek csücske, szerintem minden Molyt megfog hódítani a 192. oldaltól ;)) ;))

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

A Szél Táncosa 1

Ez nagyon jó könyv volt, nagyon tetszett.
Izgalmas, kalandos, kincskeresős történelmi romantikus, ami a csodás Firenzében játszódik. De megjártuk Spanyolország vadregényes tájait is és beléptünk a spanyol királyi udvarba is. Bár a kedvenceim azok a könyvek, amik Angliában játszódnak, de néha jól jön egy kis kalandozás más tájakra is.
Szinte ott voltam a szereplőkkel, izgultam értük, miközben csodás leírásokat olvastam a kor színes világáról. Beszippantott a történet, letehetetlen volt.

miaow P>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

Az ódivatú borító egy remek történetet rejteget, olyan kalandos, ármányos, küzdős és abbahagyhatatlan fajtát.
Teljességgel beszippantott a regény, a szemem előtt megelevenedett az adott kor a maga szépségével s borzalmaival. A helyszín ugyan nem a kedvenceim egyike, de érdekes módom, mégis élveztem az Itáliában kalandozást, különösen, hogy a Borgiákat, illetve valós események mozzanatait is beleszőtte a mesébe az írónő.
Történelmi romantikus lévén akadtak rózsaszín pillanatok is, de Ms Johansen nem habozott az akkori világ keményebb oldalát is megmutatni, ezt bizony nagyra értékeltem, bár néha majdnem meghasadt a szívem a nem éppen örömteli fordulatok miatt.
A szereplők is érdekes, jól megformált figurák, s a köztük folyó párbeszédek fergetegesek, nekem bejött ez a fajta humor. Viszont érdekes módon a kedvencemmé az egyik mellékszereplő – Lorenzo – avanzsálódott, valahogy az ő stílusa s egyénisége fogott meg leginkább. Önálló történetet lehetett volna építeni az ő alakjára, bár így is jócskán szerephez jutott, szerencsére.
Érdemes elolvasni.

Isabelle>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

Elejétől a végéig lefoglalt és nagyon tetszett.
Végre egy írónő aki ponyvából is olyat készít ami izgalmas, kalandos de megfelelően kegyetlen, és intrikus hogy filmen is szívesen látnám.
A történelmi romantika kedvelőinek mindenképp ajánlom!
Kiváló kikapcsolódás!

csajbik>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

Az egyik kedvencem. Jó történet, a szereplők is jól vannak ábrázolva.

1 hozzászólás
Trixi75>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

Csodálatos és nagyon izgalmas tündérmese. Régen olvastam ilyen jó könyvet. Végig lefoglalt olvastatta magát. A szomorú részek ellenére is tetszett.

ÁgiCica>!
Iris Johansen: A Szél Táncosa

Jó könyv, bár vannak benne hihetetlenül szomorú részek.


Népszerű idézetek

meteoritastar>!

A Szél Táncosa fehéren izzó villámból született.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosának értéke felbecsülhetetlen volt, szépsége meghaladta a képzelet határát.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosa büntetést osztott a gonoszaknak, jutalmat az igazaknak.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosának hatalma volt az emberek s a népek végzetén.
Így szól a legenda.
A legendát azonban, akárcsak a történelmet, eltórzítja az idő, megfosztja igazságától a tiszteletlenség – mégis dicsőségessé kerekítheti a képzelet.

5. oldal


A sorozat következő kötete

A Szél Táncosa sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Margit Sandemo: Örvényben
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Alison Weir: Lady Jane
Robert Merle: A bálvány
Brigitte Riebe: A három grácia
Marina Fiorato: Beatrice
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése