Egy ​édes asszony 2 csillagozás

Irina Velembovszkaja: Egy édes asszony

„Először ​március nyolcadikán, a nőnapon csalta meg. Az ünnepély után a férfi elkapott egy taxit, és a Perejszlakva egyik kanyargós sikátorába vitte Ányát. Tapogatózva mentek le a sötét lépcsőn az egyik szuterénhelyiségbe. Ánya lovagja kulccsal kinyitott valami vasajtót, és az asszony egy keshedt, nyikorgó díványon találta magát. – Mi az, nem talált jobb helyet? – mondta haragosan a technológusnak, és azt gondolta magában: "Rám költött vagy húsz rubelt, s már azt hiszi, úgy bánhat velem, mint egy cafkával?” S utána nem is annyira azért gyötörte magát, mert megcsalta a férjét, inkább az volt a szörnyű, hogy mindig arra a díványra emlékezett, amelyen feküdt."
„1971. március 8-án, éppen a nőnapon, este kilenc körül az egyik öreg, agonizáló, lebontásra ítélt cserkiozvói ház lépcsőházában valami zuhanás hallatszott. Az egyik lakó meghallotta, kinyitotta az ajtót, és észrevette, hogy egy nagyon tisztességesen öltözött és még elég fiatal nő fekszik teljesen öntudatlanul a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rakéta Regénytár Magvető

>!
Magvető, Budapest, 1978
310 oldal · ISBN: 9632707745 · Fordította: Király Zsuzsa

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

szangi P>!
Irina Velembovszkaja: Egy édes asszony

Még olvasása sincs ennek a könyvnek? Nahát :D
Teljes egészében arról szól ami a címben le van írva… Van egy édes asszony és történnek vele dolgok. De a cselekvések nem sorrendbe vannak… És ez a jó benne. A legelején elmesélte a legvégét, és az olvasó akaratlanul is társít hozzá dolgokat, elhelyezi a főszereplőt, gondol róla valamit, hogy mi miért lett úgy ahogy. Majd utána visszarepülünk a múltba és megtudjuk mi is történt valójában, és az ember hülyének érzi magát mikor más nézőpontból is látja a történéseket, rájön hogy milyen könnyen befolyásolható és félrevezethető pár mondattal.


Népszerű idézetek

szangi P>!

– Nem fogod sajnálni? – kérdezte csöndesen Nyikolaj Jegorovics, amikor az arcuk már ott volt egymás mellett.
– Hát úgy csináld, hogy ne sajnáljam – mondta Ánya.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mihail Solohov: Csendes Don
Anatolij Ribakov: Az Arbat gyermekei
Vlagyimir Vojnovics: Iván Csonkin közlegény élete és különleges kalandjai
Ilja Ilf – Jevgenyij Petrov: Aranyborjú
Anatolij Ribakov: Nehéz homok
Gavriil Trojepolszkij: Feketefülű fehér Bim
Valentyin Raszputyin: Pénzt Marijának
Ilja Ilf – Jevgenyij Petrov: A szovjet milliomos
Alekszandr Bek: A volokalamszki országút
Leonyid Cipkin: Nyár Badenben