A ​Kobra bosszúja (Sherlock, Lupin és én 7.) 12 csillagozás

Irene Adler: A Kobra bosszúja

Ki az a Kobra?

Ti is nagyon várjátok már, miképp folytatódik a három jóbarát története? A regénysorozat egyre nagyobb meglepetéseket tartalmaz!

A Sherlock, Lupin és én-sorozat 7. részében Irene visszatért az apjával Londonba, ahol újra találkozik két jó barátjával, Sherlockkal és Arsene-nel. De nincs ideje, hogy örüljön az újbóli találkozásnak, mert a ház törékeny békéjét különös esemény zavarja meg: Horatio Nelson, Adlerék nélkülözhetetlen főkomornyikja egyszerűen eltűnik, mindössze pársoros üzenetet hagy a családnak.
Irene biztos benne, hogy a váratlan esemény mögött valami furcsaság rejtőzik, és elhatározza, hogy barátai segítségével nyomozni kezd. A főkomornyik eltűnése egy titokzatos bűncselekménnyel áll kapcsolatban, amely a londoni dokkokban történt. A rejtély gyökerei a távoli, varázslatos indiai gyarmatokra, egy törpékből álló indiai bérgyilkos szektához nyúlnak vissza…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031970 · Fordította: Todero Anna

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · Arsène Lupin · Irene Adler


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
anesz P
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Újabb izgalmas téma: Anglia és gyarmata, India viszonya. Nagyon jó kis krimiszálat kaptunk, bár teljes egészében nem lehetett volna kitalálni. Meddig alázható meg egy gyarmat? Ez utóbbinak milyen eszközei vannak az ellenállásra? A cél mindig szentesíti az eszközt? Ezek a kérdések is szerepelnek a háttérben, de természetesen nem ez a főszál, hanem a három barát újabb kalandja. Ezek az egymásra találások mindig nagyon ötletesek. Jó volt, hogy Horatio is kicsit előtérbe került.
A kivitelezés megint csillagos ötös! :-))

>!
Freya_chan
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Nagyon tetszett. Számomra hozta az általam olvasott előző részek színvonalát. Lupin álcázási képessége lenyűgöző, tetszett, ahogy azt kihasználva lepte meg Iren-t és Sherlock-ot, bár őt azért nem lehet teljesen becsapni, hiszen végül megfigyelőképességeit használva végül rájött. Nagyon élvezem a Conan Doyle által megteremtett Sherlock Holmes fiktív, fiatalkori kalandjainak olvasni. Szerintem ez a sorozat tökéletesen visszahozza az általa megteremtett Sherlockot.

>!
Jesper_Olsen 
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Az izgalmas végkifejlet után megint olyan hirtelen ért véget… De ismét jó volt „találkozni” a nagy hármassal.


Népszerű idézetek

>!
ginny13

– Elnézést, uram! Sértőnek tartaná, ha megkérdezném, mégis mi a csudát keres ott fent?

>!
anesz P

Ő azt állítja, hogy a véletlenben hinni megbocsáthatatlan lustaság, az univerzum ugyanis a maga részéről ritkán bizonyul ilyen lustának.

133. oldal

>!
ginny13

– Mindannyian hálával tartozunk valakinek. És amikor elérkezik a pillanat, hogy lerójuk az adósságunkat, nincs más hátra, meg kell tennünk, nem törődhetünk a következményekkel.

>!
ginny13

Nem hinném, hogy létezne lehangolóbb hónap a novembernél, és alkalmasabb időszak a szomorúságra annál, amikor az ősz utat enged a télnek, a lehulló leveleket szétmállasztja a nedvesség, és a nyirkos földből mintha a halál hideg lehelete áradna.

>!
Arisa_chan8

Leopold egy kisgyerek kétségbeesett makacsságával ragaszkodott hozzá, hogy otthagyjuk Párizst, mert a város Geneviève-et jelentette számára, az imádott feleséget, akit elveszített. Ám amikor döntenie kellett, hol lakjunk Londonban, mégis az Aldford Street-i lakásra esett a választása, ahol az elegáns színekben pompázó kárpitok, a csinos bútorok és dísztárgyak mind magukon viseltél annak az asszonynak a keze nyomát, akit Adler úr egész életében szeretett. Milyen megható ez az ellentét az ész határozott döntése és a szív keserves tétovázása között!

7. oldal, 1. fejezet - November (Manó Könyvek, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Irene Adler
>!
ginny13

Az angolok féltve őrzik legnagyobb titkukat: azt, hogy Angliában nem is esik olyan sok eső.

(első mondat)

>!
ginny13

Milyen kevéssé látjuk át a másik ember lelkében lakozó rejtélyt, még akkor is, ha a legközelebbi hozzátartozóinkról van szó!

>!
ginny13

– Hiábavaló lenne, ha meg akarnánk állapítani, mi az, ami másnak meglepő.

>!
ginny13

– Az érdekes dolgok, mint mindig, mélyebben rejtőznek.

>!
ginny13

– Kötöznivaló bolondok vagytok… De tulajdonképpen ezt szeretem bennetek.


A sorozat következő kötete

Sherlock, Lupin és én sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holden Rose: Hófehér kelepce
Anthony Horowitz: Az utolsó bevetés
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Fabian Lenk: Hannibál, az elefántok ura
Jørn Lier Horst: Nárcisz akció
Alexandra Fischer-Hunold: Kincsvadász kísértet
Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete
Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka
Kai Haferkamp: Pilács, a titokzatos tűzgyújtó