A ​Kobra bosszúja (Sherlock, Lupin és én 7.) 14 csillagozás

Irene Adler: A Kobra bosszúja

Ki az a Kobra?

Ti is nagyon várjátok már, miképp folytatódik a három jóbarát története? A regénysorozat egyre nagyobb meglepetéseket tartalmaz!

A Sherlock, Lupin és én-sorozat 7. részében Irene visszatért az apjával Londonba, ahol újra találkozik két jó barátjával, Sherlockkal és Arsene-nel. De nincs ideje, hogy örüljön az újbóli találkozásnak, mert a ház törékeny békéjét különös esemény zavarja meg: Horatio Nelson, Adlerék nélkülözhetetlen főkomornyikja egyszerűen eltűnik, mindössze pársoros üzenetet hagy a családnak.
Irene biztos benne, hogy a váratlan esemény mögött valami furcsaság rejtőzik, és elhatározza, hogy barátai segítségével nyomozni kezd. A főkomornyik eltűnése egy titokzatos bűncselekménnyel áll kapcsolatban, amely a londoni dokkokban történt. A rejtély gyökerei a távoli, varázslatos indiai gyarmatokra, egy törpékből álló indiai bérgyilkos szektához nyúlnak vissza…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031970 · Fordította: Todero Anna
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
256 oldal · ISBN: 9789634038467 · Fordította: Todero Anna

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · Arsène Lupin · Irene Adler


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
FreeAngel 
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző. Kezd kiegyensúlyozódni a gyermeki szabadság csínytevései és nyomozásai, valamint annak következményeinek mérlege. Ezúttal egy csúful átvert tengerész kapitány becsületét menti meg a trió. Miközben bebizonyítják ártatlanságát, fény derül egy indiai maharadzsa Londonba látogatásának felhasználásával megvalósított merénylet tervére, melynek kivitelezése viszont hőseinknek köszönhetően természetesen meghiúsul.
Irene mindkét fiúval való csókolózásai nem teszik őt túl szimpatikussá számomra, de gondolom a későbbi részekből majd megtudom, hova vezet ez; hogyan borul meg vagy alakul át hármuk barátságának jelenleg még tökéletesnek mondható egyensúlya.

>!
anesz P
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Újabb izgalmas téma: Anglia és gyarmata, India viszonya. Nagyon jó kis krimiszálat kaptunk, bár teljes egészében nem lehetett volna kitalálni. Meddig alázható meg egy gyarmat? Ez utóbbinak milyen eszközei vannak az ellenállásra? A cél mindig szentesíti az eszközt? Ezek a kérdések is szerepelnek a háttérben, de természetesen nem ez a főszál, hanem a három barát újabb kalandja. Ezek az egymásra találások mindig nagyon ötletesek. Jó volt, hogy Horatio is kicsit előtérbe került.
A kivitelezés megint csillagos ötös! :-))

>!
Freya_chan
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Nagyon tetszett. Számomra hozta az általam olvasott előző részek színvonalát. Lupin álcázási képessége lenyűgöző, tetszett, ahogy azt kihasználva lepte meg Iren-t és Sherlock-ot, bár őt azért nem lehet teljesen becsapni, hiszen végül megfigyelőképességeit használva végül rájött. Nagyon élvezem a Conan Doyle által megteremtett Sherlock Holmes fiktív, fiatalkori kalandjainak olvasni. Szerintem ez a sorozat tökéletesen visszahozza az általa megteremtett Sherlockot.

>!
Jesper_Olsen 
Irene Adler: A Kobra bosszúja

Az izgalmas végkifejlet után megint olyan hirtelen ért véget… De ismét jó volt „találkozni” a nagy hármassal.


Népszerű idézetek

>!
anesz P

Ő azt állítja, hogy a véletlenben hinni megbocsáthatatlan lustaság, az univerzum ugyanis a maga részéről ritkán bizonyul ilyen lustának.

133. oldal

>!
ginny13

– Elnézést, uram! Sértőnek tartaná, ha megkérdezném, mégis mi a csudát keres ott fent?

>!
ginny13

Milyen kevéssé látjuk át a másik ember lelkében lakozó rejtélyt, még akkor is, ha a legközelebbi hozzátartozóinkról van szó!

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélek · rejtély
>!
ginny13

– Mindannyian hálával tartozunk valakinek. És amikor elérkezik a pillanat, hogy lerójuk az adósságunkat, nincs más hátra, meg kell tennünk, nem törődhetünk a következményekkel.

>!
ginny13

Nem hinném, hogy létezne lehangolóbb hónap a novembernél, és alkalmasabb időszak a szomorúságra annál, amikor az ősz utat enged a télnek, a lehulló leveleket szétmállasztja a nedvesség, és a nyirkos földből mintha a halál hideg lehelete áradna.

>!
ginny13

Az angolok féltve őrzik legnagyobb titkukat: azt, hogy Angliában nem is esik olyan sok eső.

(első mondat)

>!
ginny13

– Hiábavaló lenne, ha meg akarnánk állapítani, mi az, ami másnak meglepő.

>!
ginny13

– Az érdekes dolgok, mint mindig, mélyebben rejtőznek.

>!
FreeAngel 

    Az, hogy csak úgy utasításokat adok Sherlocknak meg Arséne-nek anélkül, hogy gúnyos grimasz lenne a válasz, a hatalom szokatlan érzetével ruházott fel. Azon tűnődtem, ilyen érzés lehet-e, ha egy nő – amint mondani szokták – képes az ujja köré csavarni a férfiakat.

189-190. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arsène Lupin · férfiak · hatalom · Irene Adler · nők · Sherlock Holmes
>!
ginny13

– Kötöznivaló bolondok vagytok… De tulajdonképpen ezt szeretem bennetek.


A sorozat következő kötete

Sherlock, Lupin és én sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anthony Horowitz: Az utolsó bevetés
Fabian Lenk: Összeesküvés a Holtak Városában
Mészöly Ágnes: Ketten Kövespart ellen
Renée Holler: Nyomozás a Nílus partján
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Andrew Lane: Halálfelhő
Jill Marshall: Jane Blonde 2.
R. L. Stine: Óvakodj a hóembertől!
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs