Diana 14 csillagozás

Ingrid Seward: Diana

Bármit hoz is a jövő, Charles akkor is életének központi figurája marad, Ez a férfi a sorsa. És eljön majd a nap, amikor ez a férfi a királya lesz. És ő királynő…

>!
JLX, Budapest, 1990
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630280116 · Fordította: Sugár József

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

brigus_27 P>!
Ingrid Seward: Diana

A csodálatos Lady Diana ♥
Nagyon tetszett a könyv felépítése. Megismertük Diana és Charles fiatalkorát, bepillantottunk a szokásaikba, a szabadidejükbe és William és Harry gyerekkoráról is cuki, édes pillanatokat tudhatunk meg. Sok érdekesség volt, amit még eddig nem tudtam, ezeknek nagyon örülök.
A fél csillag levonása azért volt, mert szerintem igenis helye lett volna a könyvben Camillának, már csak azért is, mert Charles nem az-az édes Diana melletti fickó volt, akinek ez a könyv bemutatja. Charles mióta megismerte Dianát, azóta színen van Camilla, ami szerintem nem volt titok Diana előtt. :/
És ő királynő lesz, olvashatjuk a fülszövegben. Mert amióta csak belépett ebbe a családba igenis megérdemelte volna. A nép imádta és sajnos ez már nem teljesülhet. :(
Ez a könyv egy valamit megmutatott, hogy Diana sokkal jobb ember volt, mint azt valaha is leírták. ♥

Elizabeth_Windsor >!
Ingrid Seward: Diana

Igen szívbe markoló volt elolvasni ezt a könyvet, ennyi évvel azután, hogy meghalt. Ebben még szó sincs Camilla színre lépéséről, s Diána-nak még nem voltak a nyomasztóbbnál is nyomasztóbb gondjai.
Hogy valóban mi is történt a falak között, arról sosem fog tudni senki.

Nekem ez a könyv már több példányban került a kezem közé életem során, majd olvasatlanul magam mögött hagytam.
Kislány koromban voltak más, róla szóló köteteim is, melyeket általában karácsonyra kaptam, de azok már eltűntek.
Ma, teljesen spontán, halálának évfordulója felé közeledve, újabb ajándék gyanánt kaptam ezt a kötetet és egy szuszra elolvastam.
Köszönöm szépen:

E.

Piratgirl26 P>!
Ingrid Seward: Diana

Őszinte leszek, nem tudom hova tenni ezt a könyvet. Tisztában vagyok vele, hogy 32 éve íródott, amikor Diana még élt. A könyv leginkább Charles-t és a királyi családot magasztalja, Diana-t pedig leginkább butának állítja be. Számomra unalmas volt és amennyire idáig jobban el akartam mélyedni Diana életében, ez a könyv tökéletesen elvette a kedvemet.

knitta02>!
Ingrid Seward: Diana

Azt hittem ez a szokásos tündérmese lesz az „álompárról”, ezzel szemben a szerző már az elején leszögezi, hogy itt bizony baj van (pedig messze még 1992) és nagyon jól rátapint a bajok forrására még akkor is, ha Camilla P. B. itt szinte csak a lábjegyzetben szerepel. Diana és Charles életútján keresztül kezdőzetlenül bemutatja az angol arisztokrácia hibáit, furcsaságait és hétköznapjait.
Ma már világos, hogy a legjobb szándék ellenére is minden szempontból elhibázott házasság volt az övék, mert ahogy a hozzájuk közelállók látták „a hercegi párnak az ég adta világon semmilyen közös érdeklődési területe nincs”, mégis jó is származott ebből a kapcsolatból (többek között William és Harry) és szerintem a királyi család nagyrészt Dianának köszönheti a mai népszerűségét; hogy meg tudtak újulni és még ennyi idő után sem mentek ki a „divatból”.
Bár már jócskán lecsengett a téma, akkor sem bántam meg, hogy látatlanban megvettem, mert betekintést nyújtott a „kulisszatitkokba” és még ennyi év után is tudott újat mondani.
Lehet, hogy ciki, de nekem akkor is tetszett! Jól esett egy kicsit nosztalgiázni.
Bár másképp végződött volna!

Pacsirta_Szilvia >!
Ingrid Seward: Diana

Többen biztos azért értékelik alul ezt a könyvet, mert a megírásakor Diana még élt, sőt Károly herceggel együtt és olyan célozgatásokat tesz a jövőre nézve, amik nem váltak be. A királyi család hétköznapjaira teszi a hangsúlyt és nekem pont ez a része hiányzott eddig az életéből. Megismerjük Diana és Károly gyerek- és ifjúkorát, friss házas éveit és gyereknevelésüket.

Hohenembs>!
Ingrid Seward: Diana

Első könyvem a hercegnőről. Elég tényszerűen fogalmaz, az egyes fejezetek címei valóban mérvadóak. Kíváncsivá tett, valószínűleg fogok még Diana – ról könyvet olvasni, és egyben nagyon remélem azt is, hogy a következő nagyobb hatást fog rám gyakorolni, és valóban megismerhetem benne, Diana – nak azt az arcát, amely miatt e könyvbe is belekezdtem, vagyis az igazi „Szívek királynőjét”.


Népszerű idézetek

>!

Néhány évvel ezelőtt még inkább a KERT kötötte le Charles herceg idejének legnagyobb részét, de a KERT ma már gyakorlatilag elkészült. 1987-ben meghívta a Kertbarátok Körét, amely tavaly egy faültetési ceremónia keretében, amelyre Highgrove-ban került sor, tagjai közé fogadta.Jó alkalom volt ez Charles számára, hogy szenvedélytársai elé tárja legféltettebb kincsét s annak is legkedvesebb részét: a fallal körülvett KERTet.

7. Otthonok

92. oldal

Elizabeth_Windsor >!

Kétségtelen, hogy a herceg értékeli a szép női arcokat és egy csinos nő vonzó, kerekded formáit, de soha életében nem volt az az „ágyrajáró”, akinek az újságok beállították. Még gyerekkorában megtanulta tisztelni a női nemet, méghozzá oly módom, amely a brit felsőosztályokban úgyszólván ismeretlen.

2. Charles Philip Arthur George

34. oldal

Hohenembs>!

Ám ha az életben időnként lepottyanunk is, azért akadnak felemelő pillanatok is.

48. oldal

brigus_27 P>!

Nincs ebben semmi rossz;amikor a királyfi feleségül veszi a hercegkisasszonyt, véget érnek a mesék. A való életben nem sárkányokkal, hanem s mindennapok problémáival kell megküzdeni.

10. oldal- Bevezető

>!

Egy óratorony őrködik az 1A jelű Óraudvar bejáratánál, ahol a régi istállók udvarára néző lakosztályban Margaret hercegnő most egyedül él.

7. Otthonok

96. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Judy Wade: Az igazság
John Lukacs: A párviadal
Christian Graf von Krockow: Churchill
Hugh Brogan: Kennedy
Jozzy Key: A Diana gyilkosság
Frank Tibor: Britannia vonzásában
Nemere István: A brit titkosszolgálat
Geordie Greig: A királycsináló
Péter Katalin: A szigetország uralkodói
André Maurois: Disraëli élete