Robin ​és a láthatatlanok 14 csillagozás

Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok

Torun, a tizenkét éves svéd kislány szüleivel minden évben ugyanazon az erdő melletti telken nyaral, egy régi zsellérházban. A mostani nyár azonban nem olyan, mint a többi, és Torun sem olyan, mint régen. Valami érdekes, izgalmas, meseszerű átváltozásra vágyik. Hogyan lesz Torunból Robin, vagyis Robin Hood? Miként kerül a manókkal, tündérekkel, kísértetekkel s más csodalényekkel teli varázslatos erdőbe? Hogyan barátkozik meg Kálával, a tündérfiúval, és miként mentik meg közösen a Halhatatlanok Erdejét a gonosz szürkeszellemektől? Erről szól ez a kedves, szép, izgalmas, igazi északi meseregény.

Móra, Budapest, 1987
178 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631153363 · Fordította: Tótfalusi István · Illusztrálta: Györfi András

Torun

Viki77>!
Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok

Amikor először elolvastam, éppen annyi idős voltam, mint Torun. Teljesen beleéltem magam a történetbe…Most -sok-sok évvel később-, újraolvasva, fel-fel villantak a régi élmények, ahogy 12 éves kislányként rácsodálkozom az erdő titkaira, és beleborzongok ebbe a kalandos utazásba. Miért növünk fel olyan gyorsan?!

Lahara IP>!
Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok

Az illusztráció nem tetszett, mert Kála és Robin sokkal idősebbnek – vagyis Kála sokkal fiatalabbnak – tűnnek rajta. Robin egyáltalán nem 12 éves a képeken, és szerintem fontos, hogy egy karakter annyinak nézzen ki, amennyi.
Viszont a történet nagyon is bejövős, és csuda jó hangulata volt!

Helyna I>!
Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok

Újraolvasandó! :) Teljesen véletlenül került a kezembe még jó régen a könyvtárban és rengetegszer elolvastam utána. Hetekre beszippantott a világa, nagyon különleges volt.

Update (2014.12.19.): Végre megszereztem és vagy… tíz év után(?) megint elolvastam. Nosztalgia a tetőfokon. De még mindig szuper mesének tartom, megmosolyogtatott és nagyon szeretem a világát! (lehetne picikét hosszabb és részletesebb!)

Judith_Rei>!
Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok

Nagyon szeretem, de haragszom is erre a könyvre! Az egyik abszolút kedvencem, bár bőven vannak hiányosságai, ami miatt morcos vagyok. Úgy éreztem, sok kérdésre nem kaptam választ, a történések néha túl gyorsak, majdnem összecsapottak és következetlenek voltak, máshol pedig indokolatlanul elhúzottak. Mégis… magával ragadott. Gyerekekről szól, a gyermeklét megannyi bájával, és valahányszor meglátogattuk a Mamámat, valahogy mindig lekerült a polcról és újra, meg újra el kellett olvasnom. Azóta eltelt jónéhány év, és még mindig előveszem, mert egyszerűen tökéletesen kikapcsol. Amikor beleolvasok, hirtelen többé én sem vagyok már a szobámban, és hallani vélem Kála hangját, ahogyan a fülembe duruzsol.

Judith_Rei>!

Mi tagadás, Torunnak is tetszett egy fiú, de úgy gondolta, hogy tönkretenné az érzelmeit, ha kifecsegné őket. Egyébként sem lett volna sok mesélnivalója. Csak néhányszor beszélgetett a fiúval, s akkor is mindig valahová a semmibe meredt a fiú feje fölött, és butaságokat mondott. Ő ugyan jópofa ingerkedésnek szánta, de csak komiszságnak hangzott, ami elhagyta a száját. Nem is tudom, gondolta, miért leszek mindig olyan gonosz, ha nagyon szeretek valakit.

6. oldal, 1. fejezet - Emlékek és nyilak (Móra, 1987)

Kapcsolódó szócikkek: Torun