Kókusz ​Kokó, a kis sárkány (Sárkányok szigete) 2 csillagozás

Ingo Siegner: Kókusz Kokó, a kis sárkány

Hiába van szárnya Kokónak, az ifjú tűzokádó sárkánynak, mégsem tud repülni. Legjobb barátja, Oszkár ugyan a ragadozó sárkányok közék tartozik, de nem szereti a húst. Mindketten azért szomorúak, mert a szüleik nem akarják komolyan venni őket.
A tűzokádó sárkányok csúnyán összevesznek a ragadozó felfalókkal, mert valaki ellopta a tűzokádáshoz nélkülözhetetlen tűzfüvet. A kis Oszkárt gyanúsítják a lopással. Kokó és Oszkár a barátnőjük, Matilda süni társaságában útra kel, hogy megkeressék az eltűnt tűzfüvet. Nem sejtik, hogy kalandjaik közben a Sárkány-sziget lakóit is meg kell menteniük…

Az izgalmas történet Mark Slater és Gabriele M. Walther forgatókönyve: a Kókusz Kokó, a kis sárkány című mozifilm és Ingo Siegner Kokó, a kis sárkány című sorozata alapján született.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ventus Libro, Budapest, 2015
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639926899 · Fordította: Varga Csaba Béla

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Katica12
Ingo Siegner: Kókusz Kokó, a kis sárkány

Először akkor találkoztam a könyvvel, amikor a könyvtárban, ahol várakoztam, egy kisfiú nagy bártan megkérdezte a könyvtárost, hogy melyik Kókusz Koko könyv van bent. Akkor hallottam róla először, és persze, hogy kiváncsi voltam, hiszen hasonló korú fiaim vannak, és ha ez egy új gyereksorozat, akkor nálunk a helye. Még jó, hogy nem vettem meg. Végigolvastuk, az alapgondolat tetszett, fajok közti barátság, hogy a vegetáriánus húsevő állat és a házi kedvence Husi, a kis tehén, akit meg akar menteni. Koko, Matilda, Oszkár különböző fajú gyerekek (sárkány, felfaló: ez meg milyen állat?- közben újból átnéztem: sárkány, és a kis süni). Néhol nekem gusztustalan volt, főleg, amikor annak a valaminek (Elnyelő) a gyomrába kerültek a gyerekek és a fejezetnek az volt a címe, hogy a nagy hasmenés). Majd hozom az idézeteket. Nem újraolvasós, legalábbis az én részemről. És ebből van film is? Elég volt végigolvasni, nemhogy még meg is nézzem azt a hányós jelenetsorozatot. De a nevek tetszettek: Bélus, Adél a szülők.


Népszerű idézetek

>!
Katica12

Az iszonyatos bűz miatt Oszkár arca mindjobban eltorzult.
-Ne is emlegesd az evést. Azt hiszem, mindjárt elhányom magamat!

85. oldal

>!
Katica12

– Azt hiszem, én is mindjárt … -nyöszörgött Oszkár. Kihajolt a hűtőszekrényből, és széles ívben belehányt a trutymóba. – Mikor lesz már vége az egésznek?
– Rögtön!- biztatta Kokó. – Előtte azonban még olajat öntünk a tűzre!
Vett egy mély lélegzetet, és ő is hányni kezdett. Csakhogy az ő torkából lángnyelvek törtek elő.

87. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg
Csukás István: Süsü, a sárkány
Luzsi Margó (szerk.): Mesélj nekem sárkányokról és ördögökről
Cressida Cowell: Így tanulj sárkányul
Ana Galán: A nagy próbatétel
Silvia Roncaglia – Roberto Luciani: Egy különleges szőnyeg nyomában
Felhőhegyi Balázs: A bükfürdői kalamajka
Roberto Pavanello: Az asztmás sárkány
Finy Petra: Milu Egyiptomban
Walt Disney – Mulán