Művészet ​a 20. században 11 csillagozás

Ingo F. Walther (szerk.): Művészet a 20. században

Abban ​az időszakban, amelyet e könyv tárgyal, a képzőművészet szerkezete és funkciója, a kultúrában és a mindennapi életben betöltött helye alapvetően megváltozott. Már a 19. században elkezdődött az a folyamat, amely tudatos szakítást jelentett a klasszikus görög-római kultúrán alapuló esztétikával; ennek nyomán szinte áttekinthetetlenül sokféle irányzat és stílus, műfaj és kifejezési forma jelent meg, ami nemcsak az áttekintést teszi majdhogynem lehetetlenné, hanem a művek megértését, a befogadást is megnehezíti. A négy szerző közös munkája, amelyben önálló fejezetekre osztva tekinthetjük át a festészet, a szobrászat, az új médiumok, illetve a fotó történetét, nagyívű kísérlet arra, hogy szintézisbe foglalják azt, amiről még a szakembereknek sincs feltétlenül összképe. Az elképesztő számú alkotó, a majdhogynem követhetetlenül sok kiállítás és rendezvény szinte kizárja azt, hogy objektívan mérlegelhessünk. Hiányzik ehhez a kellő történelmi távlat is; márpedig a jelen kötet… (tovább)

>!
Taschen / Vince, Budapest, 2004
840 oldal · ISBN: 3822829749 · Fordította: Körber Ágnes, Molnár Magda

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

SignorFormica>!
Ingo F. Walther (szerk.): Művészet a 20. században

Arisztokratikus kiállítású, elmélyült alapossággal válogatott képanyaggal és friss szemléletű szöveggel kiadott gyönyörű, kétkötetes album. Kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott. Alapos történeti áttekintése fontos segítség, hogy eligazodjunk a 20. század művészetének csodás labirintusában.


Hasonló könyvek címkék alapján

José Pierre: Magritte
Aradi Nóra (szerk.): A művészet története Magyarországon
Klaus Honnef: Andy Warhol
Molnos Péter: Derkovits Gyula
Keserü Katalin: Variációk a pop artra
Bánszky Pál: A képzőművészet vadvirágai / The Wild Flowers of Fine Arts
Andrási Gábor – Pataki Gábor – Szücs György – Zwickl András: Magyar képzőművészet a 20. században
Z. Gács György – Kocsis Imre – Vilt Tibor – Kákay Szabó György – Illés János – Gulyás Dénes – Barcsay Jenő: A képzőművészet iskolája 2.
Árkossy István: A lélegző vonal
Kopócsy Anna: Új nyolcak