A ​Viharfaló titka (Kalandorkrónikák 1.) 11 csillagozás

Indira Myles: A Viharfaló titka

Askaber város megbecsült polgárának, Raguar Hantosnak az embere vagy. Szakterületed a kémkedés, besurranás, alkalomadtán akár a fenyegetés is. Ám a feladat, amellyel ezúttal megbíz téged, nem hasonlít egyetlen korábbi munkádra sem… Minden a Te döntéseiden múlik – úgyhogy légy résen, nehogy elvessz az intrikák labirintusában!

Ez a könyv nem átlagos regény: itt Te vagy a főszereplő! Egy egész kötetnyi játékot tartasz a kezedben, amelyben te döntheted el, hogyan alakuljon a történet. Az intrikák és harcok közben pedig elmerülhetsz a legnépszerűbb hazai fantasy, a \'M.A.G.U.S., avagy a kalandorok krónikája\' világában…

>!
Delta Vision, Budapest, 2009
230 oldal · ISBN: 9789639890497 · Illusztrálta: Bíró Sándor

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Allanon>!
Indira Myles: A Viharfaló titka

Igazán jól hozza a M.A.G.U.S. hangulatot. Nagyon jól megszerkesztett fantasy nyomozós történet. A fél csillag a nehézsége miatt vonódott le. Nagyon sokszor ültem neki, mert vagy nem sikerült valamit megszereznem, vagy nem volt elég ezüstöm a megvételhez. Így pedig hiába jutottam el a végéig, mindig meghaltam. Élvezetes volt végig játszani.

twillight>!
Indira Myles: A Viharfaló titka

A sztori oké, a komplexitás nagy, az írói véna megvan.

Sajnos a kalandmodul játékkönyvvé adaptálása csak hellyel-közzel sikerült, rengetegszer lehet úgy megszerezni egy információt hogy azt nem lehet használni (pl. tudom hogy nem érdemes a legénységet keresni, de mivel nem voltam este a fedélzeten, ezt az infót nem használhatom).

A legtöbb tárgy értéke egyszerűen nincs megadva, és a szabályrendszer feléről megfeledkezett az író (különösen az Asztrál-menekülés funkcióról).

A legnagyobb gond a végső csata, ami csak az alábbi értékek birtokában megoldható:
10 fizikum, 12 asztrál, 7 mentál. Ezek összege viszont 29, míg nekünk összesen 24 elosztható pontunk van. És ebben a felállásban mindent, de mindent beleszámoltam, még az értékhiányos tárgyaknak is adtam értéket!

PS: felvettem a kiadóval (Delta Vision) a kapcsolatot a könyv játszhatatlansága miatt, megígérték hogy felveszik a kapcsolatot az íróval hogy javítsa ki a mulasztásait.

Hanon13>!
Indira Myles: A Viharfaló titka

Első ilyen típusú könyvem, de meg kell mondjam annyira nem tetszett. Egyes párbeszédek nem passzoltak az előtte lévőkhöz, illetve néha ide-oda ugráltam a napszakok között. Viszont a történet tetszett, és jó volt hogy több befejezés között lehetett választani.

Lakheszisz>!
Indira Myles: A Viharfaló titka

A könyv izgalmas és érdekes, de sikeresen végig vinni a küldetést nagyon nehéz. Hozzávetőlegesen az esély 2,5%.


A sorozat következő kötete

Kalandorkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Graves: Mágusok tornya
Varró Dániel: A szomjas troll
Ian Livingstone: A varázsló kriptája
Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Wayne Chapman: Karnevál
John Caldwell: A Káosz Szava
Kornya Zsolt (szerk.): Kráni krónikák
Wayne Chapman: Garmacor címere
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Ian Russel: Egyezség