Spirituális ​bábaság 4 csillagozás

Ina May Gaskin: Spirituális bábaság

Szégyen-gyalázat ​- máig sem tudok eléggé angolul ahhoz, hogy neki merjek látni egy angol nyelvű könyv olvasásának. A Spirutuális bábaság első kiadását 20 évvel ezelőtt, 1990 tavaszán kaptam egy amerikai bábától, hét évvel ezelőtt pedig Ina May ajándékozott nekem egy példányt ezzel a dedikálással: „Ágnesnek, egy ízig-vérig spirituális bábának”. Most, 2010-ben, amikor a magyar fordítás jelenik meg, ismerem meg a könyv tartalmát, és ismerem föl sok-sok részletében gyakorlatilag szó szerint azokat a szülés természetéről szóló bábatapasztalatokat, amiket a szülésre való fölkészítés keretén belül hónapról hónapra a „Szülés bábaszemmel” című napomon mondok el a várandósoknak. Tényleg spirituális a bábaság! Vagy inkább a szülés maga. Mi, bábák, egészen máshonnan, egészen máshol, egészen más körülmények között, egészen más tanulási folyamattal ugyanoda jutunk – oda ahova a szülő nő is eljut, ha hagyjuk. És ez ugyanaz a hely mindenkinek, legyen akárki, legyen akármilyen az iskolázottsága,… (tovább)

>!
Alternatal Alapítvány, Budapest, 2011
480 oldal · ISBN: 9789638542748 · Fordította: Huffman Szilvia

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Larmarien>!
Ina May Gaskin: Spirituális bábaság

Inspiráló volt, arra ösztönzött, hogy lazán éljem meg a szülést. Igyekeztem ráfeküdni a hullámokra és ez sokat segített abban, hogy pozitívan éljem meg a fájásokat.

1 hozzászólás
marcellveno2>!
Ina May Gaskin: Spirituális bábaság

Nagyon megható szüléstörténetek képzik az első felét, szép képekkel. Mindenkinek ilyen szép szüléseket kívánok, kár, hogy nálunk nincs ilyen farm! Részletes könyv , bár sok tudnivalót inkábbcsak a bábák , szakemberek tudnak belőle használni szerintem. Szülő nőként inkább a másik könyve hasznos az Útmutató szüléshez.

3 hozzászólás
BakosJuci>!
Ina May Gaskin: Spirituális bábaság

Nehezen mozdulok ki ebből a könyvből most. Egyfelől nagyon jó, ahogy leírja a szülés, születés méltóságát, gyönyörű születéstörténetekkel és fényképekkel. Másrész viszont tobb esetben is már idejétmúlt a maga lassan 40 éves meglátásaival.
Kismamáknak nem annyira hasznos, de egészségügyben azt hiszem határozottan ajánlott irodalomnak tenném.
ui: kismamaként kifejezetten nem biztos, hogy a legjobb választás, vannak benne nyomasztóbb esetek is azért


Népszerű idézetek

egyszerű_teremtés>!

Mivel a test és a lélek egy, néha rendbe tudjuk hozni a lelket azzal, hogy a testen munkálkodunk, és rendbe tudjuk hozni a testet azáltal, hogy a lélekkel foglalkozunk.

341. oldal, Bábától bábáknak (Alternatal, 2011)


Hasonló könyvek címkék alapján

Czeizel Endre: Születésünk titkai
Sz. Makó Hajnalka – Veszprémi Béla (szerk.): A párkapcsolattól a gyermekágyig
Mami Info
Ó. G. Marianna: Hogyan éljük túl a küzdelmet a terhességért?
Szabó A. Ferenc: Az abortusz ellenszerei
Jackie Mize: Gyermekszületés természetfeletti módon
Debra Bridwell: Gyermekre vágyva
Napló a babavárás 9 hónapjáról
Kovács András: Nővédelem – anyavédelem – családtervezés
Carol Cooper (szerk.): Johnson's mamák & babák