Az ​Őrült Hold alatt 75 csillagozás

Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Milyen ​lehet az állandósult káoszban élni?
Mia hosszan mesélhetne erről, elvégre egész életét az éjszakánként átalakuló Nioba városában töltötte. Barátokat, családokat szakít el egymástól ez a különös, önálló akarattal bíró hely, és titkát még senkinek nem sikerült megfejtenie – legalábbis eddig.
Amikor Mia véletlenül belebotlik a mogorva, embergyűlölő tudósba, Lancasterbe, merész döntést hoz: az ismeretlent választja a férfi oldalán. Éppen csak arra nem számít, hogy az izgalmasnak ígérkező kutatás egy számára új, sötét világba vezet, amelyben a tudomány szorosan összefonódik a mágiával, az égitestek pedig nem egészen azok, aminek látszanak.

„Az Őrült Hold alatt már az egyetem alatt született, amikor is az ELTE bölcsészkarán angolt és latint tanultam. Szerencsére a két tevékenység – az írás és az előadók padjainak koptatása – megfért egymás mellett, így jelenleg mesterképzés keretében foglalkozom angol irodalommal.
Bár egy-két novella erejéig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
412 oldal · ISBN: 9789633830154 · Illusztrálta: Imre Viktória Anna
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546346 · Illusztrálta: Imre Viktória Anna

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Gregory Lancaster · Elliot Charles Milford · Maria 'Mia' Robinson · Solomon Daymare · Lord Stephen Gregory Lancaster


Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 124

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Cicu
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Egy júniusi nap, molyolás közben megakadt a szemem egy borítón, és beleszerettem.
Kísértés Rt volt a címe. Egyből megrendeltem. Hozzáteszem, nem vagyok oda a fantasykért. A Kísértés Rt, Lucifer, Serene, Panda viszont megvett magának kilóra.
Nagyon megszerettem őket, ahogy az írónő stílusát és humorát is.
Nem volt kérdés, hogy azonnal olvasni szeretnék még tőle.
Így kerültem én is az Őrült Hold hatása alá.
Teljesen magával ragadott a történet, imádtam minden sorát! ♥
Imádtam Niobát az állandósult káoszával együtt, Lancaster és Mia pedig nagyon a szívembe lopta magát :) Lancaster magázódásáért egyszerűen odavoltam, nagyon drukkoltam, hogy összejöjjenek. :)
Ismét remek történetet kaptam, izgalommal, humorral, gyönyörű rajzokkal.
Nagyon örülnék ha itt nem érne véget a történet, hanem folytatódna.
Imre Viktória Anna pedig előlépett a kedvenc fantasy írómmá, remélem még sok könyvet olvashatok Tőle :)

>!
Riszperidon P
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Nagy gondban vagyok, mert szeretem az írónőt, szeretem a stílusát, a másik két könyve a kedvenceim közt szerepel. Ezek magasra is tették nálam a lécet, és Az Őrült Hold alatt sajnos nekem nem ugrotta meg.
A vegyes érzelmek ellenére sok minden tetszett, igen, hót szerelmes lettem Lance-be azzal a lendülettel, hogy lesétált a lépcsőn egy boxeralsóban, volt benne humor, és most is, mint mindig, imádtam a fejezetek közötti rajzokat. Az örökkön változó város is nagyon eredeti, és hátborzongató volt számomra, és megint volt egy kis megbotránkoztató szösszenet, bár itt már nem döbbentem le annyira, mert a Bosszúszomjas doktor megedzett. :D Mindenesetre beteg volt, meg kell hagyni.
De egyes részeken nekem elsikkadt a történet, és a romantikus szál volt kicsit olyan, ami miatt az egy csillagot levontam. Mia számomra néha kicsit túlzásba vitte a dolgokat. Bár a romantikafaktoromat nem csapta ki (értsd, nem volt nyálas :D), de valahogy mégsem volt a kedvemre való.

1 hozzászólás
>!
Navi P
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

„Arról beszélek, hogy mindig minden nőt tegeztem. Maga különleges; képtelenség lenne így lealacsonyítanom a többiek szintjére.”

Jaj, drága Lance, mit nem adnék, ha engem is így magázna …
IMÁDTAM!!!! Hatalmas kedvenc :) Lance, a halhatatlan tudós, aki csak a tanulmányainak él, pedig előtte egy csöppet sem volt szent, sőt és Mia, a kis naiv asszisztensnő, akiben van spiritusz. Imádtam a szócsatáikat, a szimpla beszélgetéseiket, ahogy próbálták megfejteni a másikat. Annyira tökéletes páros, kicsit olyanok, mint Barrons és Mac :)
A mellékszereplők közül Elliot, Mr. Daymare és Emily voltak a kedvenceim. A drága Lancaster család pedig húzzon a jó büdös … Úristen, ezeket elzárva kellen tartani, egy jó, tutibiztos koporsóban. Ennyi aljas, gonosz, kegyetlen, undorító embert egy rakáson … Remélem, felül tudnak rajtuk kerekedni Lance-ék :)
Amikor kiderült, mi történt Niobával, én is csak hápogtam.

>!
lilla_csanyi
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Kedvenc írónőm ismét nagyot alkotott^^
Vigyázat! Olvasása súlyos függőséget okoz.
Az első tünetek: mindenfajta vizsgával, témazáró dolgozattal, takarítással vagy egyéb fontos feladattal szembeni tökéletes amnézia, kényszeres olvasási igény a legváratlanabb helyzetekben, a regény szereplői iránt érzett nagyfokú rajongás. Megvonás esetén remegés, émelygés, agresszió léphet fel.
És a legfontosabb: a kór ragályos;-)

UPDATE 2015:
A 2011-es értékelésem óta sok víz lefolyt már a Dunán, de ettől függetlenül ugyanúgy magába szippantott a regény, mint 4 évvel ezelőtt. Nem is tartott tovább kb. 2 napnál elolvasni. :) Vicces, hogy vannak olyan könyvek/filmek, ahol kívülről fújod, hogy mi fog történni, mégis ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel szurkolsz a szereplőknek, mint első alkalommal.
Ennek ellenére az is jó abban, ha az ember újra előveszi a régi kedvenceit, mert a kezdeti elvakult rajongás csillapodtával már képes objektívebben értékelni. Nekem például feltűnt, hogy mennyire NAGYON sokszor fakad sírva a főhősnő. Nem mondom, hogy irigylésre méltó a helyzete – a kastélyos jelenetnél biztos én is Niagarát bőgtem volna az első szembejövő nekem kedves ember kabátjára – de egy idő után már csak vállat vontam, hogy jó, megint egy sírás, oké, essünk túl rajta.
A másik, hogy a könyv kb. második harmadába nagyon nagyon kívánkozott volna szerintem egy ízléses szexjelenet, de csak homályos sejtetéseket kapunk, azt is jól elrejtve. Pedig még csak azt se lehet mondani, hogy ez elvette volna a történet ártatlanságát, mert erről azért szó sincs.
Érdekes, hogy vannak könyvek, ahol az ember lánya csak kapkodja a fejét, hogy „Most komolyan? Ez ide FELTÉTLENÜL muszáj volt? A lövöldözés meg a zombik KÖZBEN?” Na jó, nem feltétlenül így, de értitek a lényeget. Van ahol meg felbőszült rajongóhorda várná a nagy eseményt, díszfelvonulással és tűzijátékkal, de nem. :)
Összegezve: ugyanolyan boldog, lelkes vigyorral az arcomon csuktam be a könyvet, mint annak idején. Csak a tudat fájt egy picit, hogy nincs tovább.

>!
Fallen_Angel P
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Ez volt a harmadik könyvem a szerzőtől és tulajdonképpen ugyanazt tudom írni róla, mint az előző kettőről. Ötletes, érdekes fantasy világ, szerethető szereplők, de azért ebben is akadt olyan fordulat, amitől felszaladt a szemöldököm a hajam vonaláig. A bosszúszomjas doktor sötét hangulatához képest valamivel könnyedebb, a Kísértés Rt-nél viszont jóval komolyabb a történet.
Mia ugyan néha sok volt kicsit, de jól kiegészítette Lancaster figuráját, aki abszolút kedvenc volt. Bár ha belegondolok, hogy a lány hány éves és min ment keresztül, talán kicsit többet elnézek neki.
A szerző saját rajzait ezúttal is értékeltem, aranyosak és jól illenek a történethez. Ha még nem olvastál semmit Imre Viktória Annától, ezt a könyvet ajánlanám kezdésnek.

>!
Dyus33 P
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Elég hosszan olvastam ezt a regényt, bár ennek semmi köze a tartalmához. Mindig jött valami más, ami lefoglalt. Ez egy vérbeli urban fantasy volt! Hasonlóan a Kísértés Rt.-hez, teljesen egyedi világot kaphattunk, sok-sok mágiával, izgalommal, démonokkal. Ez a mese is elragadó volt, még kakaóscsiga evés közben is olvastam, amikor végre beindultak az események :) Óriási karakterfejlődésen mentek át hőseink, és én ennek nagyon örültem. Szerettem ezt a varázslatos történetet :)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546346 · Illusztrálta: Imre Viktória Anna
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Minden tekintetben 5 csillag. A szereplők, a sztori, az ábrázolás, a jellemfejlődés, a romantika, a misztika, a világteremtés. Öt csillag.

>!
Kiki0926 P
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Elmondhatom, hogy ez egy fantasztikusan megírt könyv, egy hihetetlen kaotikus világgal. Az a nagy gond velem, hogy a magyar írókkal (bocsánat ez rossz megfogalmazás: szóval minden magyar alkotással fenntartásaim vannak), hogy miért!? :halvány lila gőzöm. Itt sem tudtam, hogy mi fog kisülni az egészből, de ahogy haladtam oldalról oldalra egyre jobban tetszett a történet. A karakterek szuperek. Ebben az esetben még a huza-vona sem zavart közöttük. Le a kalappal! :)

>!
kinga_cs
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

    Imádom ezt a nőt – ahogyan ír, ahogyan rajzol egyszerűen zseniális és szórakoztató. Elejétől a végéig imádtam ezt a könyvét is! Amikor nem ezt olvastam, arra vártam, mikor folytathatom és most, hogy befejeztem, hiányzik Mia és Lance :(
Egyelőre annyira a hatása alatt vagyok, hogy nem is tudok normális értékelést írni – azt majd ha kicsit leülepedett a dolog :D

     Update: Szóval, mint azt mondtam nagyon élveztem. Mia és Lance kapcsolata volt a legjobb benne (végtelenül romantikus alkat vagyok, na), bár egy ponton azt hittem, spoiler A világfelépítés egyszerű – jó, annyira nem egyszerű –, de nagyszerű.
A karakterek sokszínűek voltak, és bár Mia laposnak tűnhet, szerintem nem volt az. Ambiciózus, kicsit minden lében kanál és végig kitart az elhatározása mellett, igazi főhősnő spoiler Aztán ott van Lance, aki úristen mekkora jellemfejlődésen megy keresztül szép lassan. Legelőször, egyébként, azt hittem róla, hogy valami istenség olyan arrogánsan fenn hordta az orrát és lenézte az embereket – szerencsére ez nem tartott örökké. A mellékszereplők is zseniálisak voltak, nagyon jól segítették a cselekmény előrehaladását.
Jól felépített csavarok kerültek bele, néha hangosan fel is kiáltottam szinte, hogy ooh, hát az ezért volt… :D Az egész olyan egyben volt, erre az írásmód is rásegített, amit nagyon szerettem, mert nem egysíkú volt – a megfelelő helyen volt humoros és komor.
    Hát, azt hiszem ennyi :D

>!
Heruska
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Egyszerűen fantasztikus volt! Imre Viktória Anna ismét megcsinálta :) Egyedi világ, egyedi szereplők :) Egy apróságot hiányoltam, bevallom szerettem volna többet olvasni az öltözködésről, a hétköznapi eszközökről (mert ugyebár elég különös világban találtuk magunkat). Egy picit többet vártam a csóknál (lássuk be, aki ilyen múlttal rendelkezik, az tudhat valamit). A holdak szerepe is kifejezetten tetszett :) Gratulálok az írónőnek és még sok ilyet várunk tőle :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Cicu

A férfi elhúzta a száját, mint egy ötéves a spenót láttán.

303. oldal

1 hozzászólás
>!
Cicu

Nehéz beszélgetni valakivel, ha az illető minden szavadba beleköt.

28. oldal

>!
Cicu

Az ember nem bocsáthat meg mindent, nem igaz? Kell lennie egy határnak, amit már nem léphet át a másik büntetlenül!

196. oldal

>!
lilla_csanyi

– Kaphatnék egy falatot? – kérdezte halk és reményei szerint megnyerő hangon, ügyesen leplezve farkaséhségét.
– Feleségül ne vegyem? – nyammogta Lancaster, újabbat harapva a tésztából.
– Vagy odaadod a felét, vagy megölellek.

>!
Cicu

Mindenki követ el ostobaságokat, amelyeket utána megbán.

172. oldal

>!
Cicu

Lancaster szótlanul nézte; még mindig megijesztette kissé, mennyire megviselte a gondolat, hogy örökre elveszítette.
– Tudod – váltott témát a lány –, nem értem, miért igyekszel annyira, hogy megutáltasd magad velem, amikor alapvetően kedvellek.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gregory Lancaster · Maria 'Mia' Robinson
>!
lilla_csanyi

– Ötven aschen drága azért a kakaós csigáért? – érdeklődött éhesen.
– Mi? – Miának beletelt pár pillanatba, hogy felfogja: már nem családi titkokról van szó. – Ja, nem annyira. Nem is a legolcsóbb, de gondolom Mr. Daymare szívét-lelkét belesütötte.
– Akkor inkább mégsem kérem.

>!
Cicu

Tényleg azt gondolja egy felnőtt, felelősségteljes férfi, hogy a problémák egyszerűen megszűnnek, ha egy darabig úgy tesz, mintha nem léteznének?

172. oldal

>!
Cicu

– Értékelném, ha nem vájkálna percenként a magánéletemben.

52. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
J. R. Ward: Halhatatlanság
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Wendy Higgins: Angyali győzelem
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Nalini Singh: Angyalárny
J. R. Ward: Megbosszult szerető
Karen Chance: Holdvadász
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek