A ​hableány és Mrs. Hancock 4 csillagozás

Imogen Hermes Gowar: A hableány és Mrs. Hancock

1785 szeptemberében egy este türelmetlen kopogtatás hallatszik Jonah Hancock, a kereskedő ajtaján. Egyik hajóskapitánya toporog a küszöbön, miután eladta Jonah hajóját egy hableányért.
A hír végigsöpör a dokkokon, kávéházakon, szalonokon és bordélyokon, minden áldott lélek Mr. Hancock csodálatos teremtményét akarja látni. A hableány érkezése kizökkenti a kereskedőt a hétköznapok világából, és a legelőkelőbb körökbe kínál számára belépőt. Így ismerkedik meg egy pazar estélyen Angelica Neallel, a neves kurtizánnal, s egyben a legvonzóbb asszonnyal, akit valaha látott… A találkozásuk mindkettőjük életét veszedelmes, új vizekre sodorja. Vajon képesek lesznek-e megküzdeni a sellőknek tulajdonított, pusztító erők hatalmával?

Imogen Hermes Gowar régészetet, antropológiát, művészettörténetet és kreatív írást tanult. London délkeleti negyedében él, azon a környéken, ahol A sellő és Mrs. Hancock története is játszódik. Ez az első regénye.

Eredeti mű: Imogen Hermes Gowar: The Mermaid and Mrs Hancock

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: KULT Könyvek

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155759680 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Most olvassa 8

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 149

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Könyvkuczkó P
Imogen Hermes Gowar: A hableány és Mrs. Hancock

Imogen Hermes Gowar debütáló regénye érzékeket bódító szirénének, amely örvényként húzza le az olvasót 1785 Londonjának brutális valóságába. A gyönyörű megfogalmazásnak, képszerű leírásnak köszönhetően megelevenedik előttünk egy eddig kevéssé ismert világ, színes, változatos karakterrajzokkal, ami releváns témákról gondolkodtat el. Meglepő, mégis életszerű helyzetek, humoros hangvétel, élénk beszélgetések, odamondások és ironikus hangvétel színezik a történetet. De ez nem Jane Austen Angliája elszegényedett nemes kisasszonyokkal és gazdag kérőikkel. Ez prostituáltak, kereskedők, munkások, madámok, inasok, mások jóindulatától függők senkiföldje, ahol ember embernek farkasa. Az írónő amilyen nyersen ábrázolja a valóságot, ahol egyenlőtlenség és előítéletek uralkodnak, olyan sejtelmessé, hívogatóvá teszi a sellők és a korabeli kurtizánok életének misztikumát.
Bővebben:
https://konyvkuczko.blog.hu/2018/12/02/imogen_hermes_go…


Népszerű idézetek

>!
Zsuzsanna_Botond 

A szerelem még a legbölcsebb elméket is megfosztja a józan ítélőképességtől, miféle reményük lehetne akkor a többieknek?

215. oldal

>!
Zsuzsanna_Botond

Egyszer mindnyájan meghalunk. Nem távozhatom el a világból úgy, hogy nem hagyok benne nyomot.

108. oldal

>!
Zsuzsanna_Botond

Ez a baj a nőkkel. A férfiak mások, ők hozzásegítik egymást a boldoguláshoz. A nők viszont azt hiszik, hogy a másik ellehetetlenítésében rejlik az erejük.

51. oldal

5 hozzászólás
>!
Könyvkuczkó P

Hajdanán a nagy egésznek voltunk része. A fénytelen vizek örvényein át elért hozzánk nővéreink hívő szava. Ebből tudtuk, hogy élünk. Távol voltak, beláthatatlanul távol, de a hangunk együtt úszott, s ölelőn fonódott össze énekünk.

257. oldal

>!
Zsuzsanna_Botond 

Az ember álljon készen a változásokra, ha életben akar maradni.

212. oldal

>!
Könyvkuczkó P

Hihetetlen, hogy bár a sajtó roppant ellenérzésekkel viszonyul e bolhacirkuszhoz, továbbra is teljes oldalakat szentel neki.

91. oldal

>!
Könyvkuczkó P

John Hancock könyvelősége ék alakot formáz, kazettás, mint egy hajókabin, meszelt falai mentén fekete szegély fut körbe, a Gerendás szorosan illeszkednek egymáshoz.

(első mondat)

>!
Könyvkuczkó P

Anyám véleménye szerint gyalázatos tapintatlanság kizárni az asszonyokat a könyvelésből. Ha a tönkremenés fenyegeti őket, arról joguk van tudni.

43. oldal

>!
Könyvkuczkó P

Buborékban vagyok, dobozban, edényben, és megszűnt a tágasság, amelyen át nővéreim hangja eljuthatna hozzám. Egyáltalán nem hallom őket, így nem kérdezhetem meg tőlük, hogy mi ez az egész? Ők nem tudják, hol vagyok, teljesen egyedül maradtam.
Kiáltok, de semmi sem történik.
Kiáltok, de csak a saját hangomat hallom.

257. oldal

>!
Könyvkuczkó P

Mit ér mindeme tudás, ha John Hancock magával fogja vinni a sírba? Mi haszna van az örömének és a bánatának, ha senkivel sem osztozhat rajta; mi végre van arca és hangja, ha aztán úgyis porrá lesz; miféle értékkel bír a vagyona, ha tőkén porlad el, mert nincsenek utódai, akik leszüretelhetnék?

12. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Michael Ende: Gombos Jim és a Rettegett 13
Nora Roberts: Az Üvegsziget
Colleen Houck: A tigris utazása
Kai Meyer: A Lagúnakirálynő
Anna Banks: Poszeidón
Poul Anderson: A tengernép gyermekei
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Holly Webb: A lagúna titka
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs