17. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
37. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Wildfire (Hidden Legacy 3.) 105 csillagozás

Ilona Andrews: Wildfire

Just when Nevada Baylor has finally come to accept the depths of her magical powers, she also realizes she’s fallen in love. Connor “Mad” Rogan is in many ways her equal when it comes to magic, but she’s completely out of her elements when it comes to her feelings for him. To make matters more complicated, an old flame comes back into Rogan’s life…

Rogan knows there’s nothing between him and his ex-fiance, Rynda Sherwood. But as Nevada begins to learn more about her past, her power, and her potential future, he knows she will be faced with choices she never dreamed of and the promise of a life spent without him.

As Nevada and Rogan race to discover the whereabouts of Rynda’s kidnapped husband and are forced to confront Nevada’s grandmother, who may or may not have evil motives, these two people must decide if they can trust in each other or allow everything to go up in smoke.

>!
Avon, New York, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062289278
>!
Avon, New York, 2017
406 oldal · ASIN: B01MDTF1A9
>!
Avon, New York, 2017
400 oldal · ISBN: 9780062289285

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor · Catalina Baylor · Leon · Linus Duncan · Penelope Baylor


Kedvencelte 21

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Wildfire

Nem véletlenül szeretem Andrewsék történeteit. Dinamikus, izgalmas cseppnyi romantikával, ami még épp belefér egy erőteljes urban fantasy regénybe.
A történet maga ott folytatódik, ahol az előző kötet véget ért. Miután Nevada titka kiderül, a drága jó nagymamája, aki elől az apja sok-sok évvel ezelőtt elmenekült, a nyomukra bukkan. A hölgy veszélyes ellenfél és Nevada a menekülés helyett másik utat választ. Úgy dönt, hogy megalapítja a Baylor-Házat. Ha a próbán Prime-ként regisztrálják, akkor 3 évre védettséget kap.
A másik szálon fut egy nyomozás, Rhynda Sherwood férjét kell megtalálni. A Baylor család megint életveszélyes dolgokba keveredik, de szerencsére ott van nekik Rogan és csapata és Cornelius Harrison az állatatival. (egy ilyen kék tigrist én is elfogadnék)
Augustine Montgomery teljesen kikerült a képből, gondolom egy kicsit beijedt az előző rész végén.
Én a könyv végénél azt éreztem, hogy Connor Rogan és Nevada Baylor története lezárult. Az összeesküvés lelpleződött, csak a fő felbújtó nem, aki néhány évre visszavonul.
Lehet, hogy lesz majd folytatás, mert nyitvahagyták a lehetőséget, de esetleg Arabella, Catalina vagy Leon főszereplésével.
Azért remélem, Gordon és Ilona nem hagynak minket olvasnivaló nélkül.
Abszolút kedvenc sorozat.

Ashriver>!
Ilona Andrews: Wildfire

Tejóégtejóégtejóég….Ceasar az, akire gondolok, hogy az? spoiler Sosem gondoltam volna, hogy ő az!
Nem hiszem el, hogy vége. Nem hiszem el, hogy ekkora függővéget hagyott az írónő! És nem hiszem el hogy még 1 évet kell várni a következő részre!
Alig várom, hogy olvashassam a folytatást. Igaz, hogy az már Catalináról fog szólni, de előtte még kapunk egy kis novellát, ami a kedvenc szereplőink esküvőjéről fog szólni. Nem bírok magammal, tele vagyok adrenalinnal most, hogy rájöttem ki is Ceasar…. még egy év!
Remek lezárása volt ez Rogan és Nevada történetének. Kiderült minden a származásokat illetően és van egy olyan érzésem, hogy a gonosz nagyi majd azért segíteni fog nekik.
Remélem, hogy a következő részek is lesznek ilyen jók és tele lesznek mágiával és akcióval…. bár van egy olyan érzésem, hogy Catalina története sokkal elegánsabb lesz és bájosabb, romantikusabb. Itt nem lesz sárkány, hanem egy elbűvölő herceg.
Aztán ott van még Arabella, Leon és Bern. Rájuk is kíváncsi vagyok.

1 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ilona Andrews: Wildfire

Rejtett örökség 3 – Futótűz

Ez a rész is nagyon izgalmas volt, letehetetlen, imádtam.
Nevada és Rogan remek párost alkotnak és a család többi tagja is elragadó volt.
A fő téma a családi összetartozás és a családtagok védelme és jövője volt, aminek a megvalósításában sok segítőkészség, de akadályozó tényező is akadt. Sok rejtett tehetség derült ki ebben a részben, és rengeteg izgalmas eseményt is tartalmazott.
Merényleteket, emberrablást, Házak közötti csatákat, újabb elemeket és személyeket a régi összeesküvés égisze alatt. Ugyan nem derült ki, hogy ezen összeesküvés vezérének a személye, de szerintem a könyv utolsó mondata miatt, én bizony tudom, hogy ki az. Hehehe…
De azért folytatom az olvasást és kíváncsi vagyok a további kalandokra és kedvenc párosom életének alakulására.

kocybaba P>!
Ilona Andrews: Wildfire

Csak ismételni tudom magam: imádás, imádás, imádás van!*-*
De hát ha Ilona Andrewsek-ről beszélünk ezen már aligha lepődöm meg és úgy tűnik kiapadhatatlanok. A Baylor család és az élükön Nevada ismét belecsöppen a jóba, jön a családi krízis a nagyi miatt, aminek következtében kénytelenek megalapítani a Baylor-Házat, és amire még egy lapáttal rátesz, hogy Nevada új ügyfele nem más lesz, mint Rogen ex-menyasszonya. Csak úgy kapkodtam a fejem az események sűrűjében és ittam magamba a betűket. Akció, üldözés, taktikázás, nyomozás, mágia, titkok, összeesküvés és egy adag fincsi romantika. A szemeim előtt óriási szívek táncoltak ahányszor csak Nevada és Rogen együtt színre léptek és örömömben szinte ugráltam, hogy beérett kapcsolatuk. Egy csomó minden feltárult végre a Baylor tesókról is, valamint a világ kapcsán, bár amennyi választ kaptam minimum annyi új kérdés is felmerült.
Vérzik a szívem, hogy el kell szakadnom a párosunktól és biztos rettentő furcsa lesz innen Catalina nézőpontjából folytatni, de legalább nem ez a vég, és alig várom, hogy belevághassak majd.:)

2 hozzászólás
Vicky3>!
Ilona Andrews: Wildfire

OMG! OMG! OMG! OMG! OMG! OMG! *heavy breathing* Oké. Nagy levegő. Kezdjük előröl.

Vannak könyvek, amiket olvasol. Vannak, amiket élvezel. És vannak azok, amik egészben lenyelnek, megrágnak és a végén kiköpnek. Te meg ott maradsz, egy marék nyáltócsaként a földön és csak azon gondolkozol, miért is lett ennek vége. Ki tippel, ez a könyv melyik kategória? Naná, hogy az utolsó kategória.

És már most az elején leszögezném: nem hagyom, hogy ennek itt vége legyen! Nem, nem, nem! Akarok olvasni Arabelláról és a félelmet keltő képességéről, látni akarom, hogy mi lenne Catalina és az ő olasz vizsgáztatója között, de legfőképp akarok még olvasni Conorról és Nevadáról, na meg az újonnan avatott Házról! Nem csinálhatják ezt velem, hogy így hagynak engem lógni a levegőben, mikor még annyi kérdésem van. Na és a vége! Így végképp nem lehet.

Képtelen vagyok erről egy megszokott, átfogó és leginkább átgondolt értékelést írni, de nem is akarok. Fantasztikus volt ez a könyv és az egész sorozat, imádom a szereplőket, a cselekményt és a világot is. És leginkább át akarom még élni a jövőben is, nem akarok itt búcsút mondani. Addig pedig, aki tud angolul és szereti az urban fantasyt, az okos cselekményt, a mágiával átszőtt világot és a nem megszokott helyzeteket, akkor tessék olvasni. De a legfontosabb, a szereplőkkel találkozni kell a lapokon, megismerni őket és együtt bejárni ezt a világot.

U.i.: Nem tudok elmenni a sorozat borítói mellett egy jó adag borzongás nélkül. Mit gondolt vajon az Avon kiadó? Hogy venné meg bárki is ezt a sorozatot, ilyen pocsék borítókkal, ha nem ismerné eleve a szerzőpáros munkásságát? Na meg tök félrevezető, annyira mást sugall, mint amit ténylegesen kapsz a könyvtől.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2017/08/fangirl…

zsPetra>!
Ilona Andrews: Wildfire

Nagyon tetszik ez a sorozat, nagyon olvastatja magát.
Hihetetlenül eseménydús, mindig történik valami, tele van ármánnyal, titkokkal amiket ki kell deríteni. Aztán ott van a szereplők, akik ennek az egésznek a közepén vannak, és nem csak ezekkel kell boldogulniuk, hanem a saját életüket is a rendes kerégvágásban kell tartaniuk.
Várható volt, hogy Nevada a reflektorfénybe kerülni, és hát ki is vetették rá a hálójukat, de jót mosolyogtam mikor egy bizonyos kérő, hogy elmenekült mikor rájött, milyen erős a mi kis inkvizítorunk.
Imádtam a Rogennel kapcsolatos részeiket, és, hogy mindketten mennyire szeretik egymást, és kitartanak egymás mellett, annak ellenére is, hogy egy olyan világban élnek, ahol sokan előrébb tartják a genetikát a szerelemnél, és őket ez egy fikarcnyit sem érdekli, ők csak egymást akarják. ♥♥
Ebben a részben is voltak gyűlölt karakterek, Ryndát nem kedveltem, a másik nagymamával hadilábon állok, majd kiderül milyen kategória kerül, és hát a többieket mind imádom. Nem csak Nevada családját, de Rogan „családját” is.

Trice29>!
Ilona Andrews: Wildfire

Ez egyre jobb lesz, pedig már az elejétől fogva a csillagokban jártunk ♥
Ilona nagyon kitalálta ez a világot, megspékelte izgalmakkal és igazán érdekes és értékes szereplőkkel. Megszórta kevés romantikával, hogy még jobban csússzon.
Megettem nagykanállal ♥ Egyértelmű kedvenc.

Tamlilla>!
Ilona Andrews: Wildfire

Sajnálom, hogy ezzel tulajdonképpen vége ennek a sorozatnak, mert hiányozni fog a két főszereplő.
Nagyon érdekes volt és könnyen elmerültem a történetben.
R

1 hozzászólás
rafaelo0824>!
Ilona Andrews: Wildfire

Á, imádtam! A fél éjszakát átolvastam, de maximálisan megérte. Annyi minden történt, hogy csak kapkodtam a fejem, Nevada és Rogan együtt annyira jók! Imádtam a családot is, igazán különleges és szerethető mindegyik. És Zeus meg Teddy? Meg a végén a nagy csata? Képtelen voltam letenni, amíg a végére nem értem, és még akkor is hatalmas volt a kísértés, hogy rögtön ugorjak a következő történetre a világból. Nincs mese, több Ilona Andrewst kell olvasnom.

3 hozzászólás
CsepAdri>!
Ilona Andrews: Wildfire

A második és ezen a részen átbuldózereztem magam. Nem volt megállás. A történet és a karakterek vittek magukkal. Az előző részben fény derült Catalina mágiájára, ezután nem kicsit voltam kíváncsi, h Arabella-val mi a helyzet. Aztán Nevada és Connor is itt vannak ám ;) nem mintha lehetne róluk megfeledkezni. Annyira jó volt olvasni a szócsatáikat és a közös jeleneteket :))
Imádtam Sergeant Teddy-t és Zeus-t ♥, valamint az előző részben a ferret heist-et :))
Az a kisebb csata nem volt semmi a végén. És végre a gonosz nagymama is színre lép, már vártam. Az összeesküvés, ha nem is egyre szövevényesebb, mert egyértelmű mit akarnak, de hogy mennyien vannak benne :O az epilógus utolsó része emiatt is ütött olyan nagyot éjjel, ha jól gondolom amit gondolok…
Az írópáros megint alkotott egy magával ragadó varázslatos világot benne egy lebilincselő történettel és a hozzá kapcsolódó felejthetetlen főszereplőkkel. Elérték, h ezt a világot se akarjam elengedni, úgy mint Atlantát Kate-tel és Curran-nal.


Népszerű idézetek

Tufuka>!

“Rogan,” Sturm said from the screen. “Did I wake you?”
“Yes.” Rogan’s voice was nonchalant. “I was having the best dream. I was wrapping my hands around your throat, and you were begging. I was embarrassed for you, actually.”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan
FSzK>!

“You have a weird look on your face¸” he said.
“I’m trying to decide if this means I’m kicked out of my house.” Considering the fight I had with Mom last night, I wouldn’t be surprised.
“Now that would be an interesting development.” He crossed his arms. “You have no place to go.”
“This isn’t funny.”
“It’s hilarious. The stuff of romcoms. Disowned by her family, thrown into the arms of an obsessive, paranoid billionaire . . .”
I threw a pillow at him. It stopped three inches from his face. He pushed it aside with his fingers, leaned over, and kissed me.

CsepAdri>!

“I like that you’re jealous.”
“Rogan, put the car back.”
“Come to dinner with me tonight and I’ll consider it.”
Yes! “No. I don’t negotiate with terrorists.”
“If you don’t go to dinner with me, I’ll have to do something drastic like stand by your window with a boom box blasting some idiotically sappy song.”

CsepAdri>!

“When we were at the lodge, and you were dancing in the snow, I kept wondering why it wasn’t melting. You’re like spring, Nevada. My spring.”

FSzK>!

“I’d like to come,” Cornelius said. His mouth was a thin firm line. His jaw muscles were locked. His gaze was direct.
I knew that look. I’d seen it before on Rogan, Leon, and my own father. It was the look of a male who’d made up his mind and would not allow logic, reason, or arguments to interfere with his chosen course of action.

CsepAdri>!

He came to, turned, and looked at me, his attention completely focused on me. The effect was overpowering. For this moment nothing existed in Rogan’s universe except me. I loved when he did that.

Tufuka>!

“Rogan didn’t kill David. I did. He fought me for his life and lost. The next time we meet I’ll pull every dirty secret out of your mind and lay them out in the open. When I’m done, you’ll curl into a ball and weep, just like all the others. That’s how you threaten, Vincent.”
Nguyen blinked. Rivera took a careful step back.

Kapcsolódó szócikkek: Nevada Baylor
Tufuka>!

“Mother? I have a favor to ask. I’m sending a young girl to you by car. Could you please keep her hidden until I come to get her? . . . No, she isn’t my secret love child. I’ll explain later. Thank you.”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan
FSzK>!

I had left my phone in my car, my gun in Rogan’s car, and I had no underwear. Walking around without underwear felt odd. Being without my phone was even more odd. There was probably some sort of deep conclusion to be derived from the fact that losing my phone disturbed me more than losing my underwear.

CsepAdri>!

A door swung open somewhere and Catalina called out, “Mom says that you should either have sex or stop arguing, because it’s past midnight and all of us are trying to sleep. Figure yourselves out!”


A sorozat következő kötete

Hidden Legacy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: The Law of Moses
Jeaniene Frost: This Side of the Grave
Jennifer L. Armentrout: The Power
Laura Thalassa: Famine
Gail Carriger: Timeless
Laura Thalassa: Dark Harmony
Jaymin Eve – Leia Stone: Annihilate
Mariana Zapata: When Gracie Met The Grump
Karen Chance: Claimed by Shadow
J. Lynn: Unchained