10. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
16. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

White ​Hot (Hidden Legacy 2.) 113 csillagozás

Ilona Andrews: White Hot Ilona Andrews: White Hot

Nevada Baylor and Connor Rogan are back in the fight against corruption and the dark forces of Houston’s elite. Once again, they’ve been drawn together to fight a common enemy, but something is growing between them, too. Something that’s becoming more difficult to ignore with every heated touch and meaningful glance. But with new foes rising from all sides and danger ever present, they’ll have to work that much harder to protect one another – and any future they might have together.

>!
Avon, New York, 2017
416 oldal · ASIN: B00T3C2ZMC
>!
Avon, New York, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062289254 · ASIN: 006228925X

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor · Cornelius Harrison · Arabella Baylor · Catalina Baylor · Leon · Augustine Montgomery · Grandma Frida · Matilda Harrison · Penelope Baylor


Kedvencelte 18

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: White Hot

Az írópáros hozta a formáját. Fantasztikus kalandok egy mágiával teli világban. Az előző részben megismert Connor 'Mad' Rogan és Nevada egy nyomozás kapcsán két hónap múlva találkoznak újra. Nevada sérelmezi, hogy Rogan könnyen vette az elutasítását, és nem próbálkozott tovább. Szóval az elején megy a szócsata, az adok-kapok, miközben csak úgy sistereg a levegő hőseink között.
Ilonáék most sem spóroltak az akciójelenetekkel (tankok és gránátok) és a mágikus elemekkel sem. A szokásos humor és civakodás sem maradhat ki, Nevada családtagjai gondoskodnak szórakoztatásunkról. Miközben a nyomozás halad előre, dinamikus párosunk egy több Házat is érintő komoly összeesküvés nyomára bukkan.
Enyhe függővéges fílingggel a végén.
Igazi urban fantasy az izgalmasabb fajtából.
Update 2021 július 4.
Még mindig annyira izgalmas, mintha először olvasnám.

14 hozzászólás
Ashriver>!
Ilona Andrews: White Hot

Ismét egy fantasztikus történet, tele kalanddal és mágiával. Connor 'Mad' Rogan és Nevada két hónap után ismét találkoznak és csak úgy forr köztük a levegő. Újabb közös nyomozásba kezdenek, de a kapcsolatuk nem éppen rózsás, mivel Connor komolyan vette az elutasítást és nem kereste Nevadát, aki ezt zokon vette.
Az egész tele volt mágikus harccal és egy csomó akciójelenettel, a nagyi a legjobb benne, komolyan! De persze ott vannak még a húgai és az unokatestvérei, akik biztosítanak minket a jó humorról és a képességeikkel is megismerkedünk végre.
Néhány titokra is fény derül Nevada származását illetően, s e téren egy komoly fenyegetés üti fel a fejét, ami majd végig kísér minket a következő részben.
Igazi adrenalinlöket az olvasóknak!

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: White Hot

Miért nem lett itthon felkapott ez a szerzőpáros? Miért nem olvassák többen a könyveiket?! Miért?! Csak mert jelezném, hello, pokoli jól írnak! De félre téve a költői kérdést/kifakadást, ennek a résznek is sikerült zombit csinálnia belőlem, merthogy esélytelen otthagyni a könyvet, miközben a cselekmény se sámli, a világ is lenyűgöző, és meg majd megőrültem azért, hogy lássam, ahogy Connor és Nevada végre összejön. A csatározásuktól azt hittem felszikrázik az olvasóm, de a háttérben zajló események sem hagytak nyugodni, pörgették és le is kötötték az agytekervényeket rendesen. Corneliust nagyon csíptem az állataival, Augustine se rossz arc összességében, Nevada családja ismételten csúcs volt, de persze a főpáros vitt mindent. Nincs is mit ragozni tovább, olyan bitang jó volt, csak lenne meg a 3. rész is magyarul.:’(

5 hozzászólás
Trice29 P>!
Ilona Andrews: White Hot

Annyira hiányoznak a magyar könyvpiacról az ilyen minőségi fantasy könyvek. Továbbra is izgalmas, érzelmes, fantáziadús ez a történet. Kedvenc főszereplőkkel. Imádom ♥

3 hozzászólás
Vanessza_Dénes>!
Ilona Andrews: White Hot

Nagyon imádom az írópárost, a Hidden Legacy sorozatot, és a karaktereket is, úgyhogy bocsi, de elfogult leszek.
Gondolom mindenki ismeri azt a csodálatosan kielégítő érzést, ami akkor önti el az olvasók pici lelkét, amikor egy olyan világhoz térnek vissza, amit elképesztően szeretnek. Nekem már az, hogy újra Nevadával és Conorral voltam ezt hozta el.
És igen, megint nyomoztak, megint egymás közelében voltak és a visszatérő régi-új karakterek – mint Augustine, Cornelius, és Nevada családja – újszerűvé tették ezt az egész kalamajkát, miközben annyira ismerős volt, és kiszámítható. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire szerettem.
A 16-ak története különösen meghatott, Caesar kilétére elképesztően kíváncsi vagyok, ahogy a jövendőbeli csöppségek besorolására is.

4 hozzászólás
Vicky3>!
Ilona Andrews: White Hot

Eszméletlen sokat kellett várni erre a részre, szám szerint 3 évet, de szerencsére az olvasás minden percéért megérte. Úgy érzem, így 15 könyvvel a hátam mögött a szerzőpárostól, hogy nem nagyon tudnak nekem csalódást okozni és mesterien teremtenek meg új világokat és alkotnak emlékezetes karaktereket. Mintha kifejezetten nekem írnának szórakoztató irodalmat.

Ez a rész is eszméletlen jó volt, faltam minden sorát és nem akartam elhinni milyen hamar vége lett.

Ez egy igazán akciódús, néhol kegyetlen regény, ami szórakoztató, de mélysége is van, imádnivaló karakterekkel, okos cselekménnyel, helyenként forró jelenetekkel és varázslatos világgal. Na meg nem mellesleg, erős függőséget okoz. Én szóltam!

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2017/07/hidden-…

Tamlilla>!
Ilona Andrews: White Hot

Imádom, imádom, imádom!
Ez az írópáros a legnagyobb kedvencem. Egyszerűen nem tudnak középszerűt írni. Az első rész is remek volt, de ez mindent vitt. Alig várom, hogy olvashassam a következő részt.

2 hozzászólás
angelmanna>!
Ilona Andrews: White Hot

A szerzőpáros könyveire minden esetben igaz a mondás, hogy sohasem szabad a borító alapján megítélni egy könyvet. Ez ebben az esetben is igaz, mert ismét egy botrányosan rossz borító köszönti az olvasót. A tartalom viszont minden vizuális sokk ellenére maximálisan kárpótol.
Elképesztő a kémiája a könyvnek, és nagyszerűen van felépítve a történet. A fordulatok, a cselekményszál kibontása, a karakterek, mind mind kifogástalanul jók. A remekül megírt, jó humorral átszőtt párbeszédek, a rendkívüli pillanatok miatt pedig egyszerűen nem lehet letenni a könyvet. (Pl.: Mad Rogan féle szerelmi vallomás).
Remélem hamar rátalál a sorozatra egy hazai kiadó, mert kellenének a szerzőpáros könyvei a magyar polcokra. Nagyon.

2 hozzászólás
kiruu>!
Ilona Andrews: White Hot

Az ilyen könyveket kéne magyarra fordítani.
Egy fantasztikusan részletes és veszélyes világ, benne sziporkázó szereplőkkel. Vicces, üdítő, szexi, de közben urban fantasy a javából.

3 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ilona Andrews: White Hot

Rejtett örökség 2

Huh, azta… Ez megint egy eszméletlenül jó és izgalmas rész volt, imádtam.
Össze-vissza izgultam magam olvasás közben, ha rágnám a körmöm, biztos tövig rágtam volna. Szeretem az író sorozatait, bár ezek szappanopera szerűek, szóval szorosan összefüggenek a részek. Igaz minden rész végén némileg nyugvópontra érkeznek a történetek, de azért egy enyhe függő véggel zárulnak.
Nagyon bírtam a főszereplőket, akik teljesen egymásba vannak bolondulva, de küzdenek ellene, még egyenlőre úgy érzik, főleg a leány, hogy a függetlenség és büszkeség fontosabb, mint az érzelmek.
Ebben a részben még kedves állatkák is szerepeltek és nagyon eredeti és fantáziadús paranormális képességekkel rendelkeznek a szereplők.
Természetesen sok az izgalom, titokzatos, gonoszok ellen kell harcolni, akikets a kapzsiság és hatalomvágy motiválja. Meghökkentő, ügyes megoldásokat talált ki az alkotó, hogy hőseinket kihúzza a slamasztikából.
Nagyon élveztem ezt a részt és remélem a folytatást is olvashatom magyarul valamikor.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

RavenS>!

“You stopped calling me Mad a while ago,” he observed.
“I called you Mad mostly to remind myself who I was dealing with.” I leaned my butt against the desk.
“And who would that be?”
“A possibly psychopathic mass murderer who can’t be trusted.”
No reaction.
“And now you call me Rogan. What are you reminding yourself of now?”
“That you’re mortal.”
“Planning on killing me?” An amused light flashed in his eyes.
“Not unless you become a direct threat. Are you planning on becoming a direct threat?” I winked at him.
He laughed quietly.

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
RavenS>!

"Because you’re freaking me out.”
“It’s my job to freak you out.”
“Really?”
“That’s the nature of our relationship.” A spark lit his eyes. “We both do what’s necessary, and after it’s over, I watch you freak out about it.”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
RavenS>!

“Yes. I wanted to skip the bullshit.”
“So what happened? You changed your mind and now you want the bullshit?”
Rogan’s phone chimed.
“Yes, I want your bullshit.”
“Well, you don’t get to have any of my bullshit. I’m keeping it.” Okay, and that didn’t sound childish. Not at all.
“Why not?”
“Because you call it bullshit.”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
CsepAdri>!

“You’re being very patient.”
“I can be a good dragon, when the occasion requires it.”

Tufuka>!

“Dragons.”Rogan snapped his fingers.
Oh crap.
“I wondered why I kept getting dragons around you.”He leaned forward. His eyes lit up, turning back to their clear sky blue. “You think I’m a dragon.”
“Don’t be ridiculous.”My face felt hot. I was probably blushing. Damn it.
His smile went from amused to sexual, so charged with promise that carnal was the only way to describe it. I almost bolted out of my chair.
“Big powerful scary dragon.”
“You have delusions of grandeur.”
“Do I have a lair? Did I kidnap you to it from your castle?”
I stared straight at him, trying to frost my voice. “You have some strange fantasies, Rogan. You may need professional help.”
“Would you like to volunteer?”
“No. Besides, dragons kidnap virgins, so I’m out.”And why had I just told him I was not a virgin? Why did I even go there?
“It doesn’t matter if I’m the first. It only matters that I’ll be the last.”
“You won’t be the first, the last, or anything in between. Not in a million years.”
He laughed.

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
RavenS>!

"Why couldn’t I have found someone who is solid and normal and not whatever the hell he is?”
“I don’t know.” Mom spread her arms. I squinted at her.
“You’re an adult.”
“You’re an adult too.”
“But you’re an older adult. You’ve had more practice.”
Mom leaned back and laughed.

Kapcsolódó szócikkek: Nevada Baylor · Penelope Baylor
RavenS>!

Leon hovered nearby, gazing at Rogan with all of the puppy love his evil teenage heart could muster. For some odd reason, Leon hero-worshiped Rogan with the passion of a thousand burning suns.

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Leon
RavenS>!

“Congratulations, Nevada.” Augustine allowed himself a narrow smile. “I do hope you appreciate the full gravity of this momentous occurrence. Mad Rogan actually physically moved his body to bring you a cup of coffee instead of simply floating it to your lap. The manipulation is so blatant it’s painful to watch. Sadly for him, I’m still a better employer.”
Rogan paused by him.
“If you need any pointers on how to properly treat a woman, I can give you a lesson later.”

Kapcsolódó szócikkek: Augustine Montgomery · Connor "Mad" Rogan
RavenS>!

“Did you call House Howling?”
“Not yet,” he said. “Why? Would you like to watch?”
“Maybe.”
“Kinky beast.”
“Rogan!”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
horsegirl P>!

A wise man once said, “A human mind is the place where emotion and reason are locked in perpetual combat. Sadly for our species, emotion always wins.”

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Hidden Legacy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Kresley Cole: Demon from the Dark
Charlie N. Holmberg: The Master Magician
Erin Morgenstern: The Night Circus
Richelle Mead: The Indigo Spell
Holly Black: The Wicked King
Rick Riordan: The Blood of Olympus