Sweep ​of the Blade (Innkeeper Chronicles 4.) 42 csillagozás

Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Maud ​Demille is a daughter of Innkeepers—a special group who provide ‘lodging’ to other-planetary visitors—so she knows that a simple life isn't in the cards. But even Maud could never have anticipated what Fate would throw at her.

Once a wife to a powerful vampire knight, Maud and her young daughter, Helen, were exiled with him for his treachery to the desolate, savage planet of Karhari. Karhari killed her husband, and Maud—completely abandoned by his family—has spent over a year avenging his debts. Rescued by her sister Dina, she's sworn off all things vampire.

Except… In helping Dina save the world, she met Arland, the Marshal of House Krahr, one of the most powerful vampire houses. One thing led to another and he asked for her hand in marriage. She declined. Arland is not used to hearing the word ‘no;’ and try as she might, Maud can't just walk away from Arland. It doesn't help that being human is a lot harder for Maud than being a vampire.

To sort it… (tovább)

>!
314 oldal · ASIN: B07T9257DJ

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Arland · Maud DeMille


Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Aki ismeri Andrewsék Innkeeper krónikáit, annak ajánlom a negyedik részt, mert tulajdonképpen különálló történet, de szükség van az előzményekre. Az első rész óta ismerjük Lord Arlandot, a magas szőke vámpírt, aki Lord Marshallként tevékenykedik a Khrar házban. Folyamatosan csapta a szelet Dinának, mert lenyűgözte a határozottsága, lojalitása. De a harmadik részben Maud, az, aki teljesen leveszi a lábáról. Maud Dina Demille nővére egy kisebb vámpírház egyik nemeséhez ment feleségül. Majd száműzték őket, megözvegyült és évekig harcolt kislánya biztonságáért. Kate Danielshez hasonló erős női karakter, aki anno megfogadta, hogy vámpírhoz soha többet. Ennek ellenére Arland vonzza őt. De hogy mehetne hozzá a büszke uralkodónő egyetlen fiához, ő az egyszerű földi nő? Megint kockáztassa a szívét, vagy a kislánya biztonságát? Azért elfogadja a meghívást Arland otthonába, ahol egy felbosszantott anyuci, kétszínű vendégsereg, meg néhány orrgyilkos vár rá.
Nagyon lendületes, helyenként humoros és kedves, vérbeli akcióregény. Már az első részben tetszett, hogy a vérfarkasokat, vámpírokat Andrewsék idegen fajokként sorakoztatják fel. A mellékszereplők továbbra is jól kidolgozottak, nem csak úgy odapottyantják őket a történetbe, legyen barát vagy ellenség. Letehetetlen könyv volt.

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Na, itt az 5 csillag! Eddig valami visszatartott a sorozat folyamán, hogy megadjam, de ennél a résznél nem volt kérdéses. Pedig eredetileg nem túl nagy lelkesedéssel hagytam hátra a fogadót Dinával és tértem át a vámpírok bolygójára, Maud-al, a lányával Helennel és Arland-al a Kahr ház marsalljával, viszont gondoskodtak róla, hogy ezt egy percig se bánjam meg. Nyakig ugorhatunk a vámpírpolitikába, – társadalomba, kapunk harcot, intrikát, várhatjuk a hátba szúrásokat és egy kényes, kiélezett lagzin is részt vehetünk. Moud megéri a pénzét, igazán megmutatja mit tud és mennyit ér, miközben Arlanddal megerősödik a kötelékük. Nagyon remélem, hogy főszerepbe kerülnek még, ahogy végén bombaként ledobott hírre is lesznek mielőbb válaszok.:)

Trice29>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Éreztem, hogy Arlanddal jó haverok leszünk, nem kellett csalódnom. Vámpírilag is sokkal több annál, mint korábban gondoltam. Lenyűgöző pasi, erős vezető, védelmező apa ♥

Maud is meglepett. Éreztem, hogy az átélt borzalmak miatt olyan tüskés. Ő is meglepően kellemes személy, miután kezd feloldódni. Ő is egy vezető egyéniség, méltó párja lesz Arlandnak.

Szuper történet volt, nagyon élveztem.

CsepAdri>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Kicsit ódzkodtam, h most nem Dina-val leszek a szálló jól megszokott állandóan változó szobáiban, de nem kellett csalódjak. Maud és Arland nagyon jó társaság. A vámpírok is szolgáltatnak annyi szórakozást és kalandot, mintha a szállóban lennénk. Helen és Arland annyira aranyosak együtt :))) Az előző rész vége és ennek a résznek a vége miatt nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.

FSzK>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Egy napot töltöttem azzal, hogy könyveket vettem a kezembe, de semmi nem tetsztett, amibe belenéztem. Aztán eszembe jutott, hogy Ilona Andrews Innkeeper sorozatának utolsó megjelent kötetét még nem olvastam. Halogattam, mert Maud-ért nem voltam oda az előző részben. Tudhattam volna, hogy a kedvenc író párosom képtelen csalódást okozni!
A történet eleje még lassan csordogált és kicsit nehezen rázódtam bele, de ahogy az előzményeken túl voltunk a cselekmény ritmusa is felpörgött.
Hihetetlenül élveztem ezt a könyvet is. Mindig elképeszt az, ahogy Ilona és Gordon képesek világokat alkotni és nagyon várom már Klaus történetét!

3 hozzászólás
Demise P>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Nincs semmi bajom Dinával és a fogadójával, de Szőrös uraság helyett nekem mindig is Arlandra esett volna a választásom.
Nagyon jól szórakoztam, ahogy Maud földbedöngölte, akár szószerint a nagyképű vampírokat és bebizonyította, hogy az embereket nem szabad alábecsülni.
Lehetne még több rész a főszereplésükkel.

otaksa>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Figyelmetlen voltam és sikerült egy új sorozat negyedik kötetét elolvasni. Nem baj, majd hozzáolvasom az előzményeket is.
Új világ, sok bolygó, sok faj, harcos, lovagkori eszméket és virtust idéző vámpírok a középpontban. Maud és a félvér lánya, Helen, valamint a Khar ház marshallja, Arland. Sok harc, cselszövés, politika, nem igazán a szokásos hősszerelmes regény.
Most már csak az előzmények kellenek… :D

1 hozzászólás
sziporka78>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Mindenképp szükséges hozzá a harmadik rész újraolvasása, mert bár ott csak mellékszereplők, de abban a részben szeretnek főhőseink egymásba, itt már csak elmélyül a kapcsolatuk.
Ez a könyv inkább Maud fejlődésregénye, ahogy megtanul újra bízni a szerelemben és saját magában, kideríti mit is akar az élettől. Nagyon vagány csaj, a sorozat elején nem is számítottam ilyen karakterre, abszolút felveszi a versenyt Kate Daniels-szel. Helen a legcukibb kisvámpír, és Arland, hát csak Henry Cavillt tudnám elképzelni a szerepében.
Természetesen az egész mű tele van akcióval, intrikával, Ilonáék most sem hagynak unatkozni minket, világfelépítésből is újra csillagos ötös.
Az egyetlen, amit nem értettem, hogy miért a vámpír kifejezés, egyetlen dologban hasonlítanak a szokásos sztereotípiára, és az az agyar, de hála az univerzumnak nincs benne vérszívás, sem a többi elcsépelt dolog.

Anaithnid>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Ó bárcsak inkább erről a párosról szólna a sorozat! Nekem való vampíros , kardozós, keménycsajos/csávós. Kicsivel több romantika… csak ahogy mindig

Kicsicsillag123 P>!
Ilona Andrews: Sweep of the Blade

Nagy kedvenc ez a sorozat, Arland és Maud pedig az előző részben felkeltette az érdeklődésem, szóval kíváncsian kezdtem neki. Nagyjából hozta is azt amit vártam, jól szórakoztam rajta, de lehet mivel magas elvárásokkal kezdtem neki, nem ütött akkorát mint vártam. Maud már az előzőekben is szimpatikus volt, mindig is bírtam a tökös hősnőket, és itt is bőven volt lehetősége megmutatni mennyi bátorság is szorult belé. Helen pedig továbbra is végtelenül aranyos, Arlanddal való minden jelenete aranyat ért itt is. Arland és Maud párosból viszont kevesebbet kaptam mint vártam. Úgy értem, nem éreztem köztük azt a kémiát, ami tudom, hogy megvan mert előzőben nagyon is ott volt. Szerencsére egy idő után megjelent, de nem elég korán ahhoz, hogy ne maradjon bennem egy pici hiányérzet. Arland családjában viszont csalódtam. Számítottam arra, hogy előszr ellenségesek lesznek, de arra nem, hogy a többség ennyire unszimpatikus is. Az uncsitesó és Lord Soren volt egyedül akiket kedveltem, belőlük viszont nagyon keveset kaptunk csak. Az anyját és az mostohaapját (?), már az elejétől kezdve nem bírtam, ez a pálfordulásuk után sem változott. Addigra annyira irritáltak, hogy egyszerűen nem bírtam megkedvelni őket. Pár régebbi szereplő is beköszönt, nekik örültem, viszot nagyon fájó volt Dina hiánya. Tudom nem az ő könyve, és helyileg is ugyebár egy másik bolygón járunk, de azért jó lett volna ha megjelenik akár csak 1-2 telefonbeszélgetésre vagy valami.
Történetileg érdekes volt, de túl sok akcióra nem kell számítani. Megint inkább az ármány, a cselszövés, a politika, a látszat volt előtérben.
A végén kaptunk egy hatalmas meglepetést, és nem hiszem el, hogy lehetett így lezárni? Ahh, most megint alig várom a folytatást, mert már nagyon kíváncsi vagyok az átívelő szálra, valamint a sokat emlegetett bátyra is.


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

“Can I ask you something?” Maud asked.
“Of course.”
“Why do you have a copy of Twilight in your room?” Arland became completely still.
“Um.”
“Lord Marshal?” she prompted with a small smile.
“I wanted to know how women from Earth see vampires.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Maud DeMille
CsepAdri>!

“Would I have time to devote to hobbies and leisurely pursuits?” Arland frowned, pretending to think. “Let me ponder. Two weeks! I took two weeks off in the last six years, and my uncle came to fetch me as if I were a wayward lamb. Because the great House of Krahr cannot endure without my constant oversight. My job, my hobby, my off time, my ‘me’ time, all my time consists of taking care of the never-ending sequence of mundane and yet life-threatening tasks generated by the well-honed machine that is the knighthood of House Krahr. I haven’t had a moment to myself since I was ten years old.”
Lord Soren stood up, took a small blanket off the back of the nearest chair, walked up to Arland, and draped it over his nephew’s head like a hood.
Okay. She hadn’t encountered that before.
“He is giving me a mourning shroud,” Arland said and pulled the blanket off his head. “Like the mourners wear at funerals.”
“So you may lament the tragic loss of your youth,” Soren said.

CsepAdri>!

“It was a formal challenge,” Maud said.
“I’m getting ripper cushions,” Helen told him.
Arland turned to Maud.
“Lady Helen challenged someone in the nursery, was warned not to fight, and did it anyway. Now there will be repercussions.”
“Did you win?” Arland asked.
Helen nodded.
“All is well then. If you go through life never doing anything deserving any repercussions, you’ll never know victory.”
Helen grinned.

FSzK>!

“Children leave,” Ilemina told her. “It is the greatest tragedy of motherhood that if you have done everything right, if you have raised them in confidence and independence, they will pick up and leave you. It is as it’s meant to be."

FSzK>!

It felt like an odd tea party. Here she was serving cosmic cookies and wine to a queen of enlightened predators and the head of a clan of ruthless assassins. Nothing much at stake except an interstellar alliance. Whee!

FSzK>!

They were walking to a fight. Finally, an end to all the pressure. One way or the other, it would be decided. Her lips threatened to curve into a smile, and she forced an arrogant cold mask over her face.
Today she was Cinderella and her sword would be her glass slipper.

CsepAdri>!

“No apologies necessary, my lord. It was time well spent. I was fortunate enough to experience the hospitality of House Krahr first-hand.”
He waited.
“Nothing to add, Lord Marshal?”
“A wise man knows when to shut up,” he said. “I have a mother and a female cousin. I know that tone of voice. Anything I say now will be wrong. I will humbly wait to be banished or forgiven.”

CsepAdri>!

“A human goes off to walk the Lantern Vigil, while my cousin the Marshal stays home to babysit,” Karat said. “I realize now why I have never fallen in love. I’m entirely too sane for that nonsense.”

CsepAdri>!

“Lord Arland?”
He sighed quietly, his voice resigned. “Yes, my lady?”
“I’m not going anywhere, you fool. You are mine. But if you decide to fight nine random knights again because you want to make a statement, I swear, I will leave you bleeding right there and walk away.”
“No, you won’t. Next time you can help.”
She swore, and he laughed.

CsepAdri>!

The tachi turned to Maud, switching to the Akit dialect. “They think I killed the child; the royal is angry. Now they know I saved the child; she is angry. I do not comprehend this species. How have they ever managed to achieve interstellar civilization without self-destructing?”


A sorozat következő kötete

Innkeeper Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire
Gail Carriger: Soulless
Miranda Honfleur: Queen of the Shining Sea
Karen Chance: Touch the Dark
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.
Patricia Briggs: Silver Borne
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Larissa Ione: Pleasure Unbound
Jeaniene Frost: Twice Tempted