Sweep ​in Peace (Innkeeper Chronicles 2.) 56 csillagozás

Ilona Andrews: Sweep in Peace Ilona Andrews: Sweep in Peace

Dina DeMille doesn’t run your typical Bed and Breakfast. Her inn defies laws of physics, her fluffy dog is secretly a monster, and the only paying guest is a former Galactic tyrant with a price on her head. But the inn needs guests to thrive, and guests have been scarce, so when an Arbitrator shows up at Dina's door and asks her to host a peace summit between three warring species, she jumps on the chance.

Unfortunately, for Dina, keeping the peace between Space Vampires, the Hope-Crushing Horde, and the devious Merchants of Baha-char is much easier said than done. On top of keeping her guests from murdering each other, she must find a chef, remodel the inn…and risk everything, even her life, to save the man she might fall in love with. But then it's all in the day's work for an Innkeeper…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
NYLA, New York, 2015
>!
NYLA, New York, 2015
316 oldal · ASIN: B016WQUTTM
>!
NYLA, New York, 2015
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781518741289

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Dina DeMille · George Drayton / George Camarine · Jack Drayton / Jack Camarine · Sean Evans · Arland · Gaston Mar · Sophie "Lark" Mar


Kedvencelte 8

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Andrewsék tudnak írni. Érdekesen, választékosan, ami nekem néha fejtörést okozott, és remekül kombinálják a műfajokat. Nézzük csak ezt a sorozatot. A Gertrude Hunt egy mágikus fogadó, ami kölcsönhatásban van a fogadósával és a vendégeivel. Képes portálokat nyitni más világokra, menet közben Dina elmagyarázza, hogy melyekre és miért, és maga is folyamatosan változik. A sci-fi vonalon pedig ott a világegyetem, különböző bolygókkal és népekkel, aki időnként ellátogatnak a Földre. Szóval semmi nincs köbe vésve. Ezt bizonyítja Világok Peremén alternatív világából származó George és Jack, akik immár felnőve egy galaktikus békéltető szervezet munkatársaiként szeretnék kibérelni a fogadót. És igen, ez a másik kedvencem, hogy a történetek összeérnek. Márcsak Mad Rogan hiányzott a bulihoz, ő helyre tett volna mindenkit.
A cselekmény tartalmaz egy kis politikai konspirációt, néhány ütős poént, egy-két rejtélyt és titkot. Néhány hónappal az első rész után járunk, Sean valami űrbéli küldetésen van, Dina pedig elvállal egy veszélyes vendéglátást, három nép békepaktumát kellene összehozni az ő fogadójában George fiú vezényletével. Persze semmi sem megy simán, de Andrewsék igazi karakán hősnőket faragnak, nem kellett Dinát félteni.

4 hozzászólás
Trice29 P>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Meglepődtem, hogy a 2 sorozat összetalálkozott. Volt itt intrika ezerrel. Kevésbé volt mozgalmas, inkább az idegek harca volt. Romantika még kevesebb. Ugyanakkor Dina egyre jobban kinyílik. Szerettem ♥

2 hozzászólás
Tamlilla>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Sajnálom, mert ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Az utolsó 50 oldal érte el azt a színvonalat, amit én negszoktam az íróktól. Rengeteg volt a leírásos rész, és egy idő után már nem is tudtam követni, annyi új szereplő volt, hogy egy kicsit elvesztem a rengetegben.
R

2 hozzászólás
reka_bicsak>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Borzasztóan próbálok „spórolni” a kedvenc íróim köteteivel, köztük most már a Fogadó Krónikáival is. Emiatt fordul elő, hogy a szerzők egyes könyvei között akár évek is eltelhetnek. Aztán amikor nem kapcsolok azonnal egy-egy szál összefuttatásánál /George és Jack/
1: sajnálom, hogy nincs fotografikus memóriám,
2: megfogadom, hogy előröl kezdek minden könyvet az adott szerzőtől.
Na, de a könyv:
Imádtam, amilyen „kedvenc karakter” tobzódás létrejött. Már az előző résznél (legyen bármilyen rövid is) nagyon megkedveltem őket. Dinát, Seant, Arlandot és természetesen Őfelségét. Ebben a részben esküszöm még Mr. Morcos Rendőrrel is szimpatizáltam, és kíváncsi is vagyok mi lesz a sorsa. George óriási bábmester volt, rengeteg titokkal és ármánykodással.
Nagyon élveztem ezt a történetet. Átéreztem Dina szomorúságát, amikor távoztak a vendégei, és vele együtt – nagyon – várom őket vissza. Ebből nem lesz kötet „spórolás”…

CsepAdri>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Erre a fordulatos cselekményre vártam. Csak úgy faltam az oldalakat :)

FSzK P>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Ennek a résznek a felépítése tetszett a legjobban. A szerzők fokozatosan építették a feszültséget, ami a végén hatalmasat szólt. Nekem nagyon fura ez a sci-fi beütés, mert a műfaj gyakorlatilag ismeretlen számomra, de nagyon érdekessé teszi a világfelépítést.
A szereplők már jóval kiforrottabbak voltak, mint az első részben, ami jót tett a történetnek. Nagyon örültem, hogy Sean újra felbukkant és nagyon fájt a szívem érte amiatt amiken átment.
A könyv fő különlegessége az volt számomra, hogy az írópáros áthozta az On The Edge néhány szereplőjét, csak míg a fenti sorozatban gyerekek voltak, itt már felnőttek. Érdekes volt látni mi lett belőlük.

Újraolvasva fél csillaggal javítottam a könyv értékelését, mert bár elsőre is érthető és élvezhető volt, az Edge után sokkal árnyaltabb lett a könyv. Nagyon élveztem, bár eddig is ez volt a kedvenc részem a sorozatból. Remélem egyszer George-ék is kapnak saját sorozatot, én nagyon kíváncsi lennék rá.

2 hozzászólás
Szinna>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Vicces, trükkös, olyan, amit nem egyszer fogok elolvasni. És néhány szereplő az On The Edge (Világok peremén) sorozatból való. :)

Aliko P>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Az Ilona Andrews írópáros az egyik nagy személyes kedvencem, akik mind sci-fi mind fantasy vonalon hihetetlen jó történeteket hoztak eddig. És ha nem lenne a Perem sorozatuk azt mondhatnám, hogy sosem csalódtam bennük (talán egyszer újra próbálkozok azzal is). Ez a könyv szintén szerelem lett. Ahogy azt már az első résznél leírtam egyszerűen imádom Dina karakterét, meg a (néha copfos) kutyját, aztán persze Seant és a Lord Marshalt is, a panzió pedig… na olyat én is akarok :o :D

Hogy mit is adott hozzá ez a könyv az előzőhöz? Új világ, új karakterek, új faj. Érkezik egy béketárgyalásnyi fejfájás és lesz itt farkaskoma megmentés is. Kapunk egy meggyötört (kissé megtört) hőst, egy édes,vicces, furcsa és furfangos kufár családot és egy kicsit kibontják a szerelmi szálat is, de szerencsére tényleg csak finoman adagolják.

Maszatostappancs>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Ismét egy szórakoztató rész a szerzőpárostól! A világ szinte végtelen lehetőséget kínál a történet folytatására és alig várom, hogyan alakul Dina és a körülötte lévők sorsa, abszolút ajánlom a sorozatot a fantasy kedvelőknek.

Veress_Éva>!
Ilona Andrews: Sweep in Peace

Azt hiszem új kedvencet avattam.
Az első kötet is érdekes volt, magával ragadott, de ez… felbukkantak olyan szereplők, akiket sohasem gondoltam volna, hogy ebben a sztoriban egyáltalán előkerülhetnek, aztán pedig csak kapkodtam a fejemet. Nagyon sok minden történt ebben a könyvben ami nem csoda. Egy három felet is megmozgató „űrközi” béketárgyalás levezetése nem kevés odafigyelést igényel, ha pedig a béketárgyalás vezetője nagyon-nagyon manipulatív, ez csak fokozza az izgalmakat. Méreg, áskálódás, politikai manőverek, erőszakos háború, hosszú ideje torlódó sérelmek, szívességek, tartozások…..
Egyszerűen összefoglalva: ZSENIÁLIS!


Népszerű idézetek

CsepAdri>!

“It is enough I put up with the dog. Must I have cat hair in my food as well?” Orro yelled.
He’d missed his calling. He should’ve become a Shakespearean actor instead.
Beast barked, clearly offended.

FSzK P>!

Trade is the oldest and most noble profession in the galaxy, and making deals is its currency. It is a rite as ancient as the cosmos and the very foundation of mathematics. Something is always equal to something else and an exchange can be made. You desire something and so you surrender something to obtain the desired result. Life is trade; we trade our labor for its fruit, we trade hours of study for knowledge, we trade pleasure for pleasure or sometimes for wealth, security, or offspring. I have made thousands of deals. I cannot deal with these people. I have nothing they want. I offer them peace, but they don’t want it. They only want war.

Ada_ P>!

“Very well. Like a primitive savage, who sets out to tame the wilderness armed with nothing but a knife and his indomitable will, I will persevere. I will wrestle victory from the greedy jaws of defeat. I shall rise like a bird of prey upon the current of the wind, my talons raised for the kill, and I shall strike true.”
Oh wow. I hope the inn filmed that.

CsepAdri>!

Orro raised his head to the sky, opened his mouth, and let out what could only be described as a primal yell. Since he was holding a butcher knife in one hand and a sharpening stick in the other, the effect was very dramatic.
I waited.

Tufuka>!

My screen chimed again. What is it? What? I flicked at it.
Arland’s face came into view. “My lady.”
Oh spare me. “How may I assist you?”
“I do apologize. My knights are warriors. They are creatures of the battlefield. They came here anticipating a fight…”
“Lord Arland, it would help if you spoke plainly.”
“They are bored,”he said. “Completely bored. I was hoping to prevail on you for some form of entertainment.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Dina DeMille
FSzK P>!

“You are not meant to be at peace. We, the human beings, are meant to live life to its fullest. We are meant to experience it all—sadness, disappointment, rage, kindness, joy, love. We are meant to test ourselves. It is painful and frightening, but this is what it means to be alive. You are hiding from life here. This isn’t peace. This is a slow, deliberate suicide. […] Live. Join me or not, but live, gods damn you, because I cannot stand the thought of you slowly aging here like some dusty fossil under glass. Take my hand and bring your sword. The universe is waiting.”

Tufuka>!

My screen chimed. I reached to my left and flicked it. George’s face appeared on the screen. His damp blond hair fell to his shoulders, framing his elegant face. He was wearing some sort of light white robe… The man was ridiculously handsome. That’s all there was to it.
I still wanted to punch him.
Something in Sophie’s cup must’ve been incredibly interesting, because she was studying it with cool detachment.
“What can I do for you, Arbitrator?” I asked.
“George, please. There is no hot water in my bathroom.”
“Oh really?” You don’t say.
“Yes. In fact, it’s ice-cold.” He raised a half-filled glass. Thin slivers of ice floated on its surface. “I drew this from the tap in my sink.”
“How unfortunate. When did this happen?”
“About two minutes ago.”
“While you were in the shower?”
“Yes.”
“My apologies. I’ll get right on that.”
George squinted at me, his face thoughtful, and waved the call off.
Sophie leaned back and laughed.

Tufuka>!

“Attosecond?” Gaston asked.
“I’m guessing it’s a very, very small fraction of a second,” I said.
“One quintillionth of a second,” George said without raising his head from his reader.
Jack pondered him. “Have you started memorizing random crap again to amuse yourself?”
“No, I’m connected to the wireless,” George said. “I googled it.”

Tufuka>!

Suddenly the grand ballroom was calm and quiet. Everyone who had managed to jump over their table and land had sunk into the floor up to their noses. Everyone who had been in midair was stuck to the wall, held there by the inn’s roots. Only the leaders, Turan Adin, and Sophie remained standing.
“This is good,” I said. “I like this. Nice and quiet.” I turned to George. “This is the last order I will tolerate from you. Tell me no again and you will join them.”

NewL P>!

Beast caught up with me and hopped into my arms, gazing at me in canine adoration. That was the wonderful thing about dogs. If you are gone for a day or for an hour, they are just as ecstatic when you come back.

Chapter 6


A sorozat következő kötete

Innkeeper Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Cassandra Clare: City of Glass
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White
Lisa Jane Smith: Dark Angel
Rachel Hawkins: Demonglass
Lisa Jane Smith: The Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Holly Black: The Wicked King
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch
Karen Lynch: Rogue