Silver ​Shark (Kinsmen 2.) 32 csillagozás

Ilona Andrews: Silver Shark

Claire Shannon is a killer. She uses no weapons, only her mind.

Born on a planet locked in a long war, Claire is a psycher, a woman with the ability to attack minds and infiltrate a biological computer network where psychers battle to the death. But when the war abruptly ends, Claire must hide her psycher's ability to survive. She is deported to a new planet, a vivid beautiful place, where she meets Venturo Escana, a powerful psycher, whose presence overwhelms both her mind and her body.

She thought she had left war and death behind, but now she must fight for her new life and this battle might just cost her everything…

>!
NYLA, New York, 2011
106 oldal · ASIN: B005N9FPOO

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Biztos olvastam ezt már egyszer, de nem sokra emlékeztem. Viszont jön a harmadik rész novemberben, így elővettem ezt a sorozatot is. Sajnos nagyon rövidke, pedig olvastam volna még. Most szerző párosunk a romantikus sci-fi műfajt célozta meg. Az emberiség felfedezte magának a galaxist, de itt is megy az adok-kapok, és egyes embereknek különleges képességei vannak. Kicsit Rejtett Örökség sorozathoz hasonlóan a családok vetélkednek egymással, de ez a sorozat volt előbb, így ott már sokkal jobban kidolgozták a rendszert. Hősnőnket kitoloncolják az otthonából egy háború végén és Radán kap menedéket, ahol a Silent Blade is játszódik. El kell rejtenie képességeit, hogy munkát kaphasson, ráadásul egy olyan gyönyörű pasi mellett lesz asszisztens, akinek látványától lefagy az agya. Megvan a vonzás, jöhet a kaland.

fuszi P>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Ebben a részben már jobban átláthattuk a világot, annak felépítését, valamint a régi szereplőkkel is találkozhattunk, aminek kifejezetten örültem. Teljesen mások voltak a karakterek és itt sokkal összetettebbek voltak a főszereplők, többet tudtunk meg a hátterükről, az indítékaikról. Nagyon tetszett, hogy volt idejük megismerni egymást, így szép fokozatosan alakult ki köztük a szerelem és persze a „nagy titok” is rásegített a végén.
Csak ismételni tudom magam, hiszen ezt a részt is imádtam!

FSzK P>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Claire katona, aki telepatikusan (is) képes másokat megölni. Mikor elvesztik a háborút a bolygóján deportálják őket Radára, New Delphi-be.
Mind a karakterek, mind a történet a rövidsége – csak száz oldal ToT – ellenére is kidolgozott. Tetszett Claire és Ven kapcsolata, ahogy kerülgetik egymást és ahogyan Claire titkolja az erejét nagyon szórakoztató.

1 hozzászólás
otaksa>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Egy fokkal túlszárnyalja az első részt. Új szereplők és új képességek. Nagyon emberi és valóságos, meglátszik a női szerző nyoma Claire életén és világlátásán, és meglátszik a férfi szerző a bionet és harcok leírásánál. Jó kis páros ők ketten, írhatnának többet is…
Újraolvasás 2022 július: fel kell hajtanom a többi részt is, nagy potenciál van ebben a világban.

Veress_Éva>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Sokkal izgalmasabb és összetettebb volt mint az első kötet. Úgy olvastam volna még. :(

Hayako>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Imádtam!
Claire már az első pillanatban szimpatikus volt és idővel őt és Venturót is megszerettem. Claire már első pillanattól vonzódik a férfihoz, ám kisebbségi komplexusa miatt sokáig titkolja érzelmeit, annak ellenére, hogy egy erős nőről van szó. Tetszett, hogy habár a nő és a férfi is psycher, mégis más képességeik vannak. Az olvasás alatt egyszer sem éreztem, hogy egy házaspár írta, nagyon jól működött a kémia a szereplők között és nem is lett túl nyálas, sem túl száraz. Kár, hogy csak két kötet született a sorozatból, olvastam volna még.

Tamlilla>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Kicsit rövid volt, valószínű ezért éreztem kicsit, hogy valami hiányzik. De amúgy nagyon tetszett.

Maszatostappancs>!
Ilona Andrews: Silver Shark

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész, nekem bejött az alapötlet. A negatívum, hogy elég rövid lett, sokkal többet is ki lehetett volna hozni a témából és amennyire a bionet-en zajló kalandok ki vannak fejtve, ehhez képest a többi kicsit össze lett csapva. Mindenképpen olvasnék tovább, nagyon üdítő volt, remélem lesznek még új részek.


Népszerű idézetek

FSzK P>!

„You don't tell me you are a psycher. You meet me on the bionet and then you let me look for you for days like a complete idiot. You fantasize about me, but you don't let me know. You're terrible at sharing.”

FSzK P>!

„I was worried. I didn't want you to be hurt because I was caught off-guard.”
„I wasn't worried,” she told him.
„I noticed. You handled the whole situation with the poise of a seasoned kinsman.” He laughed. „A violent psycher paralyzes your mind, and when he lets you go, you calmly ask if you should alert the authorities. You kill me, Claire.”
Kill. A dangerous word. „I considered screaming in blind panic, but I didn't want to break your concentration.”
„Was that a joke?”
„Possibly.” He raised his glass.
„Congratulations.”
„Thank you.” She grinned and drank her wine.


A sorozat következő kötete

Kinsmen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pippa DaCosta: City of Shadows
Jamie Campbell: Broken
Saundra Mitchell (szerk.): Defy the Dark
Julie Cross: Tomorrow Is Today
Marissa Meyer: Glitches
Robin Hobb – Megan Lindholm: The Inheritance and Other Stories
Alexandra Bracken: In Time
George R. R. Martin (szerk.): Aces High
Peter Newman: The Hammer and the Goat
Roger Zelazny: Treshold