One ​Fell Sweep (Innkeeper Chronicles 3.) 51 csillagozás

Ilona Andrews: One Fell Sweep

Dina ​DeMille may run the nicest Bed and Breakfast in Red Deer, Texas, but she caters to very particular kind of guest… the kind that no one on Earth is supposed to know about. Guests like a former intergalactic tyrant with an impressive bounty on her head, the Lord Marshal of a powerful vampire clan, and a displaced-and-superhot werewolf; so don’t stand too close, or you may be collateral damage.

But what passes for Dina’s normal life is about to be thrown into chaos. First, she must rescue her long-distant older sister, Maud, who’s been exiled with her family to a planet that functions as the most lawless penal colony since Botany Bay. Then she agrees to help a guest whose last chance at saving his civilization could bring death and disaster to all Dina holds dear. Now Gertrude Hunt is under siege by a clan of assassins. To keep her guests safe and to find her missing parents, Dina will risk everything, even if she has and may have to pay the ultimate price. Though Sean… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
NYLA, New York, 2016
260 oldal · ASIN: B01MSJJFAC
>!
NYLA, New York, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781540857217

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Dina DeMille · Sean Evans · Helen · Maud DeMille · Nuan Couki (Cookie)


Kedvencelte 12

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Tényleg ez volt idáig a legjobb rész. Az első résztől kezdve fokozta az írópáros az izgalmakat, és a szereplők szépen a szívünkbe lopták magukat. Dina, a fogadós, Lord Arland a vámpírmarsal, Sean az Alfa vérfarkas és Dina cuki kutyája a négysoros fogával.
A történet elején három főhősünk elmegy kimenteni egy Tatooin-szerű bolygóról Dina nővérét és annak kislányát. Maud és Lord Arland az első perctől kezdve érdekes viszonyban vannak egymással. Maud az azóta elhalálozott vámpír férje mellett profi harcos lett, a marsal pedig csodálja ezért.
Díszes kis társaságunknak egy különleges vendéget kell egy bérgyilkos társaságtól megvédenie, akik bármit (szó szerint) képesek bevetni a siker érdekében. Nagyon pörgős, izgalmas volt végig a történet. Az akció jeleneteket némi humor, és a főszereplők közti csipkelődés tarkította. Sean és Dina úgy tűnik végre egyezségre jutottak. Drukkolok Lord Arlandnak Maudhoz. A szülők viszont még mindig nincsenek meg, Újabb részekre van remény. :)

Trice29 P>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Azt a kutya fáját :o)))

Ez a rész hozott mindent, amiért ezt az író párost annyira szeretem ♥. Most végre az izgalmak és intrika mellé megkaptam az érzelmeket is, a családot, barátokat…. és a szívinfarktust. Rám hozták a frászt, de alaposan. Egyre izgalmasabb ez a sorozat is ♥♥♥

1 hozzászólás
CsepAdri >!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Tetszik ez a világ, egyre izgalmasabb, ahogy mindig új vendégek érkeznek a szállóba. A vége izgalmas fordulatot tartogatott több szempontból is. Jó volt Maud-dal is megismerkedni. Amit nagyon szeretek a páros könyveiben a kalandokon és a csavaros történetvezetésen túl az a humor. Erre itt is bőven van példa: Beast (az a kutya :D), Orro (még egy ilyen szakácsot :D) és persze a párbeszédek akár Sean és Arland vagy Dina és Sean között :))

Szinna>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Imádtam a fogadósnét, a farkast, a vámpírt, a nővért, a pukipisztolyt, még a seriffet is.DDD

Kicsicsillag123 P>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Na révbe ért ez a sorozat is, az összes rész tetszett eddig, de ez vitte a prímet. Az akció, a humor, a szereplők, mind-mind a helyükön voltak. Dina és Sean párosát még mindig imádom, örülök, hogy végre sikerült egymásra találniuk. Arland eddig is szerethető volt, de most nagyon belopta magát a szívembe, Maud-al jó párost alkottak. Arland és Helen minden jelenete aranyat ért. Orro hozta a szokásos formáját :D A bandához most már hozzácsaphatjuk a rendőrt is, illik hozzájuk az biztos :D
Az átívelő szál végre mozdult valamerre, még ha nem is túl sokat, de remélem ez azt jelenti, hogy azzal is haladunk. Szóval mást nem is tudnék erre adni ha akarnék se, (de nem akarok), csakis 5 csillag!

Aliko P>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Imádtam a második könyvet, így gyorsan tovább is mentem a következő részre és uuuuhhhh…

Jön a nagytesó, lesz itt segítség kérés és megmentő lovagunk Arlan elröpíti hőseinket a nővérkéhez a „gettóba”. És bár a csajszi nem egy hercegkisasszony, aki a fehér lovon ülő daliásra vár, de én pont ezt birom benne. Tökös, határozott, belevaló nőci és az unokahugica is ugyanez csak pepitában, nemhiába csillan fel lovagunk szeme is.

A háromszögnek lőttek, de ezért csak még jobban imádom a szerzőket!

Na meg már megint a panziót akarják szétbombázni… de ezen már meg sem lepődünk:)

Új adhal a házban és kapunk egy nevet is… cic cic :)

FSzK P>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Az eleje nagyon jól indult, aztán fokozatosan ellaposodott a történet, így nem tudok 4-nél több csillagot adni.
A következő kötet Maud-é és Arlandé, jelenleg ingyen olvasható a szerzők oldalán.

3 hozzászólás
Veress_Éva>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Közel sem volt olyan pörgős mint a második kötet, jóval kevesebb szereplőt mozgatott most az írópáros mégis szuper lett az alaptörténet. Egy kihalás szélén lévő faj megsegítése, azt hiszem ez nagyon is Diana profilja. Ezek mellet pedig megismerkedhetünk az eddig csak emlegetett nővérrel és egy unokahúggal aki egyszerűen imádni való, ja és félig vámpír. Ki hitte volna? Kíváncsi lettem volna egy mélyebb betekintésbe ezen a szálon, de így is érdekes volt, főleg úgy, hogy a harcos amazon saját történetet fog majd kapni.
Tovább bimbózott a szerelem is, aminek én nagyon örültem. Egy szó mint száz, szuper 3. kötet.

5 hozzászólás
Leinnie>!
Ilona Andrews: One Fell Sweep

Ebben a kötetben Dina egy eddig még nem tapasztalt, hatalmas feladatot kellett, hogy végrehajtson. Események sora követte egymást a könyvben, én pedig mint egy eszelős próbáltam kapkodni a fejem minden irányba, ahova Dinának is kellett (családi krízise volt, morális problémái, kedves rendőrurunkkal is meggyűlt a baja, a különös fekete erőről nem is beszélve, na meg a szálló legújabb vendégeiről és azok kedves "zaklatóiról").
Sean egy megnyugtató erődként volt végig jelen a történet során, immár ő szolgáltatta a biztos alapot Dinának, aki egyre inkább belátja, hogy szüksége is van a Sean által nyújtott erőre.
Nagyon imádtam Maud és Helena karaktereit spoiler. Örülök, hogy Dina családja elkezdett bővülni, remélem a későbbiekben Klaust is sikerül megismernünk.
A szálló állandó tagjai egyre csak bővülnek és ez csak még jobbá teszi a sztorit. Tetszik, hogy a főhősnő nem egyre inkább az egyedüllét gondolatát erőlteti, hanem a bővülését, az egymásra támaszkodásét és a családszeretetét.
A szívem szakadt meg, spoiler El nem tudom mondanni, milyen izgatott és boldog voltam abban a pillanatban, spoiler Soha többet ilyen pillanatot nekik. (Elképzelhetetlen számomra, hogy milyen nehéz lehetett a családja többi tagjának úgy látni őt.)
De szerencsére a végén újra minden jó lett, spoiler


Népszerű idézetek

FSzK P>!

“Why do you protect them, Aunt Dina?”
“There are killings that are justified. Killing someone who is trying to kill you is self-defense. Killing a being who is suffering and is beyond help is mercy. Killing someone because you don’t like the way they look is murder. There is no room for murder in this inn. I won’t stand for it.”

CsepAdri >!

“What is this Christmas?” Wing asked.
Orro turned from the stove. “It’s the rite of passage during which the young males of the human species learn to display aggression and use weapons.”
Sean stopped what he was doing and looked at Orro.
“The young men go out in small packs,” Orro continued. “They brave the cold and come into conflict with other packs and they have to prove their dominance through physical combat. Their fathers teach them lessons in the proper use of swear words, and the young men have to undergo tests of endurance, like holding soap in their mouths and licking cold metal objects.”
Sean made a strangled noise.
“At the end of their trials, they go to see a wise elder in a red suit to prove their worth. If they are judged worthy, the family erects a ceremonial tree and presents them with gifts of weapons.”
Sean was clearly struggling, because his head was shaking.
“Also,” Orro added, “a sacrificial poultry is prepared and then given to the wild animals, probably to appease the nature spirits.”
Sean roared with laughter.
I grinned at him.

Zsazsóó>!

“And now?”
“And now I’ve learned the truth. Husbands can fall out of love. Friends can betray you. But when you’re stuck in a hellhole far from home, your family will move heaven and earth to get you back. We need to get them back, Dina. They would do it for us.”

Kapcsolódó szócikkek: Dina DeMille · Maud DeMille
Tufuka>!

Sean’s eyes flashed with amber. “I learned that sometimes what you go looking for isn’t as important as what you leave behind.”

Kapcsolódó szócikkek: Sean Evans
FSzK P>!

“We are what remains of our families, little one. We are the last. We have nothing.”
Helen pondered him with that odd intensity I noticed about her before, stepped toward the Hiru, and held out the ornament to him. “Here.”
“What is it?” Sunset asked.
“A gift for you.” Helen stepped closer. “Take it.”
He reeled. Servos whirled somewhere within the Hiru, desperately trying to deal with what he was feeling. “A gift?” the translation program choked out, turning emotion into a screech.
“Yes,” Helen put the ornament into his palm. “Now you have something.”

CsepAdri >!

Sean entered the kitchen and stood next to me. “What did I miss?”
“My sister is about to destroy Arland.”

Sean opened the kitchen door.
“Where are you going?” I whispered.
“I want a front row seat to this.”

Zsazsóó>!

Fart.
Fart.
Faaaaaaart.
“Will you please stop doing that?”
Cookie giggled and waved the fart gun around.
Males and farts. Any species, any planet, didn’t matter.

Kapcsolódó szócikkek: Dina DeMille · Nuan Couki (Cookie)
Lír>!

“I have to maintain an air of mystery. Chicks dig a man of mystery.”
“You don’t say.”
“You know what else chicks dig?”
“Subatomic vaporizers?”
“And werewolves. Chicks really dig werewolves.”
“Poor you, having to smack all of those chicks off with a flyswatter just to walk down the street.”

CsepAdri >!

“Nobody asked me,” Caldenia said, gliding into the room from the kitchen. “Because I’m apparently, what is the saying, chopped kidneys.”
“Liver,” I said.
“Thank you, my dear. Chopped liver.

Zsazsóó>!

“Why do you protect them, Aunt Dina?”
“There are killings that are justified. Killing someone who is trying to kill you is self-defense. Killing a being who is suffering and is beyond help is mercy. Killing someone because you don’t like the way they look is murder. There is no room for murder in this inn. I won’t stand for it.”

Kapcsolódó szócikkek: Dina DeMille · Helen

A sorozat következő kötete

Innkeeper Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Rick Riordan: The House of Hades
Richelle Mead: The Indigo Spell
Marissa Meyer: Cress (angol)
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Rick Riordan: The Hammer of Thor
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Holly Black: The Wicked King
T. J. Klune: The House in the Cerulean Sea