Mágikus ​találkozás (Világok peremén 1.) 367 csillagozás

Ilona Andrews: Mágikus találkozás

A ​varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432310 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Declan Camarine · Rose Drayton · George Drayton / George Camarine · William Sandine · Jack Drayton / Jack Camarine · Brad Dillon · Casshorn (Lord Casshorn Eratres Sandine) · Éléonore nagyi


Kedvencelte 75

Most olvassa 4

Várólistára tette 228

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Madama_Butterfly>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Hol volt ez a könyv idáig?! Van benne mágia, romantika, izgalom, kaland – ezeket megfelelő arányban és egyensúlyban tálalva, egy kis fanyar humorral megfűszerezve egy olyan történetet kapunk, amely szinte olvastatja magát – észrevétlenül és villámgyorsan fogynak a lapok. A szereplők nem túldimenzionáltak, a maguk egyszerűségében rejlik a nagyszerűségük – szimpatikusak és az ember hamar a szívébe zárja őket. A megteremtett világ egyedi és meglepetésekkel teli, nekem nagyon tetszett – jöhet a folytatás!
Egy dolog zavart picit, a fordítás néhány helyen fura – számomra a villantás (értem én, hogy villan, de ….), véreb (nekem az egy kutya… még ha nem is barátságos) zsozsó (oké, hogy pénz) nem igazán volt a megfelelő szó az adott környezetben, de hát ez van…. :)

32 hozzászólás
gab001>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Igazi pozitív csalódás volt ez a könyv, ahhoz képest is, hogy sejtettem, hogy tetszeni fog. Viszont azt nem, hogy ennyire. Ahogy haladtam az olvasással, úgy varázsolt el egyre inkább. Egészen egyedi a világ, s mindig újabb és újabb meglepetéseket tartogatott, ahogy a történet is. Ráadásul a karakterek is nagyon el vannak találva, minél többet tudtam meg róluk, annál közelebb kerültek hozzám. Bár sorozat, mégis akár önmagában is megáll ez a rész, mert a befejezés is teljesen kidolgozott. Egyszerűen minden tetszett ebben a könyvben.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432310 · Fordította: Márton Andrea
15 hozzászólás
Navi>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Kifejezetten tetszett :)
Érdekes volt a Perem ötlete, ilyennel még nem találkoztam. Egy kicsit itt és egy kicsit ott is, bár igazán egyik helyen sem.
Williamet sajnáltam, kíváncsi vagyok az ő történetére is.
Nagyon bírtam a fiúkat, szegény Georgie, remélem, ki tud majd teljesedni. Memere is fantasztikus figura volt, erős asszony.
Rose és Declan kapcsolata szépen alakult és Rose tisztességes döntést hozott. A végén a csattanó azért megmosolyogtatott :) A szócsatáik tetszettek, Declan igazi alfahím :)

2 hozzászólás
Err>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Az eleje kicsit furán indult nekem, Perem, Mágia, Töredék, mi van?? De hamar el van magyarázva szerencsére.
És ezzel a fajta világfelépítéssel, én egy teljesen új dolgot kaptam. Még nem olvastam ilyen párhuzamos univerzumos könyvet.
Tetszett nagyon. :)
A történet is jó volt, sok humoros jelenet/beszólás van benne, és a szereplőket is nagyon bírtam.
A két kissrác irtó cuki, Rose belevaló, Declan pedig, álompasi alkat!
És külön jó volt az is, hogy több szemszögű volt a könyv.

Sajnálom, hogy félbehagyták a sorozat itthoni kiadását, de azért a 2. részt még mindenképp elolvasom majd.

Kedvenc szereplő: Declan
Kedvenc jelenet: Az utolsó fejezet. :D

6 hozzászólás
Harmathy>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

„ Ha az álmaidban élsz, keserű lesz az ébredés.”

Imádtam!!! Új kedvencek kedvence! Miért nem olvastam már előbb? Annyira jó!
Sokaknak nem tetszett az, hogy a világok nincsenek nagyon részletesen leírva és kidolgozva, de szerintem ez nem teljesen igaz. Még több információt is kapunk róluk, mint amennyi kellene. Természetesen, ez csak pozitív dolgot jelent. Nem veszünk el a részletekben és nem unjuk magunkat halálra, még valami leírás végére érünk. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett az az, hogy a szereplők végig magázzák egymást. Gondolom, alapos ismerkedés és együttlét után már felesleges a magázás…de jól van. A szereplők jól ki vannak dolgozva, mindenkinek megvolt a saját különleges személyisége. A történet nagyon érdekes és izgalmas volt, szinte egy unalmas résszel sem találkoztam. Letehetetlen volt!!! Az írónő stílusa nagyon tetszik, örülök, hogy már előre megvan a következő kötet, így rögtön elkezdhetem olvasni. A történet nem függővéges, de engem függővé tett!
Fantasy-romantikus könyvek rajongóinak ajánlom! ❤❤❤

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432310 · Fordította: Márton Andrea
noni55 P>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Két világ, Mágia és Töredék között helyezkedik el a Perem, ahol Rose él két öccsével. Mágia varázslattal teli, a Töredék mágiától mentes világ, míg a Peremben élők különböző természetfeletti képességekkel rendelkeznek, bár gyengébbek és sokkal szegényebbek, mint Mágiában az emberek. Az itt élők igazából nem tartoznak egyik világba sem, Rose a Töredékbe jár át dolgozni szinte éhbérért. A lánynak egy nagyon ritka képessége van, ezért korábban szó szerint üldözték őt a sajátjai és Mágiából is egyesek. A képességét éppen ezért szorgalmasan fejlesztgette és erősebb lett bármelyiknél a Peremen élők közül. Egy átutazó, Mágiából érkezett férfi, Lord Declan ajánlja fel a segítségét neki, amikor új lények, a vérebek támadnak meg mindenkit. Declan ezenkívül a lányt szeretné megkapni, Rose három próbát eszel ki, ha sikerül neki, hozzámegy feleségül. Az eleinte ellenszenves férfit egyre jobban megkedveli, Declan a fiúkkal is megtalálja a közös hangot.
A történet nagyon érdekes és izgalmas volt, a borítója pedig nem is olyan figyelemfelkeltő. Mindenképpen olvasni szeretném a sorozat következő részét.

Trice29 P>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Érdekes világ, izgalmak ezerrrel. Nekem Rose lett a kedvencem és egész családja ♥
Határozottan folytatós!

Neko999 P>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Ötletem sincs, hogy miért kaszálták el a sorozatot :( mert nekem nagyon tetszett ez a kötet.
Mind a történet, mind a szereplők nagyon jól kitalált és ezt jól át is adják a lapjai, nem tudnék egy hibát se találni benne. Mágikus, szórakoztató, számomra teljesen új elképzeléssel, szenvedéllyel és még alakváltó is van benne. :D Ja, és ami a legelképesztőbb, egy jó női szereplővel -ami nálam nagy szó!
Még van egy része, amit el fogok olvasni, aztán szűkölhetek és ehetem a kefét, hogy nincs folytatás …de most komolyan Miért?!

HarleyQuinn>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Tetszett a könyv tényleg mágikus!
A világfelépítés nagyon jó,a karakterek szerethetőek.
Rose belevaló csaj,nem csodálkozom,hogy Declan végül őt választotta.
Nagyit és Declant nagyon bírtam.
Végre egy könyv aminek nem falat tépő függővége van.
Sajnos a sorozat el van kaszálva,egy rész még van de olvasnám tovább is ha lenne.

4 hozzászólás
Lisie87>!
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Na! Ezt a könyvet nekem írták! :D Imádtam. Volt benne minden, amit szeretek.Mágia, természetfeletti lények, csipet romantika és izgalom!
Nagyon tetszett maga a világ-felépítés, jól el is lett magyarázva, hogy mi-merre-hogyan. :) A karakterek szerethetőek, a gyerekeket nagyon bírtam és Rose, fiatal kora ellenére remek pótanyaként viselkedett. Declan azonnal elnyerte a tetszésem. Jóképű, arrogáns gazfickó! :D
Nagyon sajnálom, hogy nem folytatják a sorozatot, bár ahogy olvastam, a következő rész William-ről fog szólni. De akkor is! Tetszett nagyon az írónő stílusa! :)
Egy negatívum, a zsozsó, amikor a pénzről beszéltek…annyira környezetidegen volt, nem hiszem, hogy a fordító ne talált volna jobb szót…


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

Menj, mosd meg a fogad, fésülködj meg, vegyél száraz ruhát, és hozd a puskákat. Elmegyünk a Wal-Martba.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Drayton
SzAngelika >!

… maga egy nagyon makacs nő. A végén még megöleti magát, csak azért, hogy engem bosszantson.

100. oldal

SzAngelika>!

– És kedves leszek és készséges.
– Ahhoz csoda kell.

54. oldal

SzAngelika>!

Nagyi ezután teljes fél napig egy szót sem szólt. Nagyapa ezt valamiféle rekordnak nevezte, és megjósolta az apokalipszis közeli eljövetelét.

39. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

– Szerintem maga őrült – mondta Rose.
– A boldogsághoz képest az épelméjűséget túlértékelik, kedvesem.

232. oldal

SzAngelika>!

Ha az álmaidban élsz, keserű lesz az ébredés.

41. oldal

Jeffi P>!

– Gyulladáscsökkentő. Kicsit tompítja a fájdalmat, és megakadályozza, hogy megduzzadjon és bepirosodjon. Nyelje le, ne rágja össze.
– Azt gondoltam, feldugom az orromba, és rozmárt játszom, de ha ragaszkodik hozzá, le is nyelhetem.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Declan Camarine · gyógyítás
Nita_Könyvgalaxis>!

Semmi jó nem történik azokkal, akik nem kockáztatnak.

314. oldal


A sorozat következő kötete

Világok peremén sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Gaura Ágnes: Kard által
Neil Gaiman: Csillagpor
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Andy T. Miller: Areán
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Laura Thalassa: The Emperor of Evening Stars – Az Esti Csillagok Császára
Leda D'Rasi: Új nemzedék
J. R. Ward: A vadállat