Mágikus ​találkozás (Világok peremén 1.) 283 csillagozás

Ilona Andrews: Mágikus találkozás

A ​varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 17 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432310 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Declan Camarine · Rose Drayton


Kedvencelte 64

Most olvassa 5

Várólistára tette 226

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Madama_Butterfly P
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Hol volt ez a könyv idáig?! Van benne mágia, romantika, izgalom, kaland – ezeket megfelelő arányban és egyensúlyban tálalva, egy kis fanyar humorral megfűszerezve egy olyan történetet kapunk, amely szinte olvastatja magát – észrevétlenül és villámgyorsan fogynak a lapok. A szereplők nem túldimenzionáltak, a maguk egyszerűségében rejlik a nagyszerűségük – szimpatikusak és az ember hamar a szívébe zárja őket. A megteremtett világ egyedi és meglepetésekkel teli, nekem nagyon tetszett – jöhet a folytatás!
Egy dolog zavart picit, a fordítás néhány helyen fura – számomra a villantás (értem én, hogy villan, de ….), véreb (nekem az egy kutya… még ha nem is barátságos) zsozsó (oké, hogy pénz) nem igazán volt a megfelelő szó az adott környezetben, de hát ez van…. :)

32 hozzászólás
>!
Navi P
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Kifejezetten tetszett :)
Érdekes volt a Perem ötlete, ilyennel még nem találkoztam. Egy kicsit itt és egy kicsit ott is, bár igazán egyik helyen sem.
Williamet sajnáltam, kíváncsi vagyok az ő történetére is.
Nagyon bírtam a fiúkat, szegény Georgie, remélem, ki tud majd teljesedni. Memere is fantasztikus figura volt, erős asszony.
Rose és Declan kapcsolata szépen alakult és Rose tisztességes döntést hozott. A végén a csattanó azért megmosolyogtatott :) A szócsatáik tetszettek, Declan igazi alfahím :)

2 hozzászólás
>!
gab001 P
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Igazi pozitív csalódás volt ez a könyv, ahhoz képest is, hogy sejtettem, hogy tetszeni fog. Viszont azt nem, hogy ennyire. Ahogy haladtam az olvasással, úgy varázsolt el egyre inkább. Egészen egyedi a világ, s mindig újabb és újabb meglepetéseket tartogatott, ahogy a történet is. Ráadásul a karakterek is nagyon el vannak találva, minél többet tudtam meg róluk, annál közelebb kerültek hozzám. Bár sorozat, mégis akár önmagában is megáll ez a rész, mert a befejezés is teljesen kidolgozott. Egyszerűen minden tetszett ebben a könyvben.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432310 · Fordította: Márton Andrea
15 hozzászólás
>!
Reen
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Az eleje kicsit furán indult nekem, Perem, Mágia, Töredék, mi van?? De hamar el van magyarázva szerencsére.
És ezzel a fajta világfelépítéssel, én egy teljesen új dolgot kaptam. Még nem olvastam ilyen párhuzamos univerzumos könyvet.
Tetszett nagyon. :)
A történet is jó volt, sok humoros jelenet/beszólás van benne, és a szereplőket is nagyon bírtam.
A két kissrác irtó cuki, Rose belevaló, Declan pedig, álompasi alkat!
És külön jó volt az is, hogy több szemszögű volt a könyv.

Sajnálom, hogy félbehagyták a sorozat itthoni kiadását, de azért a 2. részt még mindenképp elolvasom majd.

Kedvenc szereplő: Declan
Kedvenc jelenet: Az utolsó fejezet. :D

6 hozzászólás
>!
MonikaR
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

„ Ha az álmaidban élsz, keserű lesz az ébredés.”

Imádtam!!! Új kedvencek kedvence! Miért nem olvastam már előbb? Annyira jó!
Sokaknak nem tetszett az, hogy a világok nincsenek nagyon részletesen leírva és kidolgozva, de szerintem ez nem teljesen igaz. Még több információt is kapunk róluk, mint amennyi kellene. Természetesen, ez csak pozitív dolgot jelent. Nem veszünk el a részletekben és nem unjuk magunkat halálra, még valami leírás végére érünk. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett az az, hogy a szereplők végig magázzák egymást. Gondolom, alapos ismerkedés és együttlét után már felesleges a magázás…de jól van. A szereplők jól ki vannak dolgozva, mindenkinek megvolt a saját különleges személyisége. A történet nagyon érdekes és izgalmas volt, szinte egy unalmas résszel sem találkoztam. Letehetetlen volt!!! Az írónő stílusa nagyon tetszik, örülök, hogy már előre megvan a következő kötet, így rögtön elkezdhetem olvasni. A történet nem függővéges, de engem függővé tett!
Fantasy-romantikus könyvek rajongóinak ajánlom! ❤❤❤

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432310 · Fordította: Márton Andrea
>!
Fairy
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Tetszett a könyv tényleg mágikus!
A világfelépítés nagyon jó,a karakterek szerethetőek.
Rose belevaló csaj,nem csodálkozom,hogy Declan végül őt választotta.
Nagyit és Declant nagyon bírtam.
Végre egy könyv aminek nem falat tépő függővége van.
Sajnos a sorozat el van kaszálva,egy rész még van de olvasnám tovább is ha lenne.

4 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Na! Ezt a könyvet nekem írták! :D Imádtam. Volt benne minden, amit szeretek.Mágia, természetfeletti lények, csipet romantika és izgalom!
Nagyon tetszett maga a világ-felépítés, jól el is lett magyarázva, hogy mi-merre-hogyan. :) A karakterek szerethetőek, a gyerekeket nagyon bírtam és Rose, fiatal kora ellenére remek pótanyaként viselkedett. Declan azonnal elnyerte a tetszésem. Jóképű, arrogáns gazfickó! :D
Nagyon sajnálom, hogy nem folytatják a sorozatot, bár ahogy olvastam, a következő rész William-ről fog szólni. De akkor is! Tetszett nagyon az írónő stílusa! :)
Egy negatívum, a zsozsó, amikor a pénzről beszéltek…annyira környezetidegen volt, nem hiszem, hogy a fordító ne talált volna jobb szót…

>!
Meskaa
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

És másodszorra is IGEN!!!! Nagyon is igen!!
Rose-t nagyon bírtam, tökre megérthető, és szerethető, a gyerekek imádnivalóak, nem olyan idegesítőek, mint egyes könyvekben. A gonosz elég para volt, amikor először olvastam, sajna másodszorra már nem annyira, most inkább a szereplőkre voltam nagyon ráhangolódva :)
És hát Declan…<3… Ő örök szerelem. Egyszerűen csak verem a fejem a falba, hogy miért nem létezik???!!! A nagyi is jó fej volt, de Williamet nem tudtam megkedvelni, és elvileg ő a kövi kötet főszereplője, szóval még gondolkozom, hogy mikor olvasom… :/
Lehet, még várok vele egy kicsit, hátha olyan hangulatom lesz.

2 hozzászólás
>!
brena
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Köszönöm @Roni_olvas, hogy elolvashattam!Te jóóó ég,nagyon tetszett ez most nekem:)))Csak úgy faltam,éjjel 2ig olvastam és ma amennyit csak tudtam:)))A perem és a fiúk és Declan és Rose:)És a sok lény és mágia és villantások!Ez megint egy olyan könyv amit simán megnéznék filmen,de akár egy rajzfilmként is, olyasminek képzeltem mint a vándorló palota,olyan rajzfilmnek:)))
Ez egy mágikus tündérmese volt:))))

7 hozzászólás
>!
_nalla_
Ilona Andrews: Mágikus találkozás

Nem tudom, hogy csinálja az Egmont, de mostanában mindig sikerül olyan könyvet kiadniuk, amiket nagyon megszeretek, és még a borítójuk is meseszép.
Már az első pár oldal után tudtam, hogy szeretni fogom ezt a könyvet, a felénél már az járt a fejemben, hogy „te jó ég, mindjárt vége, ne már!”, a végén pedig gyorsan megrendeltem a következő részét. A fél csillagot csak azért vontam le, mert szerintem kicsit gyorsan lett befejezve, túl hamar lett vége.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Menj, mosd meg a fogad, fésülködj meg, vegyél száraz ruhát, és hozd a puskákat. Elmegyünk a Wal-Martba.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Drayton
>!
SzAngelika

… maga egy nagyon makacs nő. A végén még megöleti magát, csak azért, hogy engem bosszantson.

100. oldal

>!
SzAngelika

– És kedves leszek és készséges.
– Ahhoz csoda kell.

54. oldal

>!
SzAngelika

Nagyi ezután teljes fél napig egy szót sem szólt. Nagyapa ezt valamiféle rekordnak nevezte, és megjósolta az apokalipszis közeli eljövetelét.

39. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Szerintem maga őrült – mondta Rose.
– A boldogsághoz képest az épelméjűséget túlértékelik, kedvesem.

232. oldal

>!
SzAngelika

Ha az álmaidban élsz, keserű lesz az ébredés.

41. oldal

>!
Jeffi P

– Gyulladáscsökkentő. Kicsit tompítja a fájdalmat, és megakadályozza, hogy megduzzadjon és bepirosodjon. Nyelje le, ne rágja össze.
– Azt gondoltam, feldugom az orromba, és rozmárt játszom, de ha ragaszkodik hozzá, le is nyelhetem.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Declan Camarine · gyógyítás
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Semmi jó nem történik azokkal, akik nem kockáztatnak.

314. oldal


A sorozat következő kötete

Világok peremén sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Michael J. Sullivan: Télvíz idején
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Raoul Renier: A kívülálló
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma
Sebastien de Castell: Az áruló pengéje
Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Victor Milán: Dinoszauruszurak