Magic ​Triumphs (Kate Daniels 10.) 86 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Triumphs

Kate has come a long way from her origins as a loner taking care of paranormal problems in post-Shift Atlanta. She’s made friends and enemies. She’s found love and started a family with Curran Lennart, the former Beast Lord. But her magic is too strong for the power players of the world to let her be.

Kate and her father, Roland, currently have an uneasy truce, but when he starts testing her defenses again, she knows that sooner or later, a confrontation is inevitable. The Witch Oracle has begun seeing visions of blood, fire, and human bones. And when a mysterious box is delivered to Kate’s doorstep, a threat of war from the ancient enemy who nearly destroyed her family, she knows their time is up.

Kate Daniels sees no other choice but to combine forces with the unlikeliest of allies. She knows betrayal is inevitable. She knows she may not survive the coming battle. But she has to try.

For her child.

For Atlanta.

For the world.

>!
Ace, New York, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425270721
>!
Ace, New York, 2018
336 oldal · ASIN: B074S38GG1
>!
Ace, New York, 2018
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780425270714

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Conlan Dilmun Lennart · Eahrratim 'Erra', the City Eater, the Rose of Tigris


Kedvencelte 14

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Ez a szomorú pillanat is elérkezett, végetért egy kedvenc sorozatom. Azért remélem Hugh köteteiben még hallok Kate és Curran párosáról!
Én egy percig sem unatkoztam, mert a történetet nemcsak a csaták és életveszélyek teszik érdekessé. Conlan zabálnivaló volt, nem csoda, hogy mindenki elolvadt tőle. És persze mindenkiből kaptunk egy kicsit, bár a többség éli a maga életét – Andrea és Raphael, Jim és Dali, Christopher és Barabas. És végre eljött Hugh is spoiler.
Az írópáros szépen megoldotta a befejezést, bár helyenként infarktus kerülgetett. Nem búcsúzom végleg, jöhetnek majd az újraolvasások.
Update 2021. március 07.
Jó lett volna kicsit hosszabb epilógus. Roland eltűnése után mi lett a seregével? Bár a Blood Heirből több minden kiderül, de én azért kiváncsi lettem volna a kettő közötti időre is. Nehéz elengedni egy ilyen jó sorozatot.

7 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Íme, egy olyan lezárás, ami nem hagyja cserben a rajongóit! *-*
A történet, mint akárcsak az előző 9 részben most is repített, aminek egyszerre akartam mihamarabb a végére érni és a végtelenségig húzni. Csak úgy ittam magamba a sorokat és a szereplőkkel együtt lélegeztem. Kate hihetetlen természetességgel hozta az anyaszerepet, Curranből sohasem lehet elég, Conlan bárkit megpuhít, Hugh belépője csúcs volt… és azt hiszem, általánosságban bele lett adva apai és anyai. Gyönyörűen elegáns megoldással búcsúszott a sorozat, mindent elvarrva, mindent megadva, epikus harcot, körömlerágós izgalmakat, váratlan fenyegetést, belsőséges pillanatokat és a folytatás irányát. Méltán egy ilyen fantasztikus ívű szériához, hősökhöz, mint Kate&Curran, akiknek neve megérdemelten olyanok mellett sorakozhat, mint akár Cat&Bones, MacKayla&Barrons, Feyre &Rhysand vagy Alien&Rowen…
Örök kedvenc és sokszor újraolvasós!♡

„It was time to let her breathe.”

2 hozzászólás
Ashriver>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

WOW! Micsoda vég! Nem is tudom, hogy lehetett volna-e ennél jobban befejezni a sorozatot. Imádtam minden sorát. Néhol már sírva nevettem tudván, hogy ez a vég Kate&Curran szálának, többé már nem lesznek főszereplők. Annyi érzelem dúlt bennem olvasás közben. Le is akartam lassítani az egészet, hogy egy örökkévalóságig élvezhessem az olvasását és fel is akartam gyorsítani, hogy tudjam, hogy zárul le az egész. Mert biza volt, hogy a frász kerülgetett több helyen is, hogy ennek nem lesz jó vége. Mert az egy dolog, hogy túlélik, na de hogy aztán együtt is maradnak, az már más tészta volt. A szívbaj kerülgetett ezeknél a részeknél. Már nem bízom az írókban, hogy megadják a happy end-et!
Néhány rész viszont annyira édes volt…khm, khm Conlan :D
És sok-sok humor volt benne, főleg az elején. Derek és Kate remek páros e téren. Kate próbálkozott a vége felé is, de nem voltak vevők a humorára. Faragatlan tuskók, mind egytől egyig.

Nekem megadta azt a véget, amire nem számítottam, de reméltem, hogy legalább valami hasonló lesz. Sok meglepetés volt benne, néhány résznél nem hittem el, hogy ezt meglépték az írók, és mégis! Micsoda fordulat!
Ezzel végleg lezárult Kate történetszála. Fogunk még hallani róluk, Roland hamar elunja magát. És persze ott van még spoiler és Hugh is sokat ígér. Szóval tárt karokkal fogom várni őket.

Annyi mindent tudnék még mondani a történetről, de azok már spoileresek lennének és nem akarom lelőni a poént. Csak olvassátok el! Ez kihagyhatatlan.

5 hozzászólás
_Eriii>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Végére értem egy nagyszerű sorozatnak. Az biztos hogy újraolvasós lesz. Méltó befejezés volt. Minden a helyére került. Conlan annyira kis cuki pamacs volt, úgy bírtam. Nagyon örültem Kate és Curannak. Hughnak a könyvét muszáj lesz majd valamikor elolvasom, ő egy olyan karakter akit nem lehet ki hagyni. Örülök a nagy csata kimenetelében. Borzasztóan féltem, hogy nehogy az legyen amire mindig is gondoltam, szerencsére Curran ott volt. Ebben is egy csomó akció, még több rejtély, humor és romantika. Ajánlom nagyon.

Trice29 P>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Frappáns befejezése egy nagyon jó sorozatnak.
Őszőrörrégéből nem kapzam eleget, egyébként hibátlan volt a történet. Conlan lenyűgözött, Julie felnőtt, Kate anyukás lett. Szép kerek történet ♥

Vicky3>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Szavakkal kifejezni nem tudom mennyire a rabja lettem ennek a sorozatnak és éppen ezért mennyire szíven ütött, hogy itt az ideje a búcsúzkodásnak. Még nem álltam erre készen, még annyi történetük volt a szereplőknek, amit hallani akartam és annyi életút, amit tovább szerettem volna kísérni. De tudtam, hogy előbb-utóbb eljön a keserédes búcsú ideje és bár felkészülhettem erre, mikor a kezembe vettem a zárókötetet, a végén még se lett kellemesebb.

Őszintén kissé tartottam ettől a résztől – a zárókötetekkel szembeni érthető aggályaimon felül – ugyanis nem sok olyan urban fantasy/paranormális romantikust olvastam, ahol a gyerek megjelenése ne cseszte volna el a sztorit. Olyan érzésem van mindig, mintha az író nem tudna mit kezdeni a gyerekkel, csak úgy van, de lényegében semmin nem változtat a jelenléte, sőt igazából nem is nagyon jelenik meg – olyan mint az őrült nagybácsi, akiről tudjuk, hogy létezik, de lehetőség szerint elkerüljük azokon a kötelező évente egyszeri karácsonyozásokon kívül. Itt viszont szerencsére nem ez volt a helyzet, nagyon jól beleépítették a megváltozott családi helyzetet a sztoriba és még az akcióból se lett kevesebb – elvégre hogy lenne hihető Kate körül a nyugodt élet. Nagyon élveztem olvasni a családi életet – ami persze bizonyos szempontból nem szokványos – de mégis ugyan azok a megszokott problémák kerülnek elő, két mágikus támadás között, ami egy gyerek érkezése után felmerül a szülőkben.

Szerettem azt is, hogy mennyire jól érzékeltette az írópáros, hogy Kate szinte isteni ereje mennyire el tudja őt szigetelni a barátaitól és milyen felelősséggel járt ekkora hatalom birtoklása, ennek ellenére megmarad ugyan az az esendő Kate, akit megismertünk az elején, még ha nagy utat is járt be azóta a személyiségfejlődés ingoványos talaján. Elvégre a magányos farkasból egy családanya lett, aki ráadásul egy egész városért tartozik felelősséggel egy katasztrofálisan bonyolult családi felmenőkkel karöltve. Az egyik kedvenc aspektusa a sorozatnak számomra, hogy mennyire sokrétűen és összetetten tudta ábrázolni Kate és az apja kapcsolatát és örülök ennek az elkerülhetetlen, de kielégítő lezárásnak közöttük. És nem csak ebből a szempontból volt kielégítő a lezárás, örülök, hogy a főszereplők szálljai szépen el lettek varrva, külön öröm Hugh sorsa – bár eskü én vártam valami csavart a gyerek kapcsán a végén. De ezt túlgondoltam.

A könyv még mindig badass volt, nagyon jól felépített akciójelenetekkel, egy egész háborúval így a végére, parádés párbeszédekkel, kellő mennyiségű mélységgel és érzelmekkel karöltve, na meg titkokkal és mítoszokkal, amiknek a felfedezése még tartogat meglepetéseket későbbiekben is, ebben biztos vagyok.

Abszolúte örülök, hogy lesz még ebben a világban később is történet, még ha nem is Kate és Curran főszereplésével, elvégre ők elmondták a maguk sztoriját, most mások jönnek. Csak ajánlani tudom ezt a nagyívű sorozatot azoknak, akik szeretik a badass urban fantasyt – nem kis elfogultsággal részemről, de azt hiszem ez még megengedett.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/01/ujabb…

1 hozzászólás
CsepAdri>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Elég sokáig halogattam a befejezését a sorozatnak (több mint 1 év :D). Nem véletlenül, nagyon nem akartam, h vége legyen. Ellenben nem baj, h így történt, egyszer minden befejeződik.
Szerintem méltó befejezése volt a kötet a sorozatnak. Izgultam, nevettem, elérzékenyültem… volt itt minden, ahogy lenni szokott Kate háza táján. Conlan-t külön kiemelném, tündéri *.* imádtam :))) Julie jövője nagyon érdekel, kíváncsi vagyok, h lesz-e folytatás.

andie88_Sentellion>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Eddig egyszer kellett még csak átélnem, hogy egy kedvenc sorozatom véget ér, szerencsére az méltó lezárást kapott és bár hiányoznak Cat és Bones kalandjai, így volt kerek. A Kate Daniels sorozat hasonlóan a TOP listám elejét vezeti és talán ez az egyetlen sorozat, amiben még sosem csalódtam. Persze vannak kedvenc részeim, de igazából bármelyik részt bármikor újra olvasnám. Egyszerűen tudtam, hogy az Ilona-Gordon párosra mindig számíthatok, de ez mégsem akadályozta meg, hogy a nagy finálé miatt aggódjak. Nagyon nem akartam elengedni Kate-et és csapatát, abszolút nem érzem, hogy elkezdett volna kiégni a sorozat, így elképzelni sem tudtam, hogy a viharba fogják ezt lezárni. Nos, elég vegyes érzelmekkel búcsúztam ettől az epic sorozattól.

A TÖRTÉNET DIÓHÉJBAN:
Ez a rész is, ahogy már megszokhattuk, amolyan durr bele taktikával indít. Két év viszonylag pihi után Kate arra ébred, hogy valami vagy valaki masszív barbecuet rendez a város lakóival. Ez nem is hangzik rosszul, csakhogy a probléma ott kezdődik, hogy a lakók a csirkék. A feladat: kideríteni, hogy ki keresi a bajt és szétrúgni a seggét úgy, hogy Mekkáig repüljön. De Kate-nek nem ez az egyetlen problémája: a világ legaranyosabb ördögét kell lépten nyomon megvédenie a baciktól, horzsolásoktól, ja és Rolandtól. A két fronton érkező támadás miatt kedvenc zsoldosunk esélyei rosszabbnak tűnnek, mint a Magyar fociválogatott esélyei a VB-re jutáshoz. Viszont ismerjük Kate-et, tudjuk róla, hogy az utolsó lélegzetig küzd…

VÉLEMÉNYEM
Kezdjük azokkal a dolgokkal, amik nagyon tetszettek:

– Egy jó befejezéshez illően szinte minden fontos szereplő és frakció, akiket az évek alatt megismertük kapott kisebb-nagyobb jeleneteket. Volt, aki kimaradt (Ascanio) és amiatt mérges is vagyok, de a többieket viszont jó volt látni, még ha nagy seggfejek is *khm* Nick *khm*. Nagyon jól bemutatta, hogy az erőviszonyok és a kapcsolatok hogyan változtak az első rész óta és bizony voltak meglepő párfordulatok.

– Kate mint anya. Sok hasonló sorozatban sajnos inkább átok az olvasók számára, mintsem áldás, amikor a főszereplő gyermeket vár/szül. Hát ezúttal ez nem így van. Biztos, hogy mindenki akar majd egy Conlant magának. Hála neki rengetegszer mosolyoghatunk Kate anyai ösztönein vagy éppen láthatjuk miért Kate még mindig a legbadassebb UF hősnő. Remélem az írópáros fontolgat egy spin-offot vele, mert potenciál az egekben.

– Kapcsolat az Iron and Magic kötettel. Berozsdásodhattam, de egészen egy bizonyos karakter feltűnéséig (YEAAAH) nem kapcsoltam össze a dolgokat a Hugh könyvében történtekkel, pedig majd kiszúrta a szemem. Nagyon szépen összehozták a kettőt, és az egyértelmű kapcsolat mellett volt egy kis meglepetés is (bár így visszanézve bőven volt rá utalás).

– Még mindig hihetetlenül kreatív. Szerintem Ilonáék tízszer álltak sorba, amikor a kreativitást osztogatták és tuti az enyémet is ellopták. Az akciójelenetek, az új lények, a képességek ábrázolása ugyanúgy lenyűgöz, mint eddig.

– Nyitott ajtók. Több szálak is nyitva maradtak, amit BIZTOSAN ki fognak használni. Tudjuk, hogy Julie kap egy spin-off sorozatot és nagyjából most már azt is, hogy kik lesznek mellette a fontosabb és állandó szereplők. Bevallom őszintén eddig nem voltam elragadtatva az ötlettől, de most már tűkön ülve várom.

Ami kevésbé tetszett:

– A főgonosz. spoiler Mi?? Hogy nem Roland a főgonosz?? Nos… nem. Roland sem okoz csalódást, megmutatja miért szeretjük és utáljuk egyszerre, de több időt tölt a könyv az új fenyegetés legyőzésével, mint Rolandéval, viszont hiába volt az eddig legnagyobb fenyegetés, nekem olyan meh érzésem van vele kapcsolatban. Megint egy elmebeteg, aki világuralomra hajt csak picit extrémebb és undorítóbb módon próbálja elérni. Talán, ha nem most jött volna be először kicsit jobb karaktert lehetett volna belőle kihozni.

– Akkor Roland megússza?? Naná, hogy nem. Az ő sztorijának a végére nem egy, hanem három pontot tehetünk. Ez egyrészről számomra jó hír, váratlan megoldás született a problémára, ami tetszik is meg nem is. Azért tetszik, mert ez az egyik nyitott ajtó, és rengeteg lehetőség van benne. Viszont nem tetszik, mert olyan légből kapott, véletlenek sorozata.

– Kate – Curran közti kommunikáció hiánya. Na, szóval az van, hogy baromi nehéz az olvasó előtt titkot tartani, ha a narrátor ismeri a titkot. Megoldás? A narrátor sem ismeri. Bonyodalom? Azért nem ismeri, mert a társa ennyi idő és ennyi szar után titkolja előle. Persze a narrátorunk is titkolja az ő tervét a társa elől. Egymás előtt titkolóznak, mert tudják, hogy nem értékelnék a másik tervét. És mindez egy “apró” csavarért a könyv végén. Nem lett belőle nagy veszekedés, és elérte a célját: jól megijesztett minket, olvasókat, még ha tudtuk is, hogy esélytelen, hogy ilyen lezárást kapjon. Viszont hiába értem benne a logikát, mégis hagy egy kis utóízt, akárhogy emésztgetem.

– Nem elég tökös. Értem ezt arra, hogy ezt nem George R.R. Martin írta. Na nem is kell túlzásba esni, mint a fenti úriember szokott, csak egy picikét.

Szóval akkor most mi a verdikt?

Önmagában megint egy szuper részt kaptunk, lezárásként pedig valószínűleg nagyon megosztó lesz a rajongók körében. Lehetett volna jobb lezárás? Valószínűleg. Tudtunk volna jobbat kitalálni? Mi biztosan nem. Ahogy ebben az esetben is, úgy bármilyen lezárásnál az egyik szemünk nevetett volna, míg a másik sír. Viszont az írópáros biztosan tudta volna fokozni, mert nem érzem, hogy ez egy 11+ évnyi tervezgetés gyümölcse lenne. Ennek ellenére mégis örülök, hogy így zárták le, mert ha Kate vissza is vonul, Julie sorozata így biztosan méltó lesz ahhoz, hogy átvegye a staféta botot.

23 hozzászólás
FSzK P>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

Nagyon sok gondolat kavarog bennem, most hogy befejeztem a könyvet. Hiába aludtam rá, nem lettem okosabb.
Ilona és Gordon ezzel a sorozattal részről részre emelte a szintet, számomra örök kedvenc marad és csak egymáshoz tudom viszonyítani a részeket most az értékelésnél. Elképzelni sem tudom milyen nehéz lehetett megírni az epilógusát ennek a nagyívű történetnek.
Én személy szerint valami epikusabbra számítottam. Nekem ebből a szempontból a Magic Binds (#9) felépítése jobban tetszett. Az eleje nagyon erős volt a könyvnek: teli volt humorral és élvezet volt olvasni minden sorát. Olvasás közben a közepe kicsit ellaposodott, de ebbe az is közrejátszott hogy ebben a részben kevés mellékszereplőt vonultattak fel az írók: például egyáltalán nem szerepelt Ascanio, akit én nagyon kedvelek és hiányzott a sok nonszensz, ami a szájából folyik. Viszont örültem, hogy Derek újra az a barát volt, akit Kate még az első kötetben megismert: együtt hülyéskedtek, nyomoztak.
Amire nem számítottam az az, hogy a kedvenc szereplőm nem volt más mint HUGH! Az Iron and Magic olvasása után nagyon kíváncsi voltam, hogyan fog összeérni a két cselekményszál és nem csalódtam. Amikor Hugh megcsinálta a nagy belépőjét konkrétan visítva ugráltam fel-alá a szobában. Ez a rész szorosan összekapcsolódik az ő könyvükkel és igazán érdekes volt, amit az írók kihoztak belőle a végén.
És a vége! Ahogy a lezárást megoldotta a szerzőpáros az egyszerűen BRILIÁNS volt! Nem írok többet, mindenki olvassa el! Azt pedig kifejezetten értékeltem, hogy Kate utolsó fejezetében mindenkiről esik pár szó.
Alig várom Hugh trilógiáját és Erra és Julie kalandjait spoiler!

Újraolvasva. Sok frusztráló jelenet van ebben a könyvben és a megszokottnál kevesebb humor. Másodjára nem hiányzott az epikusság, így is eleget szenvedett mindenki. A vége még mindig elképesztő. Hogy Ilonáéknak hogy tudnak ilyesmit kigondolni?!

9 hozzászólás
eSsZ>!
Ilona Andrews: Magic Triumphs

10 csillag..nem, legyen inkább 20.. vagy 30…
hihetetlen, hogy ez a férj-feleség páros mire képes..
egyszerűen lenyűgöző…
Kate mindig is a kedvenc hősnőm volt… bár több lenne belőle..
ez a sori pedig mindig magasan a legkedvesebb történetem lesz…

sírtam.. nevettem.. izgultam.. drukkoltam..
örülök spoiler

ui.: ha láttatok még édes alakváltó gyereket..?! ☺☺
annyira szerettem, hogy beleírták ezt a szálat…
olyan jó volt látni…
ahh.. imádtam na, az egész sorit.. bárcsak lenne még folytatás!!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ashriver>!

– Bada! – Conlan squirmed in his chair.
– Stay, – I told him.
– Dadbadaa!
– Don’t talk back to your mother, – Curran told him

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Conlan Dilmun Lennart · Curran Lennart · Kate Daniels
FSzK P>!

Luther strode toward us. Stocky and dark-haired, he was wearing boots, a pair of stained shorts, and a T-shirt that said KNIGHT IN THE STREETS, WIZARD IN THE SHEETS.
„I like the T-shirt,” I told him. „Very professional.”

Ashriver>!

[…] – Does this magic fire come with a warranty, because I think it’s defective.
– It’s not defective.
He shook with laughter.
– Go ahead, get your giggles.
– We drove an hour and a half out here, spent two hours scrounging for wood and building this fire, and we got the wrong guy. Did you screw up the area code?
– You should take your show on the road. Make some extra money with all these jokes.
He laughed harder.
– Is this a regular thing? I’m just wondering, did your family usually try to call Attila the Hun and get Genghis Khan instead?
– I’m not going to dignify that with an answer.
– Maybe you should try calling him on a regular phone, – Derek suggested. – I can help you dial the numbers. You know, do the heavy lifting.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Derek Gaunt · Kate Daniels
Vicky3>!

Your father is a civilised man. If he were to declare war, he would call you first.

FSzK P>!

“What am I supposed to think? First, someone sends you a red rose.”
“And a knife. And a box full of ash.”
“Exactly. Is it a threat? Is it a conditional declaration of war?”
I shrugged. “Maybe it’s a gift from a socially awkward horticulturalist"

CsepAdri>!

“Did you set a blood ward around us, so you could scream at me uninterrupted?”
“YES!”
Of course he did. “Carry on then.”

FSzK P>!

I hugged him and smooched his forehead. „Let's go get dressed. We've got to save Uncle Nick Stupidhead from himself.”

CsepAdri>!

Christopher’s expression sharpened, growing somehow more fragile. “The two of you only remember the man in the cage. Before that I was the Legatus of the Golden Legion. I murdered my way to the top. I committed atrocities. And unlike Hugh, I have nobody to blame but myself. I own everything I’ve done. I did it because I wanted power. I must live with it. Hugh lives with his memories. It will be his choice to atone for what he has done, or not. But I’ve forgiven Hugh, because if I don’t forgive him, there is no hope for forgiveness for someone like me.”

FSzK P>!

The world was going crazy. Nothing left to do but hold on and yell “Wheee!” at strategic moments.

FSzK P>!

My mother used to say that family, blood or found, was our salvation. It was the net that caught us when we drowned and gently lifted us up out of the raging waters. She was wise, my mother.


A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Kevin Hearne: Hounded
Rick Riordan: The House of Hades
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Chloe Neill: Some Girls Bite
Kresley Cole: Demon from the Dark
Deborah Harkness: Shadow of Night
Rachel Hawkins: Demonglass
Laurell K. Hamilton: The Lunatic Cafe