12. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
20. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
26. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Slays (Kate Daniels 5.) 117 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Slays

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Plagued by a war between magic and technology, Atlanta has never been so deadly. Good thing Kate Daniels is on the job.

Kate Daniels may have quit the Order of Merciful Aid, but she’s still knee-deep in paranormal problems. Or she would be if she could get someone to hire her. Starting her own business has been more challenging than she thought it would be—now that the Order is disparaging her good name, and many potential clients are afraid of getting on the bad side of the Beast Lord, who just happens to be Kate’s mate.

So when Atlanta’s premier Master of the Dead calls to ask for help with a vampire on the loose, Kate leaps at the chance of some paying work. Turns out this is not an isolated incident, and Kate needs to get to the bottom of it—fast, or the city and everyone dear to her might pay the ultimate price . . .

>!
Ace, 2011
320 oldal · ISBN: 0441020429
>!
Tantor Media, 2011
ISBN: 9781452651392 · ASIN: 1452651396 · Felolvasta: Renee Raudman
>!
Ace, 2011
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780441020423

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Ascanio Ferara · Andrea Nash · Dr. Doolittle · Ghastek · Julie Olsen · Roman Semionovich


Kedvencelte 26

Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Ilona Andrews: Magic Slays

Cat és Bones, Mac és Barrons, Elena és Raphael….etc. Biztos sokan vannak még és bocsánat, ha bárkit is kihagytam, de ők azok a párosok, akiktől eldobom az agyam. Most már ide sorolom Kate és Curran párosát is, mint a legszórakoztatóbb, legbadassebb’ párosok egyike.
Már nem is értem és az okát sem tudom, hogy miért nem kedveltem eleinte Kate-et. Már csak azért sem, mert ebben a műfajban a hozzá hasonló hősnőket bírom a legjobban. Egyre jobban csípem és tetszik a képessége. A történet már az első oldaltól kezdve magával ragadott, hiszen tele van feszültséggel, izgalommal, nagyon minimális, de annál jobb romantikával. Tényleg nem semmi ez a világ, amit a szerzőpáros megálmodott. Azt is nagyon szeretem ebben a sorozatban, hogy a mellékszereplőkben is rengeteg potenciál van és az ki is van használva.
Én is szeretnék egy Curran-hoz hasonló „cicát”. Úgyis hamarosan karácsony.
Sajnálom, hogy kaszát kapott a sorozat, nem csak azért, mert egyre jobban lehet élvezni, hanem azért is, mert sok magyar olvasó így hoppon marad.

5 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Ilona Andrews: Magic Slays

Egyre jobb ez a sorozat, mindenkinek csak ajánlom, aki szereti a kemény hősnőket és az urban fantasyt.

>!
kocybaba P
Ilona Andrews: Magic Slays

Mi más lenne, mint 5 csillag? A sorozat és Kate+Curran neve felvésődött a leg-legek közé, és ha valaki azt hinné, hogy amiért a páros összejött, unalmasabb lett ez rész, az nagyot téved. A cívódásaik még mindig első rangúak és semmit nem vesztettek a sziporkákból, hogy már együtt vannak. A kapcsolatuk lassan erősödik, szilárdul, de minden lépését élvezem. És bár ők a húzóerők, a többiek se piskóták, Derek, Ascanio, Andrea, Ghastek… Mindegyikük becsülettel hozzáad mindig a történethez, ahol ezúttal a szláv mitológia, spoiler került terítékre. Hihetetlen fantáziával vannak megáldva szerzők, amit a messzemenőkig csodálok és amiért rajongok.
Ja, és mit meg nem tett Kate Julie-ért, a spoiler elképesztő volt.

2 hozzászólás
>!
sarahangel
Ilona Andrews: Magic Slays

Kate az előző rész végén spoiler, de bármennyire is ügyes, úgy látszik, neki is meg kell küzdenie azzal a problémával, hogy ügyfeleket szerezzen. Ha meg mégis van ügyfél, nem éppen egyszerű feladat elé állítja hősnőnket. ;)

Kate-nek, miután alfa hölgy lett, kötelező feladatokkal kell szembenéznie, mint pl. az alakváltók benyújtott petícióinak ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban döntést hozni, amiért nem irigylem. Vagy lehet, hogy Curran miatt mégis. :)

További részleteket tudhatunk meg Kate családjáról, származásáról. Kate most úgy érzi, hogy csalódnia kellett Voron-ban, a nevelőapjában, de később kapunk magyarázatot a miértekre.

Kate Derin-es ügyét kár volt megint felemlegetni, bennem olyan rossz érzéseket kelt bár ez valószínű csak engem zavar.

Azt is még szoknom kell, hogy ebben a sorozatban spoiler

Kate és Curran jó páros még mindig; igaz, egy kicsit több humort elviseltem volna, de jó látni, ahogy mélyül a kapcsolatuk, na és az aktuális történetszál most úgyis kicsit komolyabb volt Julie miatt. Kate nagyon sok kockázatot bevállalt a kislányért.

Mostanra pontosabban a 3. résztől kezdve már beállt a sorozat egy megbízható szintre, így természetesen folytatni fogom. :)

Hozzáteszem, az alakváltó világért alapból nem szoktam odalenni, de Curran jöhet bármikor. ;)

6 hozzászólás
>!
Trice29 P
Ilona Andrews: Magic Slays

Hát ezt már nehéz lesz überelni! Nagyon izgalmas, jó történet, többször begörcsölt a gyomrom. Kate és Julie kapcsolata megindított, Curran beindított, de úgy, hogy még mindig a Galaxisban bolyongok :o)
Ez a pasi nagyon ott van, nekem egyre jobban kellene :o) Nála jobban csak a Kate-tel való kapcsolata tetszik. Végre egy olyan erős egyéniségű pasi, aki tudja az erős társat is értékelni, óvni és mérhetetlenül szeretni. Mindezt úgy, hogy nem folyik a cukor.
Nagyon folytatós!

5 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Ilona Andrews: Magic Slays

Egy újabb nagyon jó rész. Örülök, hogy mindig kitalálnak valami újat és izgalmasat, amivel a szereplőknek meg kell küzdeni!!!! Kate és Curran olyan aranyosak, most, hogy együtt vannak és szívják egymás vérét, de közben szeretik is egymást! ^^ Currant én is elfogadnám! Sokat nevettem a beszélgetéseiken.
Ha meglenne a következő rész, azonnal folytatnám, mert kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, ha Hugh felbukkan! :O

2 hozzászólás
>!
CsepAdri
Ilona Andrews: Magic Slays

Néha olyan érzésem van, h 2 könyv cselekménye sűrűsödik egy részbe, de aztán mikor a végéhez közeledek kétségbe esek és pánikolok, h ne legyen még vége.
Imádom! Bár a hajnalig való olvasásról vagyis „csak még egy fejezetet”-ről le kellene szoknom, de ez képtelenség főleg egy ilyen letehetetlen sorozatnál.
Imádom Kate humorát és ahogy egymást húzzák Curran-nal Your Fluffiness :)))
Persze a többiek is ott vannak a páros nyomában, nagyon bírom Derek-et boy wonder, Andrea-t és Jim-et, jaj és persze nem hagyhatom ki Grendel-t :)). Többször volt, h nagyon nevettem spoiler máskor pedig csak szélesen vigyorogtam. Tetszik ahogy részről részre újdonságok derül ki Kate-tel kapcsolatban, most még Curran múltjáról is megtudunk ezt-azt. spoiler

>!
otaksa
Ilona Andrews: Magic Slays

Azt hinné az ember, hogy a negyedik rész után nem lehet hová fokozni az izgalmakat, pedig lehet.
Ebben a kötetben Kate és Curran ismét megold egy nagy-nagy problémát spoiler, és a kapcsolatukat is tovább mélyítik, valamint további részleteket lehet megtudni Kate múltjából és családjáról.
A vége pedig spoiler igazán ütős hatodik kötetet ígér. spoiler
Julie újra a színen spoiler remélem a következő kötetekben is szerepe lesz. Elvégre ő a „hercegnő”. spoiler

Kijelenthetjük, hogy szeretem az urban fantasyt. Kifejezetten szeretem. Nem kell nekem kötetenként új szerelmespár, tökéletesen megvagyok a saját kis párosommal könyveken és száz meg száz oldalon keresztül. Tökéletesen! Éljen Cat és Bones, Kate és Curran, Bori és Attila.

>!
Zsuzana P
Ilona Andrews: Magic Slays

Annyira de annyira imádom ezt a sorozatot. Kate és Curran hozzák a formájukat. Nagyon bírom a kis csatározásaikat. A vége most folytatásért kiált, megyek is olvasni tovább.


Népszerű idézetek

>!
andie88_Sentellion

“Are you okay?”
“I’m tired. My knee is hurting again and I’m trying to teleport myself upstairs.”
“Um, Kate, you can’t do that.”
“I know. But I’m trying very hard. Let me know if I start fading?”

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
>!
Tufuka

Below me, Curran gathered himself, jumped ten feet in the air, bounced off the concrete into another jump, then another, and landed next to me.
“Me Kate. You Tarzan?”
“No.” Curran bared his teeth at me. “In the first book, he grabs a lion by the tail and pulls it. Never gonna happen. First, an adult male lion weighs five hundred pounds. Second, you grab my tail, I’ll turn around and take your face off.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Nusejka_Sentellion

“Your way of doing things isn’t working. Time for a new strategy. The only difference between you and Derek is discipline and training. Either you can work on both, or you can keep thinking with your balls. It’s your choice. Say ‘pop.’ ”
“Pop?”
“That was the sound of me pulling your head out of your ass. If you stick it back up there again, there is nothing I can do about it. This is the only lecture you’ll ever get from me.”

Kapcsolódó szócikkek: Ascanio Ferara · Derek Gaunt · Kate Daniels
>!
andie88_Sentellion

The ring of the phone jerked me from my sleep. I clawed my eyes open and rolled off my bed. For some reason, someone had moved the floor several feet lower than I had expected, and I fell and crashed with a thud.
Ow.
A blond head popped over the side of the bed, and a familiar male voice asked, “Are you okay down there?”
Curran. The Beast Lord was in my bed. No, wait a minute. I didn’t have a bed, because my insane aunt had destroyed my apartment. I was mated to the Beast Lord, which meant I was in the Keep, in Curran’s rooms, and in his bed. Our bed. Which was four feet high. Right.
“Kate?”
“I’m fine.”
“Would you like me to install one of those child playground slides for you?”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Tufuka

“How did you even know my shoe size?”
“I’ve seen your foot up close.” Curran pointed to his chest. “I’ve seen it here.” He moved his hand to his jaw. “Here.” He touched the place over his cheek where my kick had cut him. “And here.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Tufuka

“Blah-blah-blah.”
“You’re so eloquent, Your Majesty. So kind and generous to your subjects. So full of snappy comebacks.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Tufuka

“Would you like me to carry a foot-long stick? I can just poke people with it when they get too close.”
“That’s a good idea.” He held his arm out. “If you can extend your arm and touch them with the stick, they are too close.”
“You’re insane.”
“If I’m insane, what does it make you?”
“A terrible judge of character.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
andie88_Sentellion

Andrea raised her hand. “This is the hand that slapped Aunt B.”
“Maybe you should have it gold-plated.”
“Here, you can touch it, since you’re my best friend.”

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Nash · Aunt B · Kate Daniels
>!
CsepAdri

Curran dropped next to me. “Hey.”
It’s hard to jump while sitting down. I still managed. “Why do you sneak up on me like that?”
“It’s funny.”
“It’s not.” I leaned into him and he put his arm around me.
“It’s hilarious. It’s almost as funny as your snoring.”
“I don’t snore.”
He nodded with a wide grin. “It’s a quiet peaceful kind of snoring. Like a small cuddly Tasmanian devil. Kind of cute when sleeping, all claws and teeth when awake.”
“You snore worse. At least I don’t turn into a lion in my sleep.”
“I only did it once.”
“Once was weird enough, thank you.”


A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Rogue
Nalini Singh: Archangel's Storm
Kim Harrison: A Fistful of Charms
Karen Chance: Claimed by Shadow
Anne Bishop: Written in Red
Jim Butcher: Grave Peril
Karen Marie Moning: Darkfever
Kendra Leigh Castle: Midnight Reckoning
Holly Black: Red Glove
Rainbow Rowell: Carry On