17. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
35. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
79. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Slays (Kate Daniels 5.) 169 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Slays

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Plagued by a war between magic and technology, Atlanta has never been so deadly. Good thing Kate Daniels is on the job.

Kate Daniels may have quit the Order of Merciful Aid, but she’s still knee-deep in paranormal problems. Or she would be if she could get someone to hire her. Starting her own business has been more challenging than she thought it would be—now that the Order is disparaging her good name, and many potential clients are afraid of getting on the bad side of the Beast Lord, who just happens to be Kate’s mate.

So when Atlanta’s premier Master of the Dead calls to ask for help with a vampire on the loose, Kate leaps at the chance of some paying work. Turns out this is not an isolated incident, and Kate needs to get to the bottom of it—fast, or the city and everyone dear to her might pay the ultimate price . . .

>!
Ace, New York, 2011
320 oldal · ISBN: 0441020429
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2011
ISBN: 9781452651392 · ASIN: 1452651396 · Felolvasta: Renee Raudman
>!
Ace, New York, 2011
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780441020423

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Roman Semionovich · Andrea Nash · Ascanio Ferara · Dr. Doolittle · Ghastek · Julie Olsen


Kedvencelte 33

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Cat és Bones, Mac és Barrons, Elena és Raphael….etc. Biztos sokan vannak még és bocsánat, ha bárkit is kihagytam, de ők azok a párosok, akiktől eldobom az agyam. Most már ide sorolom Kate és Curran párosát is, mint a legszórakoztatóbb, legbadassebb’ párosok egyike.
Már nem is értem és az okát sem tudom, hogy miért nem kedveltem eleinte Kate-et. Már csak azért sem, mert ebben a műfajban a hozzá hasonló hősnőket bírom a legjobban. Egyre jobban csípem és tetszik a képessége. A történet már az első oldaltól kezdve magával ragadott, hiszen tele van feszültséggel, izgalommal, nagyon minimális, de annál jobb romantikával. Tényleg nem semmi ez a világ, amit a szerzőpáros megálmodott. Azt is nagyon szeretem ebben a sorozatban, hogy a mellékszereplőkben is rengeteg potenciál van és az ki is van használva.
Én is szeretnék egy Curran-hoz hasonló „cicát”. Úgyis hamarosan karácsony.
Sajnálom, hogy kaszát kapott a sorozat, nem csak azért, mert egyre jobban lehet élvezni, hanem azért is, mert sok magyar olvasó így hoppon marad.

8 hozzászólás
_Eriii>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Bárcsak hamarabb olvastam volna ezt a sorozatot, mert annyira jó. Ahogyan az első résszel nem voltam kibékülve, úgy küzdötte fel magát ez a sorozat könyvről könyvre a lehetetlenig. Eszméletlen izgalmas volt ez a rész is. Teljesen be szippantott a világ. Pörgős, rengeteg akcióval, csak úgy kapkodtam a fejem annyira lehetetlen részek voltak. A szereplők egyre jobbak, nem tudom hova lehet fokozni ezt. Kate és Curran páros annyira jó. Annyira szeretem amikor csipkelődnek egymással sőt amikor Kate neki ugrik Currannak. Annyit nevetek ezeken. Nagyon ajánlom.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Egyre jobb ez a sorozat, mindenkinek csak ajánlom, aki szereti a kemény hősnőket és az urban fantasyt.
Update 2021 február 21. –
Nem sokra emlékeztem ebből a részből, leginkább csak a végén lévő nagy fináléra, spoiler
Jó volt feleleveníteni, hogy itt lép be az orosz rokonság, Roman az unokatesó, meg Evdokia néni, és a kis boudánk Ascencio is képbe kerül. Természetesen ez a rész is csupa pörgés, izgalom, meg életveszély, de a banyára nagyon haragudtam, ahogy kihúzta Kate lába alól a talajt, megkérdőjelezve a múltat és Curran érzelmeit is.

sarahangel>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Kate az előző rész végén spoiler, de bármennyire is ügyes, úgy látszik, neki is meg kell küzdenie azzal a problémával, hogy ügyfeleket szerezzen. Ha meg mégis van ügyfél, nem éppen egyszerű feladat elé állítja hősnőnket. ;)

Kate-nek, miután alfa hölgy lett, kötelező feladatokkal kell szembenéznie, mint pl. az alakváltók benyújtott petícióinak ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban döntést hozni, amiért nem irigylem. Vagy lehet, hogy Curran miatt mégis. :)

További részleteket tudhatunk meg Kate családjáról, származásáról. Kate most úgy érzi, hogy csalódnia kellett Voron-ban, a nevelőapjában, de később kapunk magyarázatot a miértekre.

Kate Derin-es ügyét kár volt megint felemlegetni, bennem olyan rossz érzéseket kelt bár ez valószínű csak engem zavar.

Azt is még szoknom kell, hogy ebben a sorozatban spoiler

Kate és Curran jó páros még mindig; igaz, egy kicsit több humort elviseltem volna, de jó látni, ahogy mélyül a kapcsolatuk, na és az aktuális történetszál most úgyis kicsit komolyabb volt Julie miatt. Kate nagyon sok kockázatot bevállalt a kislányért.

Mostanra pontosabban a 3. résztől kezdve már beállt a sorozat egy megbízható szintre, így természetesen folytatni fogom. :)

Hozzáteszem, az alakváltó világért alapból nem szoktam odalenni, de Curran jöhet bármikor. ;)

6 hozzászólás
Trice29 P>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Hát ezt már nehéz lesz überelni! Nagyon izgalmas, jó történet, többször begörcsölt a gyomrom. Kate és Julie kapcsolata megindított, Curran beindított, de úgy, hogy még mindig a Galaxisban bolyongok :o)
Ez a pasi nagyon ott van, nekem egyre jobban kellene :o) Nála jobban csak a Kate-tel való kapcsolata tetszik. Végre egy olyan erős egyéniségű pasi, aki tudja az erős társat is értékelni, óvni és mérhetetlenül szeretni. Mindezt úgy, hogy nem folyik a cukor.
Nagyon folytatós!

5 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Mi más lenne, mint 5 csillag? A sorozat és Kate+Curran neve felvésődött a leg-legek közé, és ha valaki azt hinné, hogy amiért a páros összejött, unalmasabb lett ez rész, az nagyot téved. A cívódásaik még mindig első rangúak és semmit nem vesztettek a sziporkákból, hogy már együtt vannak. A kapcsolatuk lassan erősödik, szilárdul, de minden lépését élvezem. És bár ők a húzóerők, a többiek se piskóták, Derek, Ascanio, Andrea, Ghastek… Mindegyikük becsülettel hozzáad mindig a történethez, ahol ezúttal a szláv mitológia, spoiler került terítékre. Hihetetlen fantáziával vannak megáldva szerzők, amit a messzemenőkig csodálok és amiért rajongok.
Ja, és mit meg nem tett Kate Julie-ért, a spoiler elképesztő volt.

2 hozzászólás
Lisie87 P>!
Ilona Andrews: Magic Slays

Egy újabb nagyon jó rész. Örülök, hogy mindig kitalálnak valami újat és izgalmasat, amivel a szereplőknek meg kell küzdeni!!!! Kate és Curran olyan aranyosak, most, hogy együtt vannak és szívják egymás vérét, de közben szeretik is egymást! ^^ Currant én is elfogadnám! Sokat nevettem a beszélgetéseiken.
Ha meglenne a következő rész, azonnal folytatnám, mert kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, ha Hugh felbukkan! :O

2 hozzászólás
CsepAdri >!
Ilona Andrews: Magic Slays

Néha olyan érzésem van, h 2 könyv cselekménye sűrűsödik egy részbe, de aztán mikor a végéhez közeledek kétségbe esek és pánikolok, h ne legyen még vége.
Imádom! Bár a hajnalig való olvasásról vagyis „csak még egy fejezetet”-ről le kellene szoknom, de ez képtelenség főleg egy ilyen letehetetlen sorozatnál.
Imádom Kate humorát és ahogy egymást húzzák Curran-nal Your Fluffiness :)))
Persze a többiek is ott vannak a páros nyomában, nagyon bírom Derek-et boy wonder, Andrea-t és Jim-et, jaj és persze nem hagyhatom ki Grendel-t :)). Többször volt, h nagyon nevettem spoiler máskor pedig csak szélesen vigyorogtam. Tetszik ahogy részről részre újdonságok derül ki Kate-tel kapcsolatban, most még Curran múltjáról is megtudunk ezt-azt. spoiler

perpetua P>!
Ilona Andrews: Magic Slays

A történet most csak egy hajszálnyival gyengébbre sikerült, az nem kötött le a szokásos módon. Cserébe viszont kárpótolva érzem magam a sok-sok Kate-Curran jelenettel. :) A végén lévő csata azért mindenképp tetszett, az újonnan felbukkanó szereplők is a kedvemre valóak voltak, de mindenképp várom, hogy a folytatásban újra felpörögjenek az események.


Népszerű idézetek

andie88_Sentellion>!

“Are you okay?”
“I’m tired. My knee is hurting again and I’m trying to teleport myself upstairs.”
“Um, Kate, you can’t do that.”
“I know. But I’m trying very hard. Let me know if I start fading?”

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
Tufuka>!

Below me, Curran gathered himself, jumped ten feet in the air, bounced off the concrete into another jump, then another, and landed next to me.
“Me Kate. You Tarzan?”
“No.” Curran bared his teeth at me. “In the first book, he grabs a lion by the tail and pulls it. Never gonna happen. First, an adult male lion weighs five hundred pounds. Second, you grab my tail, I’ll turn around and take your face off.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Nusejka_Sentellion>!

“Your way of doing things isn’t working. Time for a new strategy. The only difference between you and Derek is discipline and training. Either you can work on both, or you can keep thinking with your balls. It’s your choice. Say ‘pop.’ ”
“Pop?”
“That was the sound of me pulling your head out of your ass. If you stick it back up there again, there is nothing I can do about it. This is the only lecture you’ll ever get from me.”

Kapcsolódó szócikkek: Ascanio Ferara · Derek Gaunt · Kate Daniels
andie88_Sentellion>!

The ring of the phone jerked me from my sleep. I clawed my eyes open and rolled off my bed. For some reason, someone had moved the floor several feet lower than I had expected, and I fell and crashed with a thud.
Ow.
A blond head popped over the side of the bed, and a familiar male voice asked, “Are you okay down there?”
Curran. The Beast Lord was in my bed. No, wait a minute. I didn’t have a bed, because my insane aunt had destroyed my apartment. I was mated to the Beast Lord, which meant I was in the Keep, in Curran’s rooms, and in his bed. Our bed. Which was four feet high. Right.
“Kate?”
“I’m fine.”
“Would you like me to install one of those child playground slides for you?”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

“How did you even know my shoe size?”
“I’ve seen your foot up close.” Curran pointed to his chest. “I’ve seen it here.” He moved his hand to his jaw. “Here.” He touched the place over his cheek where my kick had cut him. “And here.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

“Blah-blah-blah.”
“You’re so eloquent, Your Majesty. So kind and generous to your subjects. So full of snappy comebacks.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

“Would you like me to carry a foot-long stick? I can just poke people with it when they get too close.”
“That’s a good idea.” He held his arm out. “If you can extend your arm and touch them with the stick, they are too close.”
“You’re insane.”
“If I’m insane, what does it make you?”
“A terrible judge of character.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
andie88_Sentellion>!

Andrea raised her hand. “This is the hand that slapped Aunt B.”
“Maybe you should have it gold-plated.”
“Here, you can touch it, since you’re my best friend.”

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Nash · Aunt B · Kate Daniels
CsepAdri >!

Curran dropped next to me. “Hey.”
It’s hard to jump while sitting down. I still managed. “Why do you sneak up on me like that?”
“It’s funny.”
“It’s not.” I leaned into him and he put his arm around me.
“It’s hilarious. It’s almost as funny as your snoring.”
“I don’t snore.”
He nodded with a wide grin. “It’s a quiet peaceful kind of snoring. Like a small cuddly Tasmanian devil. Kind of cute when sleeping, all claws and teeth when awake.”
“You snore worse. At least I don’t turn into a lion in my sleep.”
“I only did it once.”
“Once was weird enough, thank you.”


A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Karen Chance: Claimed by Shadow
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kim Harrison: A Fistful of Charms
Linsey Hall: Once Bitten
Gail Carriger: Blameless
Charlaine Harris: Club Dead
Nalini Singh: Archangel's Consort
Rachel Vincent: Rogue
Darynda Jones: Second Grave on the Left