16. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
21. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
37. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Rises (Kate Daniels 6.) 136 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Rises

Atlanta is a city plagued by magical problems. Kate Daniels will fight to solve them—no matter the cost.

Mercenary Kate Daniels and her mate, Curran, the Beast Lord, are struggling to solve a heartbreaking crisis. Unable to control their beasts, many of the Pack’s shapeshifting children fail to survive to adulthood. While there is a medicine that can help, the secret to its making is closely guarded by the European packs, and there’s little available in Atlanta.

Kate can’t bear to watch innocents suffer, but the solution she and Curran have found threatens to be even more painful. The European shapeshifters who once outmaneuvered the Beast Lord have asked him to arbitrate a dispute—and they’ll pay him in medicine. With the young people’s survival and the Pack’s future at stake, Kate and Curran know they must accept the offer—but they have little doubt that they’re heading straight into a trap…

>!
Ace, New York, 2013
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781937007584
>!
Penguin, New York, 2013
328 oldal · ISBN: 1101624876
>!
Ace, New York, 2013
370 oldal · ASIN: B009RYKYM4

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Andrea Nash · Hugh d'Ambray · Raphael Medrano · Barabas Gilliam · Aunt B


Kedvencelte 30

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Ez a rész most nagyon felhúzott, de nem rossz értelemben. A végére tartogatni ennyi izgalmat és fordulatot… Azt hittem/reméltem, minden rendben lesz.
Egyszerre haragudtam mindenkire és szerettem a társaságot.
Kész. Kate 2019 legjobb hősnője! Már nem nagyon hiszem, hogy lenne bárki, aki be tudná őt érni. Pedig emlékszem, eleinte nagyon távol állt tőlem a személyisége. Már magam sem értem, mit nem lehetett rajta kedvelni. Soha nem rinyál, soha nem sajnáltatja magát. Néha azért ő is hoz buta döntéseket.
Curran-t is imádom. Bár ebben a részben is nagyon bíztam benne, mégis olykor, kicsit haragudtam rá.De csak azért, hogy utána még jobban szeretni tudjam.
spoiler

8 hozzászólás
_Eriii P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Ez a rész ki készített, de a legjobb értelemben. Egyszerűen lehetetlen volt. Most fogom magam és rá nyomok a kedvenc gombra mindegyik résznél. Annyi izgalomban és szív fájdalomban volt részem ebben a részben, hogy amikor szünetet tartottam azt kérdezgettem magamtól, hogy lehet-e ezt még jobban fokozni. És lehetett. A szívem majd szét szakadt Katért, jól meg tudtam volna tépni annak a szőrös nagymacskának a bandáját. Amúgy tudtam, hogy mindennek oka van amit tesz, de fájt olvasni Kate szenvedését. Hugh meg Jesszus. Kemény menet lesz még az az érzésem. Kedvenc nem is kérdéses.

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Ez rész aztán durván ütős volt és rendesen odacsapott a lovak közé!*-*
Egy más földrészre kerül a kis csapat, ahol a kedvenc párosunk feje felett rendesen összecsapnak a hullámok. Egy igazi kapcsolatpróba volt számukra, meg az idegrendszeremnek is. Egy-két pofont szívesen kiosztottam volna a történet során, párszor a frászt jött rám, olykor meg a felbukkanó humortól könnyeim is folytak. Kate nagyon badass egy főhősnő, imádom a felvágott nyelvét és elképeszt még mindig. És végre valahára feltűnt Hugh is. Nem is tudom mit vártam tőle, de annyi biztos, hogy bejött a beteg jelleme, amikor pedig Kate-el spoiler még a szavam is elállt. De Currant nem tudta, nem lehet lekörözni. Istenesen berágtam rá, de miután kiderült minden egy perc alatt elolvadtam tőle és helyre állt a rend. spoiler meg iszonyatosan sajnáltam. Egy gyöngyszeme volt a sorozatnak.

2 hozzászólás
Vicky3 P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Régóta nem írtam már értékelést a sorozat egyes részeihez, de ez főleg annak tudható be, hogy annyira magával ragadnak a kötetek, hogy nem állok meg két rész között olyan fölösleges dolgokra, mint az értékelésírás. De most csak nekiülök, mert megérdemli a sorozat azt a nyúlfarknyi híresztelést is, amit ez jelent.

Igen, tessék olvasni, mert megéri. Imádom ezt a sorozatot! ❤

Nagyon sokat jelent, hogy szerzőpáros írja a köteteket, akik közül az egyik pasi. Így kellő mennyiségű akció és „tesztoszteron” is kerül a könyvbe, ami nekem néha hiányzik a női szerzők könyveiből. A világ nagyon sokat színesedett és úgy érzem egészen kerek lett az első kötetek óta, ahol nehezményeztem a kidolgozottságot – vagy annak hiányát. Az egész elképzelés, hogy a technológia és a mágia hullámokban váltakozik a világban és pusztítja a városokat, iszonyat jó alap. Ahogy megzabolázatlanul átveszi a terepet a mágia fantasztikus és váratlan lények és helyek alakulnak ki – amik nem ritkán halálosak. Most már, ennyi kötet után kellőképpen átlátom a világot és azok a részek is sokat tisztultak, amik az elején elég homályosak voltak még. Szerettem, ahogy beleszőtték a szerzők a különböző népek meséit és mítoszait, amik visszajöttek a világba, hála a mágia erősödésének. Szóval a világ pipa, működik, érdekes és rengeteg lehetőséget rejt magában.

Aztán nézzük az urban fantasy fantasztikus elemeit. Tetszik, hogy habár belerakták az írók a vámpírokat a sztoriba, de iszonyat messze állnak a tini nyakakat szívogató, meg nem értett szépfiúktól. Mindig mosolygok az irónián, mikor képbe jönnek. Ezen felül a természetfeletti lények nem tartogatnak nagyon nagy meglepetéseket, az alakváltók pont olyanok mint máshol, ahogy a boszorkányok és a többiek is. De érdekes olvasni a belpolitikájukról. (Ez nem sok nem kell megijedni) Talán a mágia terén az egyedüli érdekesség az maga a főszereplő és a családja terén jelenik meg. Nagyon értékeltem ezt az ötletet, na meg a titokzatosságát és a lassú információcsöpögtetést is róla. Vagyis a fantasy elem is pipa.

De ami igazán jóvá teszi ezeket a könyveket azok a szereplők, az akció és a humor. Szeretem Katet. Szeretem Currant is. Na de együtt imádom őket. Féltem tőle, hogy ha ezek ketten összejönnek, akkor meg fog szűnni az a fajta civódás és macska-egér játék, amit annyira szerettem az elején. Féltem, hogy egysíkú lesz a kapcsolatuk. Hát jó nagyot tévedtem. Még mindig eszméletlenül szórakoztatóak együtt, amellett, hogy a kapcsolatuk is fejlődik, ami hitelesség és életszerűvé teszi azt. És külön öröm, hogy nincs nyáltenger és nem szorul a háttérbe a többi szál a romantika miatt. Rajtuk kívül leginkább Hugh érdekelt ebben a részben. Igen egy arrogáns pszichopata állat, de emellett iszonyat érdekes is lett. Nagyon élveztem, ahogy egyre jobban megismerhettem a karakterét és azt kell mondanom, hogy nagy tehetségük van Andrewséknak a hasonló karakterek megalkotásában. Kicsit hasonlított a Burn for Me főhősére. Az akció ezúttal is megvolt, bár nekem a vége kicsit csalódás volt én nagyobb harcra vártam.

U.i.: Örültem, hogy belerakták Kate és a Pack kapcsolatának alakulását, hogy Kate milyen szakaszokon ment át. Ez kellett, így volt karakterhű.

Na szóval a lényeg, hogy imádom ezt a sorozatot és az egyik kedvenc Urban fantasy szériámmá nőtte ki magát. ❤ És alig várom, hogy végre találkozzunk Rolanddal.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/02/ilona-a…

8 hozzászólás
Lisie87 P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Ez a rész nagyon-nagyon-nagyon tetszett!!! :D
Persze hozta a szokásos színvonalat. Sokat nevettem Kate és Curran párbeszédein és egyéb vicces szituációkon, vagy beszólásokon. Imádom őket! ^^ Egyik legjobb páros! Hát és…új kedvencem lett, tudom, hogy izé, de Hugh! *.* Imádom a rossz fiúkat…és amikor megjelent, hangosan kuncogtam, mint valami hülye tini! :D tiszta gáz vagyok Hm…nem lehetne mindkettőt választani, Currant és Hught is? Hm… Jézuska? :D
Akciókban, izgalmakban, különleges lényekben bővelkedett. spoiler
Izgatottan várom a következő részt, hogy olvashassam! :)))))

4 hozzászólás
Trice29 P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Erről a könyvről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Eddig sem volt egyik rész sem gyalog galopp, de ez földre küldött ezerrel.
Minden fronton le lettem nyűgözve, volt itt izgalom, kaland, őrület, szerelem, féltékenység, önfeláldozás, meglepetés.
Nekem legjobban mégis az tetszett, hogy a szereplőkről eddig kialakult képem mennyit változott. Kivétel nélkül, mindenkiről kiderült valami, legtöbbször jó. Nálam Kate lett most a legkedvesebb. A harcos, emberséges, szerető jelleméhez most még sok további pozitívum csatlakozott. Önfeláldozó, önzetlen, kitartó…..
És végül Curan. Azt gondolom elnyerte nálam a legjobb fantasy pasi címet, remélem álmaimban kísérteni fog :o)

2 hozzászólás
CsepAdri>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Megint hajnalig olvastam… Komolyan nem tudom letenni!
Az utolsó 10%-nál azt hittem lecsapom a párom, mert persze, h a legizgalmasabb és legszomorúbb résznél érzi úgy, h halaszthatatlan mondanivalója akadt…
Igazából nem tudom mit kellene még leírjak amit még nem tettem ennél a sorozatnál. Egyszerűen imádom! Kate és Curran kapcsolata részről részre fejlődik, mindig megmosolyogtatnak az évődéseikkel :)
Egyértelmű volt, h csapda a meghívás, meglepődtem, h ki áll a háttérben valószínűleg nem kellett volna , onnantól meg faltam az oldalakat. Azért picit vártam, h Kate lecsapja a farkaslánykát :D spoiler

Zsuzana>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Az előző részekre 5csillagot adtam. Most meg kellene ezeket változtatnom 2csillagra, mert ez a könyv az 5csillag. Hatalmas kedvenc lett. Letehetetlen volt, pedig iszonyú fáradt voltam, vagyok, egy lélegzetvételnyi idő van benne körülbelül amikor nincs harc, vagy izgalom. Lorelei… azta, de utáltalak.

Paulina_Sándorné P>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Alig tudtam letenni a könyvet. Pörgős, érzelmes, akciós. Imádom Kate és Curran párosát, de most volt olyan rész, ahol még a nem emberi formáját mutató Curran-nak is nekimentem voltam. Oké, terv meg minden, de azért ezek a tettek még az én szívemnek is fájtak. Kate nem semmi. Nagyon bírom azt a képességét, hogy ott is talál barátokat, ahol más már nem. :-) B nénit nem mindig csíptem, de voltak beszólásai, amiért viszont nagyon bírtam. spoiler

2 hozzászólás
Tufuka>!
Ilona Andrews: Magic Rises

Most, hogy így az év végi számadásom csinálom könyvek terén, rájöttem, hogy még egy KD regényt sem sikerült normálisan értékelnem, pedig mindet imádtam. Hát most sem fogom ezt a remek hagyományt megszakítani, mert szerintem megint nem jön össze majd egy épkézláb vélemény :D
Azt hittem ez egy kis átvezető regény lesz mielőtt jönne apu és/vagy d'Ambray, de tévednem kellett. Jó belevágtunk a dolgok sűrűjébe. Sőt emellett ez volt az első eset mikor kezdtem elhinni, hogy ennyi volt és nem lehet megmenteni a helyzetet. Az egyik felem remélte, hogy az egy nagyobb terv része, amit Curran csinál, de a másik kis aljas hang pont úgy kételkedett, mint ahogy Kate is. Ennek köszönhetően még olvastam a sztorit helyenként rendesen tervezgettem Curran arcon vágását egy villanypóznával, amit lelkesen ecseteltem is a legjobb barátnőmnek, aki még csak a 2. résznél jár, így nem engedte, hogy dühöngésem kiteljesedjen.
A szituációból adódóan viszonylag kevés teret kaptak az általam imádott mellékszereplők, de azért éppen eleget, hogy ugyanúgy imádjam őket. Barabas és Derek lojalitása kifejezetten szuper volt, sőt én a maga idegesítő módján Desandra-t is kedveltem. De akit a legjobban bírtam (persze Kate-n kívül, mivel nálam ő a No.1 főszereplő) az Hugh volt. Tudom, tudom…egy kis pszichopata, és persze, hogy nem akarom, hogy Kate-tel legyen, de nem tehetek róla imádtam az összes jelenetben.
Elég durva kis véget kaptunk, úgy értem, hogy most már nem lehet elkerülni Rolandot, de nem is bánom. Azt viszont nem akarom, hogy újra eljátsszák ezt az Én bármit megtennék, hogy életben tartsalak, azt sem bánom, ha elhagysz dolgot. Lehet egy önző dög vagyok de én jobban bírom azt, mikor valaki azt mondja, hogy Inkább haljunk meg együtt, mint éljünk külön még 100 évig.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

CsepAdri>!

“Aha! So I’m not crazy.”
“You are most definitely crazy,” Derek said. “But in a deranged, endearing way.”

CsepAdri>!

“Curran’s whore comes to visit us,” Jarek said in accented English.
The three men laughed as if on cue. I glanced at Mahon. “You really shouldn’t let him talk to you like that.”
Mahon’s bushy eyebrows came together.

Mrs_Curran_Lennart P>!

The four-hundred-some pounds pinned me in place. I strained. The body didn’t move. Damn it. Suddenly the weight was gone. The dolphin hovered three feet above me and was tossed unceremoniously aside. A gray monster stained with blood crouched by me. Curran.
“You’re taking a nap? Come on, Kate, I need you for this fight. Stop lying around.”
You sonovabitch. I rolled to my feet and grabbed my sword.
“You must think you’re funny.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Mrs_Curran_Lennart P>!

Okay, she went too far. I gave her a nice big smile. Curran’s face snapped into a neutral expression. “We just got here, baby. It’s too early for you to start killing people.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Lisie87 P>!

There were times in my life when supreme mental powers would come in handy. Right now I wished I could telepathically reach into the dining hall and slap Lorelei out of her chair.

186. oldal

2 hozzászólás
Tufuka>!

"I love you and I don’t want you to be hurt. I’m not going to ask you to come with me. That would be like stepping in front of a moving train and saying, ‘Hey, honey, come stand next to me.’”
I hopped off the wall and stood next to him. “Anytime.”
He just looked at me.
“I’ve never killed a train before. It might be fun to try.”
“Are you sure?”
“One time I was dying in a cage inside a palace that was flying over a magic jungle. And some idiot went in there, chased the palace down, fought his way through hundreds of rakshasas, and rescued me.”
“I remember,” he said.
“That’s when I realized you loved me,” I said. “I was in the cage and I heard you roar.”

Chapter 2

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!

We passed a pair of shapeshifter men in the hallway, both blond. They stared at us with obvious hostility. I stared back. Looking is free. Touching will cost you an arm or a leg. Your choice.

Tufuka>!

The four-hundred-some pounds pinned me in place. I strained. The body didn’t move. Damn it.
Suddenly the weight was gone. The dolphin hovered three feet above me and was tossed unceremoniously aside. A gray monster stained with blood crouched by me.
Curran.
“You’re taking a nap? Come on, Kate, I need you for this fight. Stop lying around.”
You sonovabitch. I rolled to my feet and grabbed my sword. “You must think you’re funny.” […]
“Just saying, you have to pull your own weight. A hot body and flirting will only get you so far.”
Hot body and flirting, huh. When I’m done killing people . . . “Everything I do, I learned from you, boy toy.” […]
“Boy toy?” Curran asked.
“Would you prefer man candy?”

Chapter 5

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

“I was thinking,” Andrea said.
“That’s a dangerous habit.”
“I keep telling her that,” Raphael said.

Chapter 9

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Nash · Kate Daniels · Raphael Medrano
Tufuka>!

Hugh sighed. “What is it about the cage? Is there anyone I could put in there you wouldn’t want to get out?”
“You.”
He shrugged his massive shoulder. “It wouldn’t hold me.”

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Hugh d'Ambray · Kate Daniels

A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Circus of the Damned
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
Chloe Neill: Some Girls Bite
Jeaniene Frost: At Grave's End
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Charlaine Harris: Living Dead in Dallas
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash