73. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Burns – Perzselő mágia (Kate Daniels 2.) 179 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…

Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a mágiának semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka – az atlantai paranormális katonai alakváltó egység – ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel az ellopott térképek csak az első lépést jelentik két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.

Ha Kate-nek nem sikerül elejét vennie a véres összecsapásnak, az a város pusztulásához vezethet…

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789634570820 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789634570837 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570806 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels


Kedvencelte 38

Most olvassa 1

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Ez a rész mérföldkövekkel jobb lett, mint az első.
Roppant izgalmas volt, végig fent tartotta az érdeklődésem. A főbb szereplőket megszerettem, Curran a kedvencem, illetve Bran. Míg az előző könyvnél problémát jelentett Kate személye, ez is megváltozott. Panaszkodtam a megközelíthetetlenségére eddig, viszont végre eljutottunk odáig, hogy megmutatta az emberibb oldalát is, amit egyből megkedveltem.
Nagyobbnál nagyobb csavarokkal teli, izgalmas fantasy ez, érdekes világfelépítéssel. Sajnálom, hogy a többi része nem jelenik meg magyarul.:/

4 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Kedvenc sorozat lévén nem is tudom, hogy már hányszor olvastam el ezt a részt eredetiben. A magyar fordítás kimondottan jól sikerült. Prímán átjön Kate szarkasztikus stílusa, Currannal való csörtéi, meg úgy az összes poén a könyvből. Ha lehet olyat mondani, ez a rész az első kötetnél is izgalmasabb, hiszen már meg volt az alapozás, ismerjük a világot, a főbb szereplőket, mint Kate, Curran, Jim, Derek, B néni vagy Ghastek. Persze mindig vannak újabbak, akik vagy maradnak vagy nem. Julie, Raphael és Andrea, ők később is fontosak lesznek. Mitológia lényekből pedig jó nagy az eresztés, ezúttal a keltákra fókuszálva. Aztán a rengeteg harc, szegény Kate egy jót sem ehet az újabb szörnyek miatt, és otthon sincs biztonságban, plusz vigyázznia kell egy kislányra, akinek az anyját is keresi. Még jó hogy az alakváltók mindig olyan segítőkészek. Curran és a levesei. De egy újabb széptevő is akad, a titokzatos íjász. Ez a rész is csak arra jó, hogy még többet akarj belőle.

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

„Mindenkinek magának kell meghoznia a döntéseit, függetlenül attól, hogy mennyire tévesek.”

Most annyira boldog vagyok. Nagy öröm a számomra, hogy egy nagyon jó kezdés után, a folytatás is hatalmas élményt nyújtott.

Nagyon vártam a könyv megjelenésére az idei dömpingben. Talán az egyik legjobban várt sorozatról írok most. Hatalmas szerelem a számomra.

Kate egy igazi, kemény harcos, egy olyan amazon, akinek helyén van az esze, kellően bátor és nagyon jó humora van.
Ismét részese lehettem, egy olyan világképnek, ahol nem biztos szívesen élnék, de mint kalandor elengedni sem tudom.

A Falka egy – egy tagja is felkeltette a kíváncsiságomat, hisz annyira egyediek, kegyetlenek, mégis a hűség mindenekfelett.
Curran pedig egy igazi vezető, nagyon nagy arc és hatalmas egóval megáldott hím.
Teljesen rabul ejtett, ha lenne, könyves karakterekből háremem (amin erősen gondolkodom, hogy kell legyen) Ő tuti oszlopos tagjává válna…
Alig vártam, hogy Kate -tel szócsatába keveredjenek….:)

A másik hím, akiért megint csak nagy szemekkel, olvadozásnak indulok, Derek.
Róla is csak csöpögni tudnék oldalakon keresztül….ettől megkímélek mindenkit…de a rajongás adott.

Összességében egy nagyon izgalmas, fordulatokban gazdag, kellő picit darkos résszel ellátott történetet kaptam.
Imádtam minden sorát, és nagyon várom a következő részét!

Ajánlom, hatalmas kedvenc! :)

Naiva P>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Ez a rész az elsőhöz képest jóval izgalmasabb, átláthatóbb, érthetőbb volt. Izgalmas volt és pörgős, jó kis karakterekkel, valamit mégis hiányoltam, amit szerintem a későbbi részektől megkaptam volna. Sajnálom, hogy el lett kaszálva ez a sorozat.
Bran. Olyan hatalmas kár érte. Kate és közötte sokkal erősebb kémiát éreztem, mint mondjuk Kate és Curran között. Igazából még most sem érzem közöttük azt az elképesztő vonzást. Ha már megemlítettem Curran-t, ebből a részből valójában őt hiányoltam a legjobbal. Alig volt szerepe, vagy csak Bran ellopta tőle a showt.
Többek között talán éppen ezért is folytatom tovább (csak már eredeti nyelven) a sorozatot. Érdekel, hogy alakul a közös sorsuk. Mellesleg, most, hogy több minden is kiderült ebből a világból, még jobban érdekel. Feltételezem, hogy nem véletlenül szeretik olyan sokan ezt a sorozatot.

21 hozzászólás
deen>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Igazi kedvenc ez a sorozat. Kate még mindig dögös és humoros, még mindig titkolnia kell ki is ő valójában és még mindig kész megmenteni a világot. A mágia eszeveszetten ostromolja Atlantát, Kate pedig egyre nehezebben tartja kordában magát miatta. Kényszerűségből a szárnyai alá vesz egy kislányt, Julie-t akinek az anyja boszorkány és szőrén-szálán eltűnt. Miközben Kate az eltűnt anyukát kutatja, egyre több fura lény szeretné eltenni láb alól, és végül ismét pont ott köt ki, ahová ha kergetnék se tenné be a lábát: a Falkánál. A Falkának sem telnek tétlenül a napjai, egy köddé váló fickó ugyanis folyton ellopkodja a féltett térképeiket, rossz fényt vetve a Falka biztonsági hírnevére. Kate seperc alatt nagy kalamajkában találja magát, ami akár Atlanta végét is jelentheti. Élveztem a könyv minden sorát, imádtam minden szereplőt, és azt, hogy összetett volt a cselekmény. Rengeteg minden került számomra egy kicsit más megvilágításba, átláthatóbbá vált a mágikus világ. A Rend formanyomtatványain még mindig jókat derültem, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy a lovagoknak mindenre van egy kitöltendő papírjuk:). Remélem hamar jön a következő rész, nagyon várom.

Bíró_Júlia>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Mondanám, hogy jó, de hazudnék, és napokig nem tudnék tükörbe nézni utána.
Mondanám, hogy pont ugyanaz, mint az első rész, csak pepitában, de… lásd fent.
Maradjunk annyiban, hogy jobb, mint az első, viszont egyelőre csak úgy, mint a méreginjekció a villamosszéknél.

Például végre van érdemi különbség a mágia és a technológia uralma között – még akkor is, ha ehhez az kellett, hogy az utóbbi leginkább a mit-nem-lehet-épp-úgy-csinálni-mint-egy-perccel-ezelőtt módján jelenik meg a kötetben. spoiler Adott egy olyan probléma, ami nemcsak kitart a regény végéig, de még fokozatosan eszkalálódik is, tulajdonképpen az se lett volna baj, ha nincsenek cuki meg romcsi mellékszálak. Sőt. Igazából mindenkinek jót tett volna, ha nincsenek spoiler Ezúttal nem voltak annyira zavaróak az előzmény nélkül felbukkanó varázsos vagy technológiás segédeszközkék sem még az se, hogy a főhősnőnek valahogy mindene van, ami meg nincs neki, azt az első pillogásra kap a kapcsolataitól , könnyebb volt elfogadni, hogy Kate-nél véletlenül van minden, mert izé, munkahelyi felszerelés, te is kaphatnál a hármas raktárból, ha a melóját csinálnád, kedves Olvasó. Tulajdonképpen vannak egészen érdekes infómorzsák is a világról, spoiler , szóval elkezdett működni.
Kár, hogy a szereplők és a problémáik alapvetően ugyanazok, mint az első kötetben. Kate továbbra is főszereplő, ezért hiába idegeli agyon az összes kapcsolatait, azok továbbra is csak erekc khm spoiler nagyvonalú elnézéssel viszonyulnak hozzá, noha már másfél kötettel ezelőtt is mindenki megígértette vele, hogy azonnal abbahagyja, amit éppen csinál. A történetben felbukkanó összes férfiegyed továbbra is szeretné lepkehálóval is lekapni, mert csak és amúgy is ő a főszereplő, tehát ki mást. Mindez spoiler spoiler kellemetlenül rátelepszik minden egyes nyavalyás jelenetre spoiler , minden párbeszédre, minden soron következő lépésre, szóval a csillagok fogytak, fogyogattak, de talán a következő kötetre spoiler beáll valamiféle egyensúly, és akkor történet, pláne a világ simán csak tud végre érvényesülni. spoiler.
Viszont ha Andrewsék így folytatják, a következő rész már lehet, hogy egészen jó lesz. spoiler
Egyelőre úgy tűnik, nincs kimondottan szükség a korábbi kötetet ismeretére, úgyhogy a finnyásabbak hátha kezdhetik az ismerkedést azzal.

4 hozzászólás
Ashriver>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Angol vagy magyar nekem mindegy, mindkét nyelven tökéletes! Egyszerűen imádom ezt a sorozatot, nem tudok betelni vele és szinte pánikrohamot kapok a tudattól, hogy idén megjelenik a sorozat utolsó része és befejeződik ezzel egy korszak az életemben. Az egyetlen mentőöv számomra a Grey Wolf, de érzem, hogy már semmi sem lesz a régi ez után a befejezés után. Na jó, befejezem a rinyálást és inkább elolvasom a sorozatot…megint! :D

1 hozzászólás
MFKata>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Még, még, még! Minél többet tudok meg a világról, Kate-ről, Curranről, annál többet szeretnék! Jó kis sorozat lesz ez, érzem!

https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/11/ilona-andrews-…

2 hozzászólás
_Eriii P>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

Határozottan jobb volt mint az első. Most sem volt hiány akcióban, amit nagyon nagyon szerettem. Most sokkal jobban megismertem a szereplőket és mellékszereplőket. Úgy érezem igazán izgalmakban lesz részem, ha tartja a könyv a színvonalat. Ami meg mindig zavar az a világ felépítés és a sok szörny szörny hátán. Viszont ennek ellenére egyre jobban tetszik, egyre jobban akarom olvasni a többit is. A cicc most is mindent vitt. Belőle egyre többet szeretnék.

2 hozzászólás
perpetua P>!
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia

A jó dolgok megmaradtak, de még kell egy kicsi plusz az öt csillaghoz.
Kate-t most is nagyon kedveltem, csodálom bátorságát vagy inkább vakmerőségét, ahogy képes mindig vitába szállni Curran-nal. :D És ha máris az oroszlánt említem, akkor szerintem a leginkább őt hiányoltam a könyvből, kevesebbet szerepelt, mint szerettem volna. A nyomozás izgalmas volt, nem laposodott le egy pillanatig se és újabb érdekes helyszíneket, szereplőket ismertünk meg. A szeszélyes mágia miatt sose lehet nyugta ott az embernek, sose lehet tudni, mikor lesz a következő váltás és a helyzet mintha csak romlana. Kicsit furcsa volt látni, ahogy Kate egy kislányra vigyáz, de az viszont tetszett, hogy egyből látja, hogy segítségre szorul és mindent megtesz érte. A végén lévő csata most is jól sikerült, megkoronázta a történetet.
Szerettem ezt a részt is, de látom, hogy még sok mindent tartogat a sorozat és szeretném látni is, hogy milyen kalandokba keveredik Kate.


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

Tehát azt akarod, hogy megkérjem a volt szeretődet, egy gyilkológép alakváltót, aki a frászt hozza rám, hogy engedje meg, hogy összeházasodhass a „majdnem pasimmal”?
Te most szórakozol velem?

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
haligali>!

Van-e értelme bedobni egy kultúrális utalást, ha senki sem érti rajtad kívül?

55. oldal

PetraZsiros>!

-Ugye csak vicceltél ezzel a kérlek – köszönöm dologgal?
-Komolyan gondoltam minden egyes szót. – Apró fény táncolt a szemében, majd nagyon határozottan azt mondta:
-Cicám.
Na, ne!
Felnevetett.
-Látnod kellene az arcodat.
-Ne hívj így!
-Jobban tetszene a kedvesem? Vagy a cukorfalat? – kérdezte kacsintva.
A fogamat csikorgattam.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!

– Üdv, galambom! – közölte vigyorogva. – Nézzenek oda! Nincs nálad a formás késed, én pedig lefoglalom a kezedet. Most mihez kezdesz?
Orron fejeltem.

135. oldal

Echo20>!

– Miért mentettél meg?
Vállat vont.
– Amikor felvettem a telefont, a vonal másik végén egy hisztérikus állapotban lévő gyerek sírva azt hajtogatta, hogy haldokolsz, ő teljesen egyedül van, és támadnak az élőholtak. Gondoltam, legalább érdekesen zárom az estét.

Echo20>!

Curran elmosolyodott.
– Mi olyan vicces?
– Masni van a bugyidon – közölte.
Lenéztem. (…) Nehezemre esett volna meglesni, hogy mi van rajtam, mielőtt lerántom magamról a takarót?
– Mi bajod a masnikkal?
– Semmi. – Most már vigyorgott. – Csak szögesdrótra számítottam. Vagy valamilyen acélláncra.
Okostojás.
– Bízom annyira a képességeimben, hogy masnis bugyit merjek viselni. Amúgy pedig kényelmes és puha.
– Azt lefogadom. – Curran szinte dorombolt.

129. oldal

Brill88 P>!

– Nem szabad feladni azt, ami vagy, csak mert valakit boldoggá szeretnél tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
haligali>!

Mindenkinek magának kell meghoznia a döntéseit, függetlenül attól, mennyire tévesek. Különben nem lehet szabad az illető.

259. oldal

MFKata>!

– Te megőrültél. Az a sok peroxid a hajadban elpusztította az agysejtjeidet, Aranyhaj.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Karen Chance: Megérint a sötétség
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Gail Carriger: Szívtelen
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Charlaine Harris: Vérszag