Magic ​Burns (Kate Daniels 2.) 112 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Burns Ilona Andrews: Magic Burns

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

As a mercenary who cleans up after magic gone wrong, Kate Daniels knows how waves of paranormal energy ebb and flow across Atlanta like a tide. But once every seven years, a flare comes, a time when magic runs rampant. When Kate sets out to retrieve a set of stolen maps for the Pack, Atlanta's paramilitary clan of shape shifters, she quickly realizes much more is at stake. The stolen maps are only the opening gambit in an epic tug of war between two gods hoping for rebirth, and if Kate can't stop the cataclysmic showdown, the city may not survive.

>!
Gollancz, London, 2010
260 oldal · ISBN: 9780575093942
>!
Ace, New York, 2008
260 oldal · ISBN: 0441015832 · ASIN: B000WJS9JI
>!
Ace, New York, 2008
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780441015832

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Ghastek · Julie Olsen · Aunt B


Kedvencelte 21

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Most mondom, ha ezt a sorozatot nem folytatják magyarul kiadni, akkor bolondok.
Imádom, és bár a fent leírtakat nem sértésnek szántam, őszintén leírom amit gondolok.
A mai világban a fantasyt sokszor félresöprik az erotikus regények, melyek mindegyike szinte ugyanazon a túldrámázott eseményeken alapszik. Néhol ismerkednek, kavarnak, szex, valami mondvacsinált probléma ami túl van méretezve és megint szex.
De a romantikus fantasy teljesen más alapokból merítkezik és ahány író annyi féle történet.
Minden világ él és pulzál, nincs ez másképpen eme sorozattal sem.
Kate és Curran karakter harcai megédesítik az aktuális izgalmakkal és fordulatokkal teli történetet.
Rabja lettem.
Kedvenc és alig várom, hogy olvashassam a következő kötetet! ♥

5 hozzászólás
nat>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Teljesen a rabja lettem ennek a sorozatnak. Egyre jobban értem a dolgokat, a szereplőket is egyre jobban megkedvelem. A Curran imádatot is kezdem megérteni :)
Most esett el, hogy szerzőpáros írja a könyveket, ráadásul az egyik férfi (tudom, jobb későn, mint soha…). Lehet ez a megoldás? Minden hisztiző főhősnőre, nyálas történetre, érthetetlen szerelmi háromszögre a megoldás egy férfi szerző ellenpontként???
Durva kimondani, de azt hiszem, jobban bejön mint a Tündérkrónikák…

3 hozzászólás
sarahangel P>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Hajjaj, hol is kezdjem, most egy kicsit bajban vagyok. Az eddigi két rész alatt meglehetősen érdekes a viszonyom a sorozattal. Találok benne bőven hiányosságot, de valamiért mégiscsak olvasom, vagyis fogom olvasni tovább.

Egy kicsit bővebben. A cselekmény lassan indult, aztán beindult, azt hittem, hogy jobb lesz, mint az első rész, de aztán megint lelassult.

Nagyon sok kelta mitológiai rész meg boszorkányosdi van benne, ami ha mellékvágány szokott lenni, akkor azt mondom, hogy oké, de itt ez a fő cselekményszál.

A végső csatánál már teljesen elveszítettem a fonalat, hogy ki kicsoda és ki mit akar, és egy idő után már nem is próbáltam követni, nekem túl sok volt a mitológiai infó.

Kezdtem azt gondolni, hogy a felépített világ már nem olyan furcsa, mint az első részben, kezdem megszokni. Erre előjönnek a hiéna-csapattal, és már megint olyan furcsaság-érzésem támadt. Vannak még egyéb furcsa dolgok, pl. mikor az alakváltók köztes alakot vesznek fel… bár ez már az első részben is megvolt.

Az első részhez képest mondjuk kezd beindulni a dolog, de azért elviselnék még egy picivel több karakterizálást és több érzelmi töltetet (itt most nem csak a romantikus szálra gondolok). Ha már romantikus szál, azt értékelem, hogy lassacskán haladnak az írók és nincs semmiféle instalove. A leveses etetéses jelenet, meg később, mikor kiderült a jelentősége, nagyon cuki volt. :) Bár annyiból nem értem a dolgot, úgy tűnik, mintha lassan haladna ez a szál, de amit meg mondott B néni spoiler, úgy meg még korai egy picit szerintem, hiszen még nem ismerik olyan nagyon egymást.

Kate aranyos, ahogy a kislánnyal törődött, és az szimpatikus volt, mikor mesélte, hogy mennyire egyedül van, és érződött, hogy szeretet-éhségben szenved. Viszont egy negatívumot muszáj megemlítenem, amiért mérges is vagyok spoiler Ez nekem nem illik bele a karakterről kialakított képbe, és nem is szeretném, ha beleillene. Vajon az író házaspár melyik tagja írta ezt a részt, mert nekem nagyon pasi szemszögűnek tűnik?
És még valami spoiler. Ezeken kívül nem volt gondom, de nem bántam volna, ha inkább kihagyják ezeket a jeleneteket…

Mivel nem most olvastam az első részt, zavaró volt, hogy nem emlékeztem mindenkire, pl. ki az a Jim, és Andreára sem emlékszem az első részből, pedig itt már úgy írták, hogy annyira jó barátnője Kate-nek.

Nem tudom, pontosan milyen kategóriába sorolható a sorozat szerintem nem YA, de itt-ott picit emlékeztetett a Bűbájos boszik c. sorira.

Összességében nem rossz ez, de jobb lenne, ha a hosszú és tárgyilagos leírások helyett megtöltenék egy picit több élettel a történetet és a karaktereket. Tudom, hogy sokan szeretik a sorozatot, valójában ezért is kezdtem bele, nálam is kedvelhető, de egyelőre még nem ért utol a kedvencségi láz. Viszont összességében megérdemli a 4 csillagot, mert látok benne potenciált. Ha az írók kicsit még csiszolgatnak a cselekmény gyorsaságán és jobban rámennek a karakterizálásra meg az élettelibb mozzanatokra, még bármi megtörténhet. Sőt, úgy érzem, a következő rész sokkal jobban fog tetszeni. Na jó, nem csak érzem, múltkor már beleolvastam, és valójában ezért is döntöttem a folytatás mellett. És mivel többen is írták, hogy a 3. rész volt a vízválasztó számukra, így annál kíváncsibb vagyok rá. ;)

12 hozzászólás
Ittimi78>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Nagyon jó kis sorozat lesz ez, már érzem :)
Kíváncsi vagyok, milyen nehézségekkel fog megküzdeni Kate a következő részben.

spoiler

4 hozzászólás
NewL P>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Ez a rész izgalmasabb volt, mint az első. Egyre több minden derül ki a főszereplőről, és közben rengeteg egyéb információ a világról.

Lisie87 P>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Tudtam, hogy jobb lesz, mint az első rész! :D És gondolom ezt még fokozza az írópáros!
Az események megállás nélkül pörögtek, szinte nem is volt olyan rész, ahol ne kerültek volna valamiféle veszélybe a szereplők. Az előző értékelésemben nem is írtam, hogy milyen jó ötlet maga a világ, hogy hol van mágia, hol nincs, és akkor minden technológia működik, közben a fantáziánk, vallásunk lényei életre kelnek. Húh, már írtam, hogy imádom Ilona Andrews-t, de nem tudom elégszer hangoztatni! ^^
Újabb jópofa szereplők, Brant nagyon bírtam, spoiler , és hát Curan… ^^ még mindig úgy élvezem a „csipkelődéseiket”. Nem is bánom, hogy még mindig nem jöttek össze, mert addig még megvan a dolgok varázsa, azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz majd azután, ha egymásba gabalyodnak. :D
Megint jó sokat nevettem a történet során…egy alkalommal a kanapén fekve, úgy, hogy a macskám a hasamon feküdt..elkezdtem nevetni, erre értetlenül nézett rám. Még a wc-n is nevettem egy Curran-Kate jeleneten, akkor meg Párom kérdezte, hogy mi volt olyan vicces a mellékhelyiségben? :D

Vicky3 P>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Hű ez nagyon jó volt!
Már régóta nézegettem a sorozatot, sokan ajánlották már és temérdek magasztaló értékelést olvastam róla, de valamiért mindig halasztgattam. De hogy miért? Miért nem olvastam eddig?! Valaki pofozzon fel!

Ami különösen bejött azok a karakterek voltak. Kate urban fantasy főhősnőhöz híven akarva akaratlanul mindig bajba kerül és lehetőség szerint mindent fel is kavar maga körül az olvasó legnagyobb örömére. De szerencsére belevaló csajról van szó és több kevesebb sikerrel, de mindig kihúzza a fenekét a lekvárból. A nagy szája biztosítja a humorforrást is, így az akciók mellett gyakran fülig ért a szám olvasás közben. Szóval tökéletes narrátort és bajkeverőt kapott a történet, aki megfelelően előreviszi a cselekményt, nem hagyja, hogy leüljenek az események, hisz mindenbe beleüti az orrát és nem képes megülni a fenekén.

Másik nagy kedvenc, aki nem is igazán az első részben, hanem majd a későbbi kötetekben tiszteli meg az olvasót azzal, hogy jobban megismerhetjük, az a helyi alfa hím, a Falka Beast Lordja (Szörnyek ura) Curran, az oroszlán. Tipikus alfahím, akinek minden szava törvény…legalábbis ha nincs Kate a közelben. Mert természetesen Kate nem hódol be holmi jöttment falkavezérnek. Ennek hála pedig elég sok megmosolyogtató és olykor szemforgató erőfitogtatásnak lehetünk tanúi olvasás közben. És ezt szó szerint értem, mert nem egyszer tettlegességig fajul a vitájuk. Nagyon értékeltem, hogy nincs elsietve a romantikus szál, sőt az első kötetben lényegében nem is lehet erről beszélni. Szép lassan köröznek egymás körül és feszegetik egymás határait, megnézve sikerül-e a másikat őrületbe kergetni. Persze azért Curran gondoskodik arról, hogy Kate vakmerősége ne kerüljön az életébe…legalábbis makacsul próbálkozik, de Kate nem hagyja ám magát. Sőt néha nem áll messze attól, hogy saját kezével fogja be a nagy száját. De azt is értékeltem, hogy habár Curran erősebb Katenél, de amikor ténylegesen is összecsapnak nem hagyja magát és Currannek meggyűlik vele a baja. Szóval nem csak a szája nagy, van bizonyos alapja annak a fene nagy magabiztosságnak. Persze idővel belátjuk, hogy ez csak bizonyos szintig egy álca a titkok leplezésére. Mert azokból aztán van bőven. És ezek a z óriási kis utalások Kate hátteréről és a sok titok a múltjából garantálja, hogy még jó sok bonyodalom várható a következő részekben.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/09/ujabb-i…

Hencsa>!
Ilona Andrews: Magic Burns

A véleményem változatlan. Nagyon tetszett ez a rész is és itt még plusz pont,hogy nem volt az a kicsit monoton kezdet, mint az első résznél.
Furcsa, mivel nem vagyok oda a krimikért, itt mégis faltam a sorokat azért, hogy megtudjam ki állt a rejtélyek és a halálesetek mögött. Olyan veszélyes és izgalmas légkört tud teremteni ez az író páros, ami teljesen lebilincsel.
Mint ahogy már az első részben megszokhattuk, itt se maradtak el a Curran kontra Kate szócsaták a legnagyobb örömömre. spoiler Szó szerint haláliak együtt. Ja, és kérek magamnak egy Curran-t. :D
Kicsit jobban megismerhettük Kate gyengéd oldalát, hiszen az életét is képes lett volna feláldozni egy kislányért, ami nem igazán illik bele a kemény zsoldos szerepébe. De ezzel még kedvelhetőbbé vált a számomra. Ráadásul felfedte az egyik nagy titkát a Falka és a boszorkányok előtt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi is lehet igazából Kate.
Bran-t először ki nem állhattam a pökhendi és nagyravágyó stílusával, de a könyv során egyre jobban megszerettem. spoiler
Amit még muszáj megint megemlítenem, azok a csatajelenetek. Húúú… Csak egy nagy húúú… Ha továbbra is ilyen színvonalat fognak hozni, akkor szükségem lesz nyugtatókra. :)
Ez a rész is teljesen elvarázsolt és magába szippantott. Nekem nagyon bejön ez a mitológiával, ősi szörnyekkel és mágiával telített világ.

5 hozzászólás
Zeraphic>!
Ilona Andrews: Magic Burns

Ez még jobb volt, mint az első rész, vagyis inkább másképpen volt jó.
Egyre jobban belerázódom a mágia világába, legalábbis ebbe a fajtába :-)
Érdekes lények lepik el a könyv lapjait, hihetetlen fantáziával van megáldva az írónő.

Kate továbbra is kedvenc, nem lehet nem szeretni ezt a kemény csajt.
Őrülök, hogy kezdenek barátai lenni, mert eddig elég magányos volt az élete.
Julie. Olyan a kislány, mint Kate nagyban :-)))
Megszerettem én is a gyereket.
Derek és Jim olyan jó fejek és úgy be tudják lopni magukat az ember szívébe.

Bran óriási figura volt, főleg, ahogy Kate-et üldözte minden tekintetben :-)
És ez hogy hatott a mi oroszlánkirályunkra?…..igen, pont úgy!

Ez is egy izgalmas történet volt.
Pont ez fogott meg ebben a sorozatban, hogy állandóan van esemény, a harcokról már nem is beszélve, azokat már úgy várom egy-egy fejezet elfogyasztása után, mint a Megváltót :-))))

Curran. Ajaj…. Én is bajban lennék egy ilyen oroszlán előtt.
Imádom a civakodásukat, úgy összeillenek, hogy az nem is igaz.
Már alig várom, hogy összejöjjenek, de akkor viszont nem lesz ilyen cica-harc….vagy lehet mégis….a természetükből fakadóan mind a kettő alfa típus :-))))
Curran szemszögéből megírt plusz részek pedig megint szuperek voltak, főleg mikor spoiler :-)))

Nagyon várom a következő regényt.
Letehetetlen!


Népszerű idézetek

Tufuka>!

I walked up to Curran. “Fifteen seconds.”
His eyes shone. “I remember. Try not to die.”
“I’ll survive just so I can kill you.”
“See you in the morning, then.”
I moved aside. Behind me Derek had a wide smile plastered on his face.
“Are you babysitting me for the fight?”
He nodded, his smile even wider.
Marvelous.

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Derek Gaunt · Kate Daniels
RavenS>!

If my luck held, it wouldn’t be a handsome Greek demigod looking for the love of his life or at least his love of a couple of hours. No, it would be something nasty, like Cerberus or a Gorgona Medusa.

andie88_Sentellion>!

“If there is anything I can do, I’ll help. Don’t get excited. It’s not because of you. For the child. If it wasn’t for her and the flare, I’d throw your dumb ass out of this window.”
“What does the flare have to do with it?”
“I don’t want it to be attributed to a loss of control on my part. When I throw you out of the window, I want there to be no doubt the act was deliberate.”
Wow, he was pissed.

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart
Tufuka>!

“How much are you lifting?”
“Seven hundred.”
Alrighty then. I will just stand over here, out of your way, and hope you don’t remember my promise to kick your ass.
He grinned. “Wanna spot me?”
“No thanks. How about I just scream verbal encouragements at you?” I took a deep breath and barked. “No pain, no gain! That pain is just weakness leaving your body! Come on! Push! Push! Make that weight your bitch!”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
RavenS>!

I’d get to ride to the battle on a bus. The Universe had a mordant sense of humor.

Tufuka>!

“Why me?” he said finally. “Are you on some sort of mission to fuck up my life?”
“I try my best to avoid you.”
“You’re doing a hell of a job.”
“I honestly don’t mean to cause problems.”
“You don’t cause problems. An unpiloted vampire causes problems. You cause catastrophes.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

“You don’t think I can do it, is that it?”
“No, I want you where I can see you.”
“Why?”
His lip quivered with the beginning of a snarl. His face relaxed, as he brought himself under control. “Because that’s how I want it,” he said, using a slow, patient voice reserved for rowdy children and disagreeable mental patients. It drove me to the edge of reason. I really wanted to punch him.
“Just out of curiosity, how do you expect to prevent me from coming with Bran?”
“I’ll hog-tie you, gag you, and have three shapeshifters sit on you for the duration of the fight.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
RavenS>!

“What’s with the cute shoelace on your head?”
“What this?” He flicked the end of the cord with his finger.
“Yeah. Rambo called, he wants his bandana back.”
“This Rambo, he a friend of yours?”
“Who’s Rambo?” Julie asked.
If a cultural reference flies over a man’s head, does it make a sound if nobody else gets it?

Kapcsolódó szócikkek: Julie Olsen · Kate Daniels
Gabriella666_Sentellion>!

If there was a Greek bird in the air, some Greek critter would surely jump me in a moment. If my luck held, it wouldn’t be a handsome Greek demigod looking for the love of his life or at least his love of a couple of hours. No, it would be something nasty, like Cerberus or a Gorgona Medusa.


A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
J. D. Robb: Ceremony In Death
Kim Harrison: A Fistful of Charms
Gail Carriger: Heartless
Rachel Vincent: Rogue
Kim Harrington: Clarity
Charlaine Harris: Club Dead
Nalini Singh: Archangel's Storm