7. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Breaks (Kate Daniels 7.) 148 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Breaks

No ​matter how much the paranormal politics of Atlanta change, one thing always remains the same: if there’s trouble, Kate Daniels will be in the middle of it…

As the mate of the Beast Lord, Curran, former mercenary Kate Daniels has more responsibilities than it seems possible to juggle. Not only is she still struggling to keep her investigative business afloat, she must now deal with the affairs of the pack, including preparing her people for attack from Roland, a cruel ancient being with god-like powers. Since Kate’s connection to Roland has come out into the open, no one is safe—especially those closest to Kate.

As Roland’s long shadow looms ever nearer, Kate is called to attend the Conclave, a gathering of the leaders from the various supernatural factions in Atlanta. When one of the Masters of the Dead is found murdered there, apparently at the hands of a shapeshifter, Kate is given only twenty-four hours to hunt down the killer. And this time, if she fails,… (tovább)

>!
Ace, New York, 2015
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425277492
>!
Ace, New York, 2014
ISBN: 9780425256220 · ASIN: 0425256227
>!
Ace, New York, 2014
402 oldal · ISBN: 9780698146402 · ASIN: B00G3L6JV4

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Jim Shrapshire · Andrea Nash · Roman Semionovich · Hugh d'Ambray · Ascanio Ferara · Barabas Gilliam · Ghastek · Robert Lonesco · Roland · Desandra


Kedvencelte 45

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Ez a rész is nagyszerű volt. Annyira, hogy hirtelen nem is tudnám eldönteni, hogy ez, vagy az előző része tetszett-e eddig a legjobban. Talán csak azért döntenék az előző kötet részére, mert abban többet szerepelt Curran.
Viszont eddig ennek a kötetnek tetszik a legjobban a borítója. Nincs oyan 90’s évek beütése mint, ami egyébként jellemző a sorozat borítóira.
Kate-et mindig próbáltam/próbálom elképzelni, hogy nézhet ki. Bevallom, nem könnyű a leírás és az ellentmondások alapján. Volt olyan szereplő, aki szerint szép és olyanok is, akik szerint nem szép. Sőt! Úgy rémlik, hogy az első résznél, a kis Curran szemszög szösszenetnél ő is azt mondta, hogy nem szép. Tehát, nem volt könnyű dolgom. Szerintem a borítón látható lány illik Kate leírására.
Ez a rész is rengeteg izgalmat és akciót tartogatott. Alig vártam már, hogy „találkozhassak” végre a híres/hírhedt Rolanddal. Vele kapcsolatban is már mindenféle elképzelésem volt. Már arra is gondoltam, hogy az is lehet, hogy egy habókos vénember. Összességében nem csalódtam vele kapcsolatban, de a könyvben lesz. Mi lesz vajon ezek után?

6 hozzászólás
Tamlilla>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Na, igen….
Ez tipikus esete annak, amikor az 5 csillag édes kevés.
Értékelés?
Csak piros csillagocskák ugrálnak a szemem előtt, mert ezt a sorozatot nem lehet nem Imádni.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Valahogy így!
Ki ne hagyjátok!

1 hozzászólás
Vanessza_Dénes>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Omg, ez a könyv valami fantasztikus volt!
Nem véletlenül imádom ezt a sorozatot annyira. Kate és Curran, Roland és Hugh annyira szerethető karakterek mind. Egyszerűen csodálatos volt, hogy végre megjelentek a maguk módján, és elkezdtük megismerni az okokat, a sok érthetetlen miért-re a válaszokat.
Sokszor vigyorogtam, mint egy tejbetök, és nevettem kegyetlenül rajtuk, emellett azzal is egyet kell értenem, hogy ezzel a lezárással meg lehetne békélni. Kicsit félek is a további könyvektől, hiszen nagyjából mindent kimaxoltunk már eddig is, de bízom az írópárosban.
Bár, hogy őszinte legyek, a vége kicsit lelombozott, mert nekem az a két dolog annyira egy volt, úgy érzem, mintha egy fontos darabot szakítottak volna ki belőlük.

1 hozzászólás
_Eriii>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Ez a rész is fantasztikus volt. Nem győzök hálálkodni, hogy nem adtam fel az első résznél. Még mindig ugyanúgy tartja a színvonalat a könyv. Körömrágós akciójelenetek, humor, romantika. Mi kell egyébb? Ebben a részben végre megismerhessük Rolandot, akitől teljesen másra számítottam. Nem csalódtam, úgy gondolom, hogy ő nem egy egyszerű ellenfél akit egy kardcsapással le lehet teríteni. A vége egy picit fájt. Nehezen fogadtam el a falkától való elszakadást. Kiváncsi vagyok a következő részben ez hogyan lesz. Ajánlom nagyon.

NewL P>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Egy jól kitalált és megvalósított rész, ami kvázi lezárja az eddigi történéseket, és így helyet adhat egy következő nagyobb egységnek. Nem úgy fejeződött be, mint ahogy én gondoltam, bár olyan nagy meglepetést nem okozott, mert az utóbbi két kötet eléggé előre jelezte, hogy valami hasonló fog történni. Azt kell mondjam elégedett vagyok a lezárással, és ezután kíváncsian veszem a kezembe a következő köteteket, hogy vajon mi fog történni ebben a nagyon érdekes világban.

1 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Ah, ez kötet is eszméletlen volt! Még úgy is, hogy az elején majdnem megőrültem Curran hiányától. De történet addig is kárpótolt a parádés párbeszédekkel, a humorral és még mindig első osztályú cselekménnyel. Örülök, hogy végre megjelent a színen Roland és ahogy vártam, mindannyiszor ahányszor találkoztak Kate-el, azok részek odavágtak. A befejezésnél meg csak lestem az új fejlemény miatt, ezt még fel kell dolgoznom. spoiler Igazából, akár tökéletes befejező kötet is lehetne ez rész, de marha nagy mázlimra nem az. Még nem állok rá készen, hogy megváljak tőlük bár kétlem, hogy valaha is fogok

2 hozzászólás
Trice29>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Ez a könyv megint nagyon más, mint az előzőek. Az általam kívánatosnál sokkal kevesebb Currant kaptunk, viszont Kate kiteljesedett. Megint volt önfeláldozás, szeretet, szerelem, kaland, izgalom. Minden adott egy kiváló könyvhöz. A vége meglepett. Még nem utálom Rolandot, bár nincsenek vele kapcsolatban jó érzéseim. Mindenképpen folytatós :o)

perpetua P>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Ez a sorozat még mindig szuper, imádom olvasni. :) Tagadhatatlanul hiányoltam eleinte Curran jelenlétét, együtt az igaziak Kate-tel. Viszonyt vannak más remek szereplők is, akik színesítik ilyenkor a fejezeteket. A történések rendkívül izgalmasak voltak, elérkeztünk egy olyan ponthoz, amit már az első kötet óta vártunk, állandóan lebegett a levegőben, a nagy 'mi lesz, ha' kérdés, és valójában még nem tudtuk meg a választ, de azért na. Hugh felbukkanása erőteljesen felborzolta a kedélyeket, remek összecsapásokat láthattunk vele. A befejezés viszont nagyobbat szólt a szokásosnál, és nem is tudom, milyen folytatás jöhet még ezután, de kíváncsian várom, hogy alakul a továbbiakban (egyik) kedvenc párosom sorsa.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Magic Breaks

Nem véletlenül kedvencem ez a sorozat. Kate és Curran együtt egy nyerő páros. Igaz eleinte Kate-nek egyedül kell megoldania a problémákat, amiket a jó öreg Hugh újbóli felbukkanása okoz. Roland sem olyan, mint amilyennek képzeltem. Nem tudom, az írópáros menet közben változtatott-e az elképzelésén, de a nagy leszámolás elmaradt. A könyv vége eléggé meglepő, akár a sorozat befejező része is lehetne, de remélem, hogy nem lesz az.
A történetből semmi sem hiányzik, amit idáig megszoktunk, kaland, életveszély, csaták és Kate egyedi humora.
Update 2021. február 28.
Jó visszaolvasni, főleg a Blood Heir után. Nick és Desandra itt találkoznak először, Hugh aljas dolgokat tesz ( nem is akartam megkedvelni); és a Rendnek is annyi. Amikor újraolvasok egy sorozatot, mindig új dolgokat fedezek fel, amikre először nem figyeltem, pedig a későbbiekben szerepük lesz. Most is így volt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

andie88_Sentellion>!

"I want to know the nature of your relationship with Hugh d’Ambray . . .”
“He wants to screw her, because she beat the shit out of him and they both have daddy issues over the same guy,” Desandra said.
Robert froze midword, blinked, and looked at me. “Hugh d’Ambray is your brother and the two of you are sexually involved?”
Why me, why?

Kapcsolódó szócikkek: Desandra · Kate Daniels · Robert Lonesco
andie88_Sentellion>!

He reached into his cloak and pulled out a small white bottle.
“What is it?”
“Ibuprofen,” he said. “For your headache. I know you have one.”
Hugh, a benign and considerate mass murderer. Always thinking ahead.

Kapcsolódó szócikkek: Hugh d'Ambray · Kate Daniels
4 hozzászólás
Naiva P>!

“Sit your ass down, Don Juanabe,” Derek said.
“Don Juanabe?” Ascanio pulled out his swords.
“Don Juan Wannabe,” Derek explained. “See, I shortened it. If you still don’t get it, I’ll write it down for you after the fight.”
“You’ve maxed out your wit quota for the night,” Ascanio said.
“I’m just getting started.”
“Be careful, you might sprain something in your brain.”
“Quiet,” I growled.

Kapcsolódó szócikkek: Ascanio Ferara · Derek Gaunt
Tufuka>!

“We’re going to Blue Ribbon Stables,” I said. “It’s the closest place to rent a horse.”
“Why?” Desandra asked.
“Because I can’t keep up with you on foot,” I said.
“And she runs like a rhino,” Derek added. “You can hear her a mile away.”
Traitor. “I thought you had my back?”
“I do,” Derek said. “The rhino running is nice. Makes it easy to keep track of you. If I ever lose you, I just have to listen and there you are.”

Kapcsolódó szócikkek: Derek Gaunt · Desandra · Kate Daniels
Nusejka_Sentellion>!

“Ascanio!”
The bouda sauntered forward, a picture of pure innocence on his face.
“What the hell are you doing?” I growled.
He pulled on a disarming smile like a shield. “Following you.”
“Why?”
“Because.”
So help me God, I would brain him with something heavy in a minute. “Because why?”
“I wanted to come. It’s too dangerous for you and I’m concerned.”
Derek snarled quietly under his breath.
“You can’t blame me,” Ascanio said. “Anybody in my place would be concerned. You don’t even have a proper horse. You’re riding a mutant equine of unknown origin.”
“Don’t disrespect my donkey. If you wanted to come, why didn’t you say so?”
Ascanio gazed at me, broadcasting sincerity. “Because you would say no. And I would never disobey you, Alpha.”
Argh. “Did you tell Jim where you were going?”
He looked taken aback. “Of course not!”
“Why not?”
He spread his arms. “Because he would say no.”
I put my hand over my face.
“Technically, I haven’t disobeyed any orders,” Ascanio said.

Kapcsolódó szócikkek: Ascanio Ferara · Kate Daniels
Nusejka_Sentellion>!

“Desandra shrugged her shoulders. „Hey, Kate? Have you thought of walking up to Hugh and telling him that he's got the biggest dick ever?” She spread her arms to the size of a baseball bat.
„No, you think it would work?” I asked.
„It's worth a try. May be he'll be so happy you noticed his pork sword, he'll forget all about trying to kill us.”
Pork sword. Kill me now. „I'll think about it.”
Ascanio began patting his clothes.
„What?” Derek growled.
"Looking for something to take notes with.”

Kapcsolódó szócikkek: Ascanio Ferara · Derek Gaunt · Desandra · Hugh d'Ambray · Kate Daniels
2 hozzászólás
Tufuka>!

She can kill you with her sword. She can kill you with a toothpick. She can kill you with her bare hands. I’m a weremongoose. I’m fucking fast. When I get bored, I play with my pet cobra, and I don’t mean that figuratively. I never get bitten, because I’m fast enough to easily dodge a striking snake. Sometimes when Kate swings her sword, I can’t see it. She’s that fast.

Kapcsolódó szócikkek: Barabas Gilliam · Kate Daniels
Amren>!

“How did the French kill it?” Derek asked.
“They sent a Christian virgin out, and she bound it with her hair and led it back into the city, where the citizens slaughtered it. We don’t have a virgin handy.”
“No shit,” Desandra said.
The central monster bared her teeth. They were thick, sharp, and crooked.
“Quick, Derek, it’s your chance to shine,” Ascanio said.
Derek gave him a withering look.
“Desandra is a mother, Robert is married, Kate’s affianced, and I’m an old soul. You’re the closest thing to a virgin we’ve got. Get on with growing some flowing locks.”
Robert laughed. The sound was so unexpected, I almost jumped. In all the time I’d interacted with him, a careful smile was as far as he got.
“I’m going to hurt you after this,” Derek promised.
Ascanio grinned. “Hey, I just assumed you were saving yourself for marriage, my mistake.”

Kapcsolódó szócikkek: Ascanio Ferara · Derek Gaunt · Desandra · Robert Lonesco
Amren>!

Curran glanced at Jim. “Would I dare?”
Jim chuckled. “You would. In fact, I can’t understand why you haven’t dared yet. Mulradin is already dead. If Ghastek doesn’t make it out, the People will experience a power vacuum. Either they’ll fight it out or they’ll get a new boss from above who doesn’t know anything about Atlanta. Either way it’s a win for us.”
“We don’t really have to kill you,” Thomas said. “It can be a happy accident. You could step into a dark hole and break your neck. Or you and Jim could linger behind for a moment or two, and then you’ll slip and fall.”
“On my claws,” Jim added. “Very unfortunate.”
“Or I could accidentally shoot you,” Andrea offered from behind. “It was dark, I saw something move. Everybody knows I’m a terrible shot.”
“Ha-ha,” I told her.
“We’d get back,” Robert said. “And the People would ask us ‘Where is Ghastek?’ and we’d say ‘Terribly sorry, couldn’t find him. Mishmar is a big place, you know.’”
“I feel like I’ve been captured by a horde of savages,” Ghastek said dryly.

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Nash · Curran Lennart · Ghastek · Jim Shrapshire · Robert Lonesco
Nusejka_Sentellion>!

The stone serpents slid against each other. Their heads rose above my father’s shoulders and they looked at me with crimson eyes. Here he was inside a swan palace, a marvel of delicate beauty, sitting upon a throne of massive stone snakes. My father knew he was a bastard. He was the venomous serpent in a bed of roses. Apparently, he didn’t just acknowledge that fact, he beat people over the head with it. All that was missing was a neon sign that read EVIL AND CONFLICTED ABOUT IT with a flashing arrow pointing at his head.


A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Into the Fire
Deborah Harkness: Time's Convert
Kresley Cole – Gena Showalter: Deep Kiss Of Winter
Kim Harrison: A Fistful of Charms
Ella Summers: Witch's Cauldron
Karen Chance: Hunt the Moon
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Patricia Briggs: Moon Called
Jeaniene Frost: Shades of Wicked