Megjelenésének várható időpontja: 2023. november 1.
4. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
12. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
13. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
25. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Bleeds (Kate Daniels 4.) 194 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Bleeds Ilona Andrews: Magic Bleeds

Kate Daniels works for the Order of the Knights of Merciful Aid, officially as a liaison with the mercenary guild. Unofficially, she cleans up the paranormal problems no one else wants to handle—especially if they involve Atlanta’s shapeshifting community.

When she’s called in to investigate a fight at the Steel Horse, a bar midway between the territories of the shapeshifters and the necromancers, Kate quickly discovers there’s a new player in town. One who’s been around for thousands of years—and rode to war at the side of Kate’s father.

This foe may be too much even for Kate and Curran, the Lord of the Beasts, to handle. Because this time, Kate will be taking on family…

This dramatized audiobook also includes 2 short stories: Conclave and Awake.

>!
GraphicAudio, Rockville, 2023
ISBN: 9798890550767 · Felolvasta: Nora Sofyan · Megjelenés időpontja: 2023. november 1.
>!
Ace, New York, 2010
386 oldal · ASIN: B003NX7NHO
>!
Ace, New York, 2010
384 oldal · ISBN: 9780441018529

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Jim Shrapshire · Andrea Nash · Ghastek


Kedvencelte 48

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Miért kerültem eddig ezt a sorozatot. Sebaj, most bepótolom. Újabb remek rész, újabb mitológiával, újabb leszámolni való gonosszal. Akció dús, olykor körömlerágós jelenetekkel. Erős, de sebezhető hősnő és túlságosan magabiztos, arrogáns hím. Kiváló kombó.
Kate hű volt a korábbi önmagához, de azért lehetőséget ad arra is, hogy a személyisége fejlődjön, változzon.
Most már értem, miért szereti olyan sok olvasó Currant. Még nem gondolkoztam el rajta, de úgy érzem, el tudnám őt fogadni „csomagostól”.

5 hozzászólás
Ittimi78>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Öt csillagnál nem kaphat kevesebbet!!!
IMÁDOM ezt a sorozatot :)

1 hozzászólás
sarahangel P>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Néha kicsit bajban vagyok, hogy mivel is kezdjek egy értékelést. Most talán azzal, hogy mostanában szokásommá vált figyelgetni, hol tartok éppen a könyvben, mikor jelölgethetem a molyon a százalékos pálcikákat az olvasásnál, itt meg egyszer csak elfelejtettem ezt figyelni, annyira belemélyedtem a történetbe. ;)

Kate, bár a sorozat legelején nem akart kapcsolatokat maga köré, azóta már vannak barátai, egy fogadott unokahúga, a szerelem is utolérte, sőt ebben a részben szert tesz egy háziállatra is. Az előző részben egyre több mindent tudhattunk meg a múltjáról, a családjáról, és sejthettük, hogy ennek még lesz folytatása. A rész aktuális főgonoszának is van némi köze ezekhez a dolgokhoz, bár akinek a megjelenését már nagyon vártuk spoiler.

Hőseink között van egy kis nézeteltérés amiatt, mert félreértették egymást, és mivel mindketten elég büszkék és makacsok, így jó ideig nem is sikerül orvosolni a problémát.

Kate és Curran párosa amúgy most is szórakoztató. Olyan jókat nevettem, ahogy egyszerre cukkolták egymást és megpróbálták kifejezni az egymás iránti érzéseiket, főleg mikor Kate spoiler. Aranyos volt, ahogy megpróbált alkalmazkodni az alakváltók szokásaihoz.

A könyv elején, ahol az írók megjegyeznek pár dolgot a történet kezdete előtt, tulajdonképpen a történettel kapcsolatban is már elárultak valamit: spoiler Ami egy nagyon kis vicces bejegyzésre sikeredett, bár szerintem spoilernek számít. ;)

És még valami, ami fontos dolog. Más könyveknél általában húzzák-halasszák, amíg az egyik hős spoiler. Itt nem ez történt, és ezért nagy-nagy piros pont Ilonáéknak.

Ha újra fogom majd olvasni a könyvet, azért a hosszú magyarázatokat szerintem át fogom ugrani. Úgy látszik, az írópáros ez a szokása már megmarad, de ettől függetlenül rengeteget fejlődött az írásmódjuk az első rész óta.

Eddig a 3. rész vezet nálam (gladiátor harc, plusz az eddigi Kate-Curran kedvenc jeleneteim is ott vannak), de ez is nagyon tetszett. Biztos, hogy nem fogok sokat várni a következő rész olvasásával. ;)

6 hozzászólás
_Eriii>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Imádom, már a világ felépítés és a vámpírok sem zavarnak, egyszerűen elvagyok varázsolva én is. Eszméletlen volt ez a rész is. Most sem volt hiány akcióban. Csak úgy kapkodtam a fejem annyira izgalmas volt. Kate rengeteg fejlődésen ment keresztül már így a 4-ik résznél is, habár nekem amikor megismertem sem volt bajom vele. Szeretem a bátor és kemény főhősnőket de úgy érzem Kate most ért révbe. Barátai vannak, ott van Julie és egy kutya na meg Curran. Curran meg Jesszus, kell nekem is egy cica. Muszáj olvasnom a következőt.

kocybaba P>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Oké, ha az elező rész gigantikus 5 csillag volt, akkor ez nem tudom mi!? Talán az mindent elmond, hogy ahol csak lehet kedvenceltem. Még egy lapáttal rátett a szerzőpáros az előző részre, bár nem hittem volna, hogy ez még lehetséges. Kate hozta a szokásos formáját, nyakig úszott a dolgokban, a múltja lassan utól éri spoiler, lett egy nem akármilyen házi-kedvence és végre megtört a köztük a jég Currannal. Ahw, el sem hiszem, nem mintha olyan könnyen ment volna.:D De hát kettejük között soha semmi nem megy úgy és amit levágnak az eszméletlen. Imádom őket együtt és sosem lehet elég belőlük. Azért a sztori, a harc, az izgalom, a humor sem veszett el mellettük, volt egy újabb felderítésre váró ügy, valamint egy újabb mitológiai adag. Tökéletes összetétel. Áhh, totálisan elvesztem!*-*

Lisie87 P>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Óóó, hát én nagyon szeretem ezt a sorozatot!!! *-*
Kate-ben azt szeretem a legjobban, hogy végre egy olyan női karakter, aki nem rinyál annyit, mint az átlag! :D Curran meg…na, hát Curran az Curran! *-* Elfogadnám!!!
Imádtam a közös részeiket, amikor csipkelődtek, vagy egymást „szívatták”, olyan jókat nevettem rajtuk hangosan! :D Sanyim kérdezte is,hogy minden rendben? Emellett tele van akcióval!!! Régi, mitológiai időkből előbukkant szörnyek, nem szívesen látott ősi rokonok…
A vége pedig…aaaaahw, imádtam!!! :))) spoiler
Ilona Andrews írásmódja és világa még mindig nagyon tetszik, és nem is olyan könnyű a nyelvezete! :)
Majd elfelejtettem, hogy spoiler

2 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Ó, igen. Ez a sorozat tuti kedvenc lesz! :D
Ez a rész is bőven tartogatott nekünk izgalmakat, és Kate egy újabb családtaggal gazdagodott.
Julie továbbra sem kedvencem, sőt… szegény kislány unszimpatikus, néha ól megráznám, hogy te buta! beképzelt kicsi lány… talán önző is. Annyira akörül forog a feje, hogy ő mit akar, hogy közben észre sem veszi Kate törekvését, hogy egy jobb életet teremtsen neki és olyan oktatásban részesedjen, ami a felszínre hozhatná Julie valódi tudásaát és tehetségét. De neeeeem. Ő nem. Csak azért sem!
Erra… hm :D érdekes. Ha neki ilyen képességei vannak, akkor mi lehet Rolanddal? Fenomenális! Imádtam!
És ez az amiért ezt a sorozatot szeretem:
Van benne civakodás, az „oroszlán bajszának húzogatása", vicces szócsaták. A szereplők között nagyon jó a kémia, igazán érezhető a vonzalmuk.
Kateen és Currenen kívül számomra nagyon kedves szereplő még Derek, akit imádok, és jó lenne őt is boldognak látni, remélem neki is lesz Happy end!
Akció dús, izgalmas, és végre, egy kicsit harciasabb, mint az átlag fantasy. Itt folyik a vér rendesen. És folyamatosan újabb világ mitológiájából csemegézget nekünk az írópáros! :)
Grendell kedvenc! nagyon cuki! :D
És végreeeee *-* tudjátok mire gondolok ;)

1 hozzászólás
perpetua P>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Ilona Andrews az idei nagyobb részt csalódást keltő olvasmányaim között igazi felüdülés, ő eddig nem tudott csalódást okozni. Főleg ebben a részben, ah, nagyon jól alakultak az események. :P <3
Az elején picit megijedtem, valahogy nem tetszett ez a vírusos vonal, amin elindultunk, azt hittem nem lesz elég izgalmas, de hatalmasat tévedtem! Előhúzott olyan szereplőket az Írónő, akik szépen megkeverték a szálakat és nagyon hamar csak kapkodnom kellett a fejemet. A kezdeti csalódást keltő randi után is elkönyveltem magamban, hogy itt se fogok túl sok kedvemre való Kate és Curran jelenetet olvasni, de mekkorát tévedtem! Nem merek még igazán reményekedni a jövőt illetően, de főleg miattuk imádtam ezt a részt. Annyira bírom ezt a csajt, valódi badass hősnő, akit nem kell félteni, képes vigyázni magára, amit minden egyes részben újra és újra bizonyít. Mégis néha látszik a gyengébb, emberi oldala is, amibe egy-egy pillanat erejéig bepillantást nyerhetünk. Viszont ilyen pillanatai után is mindig megrázza magát, összeszedi magát és ugyanolyan lendülettel veti bele magát az újabb ütközetekbe. Egyszerűen szuper. :)

Zeraphic>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Tényleg meredeken ívelünk felfelé, ahogy haladok a sorozattal.
Annyira jó rész volt ez is!
Végre megtörtént pár dolog, aminek vártam a végkifejletét :-)))))

Kate és Curran kapcsolata nem a zökkenőmentességéről híres és akkor finoman fogalmaztam.
Amit el lehet szúrni, azt ők mind megtették, de azért szerencsére tisztázták az egészet a maguk módján.
A hegesztés és ragasztás….elképesztő ez a páros. Nem lehet unatkozni mellettük.
Szeretem őket. Imádtam közös epizódjaikat.

Egyre keményebb ellenfelekkel néznek szembe, amit már említettem korábban, és ez most sem változott.
Meglepetés volt a gonosz szereplő, de vártam már ilyesmire.
Hugh egy talány, igazából nem tudom mit akar, de gondolom semmi jót.

Kellemes meglepetést okozott nekem Kate döntésével.
Őrülök, hogy a szívére hallgatott és nem az eszére.
Andrea-t nem értem. Mi baja van? Tisztában van vele, hogy kik azok, akik kiállnak érte és mellette vannak? Remélem megjön a józan esze.

Curran védelmező ösztöne az egeket veri, de annyira aranyos!
Imádom, ahogy az őrületbe kergeti Kate-et ezzel és birtoklási vágyával.
Raphael továbbra is kedvenc, csakúgy, mint Jim és Derek.

Izgalom itt is volt bőven. Nem nagyon tudtam letenni, de ez az olvasási időmből látszik is.
Alig várom a többi részt. Kíváncsi vagyok hova fokozzuk a hangulatot :-)
Saiman picit csalódás volt nekem. Ennél intelligensebbnek gondoltam.
Nem illett hozzá ez a kicsinyes bosszú. Úgy viselkedett, mint egy durcás kisgyerek.
Bolond. Nem értem mit nyúzza örökké Kate-et. Ennyire nem lehet megszállott.

kiruu>!
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Ez a könyv perzselő. Borzongtam. Eszméletlenüüüül szexi. Jézusom, az a pillanat, amire az első kötet óta vártam… mindent felülmúlt. Soha nem vártam egyetlen együttlétet sem korábban. De ez… ez gyilkos volt. Komolyan rázott a hideg és ajadjvbjfbv.
Curren… egyszerűen Curren. AKAROM!
Kate példakép. Valaki rajzolja meg, és kitapétázom vele a szobámat.
Andrea és Raphael részeit imádtam. Nagyon ajánlom, hogy legyen köztük minden rendben a folytatásban.
Viszont, szeretném megjegyezni, hogy amit Kate és Curren művelt a vacsorával kapcsolatban, az nagyoooon gyerekes volt. Meghallgatni a másikat. Kideríteni a miérteket. Beszélgetni. Kulturáltan. Lehetőleg verekedés nélkül. Nem, pontosítok: gyilkolás ne legyen. Persze, illett hozzájuk, de azért mégis… drága kincseim, ilyet többet nem szeretnék.
Andrews, istenkirály vagy!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Tufuka>!

“Please relay my greetings to the Beast Lord,” I said. “I appreciate his willingness to alter his extremely busy schedule and make an appearance.”
Curran showed no emotion. No gloating, no anger, nothing at all. Jim looked at me, looked at Curran, looked back at me again. “Kate says hi,” he said finally.
“I’m ecstatic,” Curran said.

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Jim Shrapshire · Kate Daniels
Nusejka_Sentellion>!

“Why him?” he growled. “Of all the men you could have, why would you hire him for that?”
“Because he has the best equipment in the city and he knows how to use it!”
As soon as I said it, I realized how he would take it.
The beginnings of another thundering roar died in Curran’s throat. He stared at me, mute.
Oh, this was too good. I threw my hands up. “The lab! I’m talking about his lab, not his dick, you idiot."

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
1 hozzászólás
RavenS>!

Derek nodded at the vehicle. “Who is that?”
“Your replacement.”
He led me away from the front gate to a narrow side door.
“You replaced me with a shaved poodle?”
“He’s got mad skills.”
Derek’s eyebrows crept up.
“He can vomit and urinate at the same time and he doesn’t make fun of my car.”

Kapcsolódó szócikkek: Derek Gaunt · Kate Daniels
Nusejka_Sentellion>!

“We don’t live in a safe world. I can’t give you the white picket fence, and if I did, you’d set it on fire.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart
1 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

I choked a bit on my tea. “Let me see if I have it straight: you killed your children and piloted their undead bodies.”
“Yes. Does that shock you?”
“No. You’re a psychopath.”
“What does that mean?”
I got up and brought her a dictionary. She read the definition. “That sums it up well, yes.”

1 hozzászólás
Tufuka>!

The vampire leaned forward, tapping my doodle with a scimitar claw. “Is that a lion with horns and a pitchfork?”
“Yep.”
“Is he carrying the moon on his pitchfork?”
“No, it’s a pie. […]

Kapcsolódó szócikkek: Ghastek · Kate Daniels
4 hozzászólás
Tufuka>!

I paused with the pen in my hand. “He burst into flames?”
“He became engulfed in fire.”
“Was his buddy made out of orange rocks and did he at any point yell, ‘It’s clobbering time’?”

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
Tufuka>!

“There are only two things that can screw this up for us: you and me.”
“Then we’re doomed for sure.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
RavenS>!

The vampire gagged. The muscles of its neck constricted, widened, constricted again, and it disgorged a six inch-long metal cylinder onto my desk. The bloodsucker grasped it, twisted the cylinder’s halves apart, and retrieved a roll of papers. “Photographs,” Ghastek said, handing me a couple of sheets from the roll.
“That’s disgusting.”
“He is thirty years old,” Ghastek said. “All his internal organs, with the exception of the heart, atrophied long ago. The throat makes for a very good storage cavity. People seem to prefer it to the anus.”
Translation: be happy I didn’t pull it out of my ass. Thank the gods for small favors

Kapcsolódó szócikkek: Ghastek · Kate Daniels · vámpír
RavenS>!

“Are you out of your mind?”
It’s not polite to lie to your best friend. “It’s a possibility.”

Kapcsolódó szócikkek: Andrea Nash · Kate Daniels

A sorozat következő kötete

Hexed

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Karen Chance: Claimed by Shadow
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kim Harrison: A Fistful of Charms
Linsey Hall: Once Bitten
Charlaine Harris: Club Dead
Gail Carriger: Blameless
Nalini Singh: Archangel's Consort
Rachel Vincent: Rogue
J.D. Barker: She Has A Broken Thing Where Her Heart Should Be