Néha kicsit bajban vagyok, hogy mivel is kezdjek egy értékelést. Most talán azzal, hogy mostanában szokásommá vált figyelgetni, hol tartok éppen a könyvben, mikor jelölgethetem a molyon a százalékos pálcikákat az olvasásnál, itt meg egyszer csak elfelejtettem ezt figyelni, annyira belemélyedtem a történetbe. ;)
Kate, bár a sorozat legelején nem akart kapcsolatokat maga köré, azóta már vannak barátai, egy fogadott unokahúga, a szerelem is utolérte, sőt ebben a részben szert tesz egy háziállatra is. Az előző részben egyre több mindent tudhattunk meg a múltjáról, a családjáról, és sejthettük, hogy ennek még lesz folytatása. A rész aktuális főgonoszának is van némi köze ezekhez a dolgokhoz, bár akinek a megjelenését már nagyon vártuk spoiler.
Hőseink között van egy kis nézeteltérés amiatt, mert félreértették egymást, és mivel mindketten elég büszkék és makacsok, így jó ideig nem is sikerül orvosolni a problémát.
Kate és Curran párosa amúgy most is szórakoztató. Olyan jókat nevettem, ahogy egyszerre cukkolták egymást és megpróbálták kifejezni az egymás iránti érzéseiket, főleg mikor Kate spoiler. Aranyos volt, ahogy megpróbált alkalmazkodni az alakváltók szokásaihoz.
A könyv elején, ahol az írók megjegyeznek pár dolgot a történet kezdete előtt, tulajdonképpen a történettel kapcsolatban is már elárultak valamit: spoiler Ami egy nagyon kis vicces bejegyzésre sikeredett, bár szerintem spoilernek számít. ;)
És még valami, ami fontos dolog. Más könyveknél általában húzzák-halasszák, amíg az egyik hős spoiler. Itt nem ez történt, és ezért nagy-nagy piros pont Ilonáéknak.
Ha újra fogom majd olvasni a könyvet, azért a hosszú magyarázatokat szerintem át fogom ugrani. Úgy látszik, az írópáros ez a szokása már megmarad, de ettől függetlenül rengeteget fejlődött az írásmódjuk az első rész óta.
Eddig a 3. rész vezet nálam (gladiátor harc, plusz az eddigi Kate-Curran kedvenc jeleneteim is ott vannak), de ez is nagyon tetszett. Biztos, hogy nem fogok sokat várni a következő rész olvasásával. ;)