4. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
7. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
12. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Magic ​Bleeds (Kate Daniels 4.) 116 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Bleeds

Kate Daniels cleans up the paranormal problems no one else wants to deal with-especially if they involve Atlanta's shapeshifting community.

And now there's a new player in town-a foe that may be too much for even Kate and Curran, the Lord of the Beasts, to handle. Because this time, Kate will be taking on family.

>!
Ace, 2010
386 oldal · ASIN: B003NX7NHO
>!
Ace, 2010
384 oldal · ISBN: 9780441018529
>!
Ace, 2010
384 oldal · ISBN: 9780441018529 · ASIN: B003NX7NHO

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Jim Shrapshire · Andrea Nash · Ghastek


Kedvencelte 31

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
sarahangel P
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Néha kicsit bajban vagyok, hogy mivel is kezdjek egy értékelést. Most talán azzal, hogy mostanában szokásommá vált figyelgetni, hol tartok éppen a könyvben, mikor jelölgethetem a molyon a százalékos pálcikákat az olvasásnál, itt meg egyszer csak elfelejtettem ezt figyelni, annyira belemélyedtem a történetbe. ;)

Kate, bár a sorozat legelején nem akart kapcsolatokat maga köré, azóta már vannak barátai, egy fogadott unokahúga, a szerelem is utolérte, sőt ebben a részben szert tesz egy háziállatra is. Az előző részben egyre több mindent tudhattunk meg a múltjáról, a családjáról, és sejthettük, hogy ennek még lesz folytatása. A rész aktuális főgonoszának is van némi köze ezekhez a dolgokhoz, bár akinek a megjelenését már nagyon vártuk spoiler.

Hőseink között van egy kis nézeteltérés amiatt, mert félreértették egymást, és mivel mindketten elég büszkék és makacsok, így jó ideig nem is sikerül orvosolni a problémát.

Kate és Curran párosa amúgy most is szórakoztató. Olyan jókat nevettem, ahogy egyszerre cukkolták egymást és megpróbálták kifejezni az egymás iránti érzéseiket, főleg mikor Kate spoiler. Aranyos volt, ahogy megpróbált alkalmazkodni az alakváltók szokásaihoz.

A könyv elején, ahol az írók megjegyeznek pár dolgot a történet kezdete előtt, tulajdonképpen a történettel kapcsolatban is már elárultak valamit: spoiler Ami egy nagyon kis vicces bejegyzésre sikeredett, bár szerintem spoilernek számít. ;)

És még valami, ami fontos dolog. Más könyveknél általában húzzák-halasszák, amíg az egyik hős spoiler. Itt nem ez történt, és ezért nagy-nagy piros pont Ilonáéknak.

Ha újra fogom majd olvasni a könyvet, azért a hosszú magyarázatokat szerintem át fogom ugrani. Úgy látszik, az írópáros ez a szokása már megmarad, de ettől függetlenül rengeteget fejlődött az írásmódjuk az első rész óta.

Eddig a 3. rész vezet nálam (gladiátor harc, plusz az eddigi Kate-Curran kedvenc jeleneteim is ott vannak), de ez is nagyon tetszett. Biztos, hogy nem fogok sokat várni a következő rész olvasásával. ;)

6 hozzászólás
>!
Ittimi78
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Öt csillagnál nem kaphat kevesebbet!!!
IMÁDOM ezt a sorozatot :)

1 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Óóó, hát én nagyon szeretem ezt a sorozatot!!! *-*
Kate-ben azt szeretem a legjobban, hogy végre egy olyan női karakter, aki nem rinyál annyit, mint az átlag! :D Curran meg…na, hát Curran az Curran! *-* Elfogadnám!!!
Imádtam a közös részeiket, amikor csipkelődtek, vagy egymást „szívatták”, olyan jókat nevettem rajtuk hangosan! :D Sanyim kérdezte is,hogy minden rendben?
Emellett tele van akcióval!!! Régi, mitológiai időkből előbukkant szörnyek, nem szívesen látott ősi rokonok…
A vége pedig…aaaaahw, imádtam!!! :))) spoiler
Ilona Andrews írásmódja és világa még mindig nagyon tetszik, és nem is olyan könnyű a nyelvezete! :)
Majd elfelejtettem, hogy spoiler

2 hozzászólás
>!
Zeraphic P
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Tényleg meredeken ívelünk felfelé, ahogy haladok a sorozattal.
Annyira jó rész volt ez is!
Végre megtörtént pár dolog, aminek vártam a végkifejletét :-)))))

Kate és Curran kapcsolata nem a zökkenőmentességéről híres és akkor finoman fogalmaztam.
Amit el lehet szúrni, azt ők mind megtették, de azért szerencsére tisztázták az egészet a maguk módján.
A hegesztés és ragasztás….elképesztő ez a páros. Nem lehet unatkozni mellettük.
Szeretem őket. Imádtam közös epizódjaikat.

Egyre keményebb ellenfelekkel néznek szembe, amit már említettem korábban, és ez most sem változott.
Meglepetés volt a gonosz szereplő, de vártam már ilyesmire.
Hugh egy talány, igazából nem tudom mit akar, de gondolom semmi jót.

Kellemes meglepetést okozott nekem Kate döntésével.
Őrülök, hogy a szívére hallgatott és nem az eszére.
Andrea-t nem értem. Mi baja van? Tisztában van vele, hogy kik azok, akik kiállnak érte és mellette vannak? Remélem megjön a józan esze.

Curran védelmező ösztöne az egeket veri, de annyira aranyos!
Imádom, ahogy az őrületbe kergeti Kate-et ezzel és birtoklási vágyával.
Raphael továbbra is kedvenc, csakúgy, mint Jim és Derek.

Izgalom itt is volt bőven. Nem nagyon tudtam letenni, de ez az olvasási időmből látszik is.
Alig várom a többi részt. Kíváncsi vagyok hova fokozzuk a hangulatot :-)
Saiman picit csalódás volt nekem. Ennél intelligensebbnek gondoltam.
Nem illett hozzá ez a kicsinyes bosszú. Úgy viselkedett, mint egy durcás kisgyerek.
Bolond. Nem értem mit nyúzza örökké Kate-et. Ennyire nem lehet megszállott.

>!
kiruu P
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Ez a könyv perzselő. Borzongtam. Eszméletlenüüüül szexi. Jézusom, az a pillanat, amire az első kötet óta vártam… mindent felülmúlt. Soha nem vártam egyetlen együttlétet sem korábban. De ez… ez gyilkos volt. Komolyan rázott a hideg és ajadjvbjfbv.
Curren… egyszerűen Curren. AKAROM!
Kate példakép. Valaki rajzolja meg, és kitapétázom vele a szobámat.
Andrea és Raphael részeit imádtam. Nagyon ajánlom, hogy legyen köztük minden rendben a folytatásban.
Viszont, szeretném megjegyezni, hogy amit Kate és Curren művelt a vacsorával kapcsolatban, az nagyoooon gyerekes volt. Meghallgatni a másikat. Kideríteni a miérteket. Beszélgetni. Kulturáltan. Lehetőleg verekedés nélkül. Nem, pontosítok: gyilkolás ne legyen. Persze, illett hozzájuk, de azért mégis… drága kincseim, ilyet többet nem szeretnék.
Andrews, istenkirály vagy!

2 hozzászólás
>!
Nusejka_Sentellion
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Mostanra már mindent tud ez a sorozat, amitől a kedvencemmé válhat *-* Nem tudom elképzelni, hogy írhat egynbél több ember egy könyvet, de Andrewsék valamit nagyon jól csinálnak.Tetszik, hogy mennyire eredeti és változatos lényekkel dolgoznak és mennyiféle mondát és misztius dolgot felhasználnak. Sosem unalmas, folyamatosan töröm a fejem, hogy vajon ez meg az mi a fene lehet már megint?

Kicsit megcsömörlöttem az olyan regényektől, ahol a nagy konfliktus arról szól, hogy illetők egymásnak vannak rendelve és meg kell küzdeniük mindenféle mondvacsinált akadállyal, hogy együtt legyenek. Üdítő élmény, hogy bár itt is van egy kellemes, érzelmes szerelmi szál és kellő mennyiségű izzás a szereplők között, mégsem csak erről szólnak a kötetek. Emellett Kate a nekem való badass hősnő, és csodával határos módon eddig még nem is ment az agyamra. Tulajdonképpen nem is tudok rosszat mondani most így hirtelen. Kíváncsi vagyok, mit hoz még ez a sorozat, de ezidáig azt mondhatom, hogy ez a rész a kedvencem. Helyenként vihogtam a hülye dumákon, helyenként izgultam, és nem is egy helyen bizony még el is pityeredtem, ami nálam azért nem kis szó :D

4 hozzászólás
>!
AustraliaFan
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Hát izééé, az úgy volt, hogy azt hittem, én az első részt olvasom :)
Aztán amikor befejeztem, rájöttem, hogy ez a 4. :DDD
De végül nem tudom, megéri-e megismernem az előzményeket. A „csihi-puhi mindenkit megverek” hősnőkhöz most nincs annyira hangulatom, csak az vitte előre az olvasásomat, hogy mikor jönnek végre össze Curannal.

Jó ez a sorozat, de most úgy érzem, Patricia Briggs vagy Jeanine Frost mellé nem kell másik mágikus világ. Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy folytatom az ötödiket és remélem, hogy a romantika szál miatt majd megéri végigmennem a történéseken is.

1 hozzászólás
>!
CsepAdri
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Ó! Részről részre egyre jobb!! Kate és Curran táncát imádom! Tűkön ülve vártam mikor jelenik már meg a Beast Lord. Ismét egy izgalmas rész! Komolyan, letehetetlen számomra, nagyon addiktív!

3 hozzászólás
>!
Hencsa
Ilona Andrews: Magic Bleeds

VÉGRE! Eljött az a pillanat amire, majdnem négy könyvön keresztül ácsingóztam. :) spoiler
Van az író párosnak egy megszokott stílusa. Itt is megvolt a gonosz teremtményeket a háttérből mozgató rejtélyes idegen, aki a könyv előrehaladtával egyre jobban megmutatkozik.
Ebben a kötetben csuklyás meztelen fickókat kapunk, akik baromi erősek és valahogyan/valakin keresztül kapcsolódnak egymáshoz.
Tetszik, hogy mindegyik kötet egy új mitológiai szálat karol föl, és azt mutatja be zseniálisan és élvezhetően.
A könyv elején én is ugyanolyan dühös voltam Curranre, mint Kate, hiszen nagyon úgy tűnt, hogy átejtette. Szerencsére nem minden úgy történt, ahogy az elsőre látszott.
A nagy egymásra találás pedig… Nincsenek rá szavak. Kevés két ennyire összeillő „emberről” olvastam eddig és valószínűleg fellázadtam volna, ha nem így alakulnak a dolgok. :D
Harcjelenetekből ebben a részben sem volt hiány, bár kicsit máson volt a hangsúly. Inkább a baráti és szerelmi kapcsolatok alakulását helyezte előtérbe, ami már kellett is a sorozatnak.
Tehát ebben a részben se csalódtam, hozta az eddigi magas színvonalát. Teli izgalmas és olykor izzasztó részekkel. Most már kimondható, hogy teljesen a rabja lettem a sorozatnak. :)
Jöhet a következő rész!

>!
zsuzana P
Ilona Andrews: Magic Bleeds

Számomra ez volt a legeslegjobb rész eddig. Curran és Kate párbeszédeit végig nevettem. Egy két résznél még a családom is furán nézett rám, hogy mi bajom lehet. Imádom, hatalmas kedvenc lett ez a sorozat.


Népszerű idézetek

>!
Tufuka

“Please relay my greetings to the Beast Lord,” I said. “I appreciate his willingness to alter his extremely busy schedule and make an appearance.”
Curran showed no emotion. No gloating, no anger, nothing at all. Jim looked at me, looked at Curran, looked back at me again. “Kate says hi,” he said finally.
“I’m ecstatic,” Curran said.

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Jim Shrapshire · Kate Daniels
>!
Nusejka_Sentellion

“Why him?” he growled. “Of all the men you could have, why would you hire him for that?”
“Because he has the best equipment in the city and he knows how to use it!”
As soon as I said it, I realized how he would take it.
The beginnings of another thundering roar died in Curran’s throat. He stared at me, mute.
Oh, this was too good. I threw my hands up. “The lab! I’m talking about his lab, not his dick, you idiot."

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
1 hozzászólás
>!
RavenS

Derek nodded at the vehicle. “Who is that?”
“Your replacement.”
He led me away from the front gate to a narrow side door.
“You replaced me with a shaved poodle?”
“He’s got mad skills.”
Derek’s eyebrows crept up.
“He can vomit and urinate at the same time and he doesn’t make fun of my car.”

Kapcsolódó szócikkek: Derek Gaunt · Kate Daniels
>!
Nusejka_Sentellion

“We don’t live in a safe world. I can’t give you the white picket fence, and if I did, you’d set it on fire.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart
1 hozzászólás
>!
Nusejka_Sentellion

I choked a bit on my tea. “Let me see if I have it straight: you killed your children and piloted their undead bodies.”
“Yes. Does that shock you?”
“No. You’re a psychopath.”
“What does that mean?”
I got up and brought her a dictionary. She read the definition. “That sums it up well, yes.”

1 hozzászólás
>!
Tufuka

“Kate?” Jim said into the phone. Jim looked like he broke bones for a living, but his voice was heavenly. “What the hell took you so long?”
“You say the sweetest things to me, honey bear,” I told him.

Kapcsolódó szócikkek: Jim Shrapshire · Kate Daniels
>!
Tufuka

The vampire leaned forward, tapping my doodle with a scimitar claw. “Is that a lion with horns and a pitchfork?”
“Yep.”
“Is he carrying the moon on his pitchfork?”
“No, it’s a pie. (…)

Kapcsolódó szócikkek: Ghastek · Kate Daniels
4 hozzászólás
>!
Tufuka

I paused with the pen in my hand. “He burst into flames?”
“He became engulfed in fire.”
“Was his buddy made out of orange rocks and did he at any point yell, ‘It’s clobbering time’?”

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
>!
Tufuka

“There are only two things that can screw this up for us: you and me.”
“Then we’re doomed for sure.”

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
RavenS

The vampire gagged. The muscles of its neck constricted, widened, constricted again, and it disgorged a six inch-long metal cylinder onto my desk. The bloodsucker grasped it, twisted the cylinder’s halves apart, and retrieved a roll of papers. “Photographs,” Ghastek said, handing me a couple of sheets from the roll.
“That’s disgusting.”
“He is thirty years old,” Ghastek said. “All his internal organs, with the exception of the heart, atrophied long ago. The throat makes for a very good storage cavity. People seem to prefer it to the anus.”
Translation: be happy I didn’t pull it out of my ass. Thank the gods for small favors

Kapcsolódó szócikkek: Ghastek · Kate Daniels · vámpír

A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Mine to Possess
Rachel Vincent: Rogue
J. R. Ward: Dark Lover
Charlaine Harris: Dead Until Dark
J. D. Robb: Indulgence in Death
Jim Butcher: Storm Front
Dan Wells: Mr. Monster
Max Gladstone: Three Parts Dead
Nalini Singh: Archangel's Legion