Magic ​Bites – Pusztító mágia (Kate Daniels 1.) 412 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789632455389 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789632455730 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455044 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Kate Daniels világa

64 tag · 45 karc · Utolsó karc: 2023. november 22., 19:38 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Jim Shrapshire · Dr. Doolittle · Ghastek · Mahon Delany


Kedvencelte 77

Most olvassa 5

Várólistára tette 253

Kívánságlistára tette 163

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Egy csillag levonás jár a szörnyű borító és a nem túl jó fordítás miatt.
Aki angolul olvasta a könyvet, és vagyunk itt egypáran, az tudja, hogy elég igényes a nyelvezete és nekem időnként igencsak kellett szótáraznom. Az író házaspár irodalom szakot végzett, tehát tudnak szépen fogalmazni, ráadásul nem voltak restek utánanézni a mitológiai részeknek. A fordító ugyanúgy nehezen lendült bele a regénybe, mint én annak idején, csak én a magam szórakoztatására olvastam és nem zsebeltem be érte semmit. (Esküszöm a rajongók összeszedettebb munkával álltak elő) A könyv nehezen indul, a fordító valahogy neheze találja a szavakat és kicsit pongyola lett, de a közepére már egész élvezhetővé váltak a leírások.
Kate – női terminátor, szuperharcos stb. – Tudom, hogy sokan fanyalognak most Kate jellemén, de ahogy haladunk előre, az író a szánkba rágja, hogy neki muszáj ilyennek lennie. Kate ugyanis bujkál, az élete a tét. Nem köt barátságokat, mert a nevelőapja az agyába véste, hogy a kötődés gyengévé teszi. Ettől függetlenül Kate majd megszeg egy csomó maga állította szabályt. Lesznek barátai, sőt Currannel egy egész vicces kis macska-egér játékot játszanak. Érdemes folytatni a sorozatot. Sajnos angolul nem tudók kénytelenek a KMK-ra várni. Ők meg remélem igyekeznek a kiadással.

18 hozzászólás
MissFortune>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Érdekes történet, egyedi világgal.
Rengeteg nyitott kérdésem maradt, nem túl sok mindenre ad választ. Olvastatta magát, azonban néhol eléggé ellaposodott, az akció jelenetek se tetszettek igazán. A főszereplő egy érdekes egyén, számomra nem túl kedvelhető. Nincs vele semmi gond, csak ő is olyan semmilyen. Nem igazán tudom hova tenni a karakterét, főleg, hogy sokszor nem úgy reagál, ahogy már várható lenne tőle. Mutat magából valamit, én erre elképzelem, hogyan reagál egy adott helyzetre és teljesen máshogy, mint kéne. Ez nem feltétlenül baj, szeretem az ilyen kiszámíthatatlan főszereplőket, azonban így Kate csak még inkább megközelíthetetlen lett.
Egyszeri olvasásra nem rossz, folytatni fogom a sorozatot.

Naiva>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Nagyszerű sorozatindító rész volt. A könyv eleje nehézkesen csúszott és az első rész alapján még nem egészen tiszta minden, de úgy érzem, érdemes lesz végigolvasnom ezt a sorozatot. Hallottam már a szerző(párosról), de az írói név alapján először azt hittem, hogy egy magyar szerző írói álneve az Ilona Andrews. Alaposan meg is lepődtem volna, ha így lett volna.
A történet tetszett. Akkor is, ha a könyv elejét nehézkesnek éreztem, a főhősnőt se mondanám az első kötet alapján szimpatikusnak, de Curran majdnem Barrons közeli. Csak azért említem, mert ő az én örök #2 BBF-em. Onnan kezdett igazán érdekessé válni a történet, hogy ő megjelent a történetben.
Rengeteg lehetőséget látok ebben a sorozatban. Remélem, a további részek igazolni fogják ezt a feltételezésemet. Alakváltós fantasy, némi krimi szállal.
De miért csak két rész van kint eddig magyarul? Nekem urban fantasy-t és sci-fit a legnehezebb olvasni angolul. Egyelőre 4 csillag, de bízom benne, hogy a további részek sokkal, de sokkal jobbak lesznek.

11 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Tetszenek az írópáros egyedi mágiával átitatott és különleges fantasy-világban játszódó történetei – ez pedig egy jól sikerült nyitánya a sorozatnak.
Kate igazi tökös, belevaló főhősnő, a sztori izgalmas és szórakoztató is egyben – remélem a színvonal hasonló marad a további részekre is (amit magyar megjelenés hiányában angolul leszek kénytelen folytatni).

9 hozzászólás
perpetua P>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Pontosan erre vágytam most. :) Imádom az ilyen fantasy világokat és már elég rég olvastam ilyet (na jó ősszel a Vasdruida krónikákat, de mégis csak jobban szeretem a női szemszögben íródottakat :D ).
Igazából mindent szerettem. Tetszik a hősnő, erős, kitartó, makacs és egy kis titokzatosság is körbelengi, hogy az olvasók kíváncsiságát is feltüzelje. Sok-sok érdekes teremtményt, akik elég alapanyagot adhatnak még számos könyvnek. Akad már most potenciális pasi, akivel később hosszabb-rövidebb románc is szóba jöhet (én mindig szurkolok ;) ). Végül egy nagyon izgi nyomozás is kísérte a hősnőt. 5 csillagot még nem kaphat, mert itt még hozzá kellett szoknunk a világhoz, de nem sokon múlt, ez tényleg remek sorozat lesz. :)
Mostanában nagy kedvenceim a new adult könyvek is, de egy ilyen történet elolvasásakor újra és újra rájövök, hogy az ilyen fantasy regények az én kedvenceim, ez a legjobb műfaj. :)

32 hozzászólás
cicus61 P>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Hát nem kedveltem meg Kate-t, sem a többi karaktert. Valahogy nekem olyan sablonos volt, volt egy pár könyv mostanában, ami hasonló volt, vagy lehet hogy elegem lett kicsit az urban fantasy könyvekből. Megint túl sok volt a furcsa lény egyszerre, nem tudtam követni, ki-kicsoda. Írjátok, hogy majd beindul, de nagy sorozatokba csak akkor vágok bele, ha úgy érzem, hogy beszippant, ez most nem történt meg. Jeaniene Frost a kivétel, de ahogy néztem az olvasmányaimat, elég kevés mostanában a fantasy olvasásom.

ncsn87>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Annyira, de annyira jólesett ez most nekem. Hiányzott végre egy jó kis fantasy. Kedvenc gyanús sorozat lesz, érzem. ^^
Picit tényleg Anita Blaket jutatta az eszembe még a kezdeti időkből, aminek kifejezetten örültem. Izgalmas volt, nem unatkoztam.
A fordítás is szerintem jól sikerült. Egyedül a Gyilkos szó zavart, de üsse kavics.
Döcögősen indult kicsit, de számomra ez teljesen normális, hiszen egy új világot ismerünk meg, szépen kell adagolni, hogy meglegyen a kellő izgalom a későbbiekhez. Én szeretem, ha több rész kell ahhoz, hogy megismerjek egy adott világot.
Kate egy talpraesett, nem hisztis csaj. Igazi, vérbeli fantasy főhősnő. Megoldásokon agyal, nem rinyál. Derek nagyon cuki, de csak az anyai ösztönök törnek elő belőlem miatta. :D Currant meg IMÁDOM!!!! ♥ Ő már teljesen más ösztönöket vált ki belőlem… khmmm… :D Ennyi, elvesztem! A gyengéim az alakváltók, főleg, ha ennyire férfiasak, dögösek. *.* Szeretem a civodásukat Kate-el. Annyit nevetek rajtuk! :D Igazán összeillenek! ^^ Szóval Currannak drukkolok már most a szerelmi szál terén! Mert Crest… Idegesít és beverném a képét! :D Remélem vele nem szűri össze a levet Kate, mert különben nagyot csalódok! :P
Egy dolog borított ki nagyon és undorított spoiler… Már a tudat is, hogy ezt emberek művelik… Néha hánynom kellett komolyan. :S
Szóval alig várom a folytatást!!! ^^ @Könyvmolyképző, örülök, hogy ebbe a sorozatba belekezdtetek. Remélem hamar olvashatjuk a többi részét is! :)

4 hozzászólás
Navi P>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Kellemes csalódás volt a könyv. Kicsit féltem tőle, hogy valami tucatsztorit kapok, de szerencsére nem. Érdekes történet volt egy olyan világból, amit átitat a mágia, s folyamatosan átveszi a modern vívmányok helyét. Alakváltók, vámpírok, nekromanták, emberek, varázslók, mitikus lények. Kate szimpatikus csaj volt, erős, határozott, engem nem zavart a keménysége. Szerintem fog még meglepetést okozni. kíváncsi vagyok az apja történetére, hogy mi van a vérében. Crestet sajnáltam, a tipikus rosszkor volt rossz helyen.
Az alakváltókat nagyon bírtam. Mahon olyan, mint a bölcs nagypapa, Derek a vagány srác, nagyon aranyos volt, mellesleg. Currant még nem tudom, hova rakjam. Erős, határozott vezető, van humorérzéke és olyan kisugárzása … Benne még sok van, remélem, ez a későbbiekben még megmutatkozik. Az upir új volt.
Érdeklődve várom a további részeket :) Remélem, magyarul :)

14 hozzászólás
_Leelan_>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Viiiii *-*
Nagyon tetszett!!! :D
Annyira jó új urban fantasykat olvasni! :)
Curran nagyon-nagyon fincsi alfa! :D Tetszik, hogy ennyire állatiasak és mégis emberiek az alakváltók!
Kat pedig belevaló csaj! Igazi badass nő!
Cattel( Jeaniene Frost: Karó és sírhant ), MacKylaval ( Karen Marie Moning: Keserű ébredés ) igazazán ütős bandát hozhatnának látrre! Ők hárman az urbanfantasy legerősebb női alakjai számomra! Jó, persze vannak még nagyon-nagyon erős nők is, de ők hárman..igazi királynők!
Kat is hibázik, de erős és kitartó. Különleges képességei pedig felkeltették az érdeklődésemet. Gondolom ezzel nem csak én vagyok így …
Nos..mi is az, ami még tetszik:
– ismét egy véres, kissé undi jelenetekkel megtűzdelt történetet kaptam.
Ez sajnos ritka, pedig hamár vannak egy könyvben vámpírok, különböző lények, akkor egy kis gyilkolás, feketeség és vér elvárható, hogy jelen legyen.
Curran személye sokszor megmosolyogtat, már kedvelem, pedig még nem sokat szerepelt. Derek is egy csillag ebben a komor könyvben!
Hangulat szempontjából nekem hasonlított Nalini Singh Alakváltós sorozatához, ami csak pozitívumknt említhető!
Reménykedem @Könyvmolyképző kiadó, hogy olvashatom tovább a soorzatot, mert egy új taggal bővült Kat Daniels rajongói tábora!!! :)

4 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Most jöttem rá, hogy milyen átkozottul nehéz úgy írni egy sorozat első részéről, hogy valójában már a kilencedikre várok. Ráadásul az egyetlen olyan sorozatról beszélünk, ami az eddigi nyolc része alatt egyszer sem okozott csalódást, és kivétel nélkül mindig megugrotta a magának emelt mércét. Ez az oka a „csak” 4 pontos értékelésnek, mert kezdő kötet, és bőven túlszárnyalja ezt majd még a többi rész (mert ez az írópáros képtelen hibázni ennél a sorozatnál). Nekem ez a könyv (sorozat) angolul is, magyarul is hatalmas szerelem. Jó ideje próbáltam már elérni, hogy végre itthon is megjelenjen. A Kate Daniels szerintem manapság az egyik legeredetibb, legösszetettebb, legfantasztikusabb UF sorozatok közé tartozik.

Ritka alkalmak egyike volt ez, amikor anno 2013 nyarán már az első rész közepénél tudtam, hogy új kedvencet avatok. Szóval most egy több, mint 2 éves élményt próbálok átadni nektek, úgy, hogy ne spoilerezzek semmit, és lehetőleg minden UF rajongót meggyőzzek arról, hogy a Kate Daniels sorozat nekik K.Ö.T.E.L.E.Z.Ő. Csak semmi nyomás. Reméljük nem kell bevetnem a Jedi erőm…

Szóval mit is nyújt a Magic Bites? Tökös főhősnő, pipa. Fordulatos történetvezetés, pipa. Lebilincselő világ, pipa. Mivel egy 10 részes sorozat kezdőkötetéről beszélünk, várható, hogy leginkább az alapok lefektetésére, a világ működésének, a szabályainak megismertetésére és a főszereplő bemutatására koncentrál, miközben igyekszik elindítani azokat a történetszálakat, amik a következő részekben bontakoznak majd ki igazán (pl. szerelmi szál, Kate múltja és családfája, stb.). Ennek ellenére az írópáros mégsem esett a tipikus kezdőkötet hibájába, és egy olyan regényt sikerült megírniuk, ami könnyedén szerez a sorozatnak új rajongókat.

Az első említésre méltó dolog a rendkívül eredeti világfelépítés. Hébe-hóba találok olyan sorozatot, ahol igazán egyedi, vagy csak nagyon ritkán felépített világba csöppenek, a Kate Danels pedig pont ilyen. A sorozat a nem túl távoli jövőben játszódik, Atlantában. Ebben a világban, a mágia és a technológia egyszerre nem lehet jelen. A világot random időközönként úgynevezett mágiahullámok sújtják, amikor is minden technológia használhatatlanná válik. A túléléshez tudnunk kell, mikor használjunk autót és mikor pattanjunk ló( vagy szamár)hátra, hogy időben odaérjünk a találkozónkra. Ezt viszont lehetetlen kiszámítani, így életbe lép a „Számíts mindig a legrosszabbra és hozd ki belőle a legjobbat.” íratlan törvény. A kiszámíthatatlan mágiahullámoknak köszönhetően, nem használnak többé repülőgépeket sem. Tulajdonképpen olyan, mintha a modern korból hirtelen átlépnénk a középkorba, majd vissza. Az első mágiahullámok rendkívül erősek voltak és évekig tartottak, ami alatt különféle mágikus lények jelentek meg a világunkban. Az ők, és a mágiahasználók rendbe tartására különféle bűnüldöző szervezetek jöttek létre. A Három nagy szervezet: az Irgalmas Lovagrend, a Paranormális Tevékenységek Elhárító Egység, a Katonai Természetfeletti Elhárító egység. Emellett ott van még a Zsoldosok Szövetsége, akiket bárki felbérelhet jó pénzért a mágikus problémájára, ha a zsaruk nem tudnak vagy nem akarnak vele foglalkozni. Ide tartozik Kate is. A hivatalos rendfenntartók mellett két másik nagy, természetfeletti csoport is helyet kapott Atlanta sakktábláján. Az egyik a Falka, a helyi alakváltók alkotta réteg, amit a veszélyesen jóképű Curran, azaz az Alakváltók Ura vezet. A másik pedig a Halottidézők, más néven az Emberek, akik vámpírokat (nem a szexi, csábító ragadozó fajtát, hanem a tudatlan, érzelemmentes gyilkológép fajtát ) irányítanak mindenféle magánakciójuk elvégzéséhez. Mindez jó kis hatalmi harcokat, árulásokat, konfliktusokat szül majd a sorozat folyamán, ahogy egyre mélyebbre süllyedünk Kate-tel együtt a világban illetve, ahogy egyre fontosabb pozíciót tölt majd be ő is a sakktáblán.

Szóval adott egy fantasztikus világfelépítés, de mi kell még? Hát egy jó főszereplő! Kate Daniels, harcos, zsoldos, mágiahasználó, szökevény. Kate múltjáról nem sok mindent árul el ebben a részben, de érezhető, hogy csak a jéghegy csúcsát súroljuk, és az olvasó bőven gyárthat teóriákat arról, hogy ki vagy mi elől bujkál és miért, amíg kijön a következő rész. Már itt is imádtam Kate humorát, ami egyébként később még jobban sziporkázik, azt, hogy akkor is képes beszólni az ellenfelének, ha közben remeg, mint a kocsonya. Amit biztosan nem lehet mondani róla az az, hogy gyáva. Az utolsó leheletéig is küzd, hogy a városa és az emberek biztonságban legyenek, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy leleplezi magát. Nem tökéletes, bőven van még hová fejlődnie (fog is), de ő az a hősnő, aki egyértelműen helyt tud állni egyedül is, de nem túl büszke segítséget kérni/elfogadni. Emellett pedig nem egy érzelemmentes robot, rengeteget törődik másokkal, hűséges a végletekig, de szerencsére nem az az idegesítően tipikus „szuperhős” figura. Nem áll távol tőle, hogy egy életre megszabaduljon ellenségeitől, ha tud. Említettem már, hogy van egy mágikus kardja? Amit Gyilkosnak hívnak?

Ezek után mi tehetné még jobbá a könyvet? A lendületes történetvezetés. Szokásos nyomozós történettel kezdünk, ami engem ritkán szokott érdekelni. A Magic Bites viszont valahogy mégis képes volt belém mélyeszteni a karmait, úgy hogy lényegében semmiről nem is tudunk semmit, amikor belecsöppenünk a történetbe. Aztán a sima nyomozós szálat kicsit felpaprikázza a mágikus adalék, ami a könyv végén egy epikus összecsapással zárul.

A hab a tortán pedig a számos nagyszerű mellékszereplő, akikkel találkozunk és akiket nem felejtünk, mert mindegyikőjük valamilyen emlékezetes belépővel mutatkozik be. Néhány alakváltót is megismerhetünk, lovagot, zsoldost és halottidézőt is, akik mind visszatérő szereplői lesznek majd a sorozatnak, szerencsére, merthogy ők is bőven hozzáadnak a humorhoz és a rejtélyhez is.

A legfontosabb ilyen szereplő az Alakváltók Ura, Curran. Currannek is viszonylag kis szerepe van még itt, de annál üdítőbb. Már most látszik, hogy ezek ketten egy felejthetetlen párost alkotnak majd, legyen az baráti, üzleti vagy szerelmi kötelék. Mellettük biztosan nem fogunk unatkozni. Curranról ódákat tudnék zengeni, de mivel itt még nem ismerjük annyira megpróbálom visszafogni magam. Azt azonban megtudjuk, hogy az ő múltja sem volt egy leányálom, és hogy vért izzadva, veszteségek árán jutott oda, ahol most tart és egyáltalán nem meglepő, hogy ő a Déli alakváltó falkának az ura. Tekintélyt parancsoló, vasököllel uralkodik, amikor kell, könyörületes, amikor teheti, a falka és minden tagjának sorsát a szívén viseli és emellett még a humora is nagyszerű. De bízz bennem, nagyon nem szeretnél az ellensége lenni. Ő lesz az, aki majd később az izgalmas, mindent legyőző szerelmi szálat hozza magával, ám arra még várni kell. A Magic Bites-ban még nem igazán beszélhetünk szerelmi szálról, de a szikra már megjelenik itt is.

Röviden a Magic Bites egy olyan Urban Fantasy, ami kevésbé fókuszál a romantikára, és inkább az akciót és a feszültséget helyezi előtérbe. Ha egy olyan sorozatot keresel, amelyben egy vagány, nagyszájú, rejtélyekbe burkolózó hősnő veszi fel a harcot a halálosan veszélyes mágikus lényekkel szemben, ahol a mágia és a technológia folyamatos háborút vív egymással, ahol sosem tudhatod kiből lesz ellenség, és kiből barát, és ahol a helyzet mindig reménytelen, de nem súlyos, akkor ez a könyv az, amit keresel.

20 hozzászólás

Népszerű idézetek

Tufuka>!

– Cicc, cicc, gyere ide, cicuska! […]
– Cicc, cicc? – szólalt meg egy férfihang. […]
– Jobb nem jutott eszembe – feleltem. – Kissé felkészületlen vagyok. Ígérem, legközelebb hozok tejfölt és macskamentát. […]
– Mégis milyen nő az, aki „cicc, cicc”-cel hívogatja az Alakváltók Urát? – kérdezte.
– Olyan, aki megéri a pénzét – motyogtam a nyilvánvaló választ.

71-73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
2 hozzászólás
otaksa>!

A salátámat böködtem, majd amikor felnéztem, láttam, hogy Crest a hátam mögé néz.
– Valami baj van?
– Az a férfi le nem veszi rólad a szemét – felelte. – És ez már túlmegy a jó ízlés határán! Azt hiszem, megyek, és megkérdezem, mi a gond.
Megfordultam, és két asztallal odébb ismerős arcot pillantottam meg. Félig megfordult ültében, hogy jobban rálásson az asztalunkra. Curran volt az.
De miért bámul engem?
Egy fekete koktélruhát viselő, döbbenetesen szép ázsiai nő ült az asztal másik oldalán. A nő idegesnek tűnt, karcsú ujjaival a szalvéta sarkát morzsolgatta. Olyan riadt pillantást vetett rám, akár egy gazella az itatónál, majd gyorsan elkapta a tekintetét. Úgy tűnt, Currant teljesen hidegen hagyja.
Amikor találkozott a pillantásunk, Curran elvigyorodott.
– Nem tartom jó ötletnek – mondtam.
– Csak nem az exed az?
– Isten őrizz! Pusztán munka kapcsán ismerem.
Odaintettem magamhoz a pincért.
– Igen, hölgyem?
Curran felé bólintottam.
– Látja ott azt a rövid hajú férfit azzal a gyönyörű nővel?
– Igen, hölgyem.
– Odavinne neki egy csésze tejet, és átadná neki jókívánságaimat?
A pincér rezzenéstelen arccal vette tudomásul a kérést.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

Felálltam és indulni készültem, de aztán megtorpantam.
– Még valami, Felség! Szeretnék egy nevet, amit megemlíthetek a jelentésemben, de valami rövidet, mert a Déli Alakváltók Seregének Ura kissé hosszú lenne. Hogyan szólíthatlak?
– Őfelségének.
A szememet forgattam.
Megvonta a vállát.
– Szerintem elég rövid.
Nehéz éjszakának néztem elébe, és nem úgy tűnt, hogy egyhamar vége lesz. Átmásztam a romhalmazon. Jimnek nyoma sem volt.
Valami megérintette a vállamat. Megfordultam, és Őfelsége állt ott, alig pár centire tőlem.
– Curran – mondta, mintha valami kegyben részesítene. – Hívj Currannek!

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

– Mi történt az alfa-farkassal?
– Támadt egy kis nézeteltérése a legókkal.
– A legókkal? – ismételtem meg. Kínaiul hangzott az egész. Egy mitológiai alak sem jutott eszembe ezzel a névvel. Vagy ezek valami szigetlakók?
– Az alagsorba ment le, a mosógépekhez, kezében egy kosár szennyessel, amikor rálépett a gyerekei által szanaszét hagyott legókra, és leesett a lépcsőn. Két bordáját törte el. Két hétig szolgálaton kívül lesz. – Curran megrázta a fejét. – Remekül időzített. Ha nem lenne szükségem rá, már rég kitekertem volna a nyakát!

192-193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

Az oltalmazó hangosan beszívta a levegőt, majd megszólalt.
– Tudja egyáltalán, mivel jár egy nyomozás?
– Naná! Addig kell a gyanúsított nyakára járni, amíg meg nem unja, és el nem akar tenni láb alól.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
Tufuka>!

– A fenébe! – hördült fel Curran. – Nem tudtam, hogy álarcosbálba vagyunk hivatalosak.
Hangja megtörte a varázslatot. Összecsaptam a kezem.
– A fenébe, én is elhozhattam volna a francia parasztlány jelmezemet!

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
7 hozzászólás
Tufuka>!

– Mekkora fájdalmat érez egy egytől tízig terjedő skálán? – kérdezte a vállamat tapogatva.
Elfintorodtam.
– Ötöst mondanék.
A szemét forgatta.
– Szentséges ég, még egy nehéz eset!

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Doolittle · Kate Daniels
Tufuka>!

Megint megcsörrent a telefon.
Felmordultam, és ismét kicsörtettem a nappaliba vizesen.
– Mi van?
– Valami elmebeteg hívott ma reggel – morogta Jim.
– Bocsáss meg, ha esetleg megzavartam a szépségedet elősegítő relaxációs szeánszodat! – hördültem fel.
– Mégis mi a francért kerestél?
– Szeretném, ha nyitva tartanád a szemed, és beszámolnál nekem a Falkában történt gyilkosságokról: helyszín, idő, és a többi.
– Tudod, hogy ezek szigorúan bizalmas információk. Mégis mit képzelsz, ki vagy te?
– Én vagyok az egyetlen, akit érdekel ez az ügy! Nézz ki az ablakon! Talán úgy tűnik, mintha tolonganának az emberek azért, hogy megmentsék a ti szőrös seggeteket?
Lecsaptam a telefont, és visszamentem zuhanyozni.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jim Shrapshire · Kate Daniels
Tufuka>!

– Elég legyen! – hördült fel Mahon, mire mindketten elhallgattunk. – Úgy viselkedtek, mint a gyerekek. Curran, te még nem meditáltál, pedig szükséged lenne rá. Kate, neked pedig ott a szobádban a bokszzsák. Használd!
– És miért nem én meditálok, míg Curran használja a zsákot? – motyogtam kifelé menet.
– Azért, mert Curran tönkreteszi őket – jött a válasz.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
Tufuka>!

– Miért lépett le?
– Nem bírom, ha basáskodnak fölöttem. […]
– De jelenleg a Rendnek dolgozik – közölte Ted.
– Igen.
– És milyen érzés?
– Nos, doktor úr, kicsit fáj és viszket is.
Nem díjazta a viccet.

100-101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels

A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Charlaine Harris: Vérszag
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért
Nalini Singh: Angyaltánc
Darynda Jones: Második sírhant
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég
Amanda Stevens: Örök kísértés
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak