Magic ​Bites – Pusztító mágia (Kate Daniels 1.) 242 csillagozás

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

Eredeti mű: Ilona Andrews: Magic Bites

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455044 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455006 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Curran Lennart · Kate Daniels · Derek Gaunt · Jim Shrapshire · Dr. Doolittle · Ghastek


Kedvencelte 54

Most olvassa 2

Várólistára tette 195

Kívánságlistára tette 180

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Egy csillag levonás jár a szörnyű borító és a nem túl jó fordítás miatt.
Aki angolul olvasta a könyvet, és vagyunk itt egypáran, az tudja, hogy elég igényes a nyelvezete és nekem időnként igencsak kellett szótáraznom. Az író házaspár irodalom szakot végzett, tehát tudnak szépen fogalmazni, ráadásul nem voltak restek utánanézni a mitológiai részeknek. A fordító ugyanúgy nehezen lendült bele a regénybe, mint én annak idején, csak én a magam szórakoztatására olvastam és nem zsebeltem be érte semmit. (Esküszöm a rajongók összeszedettebb munkával álltak elő) A könyv nehezen indul, a fordító valahogy neheze találja a szavakat és kicsit pongyola lett, de a közepére már egész élvezhetővé váltak a leírások.
Kate – női terminátor, szuperharcos stb. – Tudom, hogy sokan fanyalognak most Kate jellemén, de ahogy haladunk előre, az író a szánkba rágja, hogy neki muszáj ilyennek lennie. Kate ugyanis bujkál, az élete a tét. Nem köt barátságokat, mert a nevelőapja az agyába véste, hogy a kötődés gyengévé teszi. Ettől függetlenül Kate majd megszeg egy csomó maga állította szabályt. Lesznek barátai, sőt Currannel egy egész vicces kis macska-egér játékot játszanak. Érdemes folytatni a sorozatot. Sajnos angolul nem tudók kénytelenek a KMK-ra várni. Ők meg remélem igyekeznek a kiadással.

13 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Tetszenek az írópáros egyedi mágiával átitatott és különleges fantasy-világban játszódó történetei – ez pedig egy jól sikerült nyitánya a sorozatnak.
Kate igazi tökös, belevaló főhősnő, a sztori izgalmas és szórakoztató is egyben – remélem a színvonal hasonló marad a további részekre is (amit magyar megjelenés hiányában angolul leszek kénytelen folytatni).

9 hozzászólás
>!
perpetua P
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Pontosan erre vágytam most. :) Imádom az ilyen fantasy világokat és már elég rég olvastam ilyet (na jó ősszel a Vasdruida krónikákat, de mégis csak jobban szeretem a női szemszögben íródottakat :D ).
Igazából mindent szerettem. Tetszik a hősnő, erős, kitartó, makacs és egy kis titokzatosság is körbelengi, hogy az olvasók kíváncsiságát is feltüzelje. Sok-sok érdekes teremtményt, akik elég alapanyagot adhatnak még számos könyvnek. Akad már most potenciális pasi, akivel később hosszabb-rövidebb románc is szóba jöhet (én mindig szurkolok ;) ). Végül egy nagyon izgi nyomozás is kísérte a hősnőt. 5 csillagot még nem kaphat, mert itt még hozzá kellett szoknunk a világhoz, de nem sokon múlt, ez tényleg remek sorozat lesz. :)
Mostanában nagy kedvenceim a new adult könyvek is, de egy ilyen történet elolvasásakor újra és újra rájövök, hogy az ilyen fantasy regények az én kedvenceim, ez a legjobb műfaj. :)

32 hozzászólás
>!
ncsn87
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Annyira, de annyira jólesett ez most nekem. Hiányzott végre egy jó kis fantasy. Kedvenc gyanús sorozat lesz, érzem. ^^
Picit tényleg Anita Blaket jutatta az eszembe még a kezdeti időkből, aminek kifejezetten örültem. Izgalmas volt, nem unatkoztam.
A fordítás is szerintem jól sikerült. Egyedül a Gyilkos szó zavart, de üsse kavics.
Döcögősen indult kicsit, de számomra ez teljesen normális, hiszen egy új világot ismerünk meg, szépen kell adagolni, hogy meglegyen a kellő izgalom a későbbiekhez. Én szeretem, ha több rész kell ahhoz, hogy megismerjek egy adott világot.
Kate egy talpraesett, nem hisztis csaj. Igazi, vérbeli fantasy főhősnő. Megoldásokon agyal, nem rinyál. Derek nagyon cuki, de csak az anyai ösztönök törnek elő belőlem miatta. :D Currant meg IMÁDOM!!!! ♥ Ő már teljesen más ösztönöket vált ki belőlem… khmmm… :D Ennyi, elvesztem! A gyengéim az alakváltók, főleg, ha ennyire férfiasak, dögösek. *.* Szeretem a civodásukat Kate-el. Annyit nevetek rajtuk! :D Igazán összeillenek! ^^ Szóval Currannak drukkolok már most a szerelmi szál terén! Mert Crest… Idegesít és beverném a képét! :D Remélem vele nem szűri össze a levet Kate, mert különben nagyot csalódok! :P
Egy dolog borított ki nagyon és undorított spoiler… Már a tudat is, hogy ezt emberek művelik… Néha hánynom kellett komolyan. :S
Szóval alig várom a folytatást!!! ^^ @Könyvmolyképző, örülök, hogy ebbe a sorozatba belekezdtetek. Remélem hamar olvashatjuk a többi részét is! :)

4 hozzászólás
>!
Navi P
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Kellemes csalódás volt a könyv. Kicsit féltem tőle, hogy valami tucatsztorit kapok, de szerencsére nem. Érdekes történet volt egy olyan világból, amit átitat a mágia, s folyamatosan átveszi a modern vívmányok helyét. Alakváltók, vámpírok, nekromanták, emberek, varázslók, mitikus lények. Kate szimpatikus csaj volt, erős, határozott, engem nem zavart a keménysége. Szerintem fog még meglepetést okozni. kíváncsi vagyok az apja történetére, hogy mi van a vérében. Crestet sajnáltam, a tipikus rosszkor volt rossz helyen.
Az alakváltókat nagyon bírtam. Mahon olyan, mint a bölcs nagypapa, Derek a vagány srác, nagyon aranyos volt, mellesleg. Currant még nem tudom, hova rakjam. Erős, határozott vezető, van humorérzéke és olyan kisugárzása … Benne még sok van, remélem, ez a későbbiekben még megmutatkozik. Az upir új volt.
Érdeklődve várom a további részeket :) Remélem, magyarul :)

14 hozzászólás
>!
andie88_Sentellion
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Most jöttem rá, hogy milyen átkozottul nehéz úgy írni egy sorozat első részéről, hogy valójában már a kilencedikre várok. Ráadásul az egyetlen olyan sorozatról beszélünk, ami az eddigi nyolc része alatt egyszer sem okozott csalódást, és kivétel nélkül mindig megugrotta a magának emelt mércét. Ez az oka a „csak” 4 pontos értékelésnek, mert kezdő kötet, és bőven túlszárnyalja ezt majd még a többi rész (mert ez az írópáros képtelen hibázni ennél a sorozatnál). Nekem ez a könyv (sorozat) angolul is, magyarul is hatalmas szerelem. Jó ideje próbáltam már elérni, hogy végre itthon is megjelenjen. A Kate Daniels szerintem manapság az egyik legeredetibb, legösszetettebb, legfantasztikusabb UF sorozatok közé tartozik.

Ritka alkalmak egyike volt ez, amikor anno 2013 nyarán már az első rész közepénél tudtam, hogy új kedvencet avatok. Szóval most egy több, mint 2 éves élményt próbálok átadni nektek, úgy, hogy ne spoilerezzek semmit, és lehetőleg minden UF rajongót meggyőzzek arról, hogy a Kate Daniels sorozat nekik K.Ö.T.E.L.E.Z.Ő. Csak semmi nyomás. Reméljük nem kell bevetnem a Jedi erőm…

Szóval mit is nyújt a Magic Bites? Tökös főhősnő, pipa. Fordulatos történetvezetés, pipa. Lebilincselő világ, pipa. Mivel egy 10 részes sorozat kezdőkötetéről beszélünk, várható, hogy leginkább az alapok lefektetésére, a világ működésének, a szabályainak megismertetésére és a főszereplő bemutatására koncentrál, miközben igyekszik elindítani azokat a történetszálakat, amik a következő részekben bontakoznak majd ki igazán (pl. szerelmi szál, Kate múltja és családfája, stb.). Ennek ellenére az írópáros mégsem esett a tipikus kezdőkötet hibájába, és egy olyan regényt sikerült megírniuk, ami könnyedén szerez a sorozatnak új rajongókat.

Az első említésre méltó dolog a rendkívül eredeti világfelépítés. Hébe-hóba találok olyan sorozatot, ahol igazán egyedi, vagy csak nagyon ritkán felépített világba csöppenek, a Kate Danels pedig pont ilyen. A sorozat a nem túl távoli jövőben játszódik, Atlantában. Ebben a világban, a mágia és a technológia egyszerre nem lehet jelen. A világot random időközönként úgynevezett mágiahullámok sújtják, amikor is minden technológia használhatatlanná válik. A túléléshez tudnunk kell, mikor használjunk autót és mikor pattanjunk ló( vagy szamár)hátra, hogy időben odaérjünk a találkozónkra. Ezt viszont lehetetlen kiszámítani, így életbe lép a „Számíts mindig a legrosszabbra és hozd ki belőle a legjobbat.” íratlan törvény. A kiszámíthatatlan mágiahullámoknak köszönhetően, nem használnak többé repülőgépeket sem. Tulajdonképpen olyan, mintha a modern korból hirtelen átlépnénk a középkorba, majd vissza. Az első mágiahullámok rendkívül erősek voltak és évekig tartottak, ami alatt különféle mágikus lények jelentek meg a világunkban. Az ők, és a mágiahasználók rendbe tartására különféle bűnüldöző szervezetek jöttek létre. A Három nagy szervezet: az Irgalmas Lovagrend, a Paranormális Tevékenységek Elhárító Egység, a Katonai Természetfeletti Elhárító egység. Emellett ott van még a Zsoldosok Szövetsége, akiket bárki felbérelhet jó pénzért a mágikus problémájára, ha a zsaruk nem tudnak vagy nem akarnak vele foglalkozni. Ide tartozik Kate is. A hivatalos rendfenntartók mellett két másik nagy, természetfeletti csoport is helyet kapott Atlanta sakktábláján. Az egyik a Falka, a helyi alakváltók alkotta réteg, amit a veszélyesen jóképű Curran, azaz az Alakváltók Ura vezet. A másik pedig a Halottidézők, más néven az Emberek, akik vámpírokat (nem a szexi, csábító ragadozó fajtát, hanem a tudatlan, érzelemmentes gyilkológép fajtát ) irányítanak mindenféle magánakciójuk elvégzéséhez. Mindez jó kis hatalmi harcokat, árulásokat, konfliktusokat szül majd a sorozat folyamán, ahogy egyre mélyebbre süllyedünk Kate-tel együtt a világban illetve, ahogy egyre fontosabb pozíciót tölt majd be ő is a sakktáblán.

Szóval adott egy fantasztikus világfelépítés, de mi kell még? Hát egy jó főszereplő! Kate Daniels, harcos, zsoldos, mágiahasználó, szökevény. Kate múltjáról nem sok mindent árul el ebben a részben, de érezhető, hogy csak a jéghegy csúcsát súroljuk, és az olvasó bőven gyárthat teóriákat arról, hogy ki vagy mi elől bujkál és miért, amíg kijön a következő rész. Már itt is imádtam Kate humorát, ami egyébként később még jobban sziporkázik, azt, hogy akkor is képes beszólni az ellenfelének, ha közben remeg, mint a kocsonya. Amit biztosan nem lehet mondani róla az az, hogy gyáva. Az utolsó leheletéig is küzd, hogy a városa és az emberek biztonságban legyenek, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy leleplezi magát. Nem tökéletes, bőven van még hová fejlődnie (fog is), de ő az a hősnő, aki egyértelműen helyt tud állni egyedül is, de nem túl büszke segítséget kérni/elfogadni. Emellett pedig nem egy érzelemmentes robot, rengeteget törődik másokkal, hűséges a végletekig, de szerencsére nem az az idegesítően tipikus „szuperhős” figura. Nem áll távol tőle, hogy egy életre megszabaduljon ellenségeitől, ha tud. Említettem már, hogy van egy mágikus kardja? Amit Gyilkosnak hívnak?

Ezek után mi tehetné még jobbá a könyvet? A lendületes történetvezetés. Szokásos nyomozós történettel kezdünk, ami engem ritkán szokott érdekelni. A Magic Bites viszont valahogy mégis képes volt belém mélyeszteni a karmait, úgy hogy lényegében semmiről nem is tudunk semmit, amikor belecsöppenünk a történetbe. Aztán a sima nyomozós szálat kicsit felpaprikázza a mágikus adalék, ami a könyv végén egy epikus összecsapással zárul.

A hab a tortán pedig a számos nagyszerű mellékszereplő, akikkel találkozunk és akiket nem felejtünk, mert mindegyikőjük valamilyen emlékezetes belépővel mutatkozik be. Néhány alakváltót is megismerhetünk, lovagot, zsoldost és halottidézőt is, akik mind visszatérő szereplői lesznek majd a sorozatnak, szerencsére, merthogy ők is bőven hozzáadnak a humorhoz és a rejtélyhez is.

A legfontosabb ilyen szereplő az Alakváltók Ura, Curran. Currannek is viszonylag kis szerepe van még itt, de annál üdítőbb. Már most látszik, hogy ezek ketten egy felejthetetlen párost alkotnak majd, legyen az baráti, üzleti vagy szerelmi kötelék. Mellettük biztosan nem fogunk unatkozni. Curranról ódákat tudnék zengeni, de mivel itt még nem ismerjük annyira megpróbálom visszafogni magam. Azt azonban megtudjuk, hogy az ő múltja sem volt egy leányálom, és hogy vért izzadva, veszteségek árán jutott oda, ahol most tart és egyáltalán nem meglepő, hogy ő a Déli alakváltó falkának az ura. Tekintélyt parancsoló, vasököllel uralkodik, amikor kell, könyörületes, amikor teheti, a falka és minden tagjának sorsát a szívén viseli és emellett még a humora is nagyszerű. De bízz bennem, nagyon nem szeretnél az ellensége lenni. Ő lesz az, aki majd később az izgalmas, mindent legyőző szerelmi szálat hozza magával, ám arra még várni kell. A Magic Bites-ban még nem igazán beszélhetünk szerelmi szálról, de a szikra már megjelenik itt is.

Röviden a Magic Bites egy olyan Urban Fantasy, ami kevésbé fókuszál a romantikára, és inkább az akciót és a feszültséget helyezi előtérbe. Ha egy olyan sorozatot keresel, amelyben egy vagány, nagyszájú, rejtélyekbe burkolózó hősnő veszi fel a harcot a halálosan veszélyes mágikus lényekkel szemben, ahol a mágia és a technológia folyamatos háborút vív egymással, ahol sosem tudhatod kiből lesz ellenség, és kiből barát, és ahol a helyzet mindig reménytelen, de nem súlyos, akkor ez a könyv az, amit keresel.

20 hozzászólás
>!
Lanore P
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Hát… Kate és én nem lettünk jóban. Talán annak köszönhető, hogy mint Sötét örvény kötet főszereplő, többet vártam tőle, de az is benne van, hogy nem bírtam a csaj stílusát, sem a humorát, sem azt, hogy a sok hasonló könyv között nem tudott már újat mutatni a története. Mivel ez egy hosszadalmas sorozat bevezető része, később valószínűleg felpörögnek majd a dolgok, de én úgy gondolom, hogy az első kötetnek kell annyira jónak lennie, hogy megfogja az embert, érdekelje a folytatás – ezt most nálam nem sikerült elérni, tulajdonképpen a szűk lényeg annyi, hogy egy harcos amazon „zsoldos” csajszi küzd egy nagy adag misztikus lény ellen. Curran megjelenésével kezdett izgalmasabbá válni a dolog, de ez sem volt elég ahhoz, hogy ne unjam el magam olvasás közben, elkalandozott a figyelmem. Egyelőre nem gondolom, hogy folytatni fogom :(

6 hozzászólás
>!
deen
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Érdekes könyv volt. Bevezetésnek kellően felkeltette az érdeklődésemet, bár még fejlődhet a történet. Az elején egy kicsit döcögött a cselekmény. Bár azt kellett volna éreznem, hogy Kate egy minden szempontból kemény és mágiával jól kibélelt zsoldos, ez a könyv elejéből nagyon nem érzékelhető. Ez lehet, hogy a fordítás hibája, vagy csak egyszerűen hiányoztak a tettek, hogy ez kiderüljön, nem tudom. Mindenesetre a közepétől már körömrágósan izgalmas volt és a hajsza gyilkos után egyre feszültebb. És még ízelítőt is kaptunk abból, hogy mit tud Kate, bár az élete, múltja, hogy ki ő, és hogy ténylegesen mennyire erős továbbra is ködbe vész, csak néhány utalást kaptunk arra, hogy bizony ő nem egy átlagos ember. Mágia és alakváltók, vámpírok és halottidézők világából is kaptunk némi információt, de korántsem eleget. A történet végére viszont tényleg jött az érzés, hogy ez az, lesz ez még jobb is később, ez csak a kezdet. Bár az elején még voltak kétségeim, a történet végére ez teljesen elmúlt, sőt totálisan fellelkesedtem és szeretném olvasni a következő részt. A férfi szereplői oldal elég ütős Curran-nal az Alakváltók Urával az élen, és Derek is gyanúsan jó karakter lesz a majd a továbbiakban. Szóval van jó sok lehetőség ebben a könyvben, remélem hamar kiadják a folytatást magyarul.

>!
Evika82 P
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Nagyon ígéretes kezdés.
Úgy érzem jó lesz ez.
Még nem szippantott be teljesen a könyv világa, de nem tartok attól, hogy ez így is marad, mert érdekes volt ez a kezdő kötet. Nagyon sok benne a potenciál. Kate ígéretes, különleges hősnőnek tűnik. :)

3 hozzászólás
>!
szilvamag
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Az elejét kissé lassúnak és problémásnak éreztem, de miután beindult és én is rákaptam az ízére nem volt megállás. Élvezettel olvastam, szinte faltam a sorokat, szóval jó könyv volt, nagyon tetszett, mindenképp folytatni fogom.

31 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Tufuka

– Cicc, cicc, gyere ide, cicuska! (…)
– Cicc, cicc? – szólalt meg egy férfihang. (…)
– Jobb nem jutott eszembe – feleltem. – Kissé felkészületlen vagyok. Ígérem, legközelebb hozok tejfölt és macskamentát. (…)
– Mégis milyen nő az, aki „cicc, cicc”-cel hívogatja az Alakváltók Urát? – kérdezte.
– Olyan, aki megéri a pénzét – motyogtam a nyilvánvaló választ.

71-73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
2 hozzászólás
>!
otaksa

A salátámat böködtem, majd amikor felnéztem, láttam, hogy Crest a hátam mögé néz.
– Valami baj van?
– Az a férfi le nem veszi rólad a szemét – felelte. – És ez már túlmegy a jó ízlés határán! Azt hiszem, megyek, és megkérdezem, mi a gond.
Megfordultam, és két asztallal odébb ismerős arcot pillantottam meg. Félig megfordult ültében, hogy jobban rálásson az asztalunkra. Curran volt az.
De miért bámul engem?
Egy fekete koktélruhát viselő, döbbenetesen szép ázsiai nő ült az asztal másik oldalán. A nő idegesnek tűnt, karcsú ujjaival a szalvéta sarkát morzsolgatta. Olyan riadt pillantást vetett rám, akár egy gazella az itatónál, majd gyorsan elkapta a tekintetét. Úgy tűnt, Currant teljesen hidegen hagyja.
Amikor találkozott a pillantásunk, Curran elvigyorodott.
– Nem tartom jó ötletnek – mondtam.
– Csak nem az exed az?
– Isten őrizz! Pusztán munka kapcsán ismerem.
Odaintettem magamhoz a pincért.
– Igen, hölgyem?
Curran felé bólintottam.
– Látja ott azt a rövid hajú férfit azzal a gyönyörű nővel?
– Igen, hölgyem.
– Odavinne neki egy csésze tejet, és átadná neki jókívánságaimat?
A pincér rezzenéstelen arccal vette tudomásul a kérést.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Tufuka

Az oltalmazó hangosan beszívta a levegőt, majd megszólalt.
– Tudja egyáltalán, mivel jár egy nyomozás?
– Naná! Addig kell a gyanúsított nyakára járni, amíg meg nem unja, és el nem akar tenni láb alól.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
>!
Tufuka

– Mi történt az alfa-farkassal?
– Támadt egy kis nézeteltérése a legókkal.
– A legókkal? – ismételtem meg. Kínaiul hangzott az egész. Egy mitológiai alak sem jutott eszembe ezzel a névvel. Vagy ezek valami szigetlakók?
– Az alagsorba ment le, a mosógépekhez, kezében egy kosár szennyessel, amikor rálépett a gyerekei által szanaszét hagyott legókra, és leesett a lépcsőn. Két bordáját törte el. Két hétig szolgálaton kívül lesz. – Curran megrázta a fejét. – Remekül időzített. Ha nem lenne szükségem rá, már rég kitekertem volna a nyakát!

192-193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Tufuka

Felálltam és indulni készültem, de aztán megtorpantam.
– Még valami, Felség! Szeretnék egy nevet, amit megemlíthetek a jelentésemben, de valami rövidet, mert a Déli Alakváltók Seregének Ura kissé hosszú lenne. Hogyan szólíthatlak?
– Őfelségének.
A szememet forgattam.
Megvonta a vállát.
– Szerintem elég rövid.
Nehéz éjszakának néztem elébe, és nem úgy tűnt, hogy egyhamar vége lesz. Átmásztam a romhalmazon. Jimnek nyoma sem volt.
Valami megérintette a vállamat. Megfordultam, és Őfelsége állt ott, alig pár centire tőlem.
– Curran – mondta, mintha valami kegyben részesítene. – Hívj Currannek!

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
>!
Tufuka

Megint megcsörrent a telefon.
Felmordultam, és ismét kicsörtettem a nappaliba vizesen.
– Mi van?
– Valami elmebeteg hívott ma reggel – morogta Jim.
– Bocsáss meg, ha esetleg megzavartam a szépségedet elősegítő relaxációs szeánszodat! – hördültem fel.
– Mégis mi a francért kerestél?
– Szeretném, ha nyitva tartanád a szemed, és beszámolnál nekem a Falkában történt gyilkosságokról: helyszín, idő, és a többi.
– Tudod, hogy ezek szigorúan bizalmas információk. Mégis mit képzelsz, ki vagy te?
– Én vagyok az egyetlen, akit érdekel ez az ügy! Nézz ki az ablakon! Talán úgy tűnik, mintha tolonganának az emberek azért, hogy megmentsék a ti szőrös seggeteket?
Lecsaptam a telefont, és visszamentem zuhanyozni.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jim Shrapshire · Kate Daniels
>!
Tufuka

– A fenébe! – hördült fel Curran. – Nem tudtam, hogy álarcosbálba vagyunk hivatalosak.
Hangja megtörte a varázslatot. Összecsaptam a kezem.
– A fenébe, én is elhozhattam volna a francia parasztlány jelmezemet!

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels
7 hozzászólás
>!
Tufuka

– Mekkora fájdalmat érez egy egytől tízig terjedő skálán? – kérdezte a vállamat tapogatva.
Elfintorodtam.
– Ötöst mondanék.
A szemét forgatta.
– Szentséges ég, még egy nehéz eset!

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Doolittle · Kate Daniels
>!
Tufuka

– Miért lépett le?
– Nem bírom, ha basáskodnak fölöttem. (…)
– De jelenleg a Rendnek dolgozik – közölte Ted.
– Igen.
– És milyen érzés?
– Nos, doktor úr, kicsit fáj és viszket is.
Nem díjazta a viccet.

100-101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Daniels
>!
Tufuka

– Elég legyen! – hördült fel Mahon, mire mindketten elhallgattunk. – Úgy viselkedtek, mint a gyerekek. Curran, te még nem meditáltál, pedig szükséged lenne rá. Kate, neked pedig ott a szobádban a bokszzsák. Használd!
– És miért nem én meditálok, míg Curran használja a zsákot? – motyogtam kifelé menet.
– Azért, mert Curran tönkreteszi őket – jött a válasz.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Curran Lennart · Kate Daniels

A sorozat következő kötete

Kate Daniels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Charlaine Harris: Holtak klubja
Nalini Singh: Angyalárny
Amanda Stevens: Örök kísértés
Darynda Jones: Harmadik sírhant
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Max Gladstone: Nagyrészt halott