Fate's ​Edge (The Edge 3.) 49 csillagozás

Ilona Andrews: Fate's Edge

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Audrey Callahan left behind her life in the Edge, and she's determined to stay on the straight and narrow. But when her brother gets into hot water, the former thief takes on one last heist and finds herself matching wits with a jack of all trades…

Kaldar Mar-a gambler, lawyer, thief, and spy-expects his latest assignment tracking down a stolen item to be a piece of cake, until Audrey shows up. But when the item falls into the hands of a lethal criminal, Kaldar realizes that in order to finish the job, he's going to need Audrey's help…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ace, New York, 2011
372 oldal · ISBN: 0441020860

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Declan Camarine · Rose Drayton · George Drayton / George Camarine · William Sandine · Jack Drayton / Jack Camarine · Cerise Mar · Gaston Mar · Audrey Callahan · Kaldar Mar

Helyszínek népszerűség szerint

Florida, USA


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Jó újra elővenni ezt a sorozatot, ráadásul anno a negyedik részt nem sikerült megszereznem, így az most nekem is új lesz. Andrewséknak annyira jól megy az őrült rokonok gyártása, Marékkal is nagyot alkottak, és most Cerise unokatestvére, Kaldar jut főszerephez. A fickó egy jóképű csirkefogó, rengeteg álcával, bárkit átver vagy meglop, de a szeretteiért mindent megtesz. A Tükör ügynökeként akcióba indul, és már későn veszi észre, hogy Jack és George elbújtak az utazó eszközön. Így a fiúk is a kaland sűrüjében találják magukat, és igencsak életveszélyes helyzetekbe kerülnek a Pók őrült unokahúga jóvoltából. A női főszereplőnk egy rendkívüli tolvaj, aki nem dől be Kaldar trükkjeinek, így a pasinak igencsak meg kell küzdenie a lány kegyeiért. De ketten együtt jó kis párost alkotnak. Mellesleg Audrey házi kedvence egy fura, de cuki mosómedve, aki mindenhová követi.
Szégyen, hogy ez a rész nem került magyar kiadásra.

1 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Világok peremén 3

Ez is nagyon jó rész volt, imádtam minden sorát. Nem is értem, miért kaszálták 2 rész után ezt a sorozatot, mert igazán eredet, sokféle fantasztikus helyszínnel, és érdekes paranormális tehetségekkel. Arról nem is beszélve, hogy minden részben 1-1 új pár talál egymásra, ami miatt minden rész önállóan is megállja a helyét és csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, nincs függő vér.

Ebben a részben, Audrey a mestertolvaj és Kaldar a csaló szélhámosból lett titkos ügynök talált egymásra sok küzdelem árán bizalmatlanság és az ellenség ármányainak legyőzése után.
Audrey hátrahagyva „kedves” családját megpróbál új életet kezdeni a mágiamentes Töredékben, mint magánnyomozó és rendkívüli tehetséggel végzi a dolgát.
De pár évvel később megjelenik az apja és még egy utolsó munkára kéri lánya segítségét, hogy drogos bátyja sokadik rehabilitációját ki tudja fizetni.
A legsötétebb világuralomra törő ellenség számára kell ellopni egy veszélyes cuccot, ami aztán borzasztó lavinát indít el, ami halálos veszélybe sodorja a családon kívül a lányt is.
Kaldar a jódiúk csapatában játszó Tükör ügynök is azt a feladatot kapja, hogy visszaszerezze a cuccot és nyomozása során eljut a lányhoz, és rájön, hogy szüksége van a lány segítségére, amit meg is kap, mert Audrey felelősnek érzi magát a dolgokban.
Rengeteg életveszélyes kalandon mennek keresztül útjuk során, közben olthatatlan vonzalom alakul ki közöttük. Hiába küzdenek ellene, végül legyőzve saját démonaikat, sok életveszélyes kaland után végleg egymásra találnak.
A mellékszereplők is nagyon aranyosak voltak, Kaldar kamasz unokaöccsei potyautasként csatlakozik Kaldarhoz és nagy segítséget nyújtanak útjuk során. Sok vicces jelenet is volt a könyvben, még egy aranyos házi mosómedve és egy megmentett kis cica sem marad ki a történetből, a sárkányon való repülésről már nem is beszélve.

Trice29 P>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Nagyon tetszett a történet. Kaldart már eddig is csíptem és most sem okozott csalódást. Audrey méltó társává vált. ♥
Eddig ez a rész tetszett a legjobban, hogy miért, mert a gyerekek Jack és George bearanyozták a történetet. Folytatós ♥

4 hozzászólás
Zsuzana>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Képtelen vagyok lepontozni Ilona A könyeit. Imádom a stílusát és a sok sok hihetetlenül jó történeteit. Nagyon jó volt találkozni a régi szereplőkkel, főleg a fiúkkal. George a kedvencem volt itt. A Mar család is hozta a megszokott temperamentumot. Audrey háziállata nagyon jó fej volt, bírtam őt nagyon. :) Na jó mindenkit bírtam, sőt imádtam. Csak nyírja már ki valaki a kékvérű ribizlit.

Tufuka>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Valahogy még mindig várok a csodára a sorozat esetében, de még nem érkezett meg…
Nem volt rossz egyébként ez a rész, de Andrewsékhoz képest akkor is gyenge. George és Jack jelenléte határozottan dobott a történeten, de Kaldar néha idegesítő volt, Audrey meg olyan semmilyen. Az meg, hogy milyen hamar lerendezték azt, hogy az egyik nem bízik meg a másikban, a másik meg nem akar elköteleződni egyszerűen nevetséges volt…
Hátha a 4. rész végre nem lesz ilyen középszerűn, de kezdem kissé elveszteni a reményt.

FSzK P>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Érdekes ez a sorozat. Eddig egyetlen kötetben sem tudtam igazán kedvelni a főszereplőket. Itt is legjobban George és Jack részeit élveztem. Valószínűleg a Steel's Edge után újraolvasom a Sweep In Peace-t is A világfelépítés komplex, bár a cselekmény nem lepett meg. Nem Ilonáék legjobb munkája, de szórakoztató olvasmány.

otaksa>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

2013-ban olvastam az előző (második) részt, úgyhogy féltem, hogy nem emlékszem már kik is a szereplők, de nagyon hamar belerázódtam. George és Jack, a testvérek már kezdenek kamaszodni, Cerise és William kettőse pedig itt is feltűnik. Kaldar is szerepelt már a korábbi kötetekben. Tetszett Audrey, a talpraesettsége, a kitartása, és hogy milyen profin kezelte Kaldar trükkjeit. Jó kis csapat voltak ők ketten, és igazán izgalmas kalandokon mentek keresztül. Jó könyv, kár, hogy nem adták ki magyarul. A rajongói fordítás pedig egyszerűen jó!

9 hozzászólás
Fairymysz>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Ez a rész volt eddig a legjobb! Tudtam, hogy Kaldar fantasztikus lesz és ez így is volt. Audrey pedig méltó hozzá. Mi történik, mikor két tolvaj összekerül? Sok-sok kaland. És, ha még hozzávesszük Jacket és George-ot? Zűrök, bajok és kaland!
Baromira kíváncsi vagyok, hogy lehet lezárni a következő kötetben mindezt?

Váczi_Fanni>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Elég rég olvastam már az előző részt (mondjuk azt is kétszer),és hát féltem hogy lesznek vak foltok, amikor nem fogok érteni valamit. De hálistennek nem volt ilyen. Audreyt és Kaldart nagyon szerettem. Jó volt hogy a fiúk is benne voltak és nagy szerepet kaptak. Egyszer szeretném majd az ő történetüket is olvasni.
Az is nagyon tetszett, higy a romantika kissé háttérbe volt szorulva, bár most hogy visszaemlékszem ez az előző részeknél sem volt másképp.
A világfelépítés még mindig nagyon király. A hangulat és az atmoszféra is nagyon átjön.

RavenS>!
Ilona Andrews: Fate's Edge

Tetszett, kellőképpen izgalmas volt, de Kaldartól azért többet vártam volna az előző rész alapján. Ez se volt rossz, de szerintem még mindig a kettő sikerült a legjobban.
Audrey és Kaldar a könyv 80%-ban huzavonát játszanak, majd mintha a szerző(k) rájött volna, hogy mindjárt vége a sztorinak, fénysebességgel közös nevezőre jutnak (már ha azt a dolgozószobás jelenetet annak lehet nevezni) és ásó, kapa, nagygalamb.
A végén az a plusz csavar számomra cseppet erőltetettnek tűnt, de az az utolsó jelenet a Pókkal visszahozta a kedvemet. Nem volt függővég, de elérte, hogy tudni akarjam, mi történik a következő és egyben utolsó részben.
Szóval… jó volt. De nem volt égzengés. Pedig lehetett volna. De nem.
Én a rossz ritmizálás számlájára írom. Kár érte.


Népszerű idézetek

RavenS>!

If the sky could dream, it would dream of dragons.

RavenS>!

“Afraid of flying?” Kaldar asked.
“No, I’m afraid of falling to my death.”

FSzK P>!

Jack didn’t fully get Jesus. Audrey tried to explain it, and he could repeat it back to her, word for word, but he still didn’t comprehend most of it. The best he could gather was that Jesus lived long ago, told people to be nice, and they killed him for it. At the end, he asked who was Jesus’ necromancer and if he was in the Bible, then Kaldar couldn’t stop laughing and had to sit down.

RavenS>!

“I need you to get down there, open the stalls inside, and panic the horses.”
“ ‘Panic’?” Gaston asked.
“Smile at them or something.”
He gave her an insane grin. “I can do that.”

Tufuka>!

Audrey tapped Gaston’s shoulder with her finger. “Think you can get into that barn?”
Gaston shrugged his muscular shoulders. “Sure.”
“I need you to get down there, open the stalls inside, and panic the horses.”
“‘Panic’?” Gaston asked.
“Smile at them or something.”
He gave her an insane grin. “I can do that.”
“What about me?” Kaldar whispered.
“You lie here and look pretty. I’ll be back.”

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Callahan · Gaston Mar · Kaldar Mar
Tufuka>!

“Doode,” George said. He’d practiced all morning but still didn’t get it quite right.
“Nope, more u, less oo. Duuude.”
“Dude.”
“Dude.”
“Okay, dude.” George nodded.
“How’s it hanging?” Jack asked.
“How am I supposed to answer that?” George looked at him.
“I don’t think Kaldar said anything about that. I guess ‘good’? I don’t get it. What’s hanging anyway?”
George shook his head. “Your stuff, you nimwit.”
His stuff . . . Oh. Ha! “In that case, it’s hanging long!” Jack dissolved into giggles. “Long, get it?”
“My brother, everyone.” George bowed to an invisible crowd with a martyred expression. “A refined and sensitive creature.”

RavenS>!

He leaned closer. “I like the way you say my name, love. Say it again.”
She plucked a paper map off the dashboard. “No.”
“Auudreey?” He toyed with a lock of her hair. His voice dropped into the quiet intimate murmur that usually got him laid. “Say my name.”
She leaned toward him, her eyelids half-lowered, her long eyelashes fanning her cheeks. She tilted her face to his, close, closer. Her lips parted.
Here it comes.
“Dumb-ass.”
Ouch.

krisztin1>!

“I hope you know you are caught, Kaldar Mar,” she whispered.
“You have it wrong,” he told her. “I caught you.”

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Callahan · Kaldar Mar
krisztin1>!

Before this was all over, either they would be lovers or they’d kill each other. Right now, he had no idea which it would be.

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Callahan
krisztin1>!

“Do you believe in gods?”
George sighed. “I believe you have to be a good person. Whatever you do, good or bad, it will come back to you.”


A sorozat következő kötete

The Edge sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Melissa Grey: The Girl at Midnight
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Julie Kagawa: The Iron King
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Kiersten White: Paranormalcy