Emerald ​Blaze (Hidden Legacy 5.) 33 csillagozás

Ilona Andrews: Emerald Blaze

As Prime magic users, Catalina Baylor and her sisters have extraordinary powers—powers their ruthless grandmother would love to control. Catalina can earn her family some protection working as deputy to the Warden of Texas, overseeing breaches of magic law in the state, but that has risks as well. When House Baylor is under attack and monsters haunt her every step, Catalina is forced to rely on handsome, dangerous Alessandro Sagredo, the Prime who crushed her heart.

The nightmare that Alessandro has fought since childhood has come roaring back to life, but now Catalina is under threat. Not even his lifelong quest for revenge will stop him from keeping her safe, even if every battle could be his last. Because Catalina won't rest until she stops the use of the illicit, power-granting serum that's tearing their world apart.

>!
Avon, USA, 2020
384 oldal · ASIN: B081ZGKN7H

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Nevada Baylor · Alessandro Sagredo · Catalina Baylor


Kedvencelte 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Alig vártam, hogy végre megjelenjen ez a könyv! És igen, Catalina felnőtt a szerephez, amit Nevadától átvett. Amellett, hogy kiváló Prime, még Linus, azaz a Texas Warden helyettese is hónapok óta. Az élet izgalmas, veszélyes és bonyolult Alessandro nélkül is, pláne ha az illető még vissza is tér. Tűkön ülve vártam, hogy mi lesz velük. Catalinának nagyon észben kell lennie, hiszen egy életre- halálra szóló játszmát is folytat az öreg Lady Victoriával. A családja jóléte most az ő felelőssége. És nagyon jó volt viszontlátni a többieket is. Frida nagyi, Arabella, Bern és Luke, és persze a nagyon terhes Nevada. A vège pedig, mindent vitt. Alig várom a folytatást!

4 hozzászólás
kocybaba P>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Rém unalmas lehetek, hogy agyba-főbe dicsérem mindig, minden egyes kötetnél ezt a sorozatot, de ha egyszer megérdemli! És minő meglepetés, ez a rész is pazarul alakult! Catalina, ha lehet még jobban belenő a ház vezetőjének szerepébe és a szokásosan dolgok sűrűjébe csöppen, hát még mikor Alessandro ismét visszakerül a képbe. Mindegyikük viselkedésében változás állt be spoiler, ami javukra vált, imádtam az újraegyesülésüket és hogy ismét milyen bombabiztos csapatot alkottak a nyomozásnál. A tétek folyamatosan emelkednek, idővel minden kis mozaik értelmet nyer és mindennek meg van a helye és az oka. Az elképesztően agyafúrt gonosz Tramine nagyitól jó lenne már megszabadulni, de azért mégse lenne ugyanolyan nélküle, ahogy a Baylor család tagjai is pótolhatatlanok (Arabella, Bern, Runa stb.) A vége pedig tömör mámor és Nevada, ahw! Hol van még 2022?!

Trice29>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Még mindig szeretem ezt a sorozatot. Catalina egyre magabiztosabb, Alessandro pedig kezd kedvenc pasivá vállni ♥
Jó volt viszont látni az egész családot.
Közben megvolt az újabb erős konfliktus, izgalom, nyomozás. Határozottan folytatós!

CsepAdri>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Nem volt rossz. Sajnos amit hiányolok vagy inkább hiányérzetet kelt bennem az Catalina. Számomra nem elég erős karakter. A történet/nyomozás olvastatta magát, odaszegezett a lapokhoz. Alessandro-val egy a bajom, h nem Connor :D tudom, tudom ez már nem az ő története. Még mindig azon spekulálok ki lehet az „older man”. Victoria nagymama megéri a pénzét :O

FSzK P>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Hihetetlen, hogy Ilona és Gordon mire képesek! Minden egyes alkalommal leesik az állam, mert két megjelenés között elfelejtem milyen elképesztően tudnak írni! Most sem volt ez másként.
Nem titok, hogy én nem rajongok Catalináért és Alessandróért, de mégis faltam a lapokat ahogy csak tudtam.
Másfél év telt el az első kötet óta és Catalina bizony kemény burok vont a szíve köré. Mikor Alessandro felbukkant kellett dolgoznia az biztos. A nyomozás most is érdekes és izgalmas volt, spoiler Végre láthattuk milyen is az, amikor teljesen erőbedobással kieresztik mindketten a erejüket! Erre vártam már azóta, hogy kiderült milyen erővel is rendelkezik Catalina még az előző sorozatban! spoiler A vége pedig! ❤❤❤ Annyira boldog vagyok és mikor lesz már a kezembe a folytatás?!
Tehát ezt a könyvet is – mint a szerzőpáros összes megjelent munkáját- csak ajánlani tudom!

2 hozzászólás
rafaelo0824>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Ráfüggtem erre a sorozatra, és most nincs több. Szerencsére nem nagyon függővéges, ki fogom bírni, de azért hiányozni fog. Catalina és Alessandro még mindig jó páros, imádtam, hogy volt Nevada és Connor is, és a Baylor család nagyobb kedvenc, mint eddig bármikor. A nyomozás izgalmas, alig vártam az újabb és újabb támadásokat, meg a szörnyeket, nagyon kíváncsi vagyok, hová fut ki ez az egész, én valami összcsaládi, mindenkit a végletekig kimerítő csatározást várok, bár nehéz lesz az eddigieket túlszárnyalni.

Veress_Éva>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Zseniális, az írópáros egyszerűen nem tud rosszat kiadni a kezéből.
Imádtam. A sztori is a szereplők is teljesen rendben voltak, és Catalina még mindig nem érte el Nevada szintjét a szememben, szépen lassan úgy érzem kezd hozzánőni a „szerepéhez”.
Volt itt újra összeesküvés, elsőrendű egoból adódó katasztrófahelyzet, és mindenek felett egy kis szerelem is. Természetesen minden izgalom mellett jelen van a kelekótya, és mindent tudó család, egy nagyon terhes nővér, és egy továbbra is pszichopata nagyi is, aki szereti ha minden úgy alakul ahogy neki tetszik. Régi kedvelt karakterek jöttek és mentek, szikrázott a mágia. Alessandro pedig…. egyszerűen ebben a kötetben ő is nagyot ugrott a szememben, és a végén kipattanó családi helyzet csak javított a megítélésén számomra. Ők ketten szuperek együtt, remélem a következő könyvben még jobban össze fognak csiszolódni.
A végén kapott kis + jelenetek aranyosak, kicsit ijesztőek és titokzatosak voltak. Alig várom, hogy a legkisebb testvér szárnyai, vagyis „karmai” kitárulkozzanak.

1 hozzászólás
Rileey>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Catalina személyiségével még mindig nem teljesen tudok kibékülni, bár próbálom elengedni, hogy ne azt a lányt keressem benne, aki volt…
Bevallom őszintén én nagyon élvezem ebben a sorozatban a természetfeletti akciót (most is jól szórakoztam rajta), ugyanakkor nagyon szeretem Andrewsék szerelmi párosait, szóval az is elég fontos szempont számomra, hogyan alakul az aktuális páros kapcsolata.
Ezen a téren volt némi hiányérzetem. Alessandro hozott egy döntést az előző kötet végén, és most az egész hozzáállása megváltozik egy a két kötet között történt offscreen esemény hatására. Illetve feldobtak egy konfliktust az előző részben, aminél értelemszerű volt, hogy mi fog történni, hisz a szerelem mindent legyőz (:P), de azért erre a fordulatra nem számítottam. Kicsit tekervényes volt. És hát lássuk be, az önfeláldozás sokkal drámaibb lett volna, mint így.
Viszont meg sem fordult a fejemben, hogy a Catalina hogy lett a ház feje szálat tovább lehet göngyölíteni, ez viszont elég wtf momentumot hozott számomra.
Most már csak egy kérdésem van: mikor jelenik már meg a következő kötet??

Zurelily>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Akkor jöttem rá, hogy mennyire megszerettem ezt a sorozatot, amikor spoiler Az írópáros megint elérte azt, hogy érdekeljen a szereplők sorsa, és szurkoljak mindenkinek, hogy megtalálja a boldogságot.

Catalinát és Alessandrot továbbra is nagyon bírom, de azért jó érzés volt, amikor spoiler

Továbbra is izgalmasnak találtam a házak közötti viszonyokat és a különböző mágikus erőket. A rejtélyre most hamar fény derült, a megoldása kicsit több időbe telt.

Egy hatalmas bajom van a végével: hol van a folytatás? Már most nagyon várom, hogy folytatódjon a történet.

Lexandra>!
Ilona Andrews: Emerald Blaze

Uhh! Ez megint nagyon jó volt! Érzem h jön a válság hogy mit olvassak ezután…:-D
Még mindig nem látom, hogy Catalina lenne a legalkalmasabb a családfőnek, de hát ha egyszer így hozta az élet….Runa nekem már az elejétől szimpi volt és szerintem illik a családba. Rájöttem h egy kicsit olyan Hathaway-esek XD Örültem hogy Nevada ismét önmaga és a fura viselkedése értelmet nyert. Pen néninek nagyon drukkolok és úgy érzem Leonnak kellene már vmi jó csaj! XD
És persze „mio Angelo” is visszatért! A kis „tesoro mio” *-* Végre felnőtt – bár úgy érzem sokat fog még tanulni a következő kötetben – és hallottunk a családjáról is. Nekem ennek ellenére -vagy éppen ezért- hősünk ugyanolyan imádnivaló és sokat várok még tőle!
Csak jönne már a kövi rész!! ;-)
U.i. Victoria „nagyi” miért van még életben???


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

“Catalina, have you noticed that every time we meet, we end up discussing dead people?” “Apparently that’s the nature of our relationship.” A slow smile curved his lips. “You don’t have to be so happy about it,” I told him. “You can’t blame me. Lone killers have so few opportunities to talk shop.”

Kapcsolódó szócikkek: Alessandro Sagredo · Catalina Baylor
FSzK P>!

"She thinks I’m pretty and stupid, and therefore easily manipulated. She appealed to my fragile ego to get me on her side.”
I squinted at him. “Your ego would survive an apocalypse.”
“Thank you.”
“It wasn’t a compliment.”
“It was to me.”

FSzK P>!

"You can always walk away, Catalina, that’s the simplest thing. I don’t want you to push him away and then regret it for the rest of your life.”
“Grandma, I’m an adult. I will sort it out. I love you, but you have to butt out of my relationships.”
“Well, I am an older adult. I’ve lived a long time, and when I look back, I don’t regret the things I’ve done. I regret the things I didn’t do, chances I didn’t take. Because you can’t get those back.”

FSzK P>!

“House Baylor Investigative Agency,” I shouted. “Holster your weapons and step away from the monkey!”

Chapter 1 - első mondat

FSzK P>!

Cornelius smiled again. “I do so love happy endings.”
“Happy ending for you, maybe,” Leon grumbled. “I didn’t get to shoot anybody.”

Chapter 1

FSzK P>!

“I don’t collect swords because I feel unsafe. I collect them because I like them. And because I haven’t found the one sword yet. I think we should discuss the real problem instead of this.”
“Oh?”
“Yes. Nevada, your addiction to scented wax cubes is tearing this family apart."

FSzK P>!

Things would be so easy if it wasn’t for feelings.

_Ada_ P>!

„Yes, Prime Sagredo. As you wish, Prime Sagredo. I obey, Prime Sagredo.”
„Finally, proper treatment.”

Kapcsolódó szócikkek: Alessandro Sagredo · Catalina Baylor
FSzK P>!

To the essential workers and medical personnel on the front lines of the COVID-19 pandemic.
We are alive because of you.
Thank you.

Ajánlás


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Sins of the Night
Richelle Mead: Vampire Academy
Darynda Jones: Second Grave on the Left
Nalini Singh: Kiss of Snow
Kelly Meding: Another Kind of Dead
Karen Chance: Touch the Dark
Kelley Armstrong: Brazen
Jeaniene Frost: Destined for an Early Grave
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson
J. R. Ward: Lover Unleashed