Clean ​Sweep (Innkeeper Chronicles 1.) 75 csillagozás

Ilona Andrews: Clean Sweep

On ​the outside, Dina Demille is the epitome of normal. She runs a quaint Victorian Bed and Breakfast in a small Texas town, owns a Shih Tzu named Beast, and is a perfect neighbor, whose biggest problem should be what to serve her guests for breakfast. But Dina is…different: Her broom is a deadly weapon; her Inn is magic and thinks for itself. Meant to be a lodging for otherworldly visitors, the only permanent guest is a retired Galactic aristocrat who can’t leave the grounds because she’s responsible for the deaths of millions and someone might shoot her on sight. Under the circumstances, „normal” is a bit of a stretch for Dina.

And now, something with wicked claws and deepwater teeth has begun to hunt at night….Feeling responsible for her neighbors, Dina decides to get involved. Before long, she has to juggle dealing with the annoyingly attractive, ex-military, new neighbor, Sean Evans—an alpha-strain werewolf—and the equally arresting cosmic vampire soldier, Arland,… (tovább)

>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2014
ISBN: 9781491530597 · Felolvasta: Renee Raudman
>!
NYLA, New York, 2013
236 oldal · ASIN: B00H2R11PM
>!
CreateSpace, Washington, 2013
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781494388584

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dina DeMille · Sean Evans · Arland · Caldenia


Kedvencelte 8

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Kifogyhatatlan az írópáros fantáziája, és rá tettem a könyvre a sci-fi jelzőt is, mert legalább annyira az is, mint urban fantasy.
Hősnőnk Texas egy eldugott kisvárosában panziót vezet, és mások szemében ő egy ártalmatlan kis szöszi fogadós, de a látszat csal. Erre rá kell döbbenie a város új lakójának, a jóképű vérfarkas Seannak is, amikor megpróbál erősködni. A történet humoros, a szerzők szarkasztikus módján, tele van mágiával, a vámpírok és a vérfarkasok más világok lényei, a fogadó pedig egy varázslatos hely az univerzumban.

Trice29 P>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Bevezető kötet, annak minden szépségével, de már most érzem, hogy Ilona megint nagyot alkotott ♥
Tetszettek a szereplők, izgalmas a világ. Volt izgalom , romantika csak felszínesen. Azonnal folytatós ♥

Vicky3>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Mindig is szerettem utazni. Vonzott az ismeretlen, a nagy világ, a rengeteg felfedezésre váró pillanat és hely. Na meg az emberek. Mert nem csak az új helyek felfedezése hajtott, hanem a megannyi különböző ember megismerése, új gondolkodások, világszemléletek és kultúrák megpillantása. El se tudom mondani, milyen kincsekre lelhetünk egy-egy emberi történet vagy éppen mese meghallgatásával. Sokszor kiábrándulok az emberiségből – főleg mostanság – de egy-egy mindennapi döntésük vagy apró cselekedetük képes visszaadni a reményt, hogy azért még nem kell temetni minket, úgy en block. Nem is gondolnánk sokszor milyen forrásból gazdagodhat a személyiségünk. Éppen ezért volt olyan vonzó számomra ez a könyv. Ugyanis adott egy mágikus fogadó, ahova elképesztően különböző háttértörténetű – különböző univerzumokból a legkülönfélébb fajok – szereplők toppannak be és Dinának az a dolga, hogy kényelmesen érezzék magukat. Éppen ezért az egésznek alapból volt egy erős varázsa számomra.

Pluszba jött még a már megszokott gördülékeny és szórakoztató írásmód, a magával ragadó hangulat, valamint az érdekes és kedvelhető szereplők. Szóval az a bizonyos Ilona Andrews koktél, amiért annyira szeretem a könyveiket. És hiába olvastam már több, mint egy tucat a házaspártól, ezt a történetet és épp annyira egyedinek találtam, mint az első könyvem tőlük. Még mindig tudnak újat mutatni, aminek én végtelenül örülök. Aprólékosan kidolgozott a sztori, megismerhetjük Dina és a fogadó mindennapjait – néha már kissé talán túlságosan is aprólékosan. Bőven van időnk belehelyezkedni ebbe a világba, ugyanis a sztori nagyon lassan indul. Még nekem is lassú volt, pedig engem ez nem szokott zavarni. Azért egy kicsivel több pörgést el tudtam volna viselni. Ettől függetlenül, mikor végre beindul a sztori, akkor visz magával a lendület és csak úgy falod az oldalakat, szóval érdemes kivárni és nem feladni az elején.

Én nem bántam meg!

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2017/07/ilona-a…

Tamlilla>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Érdekes fogadó, szimpatikus fogadósnéval. A hangulata már ismerős és inkább ez volt, ami a könyv mellett tartott, mert a történet még nem igazán ragadott magával. Az írók stílusa viszont ismerős hangulatban tartott és ez már elég volt hozzá, hogy hamar a végére érjek. Jöhet a következő rész.
R

Kawaii_vIVIv>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Nem volt rossz, de nem is volt egy kiemelkedően jó könyv. A történet eleje érdekes, hiszen Dina egy fogadós, de nem hétköznapi értelemben. Mágikus kapcsolat köti őket össze, ők ketten egy egész. Érdekes ötlet és ez tetszett is. Szívesen megszállnék benne :D
Aztán persze jön egy vérfarkas és vámpír a képbe xd Egy dahaka, aikit el kell kapni mert gyilkolászik satöbbii satöbbi. Gyanakvó rendőr, aki szerint valami nincs rendben a lánnyal és a fogadóval…jól sejted öregem. -.-
Viszont a könyv több mint fele elég lapos volt, sok magyarázat, unalom a köbön, végül kis történés aztán vége a könyvnek. xd Első kötet értem én, de azt gondolom ez határozza meg, hogy rajongó leszel-e vagy sem. Persze később változhat az ember véleménye, de én szeretem ha már az első könyv beszippant és ölni tudnék a folytatásért :D Képleseten persze :D Ez a könyv sajnos nem ilyen :(
Aki szereti Ilona A. könyveit olvassa el nyugodtan, viszont akinek az előző könyve se jött be az döntse el saját maga, hogy ad-e újabb esélyt az írónőnek.

Szinna>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Már régóta szeretem Ilona Andrewst, az írásai mindig elvarázsolnak. De ahogy idősödik, egyre jobbakat ír, és ez a történet eszméletlenül jól sikerült. A fogadót és a fogadósnét összekötő, egymást erősítő mágia, amitől a fogadó úgy alakul át ahogy éppen szükséges. Ahonnan kapuk nyithatók más bolygókra, más fajokhoz. Egy hely, ahol a szükségben bárki menedékre lel, feltéve, ha nem veszélyezteti a többi vendég biztonságát. És mindezek őrzője a fogadósné (aki egy roppant csinos szőke lány) Dina. Az ő világába csöppen bele egy bérgyilkos, majd egy mit sem sejtő, nagyszájú vérfarkas, később a keresztes lovagok egy kis csapata, akik tulajdonképpen vámpírok, és innentől nincs megállás. Ha azt mondom, hogy egy percig sem unatkoztam, nem túlzok! Paranormális műfaj rajongói, ezt ne hagyjátok ki!

2 hozzászólás
CsepAdri>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Új világ új kalandok. Tetszik, h mindig tud újat mutatni a szerző páros :)

Fairymysz P>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Egy igazán erős és ütős sorozatkezdő kötet. Akció, humor, rejtély, azaz a nyerő trió, mind megvolt. És persze egy szerelem kibontakozásának esélye.
Dina, Sean, Arland, de még Caldenia is elérte, hogy tudni akarjam a múltjukat és a jövőjuket.
Ilonáék megint nagyot alkottak és bízom benne, hogy a folytatás se lesz rosszabb.

annabicsak>!
Ilona Andrews: Clean Sweep

Még, még, még…
Ilona Andrews könyveinek valahogy mindig sikerül úgy lekötniük, hogy azt érzem pillanatok alatt a végére érek, pedig csak most kezdtem el… Ez a történet is nagyon különlegesen alakult, elképesztően imádom az írónő fantáziáját, ahogy a világokat, karaktereket megalkotja, ahogy a cselekmény kanyarog. Ez a kötet ugyan elég rövidke volt (az én ízlésemnek), de mégis benne volt minden, ami egy fantasyban kell. És ez a befejezés…nem is kérdéses, hogy folytatni fogom. :D


Népszerű idézetek

Gabriella666_Sentellion>!

“I suggest you give up now. According to my
research, in a vampire-werewolf love triangle, the vampire always gets the girl.

Kapcsolódó szócikkek: Arland
Tufuka>!

„So crosses don't do anything against your kind?” Sean asked.
„No,” Arland said. „There is no mystical force repelling us.”
„Then why?”
„We're forbidden to kill a creature in a moment of prayer or invocation of their deity. Well, we can, technically, but you have to do penance and purify yourself and nobody wants to spend weeks praying and bathing themselves in the sacred cave springs. The water's only a fraction warmer than ice. When one of you holds up a cross, it's difficult to determine whether you're praying, invoking, or just waving it around. So the sane strategy is to back away.”
„What about garlic?”
„That comes from gravediggers,” I told him. „When they exhumed bodies, they would wear garlands of garlic to keep from gagging.”
„Holy water?” Sean asked.
„That charming practice originated in Byzantium,” Arland said. „Your churches stored a lot of gold, so to keep the undesirables away, the priests would keep quicklime powder on hand. We're positive there were other ingredients in the powder as well, but quicklime was present in abundance. They'd toss a handful of quicklime in your face and dump holy water on you. The water reacts with quicklime, igniting and turning extremely corrosive. But no, I've dipped my hand in your blessed water before and by itself, it does absolutely nothing.”
„Where did you get the holy water?” I asked.
„My cousin brought it as a souvenir. I did it on a dare. Logically, of course, I knew it wouldn't melt my skin off, but one can never be certain.”
I pictured a bunch of teenage vampires standing around a basin. „You touch it.” "No, you touch it…" Of course, he would put his hand into it.

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Dina DeMille · Sean Evans
FSzK P>!

Arland smiled again, showing me his fangs. Vampires smiled for many reasons, but when a vampire male smiled at you from this distance with that kind of look in his eyes, it was done for one purpose only: to impress. Look at my big teeth. I'm an apex predator. My genetic material is awesome.

Gabriella666_Sentellion>!

“Where is Arland?"
"Rapunzel decided to walk around in the woods to get 'the feel of the battleground.' He won't leave the grounds and he promises to defend the inn with 'all the strength in his body.' I told him if he gets in trouble, he should try singing prettily so his woodland friends will come to the rescue. I don't think he got it.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Dina DeMille · Sean Evans
Tufuka>!

„Stay out of sight,” I hissed.
„No,” Sean said.
„Absolutely not,” Arland said.
I didn't have time for this. „He's a cop. What do you think he'll do?”
„I'm not taking any chances,” Sean said. „With all the weird shit going on, he might not be a cop.”
„This is a valid point,” Arland said.
Argh. „You are wearing armor.”
„She's right,” Sean said. „You should hide, Tinker Bell.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Dina DeMille · Sean Evans
Tufuka>!

„Myths tend to spiral out of control. Do you howl at the full moon and steal maidens to devour?”
„Depends on the maiden,” he said.
Was he flirting with me? Devouring didn't really go with flirting, but his tone of voice did. Was this how werewolves flirted? Hey, baby, if I had to kill any girl and eat her flesh, it would be you…

Kapcsolódó szócikkek: Dina DeMille · Sean Evans
Tufuka>!

„Yes, Your Grace.” Arland smiled and took a big swallow from his mug.
„I believe I've met your grandfather, the Bloody Butcher of Odar.”
„That's correct.”
„I remember now. A delightful man, wonderfully dry sense of humor.”
Arland blinked. „My grandfather has been called many names in his lifetime. Delightful was not one of them. He remembers you also. You tried to poison him.”
Caldenia waved her fingers. „I've tried to poison everyone at one time or another. Don't take it personally.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Caldenia
Tufuka>!

„With all due respect, you are just an innkeeper, my lady. You have no experience with hunting prey.”
Okay, then. Glad we decided to clear that up.
„Perhaps we could flush him out,” Arland said.
„Not without attracting attention,” Sean said. „Attention is the last thing we need.”
„Agreed.” The vampire bared his fangs.
They stared at each other, then looked at me. I shrugged.
„I'm not a mighty hunter. I'm just a Southern belle who stays home, bakes cookies, and possibly serves mighty hunters iced tea if they happen to drop by.”
Arland blinked.
„You broke it, you fix it,” Sean said.
The vampire leaned forward and focused on me. His eyes turned warm, and a charming, self-deprecating smile lit his face. Wow.
„I didn't choose my words tactfully, my lady. I'm only a man, after all, and a solider, unskilled in the way of polite society. I've dedicated myself to the service of my House. My business is that of blood and slaughter, and I haven't been fortunate enough to be refined by a woman's gentle touch.”
Sean coughed into his fist. One of the coughs sounded suspiciously like „bullshit.”
„I ask humbly for your forgiveness. I neither deserve nor expect it and therefore appeal only to your compassion. Should I be fortunate enough to be forgiven, I promise to never repeat my transgression.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Dina DeMille · Sean Evans
Tufuka>!

„I was always a curious child,” Arland said. „I took time to educate myself about the folklore of various places.”
„And?” Sean asked.
The Marshal's eyes narrowed. „I'm made of neither sticks nor straw.”
„What does that mean?”
„It means you should find yourself another house to blow on.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Sean Evans
Tufuka>!

„If Dina dies, I will eat you, dear.” Caldenia said it with complete aplomb.
„You may find it very difficult, Your Grace,” Arland answered.
„No, she'll find it easy once I'm done with you,” Sean said.
Caldenia smiled. „I'm amused you think I'll need help, but very well, you may have him first. I do enjoy my meat properly tenderized. Please try to keep comminuted fractures to a minimum.”
„What kind of fractures?” Sean frowned.
„Comminuted. That's when bones splinter into shards and pieces. It's quite difficult to dig them out of my teeth while maintaining decorum.”

Kapcsolódó szócikkek: Arland · Caldenia · Sean Evans

A sorozat következő kötete

Innkeeper Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Kevin Hearne: Hounded
Rick Riordan: The House of Hades
Kresley Cole: Dark Needs at Night's Edge
Chloe Neill: Some Girls Bite
Karen Chance: Curse the Dawn
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Deborah Harkness: The All Souls Complete Trilogy
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Alex Flinn: A Kiss in Time