Burn ​for Me (Hidden Legacy 1.) 77 csillagozás

Ilona Andrews: Burn for Me

#1 New York Times bestselling author Ilona Andrews launches a brand new Hidden Legacy series, in which one woman must place her trust in a seductive, dangerous man who sets off an even more dangerous desire…

Nevada Baylor is faced with the most challenging case of her detective career—a suicide mission to bring in a suspect in a volatile case. Nevada isn’t sure she has the chops. Her quarry is a Prime, the highest rank of magic user, who can set anyone and anything on fire.

Then she’s kidnapped by Connor “Mad” Rogan—a darkly tempting billionaire with equally devastating powers. Torn between wanting to run or surrender to their overwhelming attraction, Nevada must join forces with Rogan to stay alive.

Rogan’s after the same target, so he needs Nevada. But she’s getting under his skin, making him care about someone other than himself for a change. And, as Rogan has learned, love can be as perilous as death, especially in the magic world.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Avon, New York, 2014
400 oldal · ISBN: 9780062289247
>!
Avon, New York, 2014
384 oldal · ASIN: B00I7V11WU
>!
Avon, New York, 2014
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062289230 · ASIN: 0062289233

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Nevada Baylor · Connor "Mad" Rogan · Bernard "Bern" Baylor · Grandma Frida · Kelly Waller · Penelope Baylor


Kedvencelte 18

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
fuszi P
Ilona Andrews: Burn for Me

Most vettem csak észre, hogy még nem értékeltem ezt a könyvet, pedig már rengetegszer olvastam. Ha azt mondom, hogy imádom akkor finoman fogalmazok. Ez a könyv egy csoda! Mondjuk Ilona Andrews-tól nem is vártam mást, hiszen ha egy könyvnek ő az írója, akkor biztos lehetek benne, hogy egy kidolgozott világot kapok, tele izgalmas, váratlan fordulatokkal és fantasztikus szereplőkkel!
Azon kívül, hogy ez a világ is jól felépített és aprólékosan megtervezett még a szereplőket is úgy alkotta meg, hogy mind erősek, talpraesettek és nem riadnak vissza semmitől.
Nevada egy felvágott nyelvű, bátor, kitartó, okos, felelősségteljes lány aki minden körülmények között hű az elveihez és bármit megtenne a családjáért valamint azokért akiket szeret. Rogan pedig egy tipikus alpha, aki erős, védelmező, taktikus és makacs férfi, aki bármi áron megszeri azt amit vagy akit csak akar! Most mondjátok meg, ugye, hogy ebből csak valami izgalmas sülhet ki ;)

4 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Ilona Andrews: Burn for Me

Wow! Újabb kedvenc sorozatot avattam. Az írópáros olyan fantasztikus főhősöket tud kreálni, akik egyből a szívünkbe lopják magunkat. Nevada és Connor 'Mad' Rogan egy újabb hihetetlen páros Kate és Curran után. Folyamatosan húzzák egymást miközben életveszélyes helyzetekből menekülnek meg. A világ pedig, amiben a történet játszódik, szintén egy különleges hely, tele mágiával. A könyv az urban fantasy mintapéldánya. Várom a folytatást!

>!
Vanessza_Dénes
Ilona Andrews: Burn for Me

IMÁÁÁÁDTAM *csiripelő madárdal*
És Mad Rogant kérem szépen örökbe.
'Vannak kedvenc íróim, akiknek a műveivel kapcsolatban hajlamos vagyok úgy viselkedni, mint egy anyatigris. Senki ne mondjon rájuk egy rossz szót sem, mert a) leüvöltöm a fejét vagy b) soha többet nem beszélek a 'hülye' fejével. Nem a legjobb hozzáállás, de legyünk őszinték, minden könyvmolynak van ilyen Achilles-sarka. Nekem Ilona Andrews tökéletesen ez a kategória, a könyveiket beosztom, csak keveset olvasok, hogy még maradjon jövőre is. (De ezt a könyvet muszáj volt elolvasni, nem bírtam ki.)'
'Rogan és Nevada karaktere is élethű, a tetteik miatt szimpatikussá válnak, és a nyomozós jelenetek is izgalmasak. Összességében egy igazán jól felépített regényt kaptunk, amit ahogy a kezembe vettem, le sem tudtam tenni.'
Bővebben itt: http://brinessza.blogspot.com/2015/11/ilona-andrews-bur…

2 hozzászólás
>!
nat
Ilona Andrews: Burn for Me

Ez a könyve is nagyon tetszett a szerzőpárosnak. A recept hasonló mint a másik sorozatokban. Vagány, okos főhősnő, egy nagyon veszélyes főhős, a köztük lévő feszültség pedig bőven kiemeli a könyvet a többi, hasonló könyv közül. Ehhez jön még a kidolgozott világfelépítés és egy jó történet.
Egyetlen bajom volt ezzel a résszel: Nevada túl sokszor álmodozott Mad Roganről, majd állította le magát.

>!
Tufuka
Ilona Andrews: Burn for Me

Azt a mindenit! Először nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni ez a könyv. Persze sokat vártam a szerzőktől, így az elején mikor csak nyomozgattunk kissé csalódtam is, de utána megtudtam mi áll a háttérben, és bumm… végem lett. Vagyis hát ez nem teljesen igaz, mert fogalmam sincs mi is áll a háttérben, ez ügyesen el lett rejtve, szóval várom nagyon-nagyon a folytatást. Nem akarok türelmetlen lenni, de jó lenne tudni legalább azt, hogy mikor jelenik meg a 2. rész. :D
A világfelépítés érdekes, bár mágikus, de nem ugyanaz mint a KD esetében. Az emberek különböző mágikus erővel és képességekkel rendelkeznek. A legbefolyásosabb családok Házakat alkotnak. És a mágia mellett ugyanúgy jelen van a technika is.
A szereplők is érdekesek. Nevada egy 25 éves magánnyomozó, akinek titkos képességét a családján kívűl senki nem ismeri. Kifejezetten megkedveltem, nem olyan kemény, mint mondjuk Kate, de azért elég badass és humora is van. A családja kissé különc, de szerintem egyfajta pluszt adnak az egész sztorihoz, szóval én nagyon imádtam őket.
A férfi főszereplő Connor "Mad' Rogan. Mivel én nem olvastam fülszöveget, így eleinte fogalmam sem volt, hogy akkor most rá vagy Pierce-re kellene koncentrálnom. Miután kitisztult a kép sem lettem okosabb, mivel fogalmam sincs, hogy mit mondjak róla. Veszélyes, titokzatos és izgalmas, de még bizonyítani kell. Azt hiszem Nevada az utolsó fejezet végén pontosa kifejezte, hogy hogyan is látom őt. Az egy dolog, hogy hatással van rá, de amit eddig mutatott nem elég, hogy Nevada megszeresse. Szóval remélem, hogy többet megtudunk a későbbi részekben róla, mert pszichopatának nem nevezném, de kifejezetten komplex karakter.
A könyv nagyon jó nyitókötetnek számít szerintem, a kezdeti lassabb nyomozástól eltekintve nem nagyon tudok semmi rosszat mondani róla. Talán csak a borítót említeném meg, mert, hogy semmi köze nincs a könyvhöz, az is biztos. Nemrég közzétették az első borítótervet és hát mit ne mondjak, az mérföldekkel jobb volt. Erről egy romantikus regényre asszociál az ember, pedig hát nem igazán az áll a központban…

3 hozzászólás
>!
zsuzana P
Ilona Andrews: Burn for Me

Ilona Andrews számomra nem tud hibázni. Imádom, hogy bármelyik könyvét is olvastam a fő karakterek mindig céltudatosak, erősek és különlegesek is. Mindig tud egy újabb és újabb jól kidolgozott egyedi világot adni nekünk. Nevada és Rogan az új kedvenc párosom. Mindent gondoltam a háttérben meghúzódó emberről, na de hogy spoiler Kíváncsian várom a folytatást. Ja és a nagyi a legnagyobb figura benne, imádtam! :)

>!
krisztin1 P
Ilona Andrews: Burn for Me

Nagyon úgy néz ki, hogy ez az írópáros csak tökéletes sorozatokat képes megalkotni.
Csak pozitívan tudok erről a sorozatról is írni, mert a világ felépítésétől kezdve a karakterekig imádtam.
Nevada a kedvenc típusom közé tartozik, egy igazi, erős, határozott női karakter. Nagyon szeretem, amikor ilyen harcos, amazonok a női főszereplők.
Rogan egy nagyon szexi pasi, nem lehet neki ellenállni. Megértettem Nevadát, amikor néha lefagyott a közelében:) Az elejétől izzott köztük a levegő, s nekem tetszett, hogy Nevada próbált ellenállni, így Rogannek nem volt könnyű vele.
Nevada családját nagyon megszerettem, a nagyi egy nagy arc:)

1 hozzászólás
>!
_Ada_ P
Ilona Andrews: Burn for Me

Telitalálat volt ez a könyv, pontosan úgy, mint Ilona Andrews eddigi általam olvasott könyvei is. A főszereplő páros nagyon összepasszol, de azért külön-külön is erős jelleműek.
A történet kellően pörög, igaz vannak benne nyugisabb részek, de kell az is. Egy dolog nem jön be: A borító. Az valami bűn ronda. Egyrészt a szereplőket nem így képzeltem el, másrészt olyan túlzsúfolt, hogy rossz ránézni. De mivel én a történetet értékelem, nem vonok le érte pontot.
A folytatást pedig bezsebelem, amint megjelenik a 3. kötet is.


Népszerű idézetek

>!
Tufuka

“We should have sex.”
I must’ve misheard. “I’m sorry, what?”
He glanced at me. His blue eyes were warm, as if heated from within. Wow. “I said, we should have sex. You and me.”
“No.” Alarm made me sit up straighter.
“What do you mean, no?”
“I mean no. Has it been so long since you heard the word that you might have forgotten what it meant?”

Chapter 13

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
>!
andie88_Sentellion

People lie for many reasons: to save themselves, to get out of trouble, to avoid hurting someone’s feelings. Manipulators lie to get what they want. Narcissists lie to make themselves seem grand to others and themselves. Recovering alcoholics lie to safeguard their tattered reputations. And those who love us most lie to us most of all, because life is a bumpy ride and they want to smooth it out as much as possible.

>!
Mrs_Curran_Lennart P

“I really would like to know,” he said with genuine curiosity. “The next time I kill someone, I’d like to do it in a way that doesn’t freak you out.”
“How about you don’t kill anybody for a little bit?”
“I can’t make that promise.”
Small talk with the dragon. How are you? Eaten any adventurers lately? Sure, just had one this morning. Look, I still got his femur stuck in my teeth. Is that upsetting to you?

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
2 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P

“You’re rich, right?” My voice came out rough.
“Yes.”
“Couldn’t you spring for air-conditioning in the room?”
“I didn’t expect to sit here for hours. But if you’re too hot, feel free to take the bra off.”
I gave him the finger.
“What are you?” he asked.
“I’m the woman you chained in your basement. I’m your captive. Your . . . victim. Yes, that’s the right word. All of that education. How come nobody ever explained to you that you can’t just kidnap people because you feel like it?”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
>!
Tufuka

“Hold this for a second.” He leaned over Adam’s prone body and shook him by his shoulder. “Hey, buddy.”
Adam’s eyes opened. “Hey,” he said, his voice hoarse.
“Sit up.” Rogan helped him up, a smile on his lips. “You okay? Everything working as intended?”
Adam stared at him, confused. “Sure.”
“You know who you are?”
“Adam Pierce.”
“You know what happened here?”
“Yeah.” Adam got to his feet. “I burned it down.”
“And you’re not hurt? Nothing’s broken?”
“No.”
“Oh good.” Mad Rogan sank a vicious punch into Adam’s jaw. Adam fell to his knees, his mouth bloody. “How about now, Adam? Anything hurt now?”

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan
2 hozzászólás
>!
Tufuka

“Do you have a girlfriend?” Grandma Frida asked.
I put my hand over my face.
“No,” Mad Rogan said.
“A boyfriend?” Grandma Frida asked.
“No.”
“What about . . .”
“No,” Mom and I said in unison.
“But you don’t even know what I wanted to ask!”
“No,” we said again together.
“Party poopers.” Grandma shrugged.

Chapter 10

>!
Tufuka

“Maybe you should make me a list of people I can kill and ways in which they’re allowed to die,” he said.
“You are not funny.”
“I’m very funny. Just ask Peaches.”

Chapter 9

Kapcsolódó szócikkek: Connor "Mad" Rogan · Nevada Baylor
>!
andie88_Sentellion

Bern stored information in logical chains. When asked something, he would start at the beginning of the chain and pull it all out link by link until the relevant information finally emerged. If the house were on fire, Bern would begin by describing how he went to get the box of matches to light the candle that started it. Trying to hurry this process up wasn’t only futile, it was counterproductive. Interruptions derailed Bern. He would get back on track in his methodical way, and he couldn’t understand why you jumped up and down and foamed at the mouth in sheer frustration while he took his time doing it

Kapcsolódó szócikkek: Bernard "Bern" Baylor
2 hozzászólás
>!
FSzK P

“If you’re really hard up, I can introduce you to my grandmother. She’s a fan.” Adam blinked. “She doesn’t typically sleep with pretty young things, but she would make an exception in your case. You might even learn a trick or two.”
He finally regained his ability to speak. “Your grandmother?”
I nodded.
He laughed. “Well, at least she would die happy.”

>!
FSzK P

"Besides, if we were going to brawl, we wouldn’t do it in corporate headquarters.”
“Precisely,” Augustine said. “We observe all necessary formalities before murdering each other.”


A sorozat következő kötete

Hidden Legacy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Chloe Neill: Blood Games
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight
Susan Ee: World After
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue
Jennifer L. Armentrout: Deity
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer