Áradó ​hold (Világok peremén 2.) 176 csillagozás

Ilona Andrews: Áradó hold

A ​Perem két világ között húzódik: az egyik oldalról a Töredék határolja, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és a varázslat nem több puszta tündérmesénél, a másik oldalán pedig Mágia terül el, ahol kékvérű arisztokraták uralkodnak, alakváltók szaladgálnak, és a varázserejük nagysága megváltoztathatja az emberek sorsát… Cerise Mar és a családja pénzben szegény, viszont jókora földterületet mondhat magáénak a Pocsolya nevű mocsaras területen, amely Louisiana állam és Mágia között terül el. Amikor Cerise szülei eltűnnek, a Mar család ősi riválisai válnak az első számú gyanúsítottakká. De semmi nem az, aminek látszik. Mágia két országának kémei cselszövésekkel teli háborút folytatnak egymással, és konfliktusuk a Peremre is átterjed – így Cerise és családja is veszélybe kerül. William, az alakváltó katona, aki maga mögött hagyta Mágia politikai hadszínterét, arra kényszerül, hogy ismét szolgálatba lépjen, és felkutassa a rivális ország kémnagymesterét. Amikor William… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432327 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

William Sandine · Cerise Mar


Kedvencelte 35

Most olvassa 5

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
MonikaR
Ilona Andrews: Áradó hold

„– Köszönöm a kiselőadást, Lord Bill. Hogy is élném túl a létezést mind a huszonnégy évem terhével, ha maga nincs?”

TE JÓÓÓ ÉG!!!!! Ünnepélyesen kijelentem, hogy az Áradó hold a leg-leg-leg-legkedvencebb könyvem!!! Ez valami fantasztikus volt!!! Én nem tudom, hogy létezhet-e olyan fantasy rajongó, akinek ez a könyv nem tetszene! Ez a világ, melyet Ilona Anderws megteremtett (vagyis teremtettek), ez a legtutibb világ az összes könyvbeli világok közül! Életemben nem olvastam ennyi különleges lényről és ennyi harcról, akcióról stb. Olvasás közben úgy éreztem, mintha egy sorozat egész évadát nézném egyszerre! Szinte hihetetlen, hogy 490 oldalba ez az egész történet belefért. Egy mondat, egy szó sem volt felesleges. Egyáltalán nem voltak uncsibb részek, az egész könyv csak akció, akció és akció. A szereplők szöööörnyen tetszettek, még a rosszak is! Williamba beleszerettem! Ilyen férfi kell nekem nem pedig valami nyavalygós Daemon Black fajták… Cerise is nagyon tetszett, egyáltalán nem volt az a megszokott elkényeztetett lányka. Szóval, William a kedvenc férfi főszereplőm, Cerise pedig a kedvenc női főszereplőm – minden idáig olvasott könyv főszereplőit beleszámítva. Ez a fajta romantika, ami a könyvben volt, tökéletes!!! Nem volt semmi csöpögős, nyálas dolog. Nagyon, de nagyon szépen ki lett dolgozva minden egyes szál.
Tökéletes…. T Ö K É L E T E S!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Légyszi mondja már meg valaki, hogy mi van a folytatással???? Úgy rémlik, mintha azt olvastam volna, hogy elkaszálták a sorozatot, de nem vagyok biztos benne. Nem is értem, hogy miért csinálnának ilyen nagy hibát, hisz ez egy nagyon jó sorozat!!!

Tudna valaki ajánlani könyveket, melyek hasonlóak ehhez?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432327 · Fordította: Márton Andrea
4 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Ilona Andrews: Áradó hold

Húha, na ilyen egy igazi jó kis fantasy könyv! ^^
Abszolút kedvenc! Még az első résznél is jobban tetszett! Magával ragadott a könyv sötét világa, a sok új és félelmetes szörny és egyéb pocsolyabeli élőlény! Imádtam. A szereplők egytől egyig érdekesek voltak. Nagyon szerettem Cerise-t, aki belevaló csajszi volt. William meg…hát na! :)) A Mar családról nem is beszélve! Izgalmakban-akciókban bővelkedett a történet. Nagyon sajnálom, hogy nem folytatták a részeket magyarul…angolul mindenképpen folytatós! :)

>!
Fairy
Ilona Andrews: Áradó hold

Ez a rész is jó volt.
Most a pocsolyát ismerhetjük meg,sok sok különleges lénnyel.
Cerise nagyon tetszett, okos, talpraesett, és kiváló harcos.
Williemmel nagyon jó párost alkotnak.
Volt benne egy csavar ami meglepett.
Kár,hogy nem olvashatjuk tovább a sorozatot.
Kíváncsi lennék a folytatásra!

>!
Zsuzana P
Ilona Andrews: Áradó hold

Hihetetlen ez az író páros. Kíváncsi lennék ki mennyire vagy melyik szakasznál veszi ki a részét az írásból. Williamet már az első résznél megszerettem, Cerise nagyon illik hozzá. Nagyon izgalmas volt, de most komolyan árulja már el nekem valaki mi lett a spoiler??? Ez az egy ami idegesített, hogy most komolyan spoiler? Vagy félreolvastam valamit? Vagy lesz még egy rész vele? Kár hogy nincs folytatva magyarul a sorozat.

>!
Fairymysz 
Ilona Andrews: Áradó hold

Williamet már az előző kötetben nagyon megszerettem, (naná, hisz alakváltó farkas! ♡) és kíváncsian vártam a könyvét.
Izgalmakban itt aztán nem volt hiány! William egy különleges küldetés közben a Perem egy elég pocsék helyszínére kényszerül menni és út közben megismeri Cerise-t. A nőnek nem könnyű az élete, a szüleit elrabolta egy félelmetes és titokzatos társaság, a családja csupa bolondból áll és sok-sok rejtély rejzőzik mindenfele.
Ebben a könyvben kevesebb volt a humor, viszont sokkal több akcióban volt részünk. No, és persze romantikából is kijutott.
És bár ez a sorozat elmarad a Kate Daniels mögött, mégis nagyon sajnálom, hogy a folytatásokat nem adták ki nálunk.

>!
Elhaym
Ilona Andrews: Áradó hold

Olvastam több helyen is, hogy ez a rész nagyon nyomasztó és sötét hangulatú. Már ekkor tudtam, hogy ez nekem való könyv, de arra nem számítottam, hogy ennyire jó lesz. Első rész egy Inuyashához hasonló romantikus mese volt, második viszont egy Resident Evil szerű horror történet nagyon minimális romantikával.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2013/01/28/ilona-andrews-ar…

>!
Shanara
Ilona Andrews: Áradó hold

Perem világa ismét egy új arcát mutatja felénk. Ezúttal Pocsolyát látogatjuk meg és a benne élő különleges emberek és lények elevenednek meg a lapokon. Más ez a terület, mint az első részben megismert Perem. Akad azonban ismerős is, mert a kötet főszereplője az előző részből megismert és bizony akkor hoppon maradt William.
Ami ebben a részben elvarázsolt az egy részről a lények sokasága: rolpik, thoások, még a Pók korcsai is fantasztikusan el lettek találva. A másik tényező, ami nagyon tetszett, az a mágia és alkalmazása: a légiós örökség, a villantós kardozás, az ősi stílus, az ősi varázslatok leírása. Pocsolya világa igazán különleges és összetett. William gondolatai nem kevésbé. Különleges, félig állatias logikáját nem volt egyszerű követni, de megérte.
A sorozat előző részéhez viszonyítva sokkal több benne az akció, az összecsapás, a különleges figurák, a kegyetlenség. Az ősi mágia, a különleges varázslatok és az évtizedek óta tartó ellentét sötét hangulatot teremt. Viszont kevesebb a humor, mert ugye William maga sem a humor melegágya és a helyzet sem igazán indokolja a vidámságot.
Megint nem vagyok kibékülve a történet végével. Az utolsó öt oldalra nem igazán volt szükség. Szerintem.
A sorozat tetszik és akár már most jöhetne a folytatás is. :)

>!
ribizli0414
Ilona Andrews: Áradó hold

Van az a keserédes szituáció, amikor az ember elkezd egy sorozatot, és az első rész annyira jó, hogy mindjárt kedvenc is lesz belőle. Aztán jön a második rész, ami még az elsőnél is jobb és erre elkaszálják a sorozatot. Méltatlanul kevéssé ismert ez a sorozat Ilona Andrews(ék)tól, pedig nagyon nagy potenciált látok ebben a világban és nagy bánatom, hogy nem folytatták.
Elsősorban a romantikus, véresebb fantasyt kedvelőknek ajánlanám, mert mindkettőből van benne bőven. Már az első részben felépített világrendszer nagyon tetszett és sosem gondoltam volna, hogy ennek a résznek a helyszíne, egy büdös, iszapos, halszagú, tőzeges mocsár ilyen fantasztikus helyszínt biztosít majd a történetnek. Pedig így lett! :)
Na de azért is, mert a szereplőink iszonyú jó fejek, szerethetők, tisztelhetők és nem kevésszer viccesek is. Cerise egy fantasztikus női karakter, erős, bátor, alázatos és sehol semmi nyávogás. A népes családja is nagyon szerethető, főleg a harcos nagymamák lopták be magukat a szívembe.
Aztán ott van még William, akivel találkozhattunk már az előző részben, na de itt… Ki szereti a szemrevaló, sebzett szívű alakváltó farkasokat? (JELEN!) Mert ő aztán zsebre teszi a női szíveket, az egyszer biztos. <3
A cselekmény annyira pörgős, hogy nagyjából százalékosan így tudnám leírni:
95% akció
5% akció közti átvezetés, hogy néha tudjunk egy kis levegőt venni, vagy legyen hol letenni a könyvet az evés és alvás igényének kielégítésére, különben az ember egyben olvasná el legszívesebben.
Nagyon izgalmas könyv, ahol több szálon futó cselekmény kapcsolódik egymásba; nehéz életkörülmények között élő családok harca és egy hatalomra éhes gyilkos utáni hajsza mosódik össze a különleges szörnyek mocsarában, miközben fény derül a családon belüli titkokra, árulásra, de végül főszereplőink a szerelemre is rátalálnak.
Szuper sorozat! Nem szeretné valamelyik kiadó gondozásba venni a folytatást?

>!
lvarganiki P
Ilona Andrews: Áradó hold

Az elején úgy gondoltam, az első rész nem lehet felülmúlni. Ez is egy hasonlóan izgalmas történet két vadidegenről, akiket egymás mellé kergetett a sors, úgy kb. az egyharmadáig. De aztán az egész átváltott egy szövevényes, két család közötti viszálykodásba, rengeteg szereplővel, mindenféle varázsképességgel, ősi mítoszokkal és egy nagyon furcsa rejtélyes nagyapa történetével.
Cerise is egy hasonlóan erős személyiség, mint Rose az első részben, de az ő családja nem csak két fiú és egy nagymama, hanem több nagybácsi, unokatestvérek, nagyszülő, a hatalmas Mar család. William, pedig hiába alakváltó, itt szinte végig a katona énje van előtérben.
Azért tetszett annyira ez a rész, mert a feszültség, az érzelmek széles skálája nem csak a két szereplő között volt meg, de átszőtte az egész családot, ugyanakkor a a titkosszolgálatos vonal még izgalmasabbá tette a történetet. (és persze a romantikus énem is lubickolt, ahogy Cerise és William között egy tartalmas, mély kapcsolat alakult ki.)
Megjegyzés: Jó lenne ha többi rész is megjelenne magyarul. :(

>!
szilvamag_
Ilona Andrews: Áradó hold

Rengeteg hátborzongató szörnnyel és mutáns lénnyel találkoztam olvasás közben és a véres csatajelenetekkel sem bántak szűkmarkúan az írók. Talán az én ízlésemnek már túl sok is volt belőlük, míg a humoros részeket véleményem szerint igen kis kanállal mérték…… no, de ettől eltekintve úgy gondolom, hogy tisztességes folytatása ez a Mágikus találkozásoknak, bár nekem az első rész jobban tetszett.
http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2012/10/ilona-andrews…


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Minden jóképű férfinak van valami bibije. Ilyen az ő szerencséje, hogy William bibije az őrültség. A fickó elmebeteg.

116. oldal

>!
SzAngelika

– Ó, istenem!
A férfi szeme vágytól és ragadozószerű elégedettségtől ragyogott:
– A nevem William. Gyakran összekeverik.

365. - 366. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Sandine
>!
SzAngelika

– Maga megőrült?
– Bagoly mondja verébnek, mocsári hableány.

115. oldal

>!
Timi

Egyes nők a csillogó páncélú lovagot várják. Cerise egy fekete farmeres, bőrkabátos lovagot kapott, aki végig akarta kergetni az erdőn, hogy aztán azt csináljon vele, amit nem szégyell.

209. oldal

4 hozzászólás
>!
Timi

William lehúzta az ingét. Felszínes vágások voltak az oldalán és izmos hátán Cerise többször érte el mint gondolta.
– Ó, egek – mormolta Pete néni. – Mivel etetik ezeket odaát Mágiában?

287-288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Sandine
>!
Timi

– Kaldar, maga az, aki a felperes nevében ma felszólal ?
– Igen, bíró úr.
– A francba is – mondta Dobe. – Azt hiszem, maga jól ismeri a törtvényt.
Találkozott vele, fejbe vágta, felgyújtotta a házát, és teherbe ejtette a húgát.
Széles vigyor terült szét Kaldar arcán:
– Köszönöm bíró úr.

198. oldal

>!
SzAngelika

– Lagar Sheerile mindent meg fog tenni, hogy végezzen magával. Lagar nem olyan balek, mint azok a bohócok. A testvére, Peva, a szerszámíjával egyszer átlőtte egy kőr kártyán a szívet harminc méterről.
– Hű, de megijedtem – mondta William. – A kártyázás igazi rendbontás a Peremnek ezen a részén?

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Sandine
>!
otaksa

Cerise az égre pillantott, próbálta összeszedni a gondolatait:
– Rájöttem, hogy gyerek vagyok.
William nyíltan a mellét bámulta.
– Nem.
Cerise-ből kipukkant a nevetés, képtelen volt visszatartani.
– Idefent, Lord Bill. – Az arcára mutatott.

Kapcsolódó szócikkek: Cerise Mar · William Sandine
>!
nykyriana

– Soha nem megy könnyen, ugye?
Murid néni feléje hajolt:
– Nekem megadatott egy esély egy férfival. Nem ragadtam meg azt az esélyt, mert túl nehéz volt, és túl bonyolult. Nézz most rám! Mennyire nagyon boldog vagyok, öregen és magányosan! Cseszd megy a könnyűt, Ceri! Ha szereted őt, küzdj meg érte! Semmit nem kapunk meg ingyen, ami drága a számunkra. Ha nem szereted, engedd el! Csak ne tartson sokáig dönteni. A jövő talán rövid.

304. oldal (Egmont, 2012.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Christelle Dabos: A tél jegyesei
Krencz Nóra: A követ
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Anne Bishop: Vörös betűkkel
George R. R. Martin: Kardok vihara
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány
Sebastien de Castell: Az áruló pengéje
R. F. Kuang: Sárkányköztársaság
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket