Áradó ​hold (Világok peremén 2.) 202 csillagozás

Ilona Andrews: Áradó hold

A ​Perem két világ között húzódik: az egyik oldalról a Töredék határolja, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és a varázslat nem több puszta tündérmesénél, a másik oldalán pedig Mágia terül el, ahol kékvérű arisztokraták uralkodnak, alakváltók szaladgálnak, és a varázserejük nagysága megváltoztathatja az emberek sorsát… Cerise Mar és a családja pénzben szegény, viszont jókora földterületet mondhat magáénak a Pocsolya nevű mocsaras területen, amely Louisiana állam és Mágia között terül el. Amikor Cerise szülei eltűnnek, a Mar család ősi riválisai válnak az első számú gyanúsítottakká. De semmi nem az, aminek látszik. Mágia két országának kémei cselszövésekkel teli háborút folytatnak egymással, és konfliktusuk a Peremre is átterjed – így Cerise és családja is veszélybe kerül. William, az alakváltó katona, aki maga mögött hagyta Mágia politikai hadszínterét, arra kényszerül, hogy ismét szolgálatba lépjen, és felkutassa a rivális ország kémnagymesterét. Amikor William… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432327 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Jack Drayton / Jack Camarine · William Sandine · Cerise Mar · Gaston Mar · Richard Mar · Azan nagyi · Dobe bíró · Ignata Mar · Kaldar Mar · Murid néni · Pete néni · Peva Sheerile


Kedvencelte 39

Most olvassa 3

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Trice29>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Tovább fokozódott az izgalom. Újabb részleteket ismertünk meg ezekből a különleges világokból.
A kalandok nagyon tetszettek, azonban a finom humor most elmaradt.
Várom a folytatást.

H_Monika>!
Ilona Andrews: Áradó hold

„– Köszönöm a kiselőadást, Lord Bill. Hogy is élném túl a létezést mind a huszonnégy évem terhével, ha maga nincs?”

TE JÓÓÓ ÉG!!!!! Ünnepélyesen kijelentem, hogy az Áradó hold a leg-leg-leg-legkedvencebb könyvem!!! Ez valami fantasztikus volt!!! Én nem tudom, hogy létezhet-e olyan fantasy rajongó, akinek ez a könyv nem tetszene! Ez a világ, melyet Ilona Anderws megteremtett (vagyis teremtettek), ez a legtutibb világ az összes könyvbeli világok közül! Életemben nem olvastam ennyi különleges lényről és ennyi harcról, akcióról stb. Olvasás közben úgy éreztem, mintha egy sorozat egész évadát nézném egyszerre! Szinte hihetetlen, hogy 490 oldalba ez az egész történet belefért. Egy mondat, egy szó sem volt felesleges. Egyáltalán nem voltak uncsibb részek, az egész könyv csak akció, akció és akció. A szereplők szöööörnyen tetszettek, még a rosszak is! Williamba beleszerettem! Ilyen férfi kell nekem nem pedig valami nyavalygós Daemon Black fajták… Cerise is nagyon tetszett, egyáltalán nem volt az a megszokott elkényeztetett lányka. Szóval, William a kedvenc férfi főszereplőm, Cerise pedig a kedvenc női főszereplőm – minden idáig olvasott könyv főszereplőit beleszámítva. Ez a fajta romantika, ami a könyvben volt, tökéletes!!! Nem volt semmi csöpögős, nyálas dolog. Nagyon, de nagyon szépen ki lett dolgozva minden egyes szál.
Tökéletes…. T Ö K É L E T E S!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Légyszi mondja már meg valaki, hogy mi van a folytatással???? Úgy rémlik, mintha azt olvastam volna, hogy elkaszálták a sorozatot, de nem vagyok biztos benne. Nem is értem, hogy miért csinálnának ilyen nagy hibát, hisz ez egy nagyon jó sorozat!!!

Tudna valaki ajánlani könyveket, melyek hasonlóak ehhez?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633432327 · Fordította: Márton Andrea
4 hozzászólás
Lisie87 P>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Húha, na ilyen egy igazi jó kis fantasy könyv! ^^
Abszolút kedvenc! Még az első résznél is jobban tetszett! Magával ragadott a könyv sötét világa, a sok új és félelmetes szörny és egyéb pocsolyabeli élőlény! Imádtam. A szereplők egytől egyig érdekesek voltak. Nagyon szerettem Cerise-t, aki belevaló csajszi volt. William meg…hát na! :)) A Mar családról nem is beszélve! Izgalmakban-akciókban bővelkedett a történet. Nagyon sajnálom, hogy nem folytatták a részeket magyarul…angolul mindenképpen folytatós! :)

Fairymysz>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Williamet már az előző kötetben nagyon megszerettem, (naná, hisz alakváltó farkas! ♡) és kíváncsian vártam a könyvét.
Izgalmakban itt aztán nem volt hiány! William egy különleges küldetés közben a Perem egy elég pocsék helyszínére kényszerül menni és út közben megismeri Cerise-t. A nőnek nem könnyű az élete, a szüleit elrabolta egy félelmetes és titokzatos társaság, a családja csupa bolondból áll és sok-sok rejtély rejzőzik mindenfele.
Ebben a könyvben kevesebb volt a humor, viszont sokkal több akcióban volt részünk. No, és persze romantikából is kijutott.
És bár ez a sorozat elmarad a Kate Daniels mögött, mégis nagyon sajnálom, hogy a folytatásokat nem adták ki nálunk.

5 hozzászólás
Fairy>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Ez a rész is jó volt.
Most a pocsolyát ismerhetjük meg,sok sok különleges lénnyel.
Cerise nagyon tetszett, okos, talpraesett, és kiváló harcos.
Williemmel nagyon jó párost alkotnak.
Volt benne egy csavar ami meglepett.
Kár,hogy nem olvashatjuk tovább a sorozatot.
Kíváncsi lennék a folytatásra!

Zsuzana P>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Hihetetlen ez az író páros. Kíváncsi lennék ki mennyire vagy melyik szakasznál veszi ki a részét az írásból. Williamet már az első résznél megszerettem, Cerise nagyon illik hozzá. Nagyon izgalmas volt, de most komolyan árulja már el nekem valaki mi lett a spoiler??? Ez az egy ami idegesített, hogy most komolyan spoiler? Vagy félreolvastam valamit? Vagy lesz még egy rész vele? Kár hogy nincs folytatva magyarul a sorozat.

Elhaym>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Olvastam több helyen is, hogy ez a rész nagyon nyomasztó és sötét hangulatú. Már ekkor tudtam, hogy ez nekem való könyv, de arra nem számítottam, hogy ennyire jó lesz. Első rész egy Inuyashához hasonló romantikus mese volt, második viszont egy Resident Evil szerű horror történet nagyon minimális romantikával.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2013/01/28/ilona-andrews-ar…

Shanara>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Perem világa ismét egy új arcát mutatja felénk. Ezúttal Pocsolyát látogatjuk meg és a benne élő különleges emberek és lények elevenednek meg a lapokon. Más ez a terület, mint az első részben megismert Perem. Akad azonban ismerős is, mert a kötet főszereplője az előző részből megismert és bizony akkor hoppon maradt William.
Ami ebben a részben elvarázsolt az egy részről a lények sokasága: rolpik, thoások, még a Pók korcsai is fantasztikusan el lettek találva. A másik tényező, ami nagyon tetszett, az a mágia és alkalmazása: a légiós örökség, a villantós kardozás, az ősi stílus, az ősi varázslatok leírása. Pocsolya világa igazán különleges és összetett. William gondolatai nem kevésbé. Különleges, félig állatias logikáját nem volt egyszerű követni, de megérte.
A sorozat előző részéhez viszonyítva sokkal több benne az akció, az összecsapás, a különleges figurák, a kegyetlenség. Az ősi mágia, a különleges varázslatok és az évtizedek óta tartó ellentét sötét hangulatot teremt. Viszont kevesebb a humor, mert ugye William maga sem a humor melegágya és a helyzet sem igazán indokolja a vidámságot.
Megint nem vagyok kibékülve a történet végével. Az utolsó öt oldalra nem igazán volt szükség. Szerintem.
A sorozat tetszik és akár már most jöhetne a folytatás is. :)

Zölderdő>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Ezzel a könyvvel egy baj van. De tényleg. Hogy nem jelenik meg több része magyarul. Nincs más baja.
Először meglepődve vettem kézbe, azt hittem ez a kötet is Roseról fog szólni, de kiderült nem így van. Aggódtam, hogy nem fogja elnyerni a tetszésemet, de nem így lett.
Az író páros megint brillírozott!

szilvamag_>!
Ilona Andrews: Áradó hold

Rengeteg hátborzongató szörnnyel és mutáns lénnyel találkoztam olvasás közben és a véres csatajelenetekkel sem bántak szűkmarkúan az írók. Talán az én ízlésemnek már túl sok is volt belőlük, míg a humoros részeket véleményem szerint igen kis kanállal mérték…… no, de ettől eltekintve úgy gondolom, hogy tisztességes folytatása ez a Mágikus találkozásoknak, bár nekem az első rész jobban tetszett.
http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2012/10/ilona-andrews…


Népszerű idézetek

SzAngelika >!

Minden jóképű férfinak van valami bibije. Ilyen az ő szerencséje, hogy William bibije az őrültség. A fickó elmebeteg.

116. oldal

SzAngelika >!

– Ó, istenem!
A férfi szeme vágytól és ragadozószerű elégedettségtől ragyogott:
– A nevem William. Gyakran összekeverik.

365. - 366. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Sandine
SzAngelika >!

– Maga megőrült?
– Bagoly mondja verébnek, mocsári hableány.

115. oldal

Timi>!

Egyes nők a csillogó páncélú lovagot várják. Cerise egy fekete farmeres, bőrkabátos lovagot kapott, aki végig akarta kergetni az erdőn, hogy aztán azt csináljon vele, amit nem szégyell.

209. oldal

4 hozzászólás
Timi>!

– Kaldar, maga az, aki a felperes nevében ma felszólal ?
– Igen, bíró úr.
– A francba is – mondta Dobe. – Azt hiszem, maga jól ismeri a törtvényt.
Találkozott vele, fejbe vágta, felgyújtotta a házát, és teherbe ejtette a húgát.
Széles vigyor terült szét Kaldar arcán:
– Köszönöm bíró úr.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dobe bíró · Kaldar Mar
SzAngelika >!

– Lagar Sheerile mindent meg fog tenni, hogy végezzen magával. Lagar nem olyan balek, mint azok a bohócok. A testvére, Peva, a szerszámíjával egyszer átlőtte egy kőr kártyán a szívet harminc méterről.
– Hű, de megijedtem – mondta William. – A kártyázás igazi rendbontás a Peremnek ezen a részén?

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Sandine
Timi>!

William lehúzta az ingét. Felszínes vágások voltak az oldalán és izmos hátán Cerise többször érte el mint gondolta.
– Ó, egek – mormolta Pete néni. – Mivel etetik ezeket odaát Mágiában?

287-288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pete néni · William Sandine
otaksa>!

Cerise az égre pillantott, próbálta összeszedni a gondolatait:
– Rájöttem, hogy gyerek vagyok.
William nyíltan a mellét bámulta.
– Nem.
Cerise-ből kipukkant a nevetés, képtelen volt visszatartani.
– Idefent, Lord Bill. – Az arcára mutatott.

Kapcsolódó szócikkek: Cerise Mar · William Sandine
Timi>!

– Köszönöm a kiselőadást, Lord Bill. Hogy is élném túl a létezést mind a huszonnégy évem terhével, ha maga nincs?

210. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Christelle Dabos: A tél jegyesei
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
C. S. Pacat: A rab herceg
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Amanda Quick: A tökéletes méreg
Amanda Quick: Kristályok kertje
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Christina Dodd: A sötétség lángjai
J. R. Ward: Megsebzett szerető