Megjelenésének várható időpontja: 2019. május 25.

Álommester 1 csillagozás

Illyana Sanara: Álommester

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​valóságot az álomtól vajon mi alapján különböztetjük meg? Ki dönti el, hogy nappal álmodjuk életünket, vagy álmainkban éljük igazi életünket? Priya, Margery, Kathy és Lina négy európai nő, akiket vérségi kötelék ugyan nem fűz egymáshoz, a sors mégis úgy sodorja életüket, hogy laza családot alkotnak. Mindannyiuknak megvannak a maguk különleges személyiségjegyei, különcségei, amit a többiek ugyan tolerálnak, ám a külvilág elől jobban teszik, ha titkolják. A végzet, sors – vagy valami egészen más? – Szöulba, Dél-Korea fővárosába veti őket, ahol megismerkednek és összebarátkoznak egy helyi táncos-énekes csoporttal, amely különböző korú fiúkból áll. Ahogy a különös, kultúrákon, emberöltőkön, majd a valóság határain is átívelő barátság kibontakozik és elmélyül a történet szereplői között, úgy kerülnek egy döbbenetes, megrázó múltbéli tragédia részletei a felszínre. De vajon mi köze lehet a huszonegyedik században élőknek a több száz évvel azelőtt lezajlott eseményekhez? Ki mozgatja a… (tovább)

>!
NewLine, Budapest, 2019
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956119 · Megjelenés időpontja: 2019. május 25.

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Illyana Sanara: Álommester

Az Álommester egy olyan különleges világba kalauzol az olvasási élmény alatt, amelyben nagyon rég volt részem. Már a fülszöveg elolvasása után az az érzés telepedett le bennem, hogy egy számomra még ismeretlen, de annál izgalmasabb regényt ismerhetek majd meg. S úgy érzem ez pont így valósult meg.
A regény több helyszínt és több időpontot karöltve ismertet meg bennünket a karakterekkel és mindazzal, amit magukban rejtenek. S nekünk olvasóknak a feladatunk eldönteni, hogy mi az álom és mi a valóság.

Ajánlom a művet azoknak, akik:
– szeretik az izgalmas, titokzatos történeteket
– zsánerüknek tekintik a fantasy-t
– olvastak már az Álommester írójától, mert számukra is hatalmas élményt nyújthat
– szeretik a romantikus, erotikus alkotásokat
– szeretnének valami újdonságot a kezeik közé venni, s esetlegesen kimozdulni a komfortzónájukból

A teljes ajánlóm itt olvashatod: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2019/05/15/illyan…


Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog P

Honnan is tudhatná ez a fiú, valójában mennyi idős lelket hordoz magában, minden emlékével és erejével együtt? Biztos nem állna vele szóba többé, ha ismerné az igazságot, ezért csak hagyta, hogy annak látszódjon, aminek mások akarták látni. Egy, a harmincas évei elején járó nőnek, aki még ennél is fiatalabbnak tűnt.

>!
Anarchia_Könyvblog P

A boldogság a magamfajtának relatív. Örülhetünk egy virág szirmának, ahogy felkapja a szél. Mosolyoghatunk a frissítő nyári záporban táncolva. Nekünk nem a szívünk boldog, hanem a lelkünk.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Mint aki lezárt egy korszakot, megszabadulva mindentől, ami teher és kiváltság volt. Ami választás elé állította, ugyanakkor benne is ragadt miatta a pillanatban.

>!
Anarchia_Könyvblog P

A halvány képek elmosódtak a szeme előtt, csak egy levendulaszín szempár nevetése ragyogott elméjében, majd minden elsötétült, mintha csak egy álomba merülne.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Többet látunk és élünk meg egy perc alatt, mint amit a normális emberek egy nap alatt. Nekünk a múlt a jelen, a jövő a múlt. Azon kevesek közé tartozunk, akik a haláluk pillanatában nem kaphatják meg a kaszástól a Felejtés Teáját.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Gerle figyelmét nem kerülte el Aurora tátva maradt szája.
Ettől félt a legjobban.
Ha már Szalamandra látványától eláll a szava, mi lesz akkor, ha Lisandro megfogja a kezét?
Nem engedhette meg. Egyiknek sem.
Aurora az övé volt. Akkor is megszerzi magának az emberlány szerelmét, ha el kell kárhoznia.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Fájdalom nélkül emelte fel a karját, hiányzott a már megszokott érzés, ami a vállába vágott, most mégis meglepett öröm zsibbasztotta le tagjait. Nem az jutott először az eszébe, hogy végre befejezheti a könyvet, hanem az, hogy szabadon ölelheti magához a fiút. Mind a hármat.
Jae-sunt, aki meghódította bársonyos hangjával, meleg fényű mosolyával, csábító csókjaival. Zhelant, aki életvidámságával együtt közös emlékeken osztozott Priyával, és kis koalaként tapadt rá. És Chait, akinek a mosolyánál szebbet sosem látott a rég megélt élet óta.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Belenyögött az érzéki harapásba, hangosabban, mint kellett volna, saját mozdulatai elvesztették az irányítást, ahogy a hátához simuló csempe „megszólalt”. Olyan dolgokat látott lehunyt szemhéjai alatt, hogy elakadt a lélegzete. A világosszürke anyag elmesélte, hányszor dőlt neki Shenwu zuhanyzás közben, hogyan suttogta Xiang nevét a vízpára mögött lehunyt szemmel. Hogyan szeretett bele a szertelen fiúba, belelehelve a vágyait a levegőbe.

>!
Anarchia_Könyvblog P

– Te elfogadod őt, én nem tudtam. Talán ezért is féltem tőle én a leginkább. Te viszont erősebb vagy, mint amilyen én valaha leszek. Vigyázz rá. Kérlek!

>!
Anarchia_Könyvblog P

A lángok elborították megint, nem tudott ellene tenni. Bőréből úgy párolgott az erő, mintha verejtékezne. Persze, Priya azt is érezte, hogyan csorog végig a tarkóján az izzadtság, de képtelen volt felébredni a zaklatott álomból. Légcsövét savként marta a füst és a forróság, azonban álmában csak tátogott a lángtenger közepén.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Megérint a sötétség
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
Darynda Jones: Első sírhant
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
J. R. Ward: Végre szeretők