Álommester 20 csillagozás

Illyana Sanara: Álommester

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​valóságot az álomtól vajon mi alapján különböztetjük meg? Ki dönti el, hogy nappal álmodjuk életünket, vagy álmainkban éljük igazi életünket? Priya, Margery, Kathy és Lina négy európai nő, akiket vérségi kötelék ugyan nem fűz egymáshoz, a sors mégis úgy sodorja életüket, hogy laza családot alkotnak. Mindannyiuknak megvannak a maguk különleges személyiségjegyei, különcségei, amit a többiek ugyan tolerálnak, ám a külvilág elől jobban teszik, ha titkolják. A végzet, sors – vagy valami egészen más? – Szöulba, Dél-Korea fővárosába veti őket, ahol megismerkednek és összebarátkoznak egy helyi táncos-énekes csoporttal, amely különböző korú fiúkból áll. Ahogy a különös, kultúrákon, emberöltőkön, majd a valóság határain is átívelő barátság kibontakozik és elmélyül a történet szereplői között, úgy kerülnek egy döbbenetes, megrázó múltbéli tragédia részletei a felszínre. De vajon mi köze lehet a huszonegyedik században élőknek a több száz évvel azelőtt lezajlott eseményekhez? Ki mozgatja a… (tovább)

>!
NewLine, Budapest, 2019
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956119
>!
NewLine, Bakháza, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155956218
>!
NewLine, Bakháza, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155956225

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
Illyana Sanara: Álommester

Most úgy érzem zsákutcába jutottam. Ha létezik megosztó könyv az idei évem olvasott tételei között, akkor ez a kötet bizonyosan megkapja eme „díjat”.

Az első lényeges információ, hogy nem ismertem eddig az írónőt, nem olvastam tőle ez előtte semmit, viszont az érdeklődésemet még nem vesztettem el.
Ebből a mondatból már lehet tudni, miért is írtam, hogy megosztó számomra a kötet.
Ugyanis három nagyon pozitívumot tudok írni.
Az első, hogy Ázsia a mindenem, és pont ezért, mikor a fülszövegből megtudtam, hogy ekörül (is) forog a történet, nagy lelkesedéssel vártam a lehetőséget, hogy olvashassam.
A második, hogy a karakterek – bár nagyon sokan vannak- a múltra tekintve nagyon érdekfeszítőek és jó volt eme idősíkon lenni.
És a harmadik, hogy az alap ötlet rendkívülinek bizonyult.

Sajnos viszont a negatívumok felett nem tudok elmenni.
Nézzük miért is akadtam ki:

– Mint fent említettem két idősíkon játszódik a történet. De, míg a múltban élvezet volt elmerülni, addig a jelen csapongó volt végig. A fejezetek elején az idő jelezve van és ha ez alapján ment volna a cselekmény kidolgozása egy szavam sem lenne. De a problémám abban nyilvánul meg, hogy követhetetlen volt, egyik fejezetben még történik valami, várom a kidolgozást, de mire azon karakterhez térünk vissza, már régen túl van a várt cselekményszálon, és szinte elvárja olvasójától a kötet, hogy értse mi miből adódik. Miért?
Nekem nem egyértelmű, pedig voltak részek, melyeket többször olvastam, hogy most tényleg én vagyok ennyire érthetetlen, de nem leltem a választ kérdésemre.

– A sok karakterrel is gondom volt. A hölgyekkel teljesen azonosulni lehetett, van akit szívembe zártam, van akit nem, de ez nem a kötet hibája, hogy milyen értékeket képviselek és kedvelek. A fiúk, bár sokan vannak és cukik lennének, bármely kapcsolati formára vonatkoztatva is, túl kuszák voltak, a nevek változatossága, a származást tekintve lehetett volna kicsit változatosabb, ettől függetlenül értem, hogy miért ennyien szerepeltek, funkcióban mindenkinek megvolt a helye, mégis tartom azt az álláspontomat, miszerint a kevesebb több.

– Nem tudom mi okból került rá a fantasy címke. Mert, bár elemeiben tartalmaz erre utaló eseményeket, a mágia léte és használata kevés ahhoz, hogy ide sorolhassuk szerintem.
Misztikusnak lehet nevezni, de ennél több kell, hogy a fent említett témakört ráillesszem jó szívvel.

– Ami pedig az erotikát illeti, túl sok. De nem átlagosan értem, a gondom a szinte hirtelen kialakult fellángolásoknak és majdhogynem már az ágyban vannak a szereplők létével van. Ha már ilyen sokan, ennyi érzelemmel rendelkeznek, sokkal több oldalt is elbírt volna. Attól jó egy erotikus töltetű kötet, hogy az olvasóját berántja, de előtte meghagyja, hogy ráhangolódjon. Itt meg lett volna az előbbi, de mivel semmi utóbbit nem kaptam a fellobbant láng kialudt és nagyon felszínesnek, néhol már unalmasnak találtam.

Ami pozitív még, hogy a könyv lezárása érdekesnek és nagyon tetszetősre sikeredett.
Bár a borító elsőre soknak tűnt, a végére megszoktam és egészen hozzáillőnek találtam.

És, akkor most már gondolom értitek miért írtam, hogy megosztó a számomra.
Hány csillagot is ér, kevesebbet vagy többet?
Ritka bizonytalanság van rajtam, de ha azt vesszük, a közepes értékelés megfelelő lehet.
Igen, három csillagot adok rá.

Bár első olvasásom volt, az írónő stílusa érdekes, mert minden negatívumot félreteszek olvastatta magát a történet, ezt pedig csak olyan alkotó tudja elérni, aki az adott munkájába beleteszi szívét, lelkét, még ha éretlen is kicsit.
Szeretnék olvasni tőle, és hamarosan meg is teszem.
Tehát az érdeklődésem megmaradt, de ezt a könyvet sajnos nem tudtam igazán közel engedni magamhoz.

Mivel utazókönyvként volt lehetőségem olvasni, ezt szeretném itt is megköszönni.

Egy olvasásnak megfelelt.

Anarchia_Könyvblog>!
Illyana Sanara: Álommester

Az Álommester egy olyan különleges világba kalauzol az olvasási élmény alatt, amelyben nagyon rég volt részem. Már a fülszöveg elolvasása után az az érzés telepedett le bennem, hogy egy számomra még ismeretlen, de annál izgalmasabb regényt ismerhetek majd meg. S úgy érzem ez pont így valósult meg.
A regény több helyszínt és több időpontot karöltve ismertet meg bennünket a karakterekkel és mindazzal, amit magukban rejtenek. S nekünk olvasóknak a feladatunk eldönteni, hogy mi az álom és mi a valóság.

Ajánlom a művet azoknak, akik:
– szeretik az izgalmas, titokzatos történeteket
– zsánerüknek tekintik a fantasy-t
– olvastak már az Álommester írójától, mert számukra is hatalmas élményt nyújthat
– szeretik a romantikus, erotikus alkotásokat
– szeretnének valami újdonságot a kezeik közé venni, s esetlegesen kimozdulni a komfortzónájukból

A teljes ajánlóm itt olvashatod: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/05/15/illyana_sa…

christine>!
Illyana Sanara: Álommester

Összességében úgy érzem, ez a könyv több szempontból sem az én történetem. Azok számára biztos élményt nyújt majd, akik szeretik a koreai világot, hamar tudnak majd azonosulni a szereplőkkel és a helyszínnel. A fantasy rajongók viszont minden bizonnyal csalódni fognak, mivel ez a szál nem úgy van kidolgozva, ahogy elvárná az olvasó.

Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2019/08/illyana-s…

Garbai_Ildikó P>!
Illyana Sanara: Álommester

Hmm érdekes egy történet volt. Tetszett de valahogy mégsem volt az igazi. Két idősíkon játszódik a történet. Sok szereplő van benne én bizony időnként elvesztem,hogy most ki-kicsoda… Elkavarodtam a jelenben és múltban a kapcsolatok kuszaságában így lassan tudtam csak vele haladni. Tele, számomra hihetetlen szerelemmel,romantikával,erotikával..Misztikus részről még lehetett volna jóval több is..Érdekes volt a befejezés is. Úgy érzem én sajnos nem tudtam úgy elmerülni ebben a könyvben,mint sokan. Utazókönyvként olvastam és köszönöm szépen.

Mimi_Taylor I>!
Illyana Sanara: Álommester

Nos, azzal kezdeném, hogy egyáltalán nem tartott annyi ideig a könyv olvasása, mint az látszik. Időhiány miatt ugyanis 3x ugrottam neki a történet olvasásának (mindannyiszor elölről kezdve).
Most azt kell mondjam: Hűha! A jóértelemben vett hűha!
Az írónő egy zseni. Mesterien szövi a szálakat. A történet többször-olvasós, amire éppen az időhiány miatti többszöri visszatérésem következményeképp jöttem rá. Ugyanis vannak benne olyan utalások, melyek elsőre fel sem tűnnek.
Egyetlen egy negatívumot tudok felhozni és ezért is a fél csillag levonás. Ez pedig a rengeteg, számomra idegen név, ami többször összezavart. A könyv legvégét már teljesen egyszuszra olvastam ki, mert az igazán izgalmasra és élvezetesre sikeredett. Nagyon kíváncsian várom a történet folytatását.
Gratulálok az írónőnek és nagyon köszönöm ezt a nem mindennapi élményt! :-)

inci81 P>!
Illyana Sanara: Álommester

Az Álommestert olvasva egy különleges történetet ismerhettem meg.
Izgalmas és titokzatos fantazy világ tárult elém, amelyből nem hiányzott a romantika és a humor sem.
Több helyen és időben játszódott a cselekmény, így ismerhettem meg a szereplőket.
Először kissé megrettentem a sok történetszáltól, de hamar kiderült, hogy remekül fűzi össze az eseményeket a szerző, egyáltalán nem gabalyodott bele.
S hogy mi az álom, s mi a valóság? No meg hogy ki is az Álommester? Mindenre ott rejlik a válasz a sorok között, csak el kell olvasni.

Detty77 >!
Illyana Sanara: Álommester

Egy magyar írói csoportban “találkoztam” az Írónővel és ígéretet tettem, hogy elolvasom a könyvét♥ Összességében az alaptörténet, a női karakterek és ez a különleges világ, tetszett! Erotikus könyvek a szívem csücskei, amiből itt is kaptam, olvashattam, zseniális volt. Az Írónő stílusa, és a cselekmény szálainak mozgatása igazán fantasztikus volt. Az egyetlen negatívuma, ami lehet, hogy az enyém is, elvesztem az idősíkokban és azok követésében.

Beatrix_Fekete>!
Illyana Sanara: Álommester

Kezdeném egy idézettel az írónő könyvéből: „A valóságot az álomtól vajon mi alapján különböztetjük meg? Ki dönti el, hogy nappal álmodjuk életünket, vagy álmainkban éljük igazi életünket?” Mely tökéletesen sugallja azt, amit a könyvben tapasztalunk. Ha valaki olvasta már tőle a Látók házát, akkor a fülszöveg alapján azt hihetné, hogy biztos valami klisét fog alkalmazni az írónő, de téved, hiszen itt teljesen másképp éljük át a múltat, és a jelent, ahogy a két idősík összekapcsolódik. Szerethető és vicces karaktereivel, színes megfogalmazásával egy újabb elképesztő kalandra visz minket, melyen még az idő vas foga sem foghat ki. Megmutatja, hogy nem minden a vérségi kötelék, és van amit még az idő sem szakíthat el. Priya egy elképesztő személyiség, melyben néha még magát az írónőt is felfedezni vélem.

Mindenképpen ajánlani tudom azoknak, akiket foglalkoztat a reinkarnáció, vagy az időutazás bármilyen formája, elvégre a történetben, ezt is megtapasztalhatjuk.
Ajánlom továbbá azoknak akik szeretik a keleti országokat, lásd pl: Japán, Korea vagy akár Kína. Hiszen megtapasztalhatjuk, hogy ezek az országok is épp olyan különlegesek lehetnek, mint egy francia tengerpart, vagy akár maga a Grand kanyon.

Én nem csalódtam az írónőben :)

Tanila>!
Illyana Sanara: Álommester

Köszönöm az élményt! Egy nem hétköznapi fantasy regény, az biztos. Álom vs valóság. A karakterek első perctől kezdve megfogtak, szerintem ez egy nagyon jól kitalált történet. Mindenkinek ajánlom!

Zsanett>!
Illyana Sanara: Álommester

Ez a történet összességében jó volt olvasható! De sokszor nem tudtam követni a szálakat számomra sok volt a szereplő és néha vissza kellett lapoznom mert néha elvesztettem a fonalat! Nem szoktam fantasyt olvasni ez az első ilyen könyvem! Tetszett! Fogok még az írónőtől olvasni! Köszönöm, hogy olvashattam!


Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

Honnan is tudhatná ez a fiú, valójában mennyi idős lelket hordoz magában, minden emlékével és erejével együtt? Biztos nem állna vele szóba többé, ha ismerné az igazságot, ezért csak hagyta, hogy annak látszódjon, aminek mások akarták látni. Egy, a harmincas évei elején járó nőnek, aki még ennél is fiatalabbnak tűnt.

Anarchia_Könyvblog>!

A boldogság a magamfajtának relatív. Örülhetünk egy virág szirmának, ahogy felkapja a szél. Mosolyoghatunk a frissítő nyári záporban táncolva. Nekünk nem a szívünk boldog, hanem a lelkünk.

Anarchia_Könyvblog>!

Mint aki lezárt egy korszakot, megszabadulva mindentől, ami teher és kiváltság volt. Ami választás elé állította, ugyanakkor benne is ragadt miatta a pillanatban.

Anarchia_Könyvblog>!

A halvány képek elmosódtak a szeme előtt, csak egy levendulaszín szempár nevetése ragyogott elméjében, majd minden elsötétült, mintha csak egy álomba merülne.

Anarchia_Könyvblog>!

Többet látunk és élünk meg egy perc alatt, mint amit a normális emberek egy nap alatt. Nekünk a múlt a jelen, a jövő a múlt. Azon kevesek közé tartozunk, akik a haláluk pillanatában nem kaphatják meg a kaszástól a Felejtés Teáját.

christine>!

Jinhwan kacagása úgy hatott a lányra, mintha olyan gyógyszert kapott volna, ami minden bajt
elmulaszt.

Anarchia_Könyvblog>!

Gerle figyelmét nem kerülte el Aurora tátva maradt szája.
Ettől félt a legjobban.
Ha már Szalamandra látványától eláll a szava, mi lesz akkor, ha Lisandro megfogja a kezét?
Nem engedhette meg. Egyiknek sem.
Aurora az övé volt. Akkor is megszerzi magának az emberlány szerelmét, ha el kell kárhoznia.

christine>!

Priya hátravetett fejjel nevetett fel, belekapaszkodva, majd újra a szemébe nézett.
− A titkaim nem mocskosak, csak a gondolataim, Jae, amik mostanában szinte csak körülötted járnak, úgyhogy gyorsan döntsd el, valóban csak
beszélgetni szeretnél?
Jae-sun felmordult, amint megérezte mellkasán a nő szívverését, ami úgy lüktetett, mint a sajátja.

Anarchia_Könyvblog>!

Belenyögött az érzéki harapásba, hangosabban, mint kellett volna, saját mozdulatai elvesztették az irányítást, ahogy a hátához simuló csempe „megszólalt”. Olyan dolgokat látott lehunyt szemhéjai alatt, hogy elakadt a lélegzete. A világosszürke anyag elmesélte, hányszor dőlt neki Shenwu zuhanyzás közben, hogyan suttogta Xiang nevét a vízpára mögött lehunyt szemmel. Hogyan szeretett bele a szertelen fiúba, belelehelve a vágyait a levegőbe.

christine>!

− Ebben különbözöl tőlem, Jae-sun-ah. Te elfogadod őt, én nem tudtam. Talán ezért is féltem tőle én a leginkább. Te viszont erősebb vagy, mint amilyen én valaha leszek. Vigyázz rá. Kérlek!


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Megérint a sötétség
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
Darynda Jones: Első sírhant
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
J. R. Ward: Végre szeretők