A nők azt akarják, hogy hazudjanak nekik. A férfiak viszont még az igazságot sem akarják tudni. „Ide figyelj, kedvesem, a férfiak rendkívül érzékenyek, ha az autójukról, öltönyeikről vagy a farkukról van szó.” Ha a nők kevesebb időt fordítanának arra, hogy magukon, a kapcsolatukon, a gyerekeiken és a hét legjobb barátnőjük problémáin rágódjanak, akkor sokkal kevesebb gondjuk lenne. Na jó, talán nem, kellett volna lehallgatni a férfi üzenetrögzítőjét. És talán beszélnie kellett volna vele, mielőtt vörösborral locsolja le az öltönyeit. De Amelie Baby Sturm soha nem volt a béke barátja. Az életnek nem volna többé semmi értelme, ha a férfiak és nők megértenék egymást.
Szívzökkenő 9 csillagozás

Rossz a természetem, és jó az alakom. És mint minden reggel, mihelyt kinyitom a szemem, hálát adok a sorsnak, hogy olyan vagyok, amilyen. És mint minden reggel, most is örülök az előnyös tulajdonságaimnak. Jól tudok parkolni, még jobban tudok nemet mondani. És nem szeretem, ha levegőnek néznek.

Jó a természetem, és rossz az alakom. De esküszöm mindenre, ami nekem szent – a Shiseido arcmasszírozó kefémre, Amelie Tschuppik nagyanyámra és a dupla Whitney Houston-CD-mre –, szóval esküszöm, hogy meg fogok változni. Igenis meg fogok változni. A jó természetbe manapság már éppúgy nem kell beletörődni, mint a túl vastag combba. Fegyelem kérdése az egész.

Ibónak tulajdonképpen nem is autója van, hanem egy Opel Astrája.
– Az a fontos, hogy mozog, és balra megy, ha én balra akarok menni – mondja Ibo.