Mondscheintarif 6 csillagozás

Ildiko von Kürthy: Mondscheintarif Ildiko von Kürthy: Mondscheintarif

Sie hat ein gestörtes Verhältnis zu ihren Füßen und zu ihrer Frisur. Sie findet sich nicht schwierig, sondern interessant. Ihre beste Freundin hat die größeren Brüste – und ist trotzdem ihre beste Freundin. Cora Hübsch ist 33. Alt genug, um zu wissen, daß man einen Mann niemals nach dem ersten Sex anrufen darf. Also tut sie das, was eine Frau in so einem Fall tun muß: Sie epiliert sich die Beine, hadert mit ihrer Konfektionsgröße und ihrem Schicksal – und wartet. Auf seinen Anruf. Stundenlang. Bis sich ihr Leben verändert. Zum Mondscheintarif

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Rowohlt, Reinbek bei Hamburg, 2010
144 oldal · ISBN: 9783644205017 · ASIN: B005HVKVFG
>!
Rowohlt, Hamburg, 2001
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 3499226375

Most olvassa 1


Kiemelt értékelések

>!
ÁrnyékVirág
Ildiko von Kürthy: Mondscheintarif

Német Bridget Jones, Sex in the Köln City avagy még egy vicces-kesernyés könyv a harmincas nők párkeresési nehézségeiről.
Tanulság: Soha ne hívd fel te őt az első randi után! Vagy mégis?

2 hozzászólás
>!
hungi_moncsi
Ildiko von Kürthy: Mondscheintarif

Cora Hübsch (Ach, wie hübsch!) tipikus nő: nem elégedett az alakjával, annak ellenére, hogy rengeteget foglalkozik magával. Saját kis rigolyái és fura gondolkodásmódja igazi egyéniséggé teszik őt. Dilis egy csaj, az egyszer biztos. Lefekszik Dr. med. Daniel Hofmann-nal, majd vár és vár és vár… Tulajdonképpen erről a várakozásról szól ez a rövid kis könyvecske. Ezzel párhuzamosan ismerjük meg Danielt, az első és további találkozásaik történetét, Cora barátnőjét, illetve korábbi kapcsolatait. A könyv elején még kicsit unatkoztam, de miután sikerült ráéreznem a műfaj és az írónő stílusának ízére, egészen élvezhető volt. A hosszú évődés után a végkifejlet hirtelen és gyorsan jön, de még így is teljesen rendben találtam.

>!
SunnyRiver
Ildiko von Kürthy: Mondscheintarif

Ah, Cora…. wie hübsch! ;)

Az utolsó fejezeteket stílusosan a kádban, orromon pórustapasszal olvastam, míg egy telefonhívásra vártam… Az utóbbi napokban ez a könyv volt a mentsváram, ahová a mindennapi rohanásból bemenekülhettem. Rengeteget nevettem, Cora nekem egy kicsit olyan, mint Bridget a BJ naplójából, csak Cora okosabb-értelmesebb és nagyjából ugyanazok a női problémák-hülyeségek-gondolatok jöttek itt is elő. A BJ naplójával ellentétben, ami nekem mindig is egy kicsit lassú volt, ezt csak úgy faltam! Tóparton, metrón, ebédszünetben, este, a kádban… A napozást simán elfeledtette velem! utálok napozni, könyv nélkül dögunalom

Bónusz, hogy teljesen jól érthető volt, még maga-után-némi-kívánni-valót-hagyó némettudással is :)

Egy szóval: imádtam!


Népszerű idézetek

>!
SunnyRiver

Ich wollte einfach nicht, daß alles, was passieren kann, passiert.

9. oldal, 18:42

>!
hungi_moncsi

Das fand ich nun irgendwie ganz lustig. Zwei Informatiker. Man kann sich gar nicht vorstellen, dass die was über Kopulation wissen.
„Das ist ja nett”, sagte ich. „Dann ist euer Sohn ja ein richtiger Gameboy.”
„Wieso?”
„Ach, vergiss es.”

>!
SunnyRiver

Aber ich schwöre bei Gott: Keine Scheidung kann so weh tun wie eine gründliche Epilation. Nicht mal eine Schedung nach dem Super-Sanft-System.

62. oldal, 18:23

>!
ÁrnyékVirág

Das sind die geheimen Initiations-Riten im Leben einer heranwachsenden Frau: Menstruation. Geschlechtsverkehr. Sich im Restaurant über das Essen beschweren. Putzfrau anheuern. Erstmaliges Überziehen des Dispokredits. Beinenthaarung. Geburt. Mit einem fünfzehn Jahre jüngeren Mann schlafen. Mit zwei fünfzehn Jahre jüngeren Männer gleichzeitig schlafen. Scheidung.

62


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Die Mütter-Mafia
Kerstin Gier: Wolkenschloss
Kerstin Gier: Für jede Lösung ein Problem
Kerstin Gier: Ein unmoralisches Sonderangebot
Carina Bartsch: Kirschroter Sommer
Helen Fielding: Bridget Jones – Schokolade zum Frühstück
Cecelia Ahern: Ein Moment fürs Leben
Piper Rayne: The One Best Man
Vi Keeland: Bossman (német)
Sophie Kinsella: Frag nicht nach Sonnenschein