Itt ​az idő 4 csillagozás

Ildikó von Kürthy: Itt az idő

Judith hamarosan betölti az ötvenet, a házassága kihűlt, a gyerekei felnőttek, és a hazugság, amellyel hosszú évek óta együtt él, lassan már-már igaznak tűnik.
Húsz évvel ezelőtt szörnyű katasztrófa húzta keresztbe minden tervét. Ekkor elhagyta a szülővárosát, és úgy döntött, örökre megőrzi a titkát. Most, anyja halála miatt visszatér oda, és egyszerre minden a feje tetejére áll.
Maradjon vagy menjen? Mi a fontos az életében, és mi nem az? Képes lesz-e vigaszt nyújtani halálos beteg barátnőjének és összeszedni a bátorságát, hogy bevallja végre, miért is szakadt meg akkor régen a barátságuk?
A barátai szerint nem mehet minden úgy tovább, ahogy eddig. Vajon túl késő lenne új életet kezdeni?
Még nem.
De itt az ideje.

Ildikó von Kürthy határtalan öniróniával és könnyed humorral mesél az életközepi válsággal küszködő, azaz a második kamaszkorukat élő nők olykor csip-csup, máskor igen fontos problémáiról.

>!
Central Könyvek, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633248478 · Fordította: Almássy Ágnes
>!
Central Könyvek, Budapest, 2021
360 oldal · ISBN: 9789633248485 · Fordította: Almássy Ágnes

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

silverlight78>!
Ildikó von Kürthy: Itt az idő

Ki ez a nő, és hogy lehet az, hogy még semmit nem olvastam tőle?! Ez a könyv imádnivaló! Nevettem, sírtam, nevettem, sírtam, és közben hevesen bólogattam, hogy igen, tényleg, valóban, milyen igaz, pont ez, pont így. Ha anya és feleség vagy, és elmúltál negyven: semmiképp ne hagyd ki! Persze amúgy is érdemes elolvasni, mert tök szórakoztató!

Nikolett_K>!
Ildikó von Kürthy: Itt az idő

Végre egy újabb könyv az írónőtől! És hiába telt el… sok év, amióta először olvastam tőle, mégsem csökkent a lelkesedésem és az ő humora sem. Igaz, a témák komolyodtak, a 30-as önbizalomhiányos nő helyett 50 éves anyuka a főszereplő, de több ismerős is feltűnt az előző könyveiből, amiért külön hálás vagyok. Tipikusan az a könyv, amit csak egy (maximum 2) szusszra lehet elolvasni.
Kedves Ildikó! Sok ilyen könyvet kérünk még!


Hasonló könyvek címkék alapján

Erich Maria Remarque: Szikrányi élet
Anne C. Voorhoeve: Liverpool Street
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya
Rita Falk: Szilváspite-összeesküvés
Margit Auer: Hű, de durva!
Jessica Koch: Közel a szakadékhoz
Kerstin Gier: Zafírkék
Erich Kästner: Három ember a hóban
Hermann Hesse: Sziddhártha
Ulrike Rylance: Tényleg semmi gond!