Cukormentes ​édességek 11 csillagozás

Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Hogyan ​álmodjuk újra úgy 53 népszerű desszert receptjét, hogy azokat az inzulinrezisztenciával és cukorbetegséggel küzdők is bátran fogyaszthassák? Iklódi Dóri, a Wander. Food. Wonder bloggere és a Cukormentes örömök című sikerkönyv szerzője ezúttal nem kevesebbre vállalkozott, mint arra, hogy a piskótáktól kezdve a pitéken, tortákon, édes és sós aprósüteményeken át a krémekig és lekvárokig olyan finomságokat mutasson be legújabb könyvében, amelyek amellett, hogy a hétköznapokon és az ünnepnapokon is szépen megállják a helyüket, kellő nosztalgiával a nagyi jól bevált receptjeit is megidézik. Teszi mindezt a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében úgy, hogy a könnyen elkészíthető változatok mellett a komolyabb sütési tapasztalatokat igénylő nyalánkságokkal is bármikor meglephetjük édesszájú családtagjainkat, barátainkat. Mindegy, hogy a lekváros buktára, a hólabdára vagy a lúdláb tortára szavazunk, a szerző figyelt arra, hogy a hozzávalók könnyen beszerezhetők legyenek, a… (tovább)

>!
Boook, Budapest, 2020
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155417559

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Iklódi Dóra: Cukormentes édességek Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

Az alcímet megváltoztatnám egy kicsit, mégpedig: nem csak inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére. Hanem mindazok részére, akik egészségesebben szeretnének étkezni, életmódot váltottak, tudatosabban táplálkoznak, odafigyelnek arra, hogy mit visznek be a szervezetükbe.

Bár Iklódi Dóra az inzulinrezisztenciája miatt kísérletezte ki a könyvben található édességek egészségesebb változatát, abban is segítségünkre lehet az édességek cukormentes verziója, hogy mérsékeljük a cukorfogyasztásunkat, ezáltal vigyázva magunkra, hogy messziről elkerüljük a cukorbetegséget, tehát mintegy megelőző funkciót is elláthat.
Fantasztikus ez a könyv, mire a végére értem, már több receptet is kiválasztottam, amit szívesen kipróbálnék, kivétel nélkül megállják a helyüket akár egy vendégség esetén is. A gyönyörű ételfotók még akkor is meghozzák a kedvet egy kis süteményezéshez, ha éppen nem volt tervben.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/06/iklodi-dora-cukor…

kellyolvas P>!
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Iklódi Dóra: Cukormentes édességek Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

Érintett vagyok, úgyhogy kíváncsian vettem a kezembe és rögtön két receptet teszteltem a blogturné keretében. Örömmel fogom a többit is, mert egyszerű, érthető, könnyen elkészíthetők a receptek.
http://www.kellylupiolvas.com/2020/04/iklodi-dora-cukor…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Iklódi Dóra: Cukormentes édességek Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

A cukorbetegeknek és az inzulinrezisztenseknek egyáltalán nem kell lemondaniuk az édességekről. Minden kedvenc finomságukat ehetik, csak oda kell figyelniük az alapanyagokra. Nekem ugyan nincsenek ilyen egészségi problémáim, de velem egy háztartásban élő apukámnak igen, ezért fokozottan érdekelnek a témában íródó szakácskönyvek, és mivel Iklódi Dóra előző könyve már meggyőzött minőségügyileg, alig vártam, hogy szemügyre vegyem az új kiadványát. Nem csalódtam, ismét egy igényes kivitelű, jól szerkesztett szakácskönyvhöz volt szerencsém, amelyben az egyszerű, de nagyszerű finomságok tárháza várja az olvasót. A receptek nagyon jól követhetőek, az egyetlen problémám nekem az volt, hogy hiányoltam volna egy-két személyesebb sztorit a leírások elé, de ennél több hibát nem tudok felróni ennek a kiadványnak. Nagyon fontosnak tartom, hogy az elején kaptunk egy rövid, de velős összefoglalót dietetikus szakembertől, amelyből tájékozódni lehet az alapokról, ha cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedünk mi vagy valamelyik családtagunk, hogyan kezdjünk hozzá az alapanyagok lecseréléséhez. Mert tapasztalatból tudom, mennyire nem könnyű szembesülni azzal, hogy az életünk bizony megváltozik, ha megállapítása kerül az érintettség, hiszen az egészségünk érdekében teljesen át kell alakítanunk az étkezésünket, oda kell figyelni sok olyan apróságra, amelyekkel korábban nem foglalkoztunk. Nagyon fontos, hogy szakemberhez forduljunk, vele egyeztessünk, mielőtt nekifogunk az étkezésünk átalakításához, a szakszerű tanácsok hatására megnyugodhatunk, hogy nem kell lemondanunk semmiről, de nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen alapanyagot cserélünk le mire. Ha ezeken a dolgokon túl vagyunk, elkezdhetünk utánanézni annak, miként készíthetjük el kedvenc sütijeinket, és ebből a szakácskönyvből megtudhatjuk, hogy igazából egyáltalán nem lesz bonyolultabb az elkészítési folyamat. Na persze a somlói galuska elkészítési ideje még így sem fog néhány percre redukálódni, de hosszabb sem lesz attól, hogy cukormentes változatban készítsük el és ugyanez mondható el minden finomságról. Hasznos és szépen fényképezett kiadvány, amelyben az egyszerű, de nagyszerű hétköznapi édességek cukormentes receptjeit ismerhetjük meg.
A teljes kritika itt olvasható:
https://jusandcalzone.blog.hu/2020/04/14/konyvajanlo_ik…

dianna76 P>!
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Iklódi Dóra: Cukormentes édességek Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

Nem most vettem először kezembe a könyvet, hiszen másfél éve a szakácskönyves polcomon áll. Anno fellapoztam – talán a bevezető szöveget el is olvastam – s 2020 karácsonyára kipróbáltam belőle a szalalkális kávés szeletet ami finom lett, csak nagyon beitták a krémet a lapok, így szárazabb lett a kelleténél.
Ezúttal elejétől a végéig átolvastam. Szerintem teljesen rendben van ez a kötet, nekem tetszik. Nem csak recepteskönyv, hanem tanácsot, ismeretet is ad az alapanyagok tekintetében, hogy jobban kiigazodhasson az ember, ha már próbál egészségesebb – vagy kevésbé egészségtelen és haszontalan – desszerteket az asztalra varázsolni. S ha már alapanyagok… Jó, hogy olyan összetevőkkel dolgozhatunk, amik könnyen – s talán nem is olyan horribilis összegért – beszerezhetőek. Talán egyszer szerepelt hozzávalóként a barna rizsliszt, ami egyébként helyettesíthető. Ráadásul az én konyhámban eleve fellelhetőek ezek, kivéve a negyedannnyi édesítőt, de majd azt is begyűjtöm.
A kötet szinte csak ismert, vagy klasszikus recepteket tartalmaz átformálva. Habár az édességeken a hangsúly, helyet kapott pár sós nassolnivaló is, és a péksütemények sem maradtak ki. A recepteknél egy-egy szelet/adag fehérje-, zsír-, CH-, kalória tartalma is látható. Sőt, az is hány szeletre/adagra számolva. Mert ugye nem mindegy mekkora az a sütiszelet! Bevezetésként olvashatunk pár gondolatot a szerzőtől minden recept oldalán, mely az adott nassolnivalóval kapcsolatos.
A fotók ínycsiklandozóak, az embernek összefut a szájában a nyál tőlük.
Egyet nehezményezek, több receptnél csak a tojássárgára van szükség, ami nyilván nem a könyv hibája. Mi legyen a fehérjével? Tudom már! Mehet a fagyasztóba, s mikor összejött a szükséges mennyiség, készülhet a házi krémes! Szigorúan Iklódi Dóra mentes receptje alapján! :)
Egy-két receptet kivéve, mindet szeretném idővel kipróbálni! :)

>!
Boook, Budapest, 2020
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155417559
MNJulcsi P>!
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Iklódi Dóra: Cukormentes édességek Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

Iklódi Dóra előző szakácskönyvét is nagyon szeretem, ami Cukormentes örömök címmel jelent meg. Sok receptet kipróbáltam abból, ami be is vált. Remélem ezek a receptek is hasonlóan sikeresek lesznek.

Kriszter>!
Iklódi Dóra: Cukormentes édességek

Iklódi Dóra: Cukormentes édességek Inzulinrezisztensek és cukorbetegek részére

Sokat tanakodtam, hogy érdemes-e megvennem a könyvet. Most pedig elmondhatom, hogy egy gyönyörűen kivitelezett, jól használható könyvecskét sikerült összerakni.
Felért egy időutazással, ahogy lapozgattam, nézegettem és olvasgattam a recepteket, amik visszarepítettek a nagymamám konyhájába.
Külön köszönet, a nálunk csak Karácsonyi fatörzsnek nevezett sütemény, általam is fogyasztható verziójáért. Ezentúl nem csak a családnak sütöm minden karácsonykor, hanem én is élvezhetem ismét. :)
Szeretném kiemelni az elején a dietetikus által összeállított anyagot. Ha két nappal korábban kapom kézhez, biztos nem csak zablisztből állok neki piskótát sütni. :D


Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Ötvös Zsuzsanna: Régi receptek, mai desszertek
Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened
Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Nagy Elvira – Pelle Józsefné: Nagy süteményeskönyv
Márk Szonja: Édesem süteményei
Horváth Ilona: Karácsonyi desszertek