Gondolatok ​az életről 4 csillagozás

II. János Pál: Gondolatok az életről

II. János Pál életműve olyan lenyűgöző, írásai olyan szerteágazóak, hogy az ember hajlamos elsiklani életének egyik fontos alapeleme felett. E nagyszerű emberben – aki egyszerre volt államférfi, teológus, filozófus és egyházfő – egy lelkipásztor szíve dobogott. Legfőbb vágya az volt, hogy a hit által átalakuljon az életünk, a többi emberhez fűződő viszonyunk, és elmélyüljön az élethivatásunk. A Gondolatok II. János Pál alapvető, rövid, tartalmas pásztori tanításait mutatják be. Két évtized írásainak, beszédeinek összefoglalása, melyek hűen tükrözik a Szentatya belső, Istenbe vetett mély hitét. Tömören, de szívhez szólóan tekinti végig, hogyan közeledhetünk Istenhez, s hogyan találhatjuk meg lelki békénket a kihívásokkal teli világban. Minden oldal inspiráló tanítás, hogyan kerüljön közelebb Istenhez.

Tartalomjegyzék

>!
Trivium, Budapest, 2011
104 oldal · ISBN: 9789639711778 · Fordította: Fejérvári Boldizsár

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
encus625 P
II. János Pál: Gondolatok az életről

Nem egy hosszú könyv volt, alig 100 oldal, mégis nem lehet olyan lassan olvasni, hogy a könyvtári kölcsönzési időn belül úgy olvasd el, ahogy azt kellene. Napi 1-2 gondolat lenne a megfelelő szerintem, nekem néhol többet kellett. Sürgősen be kell ezt a könyvet szereznem épp ezért!
A tartalomjegyzéket megnézve, minden cím 1-1 gondolat. Van benne hosszabb, van benne 1-2 mondatos is, de mind üt, a megfelelő módon. Csak arra számíthatunk az írásokban, amit II. János Pál pápa életében is képviselt: szeretet, alázat, kiáll vagy elítél dolgokat, próbál vezetni az életed során ezek felé, hogy változtass vagy legyél jobb. Mindezt a Biblia alapján, időnkét idézetekkel, vagy azok magyarázatával.

>!
Trivium, Budapest, 2011
104 oldal · ISBN: 9789639711778 · Fordította: Fejérvári Boldizsár
>!
Véda MP
II. János Pál: Gondolatok az életről

Tipikus polcról le-leveszegetős, beleolvasgatós könyv. És szép is. Nagyon.

>!
eeszter P
II. János Pál: Gondolatok az életről

Sajnos az volt az érzésem a kötettel kapcsolatban, hogy a volt pápa nevét felhasználva akartak úgy pénzt csinálni ennek a könyvnek a kiadásával, hogy ne nagyon kelljen fáradtságot és energiát belefektetni.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Bocsánatot kérni és adni mélységesen emberi és méltó dolog. Van úgy, hogy egyedül ez vezethet ki az ősrégi és erőszakos gyűlölködés zsákutcájából.

37. oldal

>!
Cheril

Az önzés süketté és némává tesz bennünket. A szeretet megnyitja szemünket és szívünket, s képessé tesz arra, hogy – számtalan, nemritkán távoli és ismeretlen testvérünk ezernyi jócselekedetével egyetemben – olyan eredeti és pótolhatatlan módon járuljunk hozzá a világhoz, amely a szeretet apró mozaikköveként az egész történelem képét megváltoztathatja.

52. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Walter Kasper: Irgalmasság
Tomáš Halík: A gyóntató éjszakája
Biblia
Böjte Csaba – Karikó Éva: Iránytű a végtelenhez
Szentírás
Szent Biblia
Néráth Mónika: A jelen lévő Isten
Bakos Rafael: A szív csak Istennel éri be
Avilai Szent Teréz: A tökéletesség útja
François Varillon: A hit öröme – Az élet öröme