Kóborló ​kisfiú kalandjai 3 csillagozás

Ignácz Rózsa: Kóborló kisfiú kalandjai Ignácz Rózsa: Kóborló kisfiú kalandjai Ignácz Rózsa: Kóborló kisfiú kalandjai

Mikor ​a függetlenségét súlyos áldozatok árán éppen hogy elért Kelet-Afrikában élhettem – néhány hónapon át – akkor érezhettem át mélységes megrendüléssel annak a sok-sok árván maradt, tanulásban mégis életrevaló fekete kisfiúnak a sorsát, aki szavannákon, havas hegyóriásokon, szabadon garázdálkodó nagyvadak , elefántcsordák, csuik, zebrák, zsiráfok serege között vándorolva kóborolta be Kelet-Afrika gyönyörűséges „Svájcát”, szülőföldjét: Kenyát. Kis hősömnek Kitongó-Kitendzsinek ősei még hatalmas afrikai fák tetejére lombok közé rejtett kis házikókban éltek, a kis kóborló fiú már egy gőz hajtotta kompra lopakodva, átkelő teherautók, buszok alá kucorodva indult kisgyermekfővel munkát keresni, csak azért is tanulni, szülőföldje szeretetétől elszakíthatatlanul értékes emberré válni. Kalandjait a mérges kígyóval, a kafferbivallyal, a kis kóborló-dolgozó tolvajnak is kikiáltó gonosz emberekkel, szabadulását a szenvedő gyerekkorból ebben a könyvben próbáltam elmondani a mi rendezett… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1980
258 oldal · ISBN: 9631120953 · Illusztrálta: Kass János

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

P_Eni>!
Ignácz Rózsa: Kóborló kisfiú kalandjai

Egy igazán életrevaló legényke kényszerű vándorlása során felfedezi a körülötte lévő világot, a sajátjától eltérő kultúrákat lát, igazodik hozzájuk, amennyire feltétlenül kell, de közben nem felejti el, honnan jött, végig hű marad önmagához. Gyermeki jóindulattal és kíváncsisággal fordul minden és mindenki felé. Nem csak úgy kallódik a nagyvilágban, hanem tudatosan figyeli a környezetét, az őt körülvevő embereket.

A könyv eleje számomra néhol vontatott volt, a végét nem teljesen értem. Amiért mégis megkapja a 4 csillagot, az közepe, vagy talán inkább a főszereplő jelleme.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kálmán Jenő: Sicc Afrikában
Tandori Dezső: Afrika, India: vadállatok őshona
Boglár Lajos: Hogyan laknak?
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Kányádi Sándor: Zümmögő
Benedek Elek: Világszép nádszál kisasszony
Kányádi Sándor: A kíváncsi Hold
Máté Angi: Volt egyszer egy
Simon Réka Zsuzsanna: Ahány király, annyi mese
Benedek Elek: A kék liliom