Az ​erdei iskola (Első bé 4.) 12 csillagozás

Igaz Dóra: Az erdei iskola

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozatot építünk.

A Pagony legkiválóbb szerzői négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de önállóan is olvashatók. Berg Judit, Finy Petra és Gévai Csilla után most Igaz Dóra folytatja a sort Pali történeteivel.

A második bésekre izgalmas kaland vár: egy egész hétre erdei iskolába utaznak! Sok érdekességet fognak látni, és jókat tudnak majd játszani is. Csakhogy Pali még sosem aludt el a szülei nélkül… Egy barát és egy mese szerencsére sok mindent megold! Irány az erdei iskola, kalandra fel!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2018
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103592 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
Igaz Dóra: Az erdei iskola

Ezt a könyvet is csak ajánlani tudom mindenkinek, a másodikos kis csapat erdei iskolai kalandjai nagyon megfogtak. Jó volt a történetben, hogy nagyon emberi volt, nem volt itt baj, ha másodikos létünkre szeretünk a plüss macinkkal aludni, és az sem, hogy hiányzik anya esti mesélje.

>!
icu79 P
Igaz Dóra: Az erdei iskola

Nekem ez a rész is teljesen rendben volt. Szerethető, kedves karakterek, egyszerű történetvezetés, önálló olvasásra kiválóan alkalmas. Na, meg a dilemma, hogy mennyire dedós dolog alvós pajtit vinni az erdei iskolába. ;)

>!
Pöfivonat P
Igaz Dóra: Az erdei iskola

Nagyon szerethető mese, amit még felnőtt fejjel is élveztem. :) Lánnyal utána ki is beszéltük, mivel már ő is túl van az első táborozáson, ráadásul ezt a könyvet is olvasta. ;) Jó témát dolgoz fel, amit egyszerűen és közérthetően fogalmaz meg, másodikosoknak kiváló. Gyerek könyvmolyoknak ajánlom.

>!
PTJulia P
Igaz Dóra: Az erdei iskola

A sorozat záródarabja is – hűen az előző részekhez – remekre és életszagúra sikeredett. A gyerekek nagyon szerették ezt a történetet is, hiszen bármikor megeshetnek ilyen kalandok velük is. A történet kedves légköre szintén dícsérendő, kiemelendő.

>!
kisboszorka P
Igaz Dóra: Az erdei iskola

Aranyosan elmesélt történet az előszőr anyuék nélkül töltött táborozásról (vagyis részletesebben csak az elejéről). Szerintem jó témafelvető, beszélgetésindító és gátlásoldó lehet egy hasonló program előtt álló kisiskolásnak, vagy akár csak kedvcsináló. Engem mindenesetre visszarepített az első ilyen alkalmamra :)
A képek kedvesek, a szöveg könnyű, önálló olvasásra is príma.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Az úgy volt…
Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok
Janikovszky Éva: A Hét Bőr
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Baár Tünde: Utálom a padtársam!
Balázsy Panna: Csupaszív
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Holden Rose: Az ellopott karácsony
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány