Angron (The Horus Heresy: Primarchs 11.) 2 csillagozás

Slave of Nuceria
Ian St. Martin: Angron

Placed in command of a Legion he does not want, in service to a father he cannot forgive, Angron gives an ultimatum to his children, one that will set them down a path from which they can never return…

As the Emperor travels the galaxy at the head of his Great Crusade, few events are as important as rediscovering his scattered sons, the Primarchs, and bestowing them as the masters of their Legions. United, a Legion becomes a reflection of its Primarch, both in his strengths and his flaws. For the Twelfth Legion, once the War Hounds and now the World Eaters, the line between strength and flaw is almost impossible to separate. Desperate for his acknowledgement, will the World Eaters follow their father and cast themselves in his broken image or will they resist? And will any of them ever learn who their father was truly meant to be?

>!
Black Library, Nottingham, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781784969035

Kiemelt értékelések

girion>!
Ian St. Martin: Angron

Ian St. Martin: Angron Slave of Nuceria

– Azt hiszem egy erősebb író kezében igazán élvezetes és remek lehetett volna ez a történet. A történet alapja, Angron tragikus múltjának megismerése és ezzel párhuzamosan a Butcher Nails, a légió átalakulásának/bukásának a kezdete, kellő potenciált hordoz magában, csak nem sikerült tökéletesre megalkotni.
– Érdekes látni az eredeti légió, a War Hounds harcmodorát és összevetni a későbbi World Eaters módszerrel. A rémítő, kontrollált vadság. Ahogy messziről, lassan elindulnak szoros falanxban mint egy elkerülhetetlen halálos ítélet, majd egyre gyorsabban míg végül az ellenségre robbannak és mindent és mindenkit széttépnek ami közéjük kerül.
– A gyermek Angron története néhol kicsit lapos, de jól foglalja össze a tragédiáját. Egy tökéletes empata, egy gyilkolásra teremtett testbe zárva. Először az érzelmi világát tépték ki belőle, majd mindazt ami még az épelméjűség talajához kötötte, a múltját. Akkor és ott, a Császár teremtette meg Khorne bajnokát, minden más csak közjáték.
– A Berserker Angron jelenetei a maguk módján nagyon szórakoztatóak. Kreatív fegyverhasználata leginkább abból áll hogy ellenfelei és „gyermekei” testének egészét vagy darabjait improvizált fegyverként forgatja ugyanezek ellen.
Vagy az az alkalom mikor pár hónap után elege lesz mindenből és megszökik a légiójától. Szegény Kharn-nak két évébe telik megtalálni, még úgy is hogy jó előre megchipeltette a papát hogy könnyebb legyen követni.
– Utóbbi utazás végén köttetik meg a Fausti alku: „Elfogadlak benneteket, ha ti is olyan elcseszettek lesztek mint én.”
– A végét elnézve nem is értem teljesen hogy hogyan maradtak lojalistának számítható World Eaters légiósok. Vagy hogy Kharn hogy tudott később más légiók társaságában elfunkcionálni.


A sorozat következő kötete

Guy Haley: Konrad Curze The Night Haunter

The Horus Heresy: Primarchs sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Aaron Dembski-Bowden: The First Heretic
Dan Abnett: I Am Slaughter
Orson Scott Card: Ender's Game
David Weber: On Basilisk Station
Joe Haldeman: The Forever War
Stephen Baxter: Exultant
Graham McNeill: Priests of Mars
William C. Dietz: The Final Battle
Anthony Reynolds: Dark Disciple
William King: Angel of Fire