Ranagol ​áldásával 24 csillagozás

Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Kicsiny kereskedőhajót kirabolni, martalócok karmai közül kimenteni egy ork gladiátort, csókkal fizetni megannyi kurtizánnak, ha más már nem akad… csupa-csupa bohém mulatság. Scarafone Chiaramonti, a tékozló nemes mestere mindennek. Talán csak felejteni próbál? Emlékei és fivérei elől menekült idáig, Új-Akvilonába, nem is sejtve, hogy hamarosan még inkább kísérti majd a múlt.

Balbun, a fegyverkovács, ennek a városnak szülötte: nem átutazó, nem is kalandor, aki továbbosonna Krán felé, vagy épp iszkolna onnan. Ő sosem látta a csillagok és a holdak ragyogását – szemében egy hét évvel ezelőtti máglyatűz visszfénye dereng még. Üllő és kalapács, ennyi kell csupán neki, hogy a Kosfejes Úr akaratából megalkothassa a szekercét, amely a Bíboros vesztét okozhatja majd.

A Márki és a Bíboros, a város két ura érthetetlen módon egy apró, jelentéktelennek tűnő egyszarvúfigurán marakodnak. Egy bábon, amely egy kicsiny kereskedőhajó rakományával érkezik… A város, a szekerce és az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Tuan, Budapest, 2006
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632298225

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Tograh_Silur>!
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Az ötlet fantasztikus, de a megvalósítás nem az igazi.
Csak fanatikusoknak ajánlom, mivel nem a megszokott Magus stílust képviseli.

Noro >!
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Ez kérem szépen egy nagyon ötletes könyv, a Tuan kiadó egyik legjobbja. Mindazonáltak magus-fanatikusoknak nem ajánlott, mert ők fogják falhoz vágni először :D A Ranagol… ugyanis a borító dacára nem magus-regény, hanem – és ez meggyőződésem szerint nem spoiler, hanem fontos tudnivaló! – egy yneven íródott mese. Bűnrossz szerkesztésre vall, hogy ezt az utolsó oldalon vágják az olvasó szemébe, amikor az elsőn kellene.

_Norbi>!
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Egyáltalán nem bántam meg hogy beszereztem! Bevallom őszintén, hogy a könyv olvasása közben szinte az elejétől fogva három és fél csillagot szerettem volna adni rá. A történettel semmi bajom nem volt, viszont olykor nehézkesen haladt előre. Én túl sok üres járatot véltem felfedezni benne, helyesbítve sok felesleges sort ,ami nem kellett volna. Igen, itt van a könyv egyik legnagyobb hátránya számomra. Néhol túl tömény volt a szöveg, nagyon részletes. Fantasy könyv nyilván oké, kell oda, de szerintem nem ilyen mélységben. Néha komolyan már fulladoztam a sok feleslegesnek vélt szöveg miatt.
Amiért négy csillagot adok rá azt a végjátéknak köszönheti, mert az valami zseniális lett.

Korvusz>!
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Szerintem ez egy zseniális alapötlet tisztességes megvalósítása. Tele van rengeteg kis aprósággal ami élvezetessé teszi és a befejezése a legjobbak közt van. Nem tipikus M.á.g.u.s. regény, de nekem éppen ezért (is) tetszett. Tulajdonképpen nem árt ha az ember (legalább felületesen) ismeri hozzá az említett világot, ám jó ha el is tud attól vonatkoztatni.

lilijan>!
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

meseszép hangulatú könyvecske, finom leírások, különleges fajok, térkép az elején (imádom az ilyesmit!), igazi gyönyörű felnőttmese. igaz ugyan, hogy a végét én nem találom olyan hihetetlenül csodálatosnak, de jónak mindenképp, és én legfeljebb 1-2 oldallal találkoztam, ami nem etette magát. nincs tipikus mágus-hangulata egyébként, de helyette valami más fászerezésű, és mégis ynevi fantasy. ennek a könyvnek nem szabadna 58%-on állnia!

lilla_csanyi>!
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Na, ez aztán érdekes volt. Nem gondoltam volna, hogy egy könyv lehet annyira szélsőséges, hogy egyik pillanatban még azt gondolom róla, hogy „Ez egy hulladék!” aztán két oldallal később már a „Whao! Ez mekkora ötlet!” életérzés uralkodik el rajtam.
Lassan haladtam vele, volt, ahol olvastatta magát, volt, ahol nyűglődtem. A vége viszont nagyot ütött. A szereplők közül Scarafone volt az egyetlen, akit végig nagyon csíptem, a többiek hol jobb, hol rosszabb színben tűntek fel.
A szerkesztése viszont tényleg pocsék. Nem egyszer kavarodtam bele, hogy most épp ki ez a karakter, mi a búbánat történik vele, és főleg, miért.
Négy csillag, de csak a vége miatt. Amúgy egy erős hármas.


Népszerű idézetek

lilla_csanyi>!

– Utállak! Utállak! – kiabálja.
Balbun eközben azon mereng, tényleg megcsókolta-e a lányt alig fél órával korábban, és visszaszorítja magában a vágyat, hogy a kalitkával üsse arcul.

202. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
Wayne Chapman: Észak lángjai
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
Luis Saul: Boszorkányhadúr
Luis Saul: Della bábjai
John J. Sherwood: Abbitkirálynő