Egyezség (Ősi vér 2.) 19 csillagozás

Ian Russel: Egyezség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Délvidék lángokban áll, Amhe-Ramun hordái tomboló homokviharként pusztítanak. Az eddig egymást fojtogató hatalmak összefognak, hogy együtt hárítsák el a Mélysivatagból érkező veszedelmet. Ám a kényszer szülte szövetségesek gyanakodva figyelik egymást is, és amikor fülükbe jut, hogy a nomádok lakta pusztákon túl, a világ végét jelentő hegyvidéken egy lar-dori magiszter mire bukkant, kinyújtják vaskesztyűs kezüket.
Nevyll Athranisnak, a lar-dori adeptusnak sejtelme sincs erről. A Déli-Határhegység világtól elzárt völgyében azon dolgozik, hogy helyrehozza a magiszter által meggondolatlanul szélesre tárt démoni kaput, melynek túloldalán – meglehet – a Démonikus Óbirodalom Császári Palotája rejtőzik.

A Fogadalom szerzőjének legújabb regénye két édekcsoport viszályán és sajátos szövetségén át visz minket messze az ismert világtól. A kalandos utazás során megismerhetjük a rejtélyes khál nép és a Démonikus Óbirodalom történetét. A birodalomét, mely kilencezer esztendővel… (tovább)

>!
Tuan, Budapest, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940222

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 P>!
Ian Russel: Egyezség

Az Egyezség a Fogadalom közvetlen folytatása. Időrendileg a Manifesztációs háborúk korában járunk, csak ezúttal nem Ibarában, hanem a Déli-Határhegység kietlen vidékén.

Szerencsére az elején kapunk egy rövid összefoglalót az előzményekről a pyarroni „tanács” tolmácsolásában, így nem feltétlenül kell az előzményeket ismerni hozzá.
A Prológusban bemutatják a 6000 évvel ezelőtt történteket, valamint felvezetik a kráni szereplőket is. Aztán, ahogy haladunk előre szépen összeérnek a szálak és a számomra eleinte értelmetlen múltbéli részek is a helyükre kerülnek.

A történet maga négy nagyobb egységre van felosztva. Az elején nagyobb szerepet kap a sámánizmus, valamint a nomád törzsek, ezek később kicsit háttérbe szorulnak, amikor megérkeznek a pyarroniak és krán küldöttei.
A két hatalmat egy csapatba rakni jó ötlet volt, néha érezhető a köztük lévő ellentét.
Tetszettek a különböző, eddig ismeretlen népek szokásai, kultúrájuk.
Innentől a felfedezés és a kaland veszi át a szerepet.

Főszereplője Nevyll kicsit sem nőtt a szívemhez, ahogy a többi szereplő sem, bár jó volt végre két nagyhatalmat olvasni kallerok helyett. Sok is a szereplő, párnak nem igazán láttam értelmét.

A könyv egyébként nem spórol akciókkal, szépen el vannak osztva a világ bemutatásával.
Végre sikerült belelátnom a szupergonosz krániak fejébe is.
Sajnos a végén nyitva hagy pár szálat, hiányérzetem is maradt utána, tekintve, hogy a folytatás azóta sem jelent meg.

>!
Tuan, Budapest, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940222
4 hozzászólás
Marcus>!
Ian Russel: Egyezség

Szerintem a Fogadalom volt az Inomi-korszak egyik legjobb MAGUS regénye, és az Egyezség tulajdonképpen azt a hagyományt folytatja. Azaz viszonylag egyszerű, kalandos történet, rengeteg akcióval, de közben a világépítésről sem feledkezik meg, méghozzá izgalmasan bővíti ki a szabálykönyvek vagy világleírásokban csak pár oldalt kapott elemeket.

Két év telt el az első rész eseményei óta. Nevyll, a pyarroni varázslóadeptus immáron a déli nomádok között él, és egyre jobban elmélyed a sámánizmus hagyományában. De zavar támad a világ mágikus rendjében, és ezen a Pyarrontól oly távoli helyen olyan események indulnak be, amelyek kihatással lehetnek az egész Délvidékre. Kezdetét veszi egy kalandos utazás, amiben az igencsak változatos összetételű csapat nagyon különleges helyszínekre jut el.

Ezúttal még jobban megismerjük a khálokat, a Démonikus Ó-Birodalmat, illetve az ő kapcsolatukat, de az emberi faj ynevi gyökereihez is visszanyúlunk, és fontos szerepet kapnak a legnagyobb déli hatalmak képviselői is.

Határozottan tetszett, csak kár, hogy a folytatásra egyelőre nincs sok esély.

Noro>!
Ian Russel: Egyezség

Oldszkúl magus-regény (kicsit Halál havában, egy hangyányi Renegát), ami nem akarja megváltani Ynevet, de szerintem szórakoztató. A történet ezúttal valóban bemutatja a khálok hazáját, néhány fejezet pedig egyenesen az Óbirodalom korában játszódik. Jól illeszti össze a khálok eredetét és jelenkori kultúráját, csak az „Égi Szikla” kapcsán érzem úgy, hogy túlkombinálja a dolgokat.
A könyv igazi hibája az, hogy sokkal több dolgot hagy nyitva, mint ahányat lezár. Konkrétan az egyik utolsó mondata az, hogy „Ostromot megkezdeni!” (A folytatás meg bizonyára újabb öt év és egy újabb kiadóváltás múlva várható)

ftamas>!
Ian Russel: Egyezség

Ez egy könnyed, olvasmányos kalandregény. Nem hoz sok új dolgot, és nem is mutatja be teljesen a világot. Viszont nem is kell minden regénynek sorsdöntőnek lennie, elég ha kellemes kikapcsolódást nyújt. Ez a regény meg tetszett.
Nem áll szemben a másik oldallal, de sajnos lehet, hogy nem lesz folytatása. Ha minden igaz ugyanis, a harmadik ( utolsó? ) perben a másik oldal győzött.

Tograh_Silur>!
Ian Russel: Egyezség

Könnyed, pörgős fantasy, mely remek folytatása a Fogadalomnak.
Remélem nem kell majd olyan sokat várni a folytatására, mint amennyit erre vártunk, igaz míg itt nincs lezárva a történet, sőt pont a történet közepén szakad meg a sztori, addig az első részt szépen lezárta a szerző.

Dr_Jason>!
Ian Russel: Egyezség

A könyv háromnegyede,fele jobb is mint a Fogadalom.Ugyanakkor már az elejétől kezdve sok az elvarratlan szál.A cselekmény folyamán egyre több a valószerűtlen és a csak felszínesen kifejtett összefüggés,ezek pedig a könyv utolsó negyedét teljesen olvashatatlanná teszik,az egész élményt rontva el ezzel. Konkrétabban: amit az Úr- és Szelemvilág közötti összefüggésről,illetve a rejtélyes sogrinita-toroni-ryeki jelenlétről ír le,az egyszerűen értelmezhetlen a MAGUS világában, az utóbbi már csak azért is mert időrendileg sem állja meg a helyét.


Népszerű idézetek

Popovicsp87 P>!

– Tudod, egy dolgot tanultam meg a tengeren: nem akkor vagy szerencsés, ha szélcsendben hajózhatsz, hanem akkor, ha nem süllyedsz el a viharban.

313. oldal

Popovicsp87 P>!

– Akár így, akár úgy, de bevégezzük, amiért jöttünk – súgta inkább magának, mint társainak.
– Azért én azt mondom – Szólt Scio, és közben végigsimított vívókardja díszes kosarán –, a biztonság kedvéért szúrjuk le, mielőtt fogságba ejtenénk.

316. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
Wayne Chapman: Csepp és tenger
Luis Saul: Syburr csillaga
Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
John J. Sherwood: Abbitkirálynő
Wayne Chapman: Két hold
R. A. Salvatore: A sötétség ostroma