In ​Between the Sheets 2 csillagozás

Ian McEwan: In Between the Sheets Ian McEwan: In Between the Sheets Ian McEwan: In Between the Sheets Ian McEwan: In Between the Sheets Ian McEwan: In Between the Sheets Ian McEwan: In Between the Sheets

Call them transcripts of dreams or deadly accurate maps of the tremor zones of the psyche, the seven stories in this collection engage and implicate us in the most fearful ways imaginable.

Eredeti megjelenés éve: 1978

>!
Vintage, London, 2000
134 oldal · ISBN: 9780099754718
>!
Anchor, 1994
160 oldal · ISBN: 9780679749837
>!
Pan Books, London, 1979
128 oldal · ISBN: 9780330256650

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

entropic P>!
Ian McEwan: In Between the Sheets

Sajnos még a múltkori karcom (http://moly.hu/karcok/85783) óta sem sikerült kiderítenem, hogy melyik könyvben beszélnek arról, hogy vannak éjszakai meg nappali könyvek, és nem is emlékszem már pontosan, hogy mitől éjszakai vagy nappali egy könyv, de az biztos, hogy ez a könyv (meg McEwan általában) számomra nagyon éjszakai.
Ezek a novellák az emberi kapcsolatok sötétebb oldaláról és zavaros, bonyolult érzelmekről szólnak – olyasmikről, amiket nem elemezgetünk fényes nappal, amikről csak éjszaka, talán félálomban, a takarók között fekve gondolkodunk. Például arról, hogy vajon én fogok-e hamarabb meghalni vagy az az ember, aki mellettem fekszik. Vagy hogy mi lehet az a furcsa hang, ami a kiszűrődik a szobából, ahol két ártatlan leányzó alszik. Vagy hogy hol van a határ a szenvedély és a megszállottság között.
Szépséges, érzéki és nagyon nyugtalanító novellák ezek.
S bár volt két novella a hétből, amit nem szerettem túlzottan, a kötet egésze engem mégis megbabonázott. De hát McEwan ilyen, nem is vártam tőle ennél kevesebbet.

6 hozzászólás
BarbieB>!
Ian McEwan: In Between the Sheets

Tabudöntögető írás az emberi elme legsötétebb bugyrairól, olyan intim helyzetekről, amik tényleg csak a hálószoba falaira tartoznak. Hét rövid történet teljesen hétöznapinak induló, ám meglepő fordulattal záródó helyzetekről, amiknek motívuma az elfojtott szexuális vágyak és az emberi kapcsolatok. A környezet, a kerettörténet és a szereplők viszonya mindegyik novellában más és más, akad köztük egyedülálló apa a kislányával a posztapokaliptikus Londonban, vagy az egyszerre két nőt is szédítő pornószínész, vagy a kirakati bábuba beleszerető milliárdos üzletember. Mind-mind alaposan kidolgozott, jól felépített világ, McEwan jellegzetes, tűpontos mondatai könnyedén festik meg a hét teljesen különböző hangulatú cselekményt.
https://litfan.blog.hu/2017/03/18/ian_mcewan_in_between…


Népszerű idézetek

entropic P>!

O'Byrne said, 'I never know what's going on in your mind,' and deeply comforted by this thought, he fell asleep.

'Pornography' Vintage, 2006, p. 6


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes – The Complete Novels and Stories I.
Kosztolányi Dezső: A gipszangyal / The Plaster Angel
Whodunit?
Kurt Vonnegut: Welcome to the Monkey House
Flannery O'Connor: The Complete Stories
Roald Dahl: The Collected Short Stories of Roald Dahl
Charles Bukowski: South of No North
Ray Bradbury: The October Country
Franz Kafka: The Complete Short Stories
Agatha Christie: The Under Dog and Other Stories