Zagor ​legendája 6 csillagozás

Ian Livingstone: Zagor legendája

Zagornak, a Tűzhegy varázslójának neve sokáig rémülettel töltötte el Titán világának lakóit. A gonosz mágust azonban legyőzték és száműzték saját síkjáról. Mégsem pusztult el végleg. Ezúttal egy démon testében újjászületve Amarillia királyságának létét fenyegeti. A rettegett szörnyeteg a messzi Torony szigeten álló Ezüstvárban gyűjti erejét a végső leszámoláshoz. Számos jelentkező akad elpusztítására, köztük Anvar, a barbár. Braxus a harcos, Pecök a törpe és Sallazar a varázsló. Te döntheted el, hogy melyikük lesz a kiválasztott, aki összeméri erejét a démoni teremtménnyel és szolgáival…

>!
Szukits, Szeged, 2001
400 oldal · ISBN: 9639344656 · Fordította: Pollár Tamás, Tézsla Ervin

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Scalard
Ian Livingstone: Zagor legendája

Ezt a könyvet már nem olvastam, de természetesen megszereztem, egy igazi kísérlet a kései évekből, 1994-ből, sajnos a Szukits úgy gondolta, inkább a 94-es Démonlovagokat adja ki, és miután ezt kihozta (2001-ben!!!!) be is szüntette a „sorozatot”, ha Livi 92-es Visszatérés a Tűzhegybe című könyvét hozta volna ki a végén meglenne a mester összes könyve magyarul

ráadásul itt négy úton kalandozhatunk az egykori helyszínen, de olvastam én ennél cifrábbakat is, hogy voltak komplett kalandok amit KETTEN lehetett kijátszani, és ezek miért nem hozták be? szóval amit ki lehetett hozni a lapozgatós könyvekből, azt a Fighting Fantasysok kihozták

persze mikor dönt úgy valaki, hogy tíz év után ír egy folytatást a nagy első sikerhez? meg után trilógiává bővíti? ha már nincs nagyon ötlete, hosszú ideig a mester utolsó könyve volt, Jackson ekkor már ezer éve nem írt (utolsó kötete a szintén nálunk nem megjelent Pusztító volt 1986-ban)

A legutolsó Livingstone kötet, a 13. – A közösen írt Tűzhegy első részével számolva a 14. – A sárkány szeme című, 2005-ben jelent meg, az újra kiadások közt, mely a Wizard kiadó égisze alatt jelent meg Angliában 2002–2007 közt. Addigra már teljesen kiderült, hogy semmi jövője ennek, és szinte csak a nagy páros régebbi írásait adták ki újra, amiket gyűjtők vettek meg, mert az eredeti odakünn már antikváriumokból is beszerezhetetlen.

Valaki egyszer lefitymálóan megjegyezte nekem, Jackson&Livingstone nem klasszikus fantasy. Hát nem tudom mi az ha nem ők ketten.

>!
Sang
Ian Livingstone: Zagor legendája

Nehéz lenne ennél tipikusabb fantasy-történetet írni, szóval az eredetiség nem a könyv erős oldala. A kaland elején ráadásul folyamatosan csak orkokba, goblinokba, meg hasonló „különleges” kreatúrákba botlunk, és később se lesz túl extra a lényfelhozatal. Az Ezüstvár is egy sablonos helyszín, ha lecsupaszítjuk a dolgot, akkor nagyjából csak folyosókon haladunk, és ajtókat nyitogatunk egész végig. Az arany és a vásárolgatások elég nagy szerepet kapnak a könyvben, és hát itt a mágia is, amit sokszor lehet használni. Tök jó elképzelés, hogy gyakran kötetlenül is lehet alkalmazni varázserőnket, nem csak a megadott formákban, így a nem-varázsló karakterek is többször élhetnek vele.
Az, hogy melyik karakter mennyire van kihasználva, nehéz lenne megmondani, de úgy tapasztaltam, hogy Pecökkel történik a legtöbb kivételezés. A törpe testalkata sokszor előny, sokszor meg hátrány, és hát ő kevésbé ügyes, mint a többiek. Jó, hogy az ilyesmikre gondolva volt.

Összességében a Zagor legendája egy tökéletesen oldschool játék, ami felvonultat minden tipikus elemet, minden tipikus ellenfelet és minden tipikus eseményt, amit csak lehet, de ettől függetlenül élvezetes.

Bővebben itt: http://kjk-anime.blogspot.hu/2015/03/zagor-legendaja.html

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Jim Caldwell: A fenevad nyomában
Alex R. Wermin: Sárkányölő
John S. Talbot: Nekropolisz – A holtak birtoka
Steve Jackson: Az elátkozott ház
William MacGregor: A hold sikolya
Alex R. Wermin: Tűzevő
David H. Levinhood: Viharűzők
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
Garry Hamilton: A Rettegés Erdeje