Tolvajok ​Városa 37 csillagozás

Ian Livingstone: Tolvajok Városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kegyetlen, gonosz Csontos Zanbar és félelmetes Holdkutyái rettegésben tartják a gazdag kereskedővárost, Silvertont, ahová újabb kalandra vágyva megérkezel. Csak TE segíthetsz a város lakóin, ha vállalkozol rá, hogy elmész a Tolvajok Városába, és előkeríted az agg Nikodémuszt, a varázslót – az egyetlen lényt, aki legyőzheti Csontos Zanbart. Utad tele van veszéllyel: tolvajok, banditák, boszorkányok, szörnyű teremtmények lesnek rád, hogy tőrbe csaljanak, no meg maga Csontos Zanbar, az Éj hercege, aki erődítményében ülve arra vár, hogy végezzen veled, de ha elég erős, ügyes, és szerencsés vagy, legyőzheted.

Eredeti mű: Ian Livingstone: City of Thieves

Eredeti megjelenés éve: 1983

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaland, Játék, Kockázat

>!
Rakéta, Debrecen, 1991
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637485163 · Fordította: Varsányi Mária · Illusztrálta: Ian McCraig

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
risingsun
Ian Livingstone: Tolvajok Városa

Annak idején nagyon bejött ez a történet, most azonban némiképp csalódott vagyok. A kalandok helyszínéül szolgáló Feketehomok Kikötő nagyon el lett találva, hangulatos, élő, lüktető város. Azonban roppant zavaró módon nem járhatjuk be minden utcáját, sikátorát, épületét. Pedig Azzur nagyúr palotájában vagy a kikötőben szívesen körülnéztem volna, de ami legnagyobb fájdalom, hogy még a legendás Fekete Rák kocsmába sem térhettem be. Feketehomok Kikötő lakói között is jócskán akadnak jóakaratú vagy átlagos emberek, de a rosszindulatúak sem jelentenek igazán komoly veszélyt. A főgonosz leverése pedig kifejezetten egyszerűre sikerült, leszámítva persze azt a kis csavart a kinyírásához szükséges alkotóelemek pontos számával. Ennél azért találkoztunk már jóval izgalmasabb végkifejlettel…

Ami viszont változatlanul nagyon tetszett azok a könyv illusztrációi! A rajzoló zseniálisan kombinálja a komor hangulatot a humorral, legtöbbször a kép hátterében elrejtett vicces, poénos elemmel: plüss nyuszit rak az alvó kalóz kezébe, almacsutkát lopó denevért rajzol a koldus fölé, de szinte mindenhol találhatunk kalitkába zárt madarat, vigyorgó patkányt, kutyát, macskát, csigát vagy lepkét.

>!
Rakéta, Debrecen, 1991
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637485163 · Fordította: Varsányi Mária · Illusztrálta: Ian McCraig
2 hozzászólás
>!
Scalard
Ian Livingstone: Tolvajok Városa

Egyik kedvenc kalandom Livingstonetól (akit mindig jobban csíptem stílusa miatt). ha valahol élni akarnék, az Feketehomok Kikötő, persze cska ha újrakezdhetem miután elvágták a torkomat.

Hihetetlen emblematikus ahogy megfesti a mester a várost, amihez képest Sin City egy óvodai homokozó. Ian McCaig rajzai vitán felül kiemelkedőek (a könyvben Craignak írják a nevét hibásan), és sokat hozzátesznek az igazi szutykos fantasy hangulathoz. A főellenfél Csontos Zanbar remek ellenfél, Nicodémus pedig a legnagyobb arc, jobban bejön mint Yaztromo a joviális mosolyával.

Livingstone második saját maga írt könyve, mégse öregedett el mint a Végzet Erdeje, itt már szerintem tudta mit, hogyan, merre. Mai napig sajnálom, hogy ez nem kapott valami jó kis számítógépes adaptációt. Az eredeti sorozatban 5.-nek látott napvilágot, nálunk a sorozat vége fele hozták ki 12-ként, szerencsére még Rakétás borítóval.

>!
Rhyen
Ian Livingstone: Tolvajok Városa

A végén megfojtottam volna Nikodémuszt. Hogy lehet ekkora szenilis köcsög!? A történet viszont tetszett, jó volt.

>!
Sang
Ian Livingstone: Tolvajok Városa

A játék könnyű. A városban nem fog túl sok inzultus érni minket, én úgy vettem észre, sokkal több jóindulatú és barátságos ember akad, mint csaló. Persze azért nyitva kell tartani a szemünket, de inkább értéktárgyainkra kell ügyelni (nomen est omen), halálos veszedelemben ritkán lesz részünk. Túl nagy nehézséget a Zanbar likvidálásához szükséges dolgok megszerzése sem fog okozni, legalábbis én valahogy mindig beléjük botlottam.

Én valahogy nem tudtam ezt a játékot véresen komolyan venni. Kezdve Csontos Zanbar nevétől, az, hogy a legsablonosabb kísértetkastélyban lakik, meg hogy a base nevű teremtményekkel játszhatjuk kedvenc játékukat, a baseballt… A rajzok sem félelmetesek túlzottan, az egészre inkább az „aranyos” jelzőt tudnám ráakasztani.

Bővebben itt: http://kjk-anime.blogspot.hu/2013/01/kjk-tolvajok-varosa.html

>!
Rendbonto P
Ian Livingstone: Tolvajok Városa

Nagyon izgalmasan és félelmetesen kezdődött az egész kaland, teljesen el tudtam képzelni magam előtt anno. Aztán utána a sokszor visszatérő kikötővárosban kell bóklásznunk, ami érdekes volt, és ötletes dolgok kerültek bele.


Népszerű idézetek

>!
Rhyen

A homlokodra egy sárga napot kell festened, melyben fehér egyszarvú látható, hogy megvédd magad elbűvölő tekintetétől.

172-173. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Dever – Gary Chalk: Magányos farkas – Menekülés a sötétségből
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Diana Wynne Jones: A másik palota
Diana Wynne Jones: Varázslatos élet
Galadriel Waters – Astre Mithrandir: Roxfort titkai
William Shakespeare: A vihar / The tempest
Diana Wynne Jones: A Merlin-összeesküvés
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
J. R. R. Tolkien: Húrin gyermekei
Brian Jacques: Martin, a harcos