Halállabirintus 98 csillagozás

Ian Livingstone: Halállabirintus Ian Livingstone: Halállabirintus

Félig ​játék, félig könyv – kaland a javából!
A főhős TE vagy!

Elég bátor vagy ahhoz, hogy bemerészkedj a sötét és veszedelmes Halállabirintusba?

Fang útvesztője, Sukumvit báró ördögi agyszüleménye ad otthont minden évben a Bajnokok Próbájának – a hírhedt versenynek, amit eddig még egyetlen kalandor sem élt túl. A csapdákkal és szörnyetegekkel teli labirintusban minden fortélyodra szükséged lesz, ha újra meg akarod pillantani a napfényt… Életerő pontjaid sose fogyjanak el!

Ian Livingstone kultikus játékkönyvével, a Halállabirintus új, átdolgozott kiadásával folytatódik itthon a Fighting Fantasy sorozat, melynek kötetei 1982 óta 35 országban jelentek meg és 20 millió példányban keltek el. A borítót ezúttal is Balla Krisztián készítette, a fekete-fehér képek pedig az eredeti, 1984-es brit kiadást illusztráló Iain McCaig munkái. A Halállabirintus második magyar megjelenése a világon egyedülálló a maga nemében: a könyv egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1984

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Kaland, Játék, Kockázat Rakéta · Fighting Fantasy Chameleon Comix

>!
Chameleon Comix, Budapest, 2021
204 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158136549 · Fordította: Bukor Éva · Illusztrálta: Iain McCaig
>!
Rakéta, Debrecen, 1989
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631414671 · Fordította: Bukor Éva · Illusztrálta: Iain McCaig

Kapcsolódó zóna

!

Kaland Játék Kockázat és egyéb lapozgatós könyvek

103 tag · 59 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 10:06 · Bővebben


Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Deziréé >!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Imádom az ilyen szerepjátékokat. Bárcsak tovább jutnék.
Nem igaz, hogy mindig meghalok.

9 hozzászólás
Scalard>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Nálunk ez jelent meg elsőnek, és ez magyarázza a későbbi kalandok hiányosságát, egész egyszerűen ez a kaland brutálisan nehéz. Talán a legnehezebb, a Bajnokok próbája ugyanez pepitában.

Igazából sokat gondolkozik az ember tele van már az alaphelyzet is buktatókkal. Először is, ha az első próbán 17-en vettek részt, és azóta egyre többen jönnek, hogyhogy ezúttal csak öt társunkkal vágunk neki? Ráadásul jól bevált 80-as évekbeli klisék azok mind: barbár, ninja, lovag, és elf tolvaj. :D

Mi a látványosság ebben? Elvégre ebből semmit nem látnak a nézők, minthogy bemegy hat ember az alagútba, és… soha többet nem jön ki :D Mert ha tele lenne kristálygömbökkel minden fordulóban és az kivetítené a képet a közönségnek, akkor oké, lehet tombolni a különböző halálesetek miatt. De ugye ebben az esetben minden évben újra kellene designolni a csapdákat, szörnyeket, mi pénz az?

A szörnyeket egy éven át etetni kell, a csapdákat karban tartani? Ezt ki végzi? Mert eldumálhatja a titkokat. :D Tudom, tudom, a próbamesterek,akik maguk is rabok itt.

És leginkább ki az az elmebeteg aki nekivág egy olyan kalandnak, amit még soha, senki nem nyert meg? Hát TE!

Mindenesetre egyik legnagyobb sikere lett Livinek, kiadta vagy hatszor, készített belőle egy pocsék PC adaptációt, és nagyon sok emblematikus szörnyet sikerült beletennie. Vérvad :D Verembestia, ami valójában egy T-Rex – szerintem innét vette Lara Croft az ötletet, ne feledjük Livingstone az Eidos fejese volt akkoriban.

Az pedig rém hangulatos, ahogy egyenként belebotlunk a még élő, vagy pórul járt vetélytársakba. De mindent leszámítva iszonyat lutri, és garantáltan végigjátszhatatlan, az őrült Sukumvit valójában maga Livingstone.

Nem tudom kinek mondok újdonságot, de a Kok Folyó, Fang, vagy Chiang May létező helyszínek Thaiföldön, ahol minden évben összegyűlnek a rajongók és megünneplik mai napig a Livingstone napot.

Ian McCaiget pedig ismételten dicsérjük művészi rajzaiért.

PS: csacsi Moly, mit állítgatod a régi jól bevált borítót… erre a gyalázatra?

2 hozzászólás
Ny_Zoltán>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Gyerekkoromban, kb 10 évesen találtam meg a szüleim könyvespolcán. Belelapozgattam, de nem tudtam mire vélni az összefüggéstelen összevissza történeteket, eztán világosítottak fel, hogy ez nem egy „átlagos” könyv. Elkezdte izgatni a fantáziámat, és nekikezdtem. Mit ne mondjak gyerekfejjel hatalmas élmény volt. A kalandok, izgalmak, a különböző ellenfelek, szörnyek, és a legjobb az egészben, hogy magam irányíthattam a történetet. Egy határtalan fantáziával rendelkező fiatal, egy olyan világba csöppenhetett, amiről még csak nem is álmodhatott. Persze mindig csaltam, de nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy mély nyomot hagyott bennem, persze pozitív értelemben. Sajnos eléggé elhasznált példány volt. Leszakadt borító, pár kiszakadt lap stb. Nemrég a kezem ügyébe akadt ismét, és mivel nosztalgiázni támadt kedvem be is szereztem egy hibátlan példányt, és a barátnőmmel – aki eddig nem ismerte ezt a könyvet – két este alatt végig „játszottuk”. Neki is tetszett. Kellemes kis időtöltés volt, még huszonéves fejjel is. :)

1 hozzászólás
Angria_Wolf>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Hatalmas élmény volt gyerekként ezzel játszani. Bár tulajdonképpen mindig csaltam, csupán egy dobókockát használtam semmi mást. Olyan jól fejlesztette a kreativitást. Később középiskolai éveim legelején még gyűjtöttem ezeket a könyveket, majdnem addig amíg felénk ki nem ment a divatból. De sajnos az egész gyűjteményem elveszett anno a sok költözködésben. Ez azóta is nagy nagy szívfájdalmam…

Kecsüszo_geiko>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Micsoda újdonság volt ez.. atya gatya, tényleg a fantáziád gyártja a legjobb feszültséget, én totál paráztam amikor ezzel játszottam :D
Csoda volt! :o)

2 hozzászólás
SMesi>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Barátomnak jó néhány ilyen könyve van, ellenben nekem ez volt az első. Természetesen tőle kértem kölcsön.
Meglepően tetszett, bár az elején szenvedtem egy sort azon, hogy nekem kell eldönteni merre megyek, mit csinálok, számomra ez nagyon szokatlan volt. De aztán belejöttem, rajzoltam szép térképet, és bár sokadikra, de végül megtaláltam a helyes utat. Illetve nem is a helyes út, hanem a szükséges kellékek megtalálása késztetett a sokszori újraolvasásra.
Mindenképpen szeretnék még elolvasni néhány ilyen könyvet. Bár a kockadobálás egy idő után kicsit unalmas volt, de a térképrajzolással, meg a történettel nagyon jól elvoltam.

pomogács>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Aputól „örököltem meg”,majd napokig mással sem foglalkoztam,csak,hogy ezen végighaladjak.Lapozz ide-oda,imádtam.gyakorlatilag magam alakítottam a „cselekményt”.Ha hazamegyek,lehet,megint előveszem,dobókocka ésatöbbi és mehet a játék…:)

Lord_Azeroth>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

A Halál – Labirintus a nosztalgiából előszedett Kaland-Játék-Kockázat könyvek második darabja, amit most lelkesen újra végigcsináltam. :)
Véleményem pedig az, hogy ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint a „legendás” A Tűzhegy Varázslója című alkotás. Valahogy itt jobban átéreztem az egész történet hangulatát. Szukumvit báró halálos csapdái, melyekkel igencsak teleszórta az általa megépített és karbantartott labirintust, sokszor teljesen megleptek és nem utolsó sorban pedig még néha viccesek is voltak. Pl: A kívánság gyűrűjének megszerzése! :)
Fokozta a hangulatot a Bajnokok Próbájának többi résztvevője is, akikkel együtt indultunk neki a küldetésnek és akikkel később össze is lehetett futni a próbák során. A próbamesterek meg igazi aljas gazfickók voltak, akik a labirintus belső „rendjét” felügyelték.
Nagy kedvencem a „Vérvad” – a borítóképen lévő szörny – amivel szintén össze lehet majd futni. Igazi halálos bestia.
Összességében egy kellően izgalmas és pörgős történetet kapunk, ami könnyed szórakozást nyújt a fantasy-ért lelkesedőknek. Úgyhogy bárkinek ajánlom, aki valaha is ki szeretné próbálni a Kaland-Játék-Kockázat műfaját, valamint azoknak is akik, újra fel akarják eleveníteni a régi élményeket. :)

Kuroshio>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

Apukám vette mindig nekem a sorozat darabjait. Imádtam. Hétvégenként kockáztam-kalandoztam végig őket. Meg radíroztam… meg néha meghaltam, és akkor csaltam..

5 hozzászólás
csiripelek>!
Ian Livingstone: Halállabirintus

áhh. hiába írtam föl mindent, mindig eltévedtem:D


Népszerű idézetek

amy_tth>!

– Többet ésszel, mint erővel, csak így győzhetsz a Bajnokok Próbáján.

347.

5 hozzászólás
Kecsüszo_geiko>!

Ha Manticore-t látsz, jól vigyázz. A farka csupa veszély. Védd magad, mert tüskét lő ki. Sebesen, mint a szél!

71.

2 hozzászólás
Horv_Dori>!

Mikor a folyosó földjét víz mossa.
Ne vonulj rögtön vissza.
De ugorj bátran a habokba.
És sikerülhet a Próba.

229.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Evans: Riveti utcák
Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Nagy Dániel: A kincses térkép
Victor Mannas: A hit nevében
Mazán Zsolt – Tihor Miklós: Kard és mágia
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona
David Glover: A kalózok barlangja
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái
Brian Lee: Szellemvadászok
Jim Gasperini: A lovagok titka