Bajnokok ​próbája 58 csillagozás

Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Történet:
Kis hajódat megcsáklyázzák a gonosz Lord Carnuss emberei, és akaratod ellenére rabszol ga leszel. Részt kell venned a gladiátorok ször nyű, kegyetlen versenyén, és ez csak a belépő a Halállabirintusba, amelyet Lord Carnuss báty ja, az eltorzult elméjű Sukumvit báró teljesen átalakított. Új rémségek és szörnyek lesnek rád minden fordulónál. Bátorságodon, ügyessége den és szerencséden múlik, hogy kiállode a Bajnokok próbáját, vagy a labirintusban leled halálodat…

Eredeti megjelenés éve: 1986

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaland, Játék, Kockázat Rakéta

>!
Rakéta, Debrecen, 1990
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 963028524X · Fordította: Varsányi Mária · Illusztrálta: Brian Williams

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Banditaa P>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Általános iskolás koromban nagy divat volt a lapozgatós könyvek. Nekem is sok volt (van) és az egyik barátnőmtől is rengeteget kaptam kölcsön. Érdekes módon egy fiúra sem emlékszem az osztályból, aki játszott volna ezekkel a könyvekkel, pedig itt aztán folyt a vér rendesen.
Vannak jobban sikerült kötetek és kevésbé jók. A Bajnokok próbája nálam a futottak még kategória. Nem mondom, hogy a legbénább lapozgatós könyv, de van ennél sokkal jobb is. Ami miatt egész szimpatikus: Nem kell nyolcszázhuszonhárom cluet összegyűjteni, hogy teljesíteni tudd a könyvet. Ami miatt nem kedvenc: sablonos fantasy világ kis gladiátor feelinggel megfűszerezve, semmi kiemelkedő vagy váratlan nincs benne.
Szóval jó, jó, de ettől nem jönne meg a kedvem, hogy több ilyen könyvvel játszak.

2 hozzászólás
Scalard>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Na hát ez az ami egyáltalán nem tetszett. Livi úgy gondolta megismétli a nagy sikert, nem jött be. Ez a könyv játszhatatlanul nehéz, a Halállabirintus is az volt, de ez köbre emeli azt. Az egész egy remake érzetét kelti, lehet már abszolút nem volt ötlete a mesternek, nyolcadik könyve volt, és ezután mindössze négyet írt aztán abba is hagyta. Összehasonlításképp a Tűzhegyet nem számolva Jackson ez idő alatt csupán négy könyvet írt!!!!

Persze addigra már beindult a Games Workshop, utána Eidos, újra kiadások, kinek van ideje írni, meg minek ha egyébként is jön a lé? Brian Willams rajzai pedig minderre rátesznek egy lapáttal, mert kritikán aluliak annyira rosszak.

Ha jól tudom ez volt az utolsó történet ami a TITÁN előtt napvilágot látott, mármint az eredeti kiadások szerint. És már annyian besegítettek az FF sorozatba, hogy lényegében nagyon felhígították azt, nekem a bedolgozó, és itthon megjelenő művek sose jöttek be annyira, mint a páros eredeti alapvetései.

kissakos I>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Az első lapozgatós könyvem volt, ebben a minőségében 5 csillag, és kész…

Zakkant_Tudós>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Extrém nehéz ez is, akár a legtöbb KJK. Azért egész jól szórakoztam.

mongúz>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Második, és egyben utolsó lapzgatós könyvem volt. Már csak ezért is ötös. Ráadásul, ha stílusa nem is volt nívósabb, mint a Sárkánykardé, azért a cselekményt jobban lehetett bonyolítani, és ez előnyére vált. És hát azért Livingstone mester mégis csak ezeknek a könyveknek a Leslie L. Lawrence, vagy Stephen King-je.
Ezek után már a Gyűrűk Ura következett, úgyhogy a lapzgatós könyveket félretettem. De remélem nem örökre.

Outwar>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Íme egy könyv,ami tökéletes a kalandvágyó,de olvasni nem szerető gyerekeiteknek.Ez a könyv egy lapozgatós játék,aminek a főhőse az olvasó.Egy különleges világban játszódik,ahol orkokkal és más szörnyekkel kell megküzdeni a bátor harcosnak-egy dobókocka segítségével.A netes változata is megtalálható,abszolút ugyanaz,mint a könyv,de lapozgatva az igazi.Néha még mostanában is előveszem és játszom :D .Egyébként egy sorozatról van szó,aminek címe Kaland,játék,kockázat.Bár gyanítom már csak antikváriumokból lehet beszerezni.

Quator>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Egyik kedvencem, szerettem ezeket a labirintusos részeket, kihívás is volt végigvinni.

Rendbonto>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Egy igazi folytatása egy korábbi kalandnak, a Halállabirintusnak. Ez is olyan jóra sikeredett, mint az. A bevezető része az egésznek még jobban is tetszett, mint az első résznek.

Sang>!
Ian Livingstone: Bajnokok próbája

Nincs sok eredetiség benne, hisz a két évvel ezelőtti Halállabirintus felmelegítéséről van szó. Az egyetlen különbség, hogy most nem saját akaratunkból csöppenünk bele az események sűrűjébe, hanem kényszerből. Az újítás az arénában való kiképzés, amit bár akármelyik gladiátoros filmben láthattunk már, mégis csúcs hangulata van. A labirintusos rész véleményem szerint nem jobb a ’84-es előzményétől.

Igazából ősi labirintus-mászkálás. Persze vannak jó ötletek, érdekes teremtmények, de sok csontváz, kutya, stb. is, azért Jacksonnál szerintem mindig eredetibb a teremtmény-felhozatal. Ja és igen: tényleg szadista :)

Bővebben itt: http://kjk-anime.blogspot.hu/2013/01/kjk-bajnokok-probaja.html


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Dániel: A kincses térkép
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal
Mark Evans: Sziklatorony
Jonathan Graves: Mágusok tornya
Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona
David Glover: A kalózok barlangja
David Pringle (szerk.): Farkaslovasok
Ars Magica – Maleficium Hermeticum
Ian Watson: Harlekin